Musiklänkar och andra länkar

Välkommen till Komponera.se:s sida med länkar! Här lägger jag allteftersom upp länkar som jag anser kompletterar det innehåll du hittar här på sidan bra. I första hand innebär det förstås musiklänkar, men jag tvekar inte att länka till andra sidor förutsatt att där finns något som kan vara av intresse för kulturidkare eller kulturälskare i allmänhet. Själv har jag ett brinnande intresse för film och resor, så bli inte förvånade om det skulle dyka upp länkar till filmbloggar eller reseguider. Jag driver annars flera musiksidor, och länkar därför också till några andra av mina egna alster.

Vidare ska det sägas att det finns ett ganska brett utbud av artiklar på Komponera, varför många av sidans utlänkar placeras i relevanta sådana snarare än här.

Länksidan är för stunden under uppbyggnad. Vill du tipsa om en länk så tveka inte att kontakta sidan! Måhända har du också en hemsida där en länk till Komponera.se skulle få plats?

Musiklänkar

  • Musik-instrument.se

En sida som jag refererat till många gånger här på Komponera och till och med  lånar bildmaterial från i avsnittet “Avancerad komposition”. “Musikinstrument” är ett faktacentrum om just instrument, som innehåller massor av fakta, tips och rekommendationer för den spelglade musikern.

  • Filmscore.se

Sveriges i skrivande stund enda sida med fokus på filmmusik. Rekommenderas verkligen för kompositörer som vill lyssna in sig på orkestermusik!

  • Världsmusik.se

En sida om musik i världens alla länder. Samtliga av världens självständiga stater finns representerade med varsin artikel.

Komponera.se:s avsnitt om musikteori är särskilt lämpat för kompositörer och ämnets relevans för musikskapande. Musikteori.se är bredare, och fokuserar, som namnet antyder, helt och hållet på teorin.

En av Sveriges mest lästa musikbloggar – som dessutom är en matblogg! Dubbelt så mycket av det goda.

Utmärkt blogg där ny svensk musik presenteras regelbundet och ofta. Kanske har du själv ett tips att skicka in till sidan?

En sida om en av Sveriges mest älskade låtskrivare och artister.

Andra länkar

Länksamlingen på FarbrorTorsten.com. Den har sina sidor.

Superb historiesida med ungefär samma årsomfång som Komponera.se:s avsnitt om musikhistoria – men betydligt mer heltäckande förstås.

Jag som driver Komponera.se driver också en onlineguide till en av Englands mest älskade städer, dit Londonbor vallfärdar under sommarmånaderna. Det rör sig förstås om Brighton– en fantastisk stad i synnerhet för kulturälskaren. Ta chansen att lära dig lite om staden!

Återigen – om du har tips om musiklänkar eller andra bra länkar – hör av dig till sidan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *