Nytt år – nya planer

Det var snart fyra och ett halvt år sedan som Komponera.se startades, och numera innehåller sidan en bra bit över hundra artiklar. För mig som är skribent här har just den här sidan en särskild plats i hjärtat eftersom det var den första riktiga hemsidan jag startade. Vad många kanske inte vet är att arbetet med sidan gett mig inspiration att starta en rad andra projekt – vissa inom exakt samma område som delvis täcks här.

Exempelvis startade jag under fjolåret Musikprogram.com. Här på Komponera finns ett antal artiklar om just olika musikprogram och hur de kan användas, men jag insåg att man kan skriva tillräckligt mycket om dem för att starta en helt ny sida.

Likaså har jag ett ytterligare projekt i startgroparna – Musikhistoria.se. Jag väljer dock att inte länka till sidan eftersom den är helt innehållslös (den startades idag, eller tekniskt sett igår, eftersom det är efter midnatt). Oavsett vad så känner jag att det finns så mycket att skriva och lära sig om musikhistoria, så att det inte känns tillräckligt att utveckla det historieavsnitt som jag skrivit till den här sidan. Skulle jag skriva precis så mycket som jag har lust med så skulle Komponera.se bli en fruktansvärt obalanserad sida.

Så länge jag studerar kommer jag fortsätta att ägna mig åt att utveckla den svenska musikwebben. Det är, som ni kan förstå, knappast något man blir rik på, och inte heller något som ger snabba stålar. De annonser som placeras på mina hemsidor läggs upp för att de genererar den där lilla extrainkomsten som skapar de incitament som behövs för att fortsätta publicera artiklar. Samtidigt läggs de alltid upp med läsaren i åtanke, och med handen på hjärtat kan jag säga att ingen någonsin skriftligen har klagat på att de har försämrat läsupplevelsen. Och det gäller alla sidor jag startat.

Läsare är fria att kontakta sidan med de flesta former av frågor och undringar, men jag ber återigen om att ni har förståelse för vilken sorts sida Komponera.se är. Att ta del av sidans information kostar ingenting, och här utförs inga tjänster. Tämligen ofta svarar jag på meddelanden när läsare ber om hjälp att hitta eller utföra något särskilt. När jag emellertid får en förfrågan om något som redan står klart och tydligt i den artikel som berörs, eller om det inte finns förutsättningar för mig att lösa problemet snabbare än läsaren själv skulle kunna göra så svarar jag just det, eller, om omständigheterna kräver det, ignorerar meddelandet. Komponera.se är långt ifrån ett heltidsprojekt, och det jag främst kan erbjuda läsare är det som redan står i artiklarna.

Men jag vill avsluta detta inlägg i ett något mer positivt tonläge. Jag är förstås samtidigt djupt tacksam för alla som kontaktar sidan, eftersom det för mig är en bekräftelse på att det jag skrivit gett ett seriöst och positivt intryck. Jag har som sagt inte möjligheten att svara på alla frågor, men hänvisar till några av de bra svenska musikforum som finns. Studio forum och Vi musiker, till exempel.

Och med det vill jag önska ett gott nytt år!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *