Planer och reflektioner

Nu när sommar återigen stundar tänkte jag ta tillfället i akt och reflektera lite över de år som gått och om vad som ska ske i framtiden här på Komponera.se.

Komponera.se var mitt första ordentliga webbprojekt (tidigare hade jag bara skapat gratisbloggar). Det som inledningsvis var lite av ett lek- och lärprojekt har vuxit ut till en omfattande källa med lite av allt möjligt för den musik- och kompositionsintresserade. Sidan har funnits i nästan fem år vid det här laget.

Komponera.se har varit min breda musiksida, som inspirerat mig till att starta fler, mer fokuserade sidor. Besökarexplosioner inom områden som musikhistoria och musikprogram fick mig att starta sidor som Musikprogram.com och Musikhistoria.se. Det kan förefalla korkat att “konkurrera med sig själv” på det sättet, men för mig har det inte handlat så mycket om att vara strategiskt rent webbmässigt som att kunna utvecklas i de områden som intresserat mig särskilt. 40 artiklar om olika musikprogram finns det liksom inte utrymme för på en sådan här sida, som jag avsiktligt gjort bred snarare än djup för att kunna lyfta fram så många möjliga “ingångar” till låtskrivar- och kompositionsvärlden som möjligt.

Något som jag också gjort en hel del här på sidan är att blogga. Ofta har det handlat om mina egna kompositionsprojekt eller allmänna tankar kring komposition. Nya artiklar eller intervjuer har också i regel ackompanjerats med nyhetsinlägg. Tyvärr har jag insett hur liten andel av Komponera.se:s besökare som faktiskt hittar till och läser bloggen. Utan tvekan hamnar den i skymundan med en sådan här struktur.

Av den anledningen kommer bloggen inte att uppdateras så mycket i framtiden. Under den här sommaren kommer jag att fokusera på sidans permanenta artiklar; uppdatera de som behöver uppdateras, och kanske utöka vissa av dem. Jag kommer fortsätta att blogga om komposition, men då på en annan hemsida som faktiskt är strukturerad som en blogg. I ljuset av att jag under mitt sista studieår kommer att ägna mycket energi åt filmmusik, så kommer denna blogg med stor sannolikhet ha just det temat. Jag ska se till att försöka få upp ett till inlägg, eller uppdatera det här, när jag har dragit igång detta nya projekt.

Således kommer ni höra mindre av min (åtminstone aktiva) röst här på Komponera.se i framtiden. Med det säger jag förstås inte att saker och ting inte kan förändras i framtiden, men jag tänkte ändå ta tillfället i akt att tacka för alla trevliga, uppmuntrande och värmande kommentarer som Komponera.se fått ta emot så här långt. Det är också härligt att se hur länkar till sidan gradvis poppat upp på olika hemsidor. Särskilt glad blir jag när jag hittar en länk på en lärardriven sida, eftersom jag alltid tänkt mig unga människor som de som kanske kan dra mest nytta av det jag har skrivit här. Så, ett stort tack till alla som länkar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *