Win Shift S Does Not Work

Kombinationen Win+Shift+S är en praktisk och effektiv genväg på tangentbordet för att fånga hela skärmen och kopiera det till urklipp i Windows 11/10. Det är ett snabbt och enkelt sätt att fånga och dela information, vilket gör det till en populär funktion bland användare.

Det kan dock vara frustrerande när denna praktiska funktion plötsligt slutar fungera. Detta problem kan uppstå av olika anledningar, som systemuppdateringar, drivrutinsproblem eller konflikter med annan programvara. Lyckligtvis finns det flera sätt att felsöka och åtgärda problemet.

I denna artikel kommer vi att undersöka de vanligaste orsakerna till att tangentkombinationen Win+Shift+S inte fungerar i Windows 11/10 och ge praktiska lösningar för att åtgärda problemet.

Genom att följa dessa felsökningssteg kan du snabbt få din Win+Shift+S tangentbordsgenväg att fungera igen.

Lösning för att åtgärda problemet med att Win+Shift+S inte fungerar korrekt

Om Win+Shift+S plötsligt inte fungerar kan du först prova att starta om din dator. Ibland kan en enkel omstart hjälpa till att lösa problemet.

Du kan också rengöra tangentbordets tangenter fysiskt för att säkerställa att de fungerar korrekt.

En annan metod är att använda PrntScrn (Print Screen) istället för Win+Shift+S. Du kan ta en bild av hela skärmen och kopiera den till ett verktyg som Snipping Tool eller Microsoft Paint, där du sedan sparar och använder bilden.

Om tangentbordsdrivrutinen är föråldrad eller felaktig kan det orsaka problem med funktionen hos tangenterna på tangentbordet.

Om problemet fortfarande inte blir löst kan du prova detaljerade felsökningsmetoder som nämns nedan.

Hur aktiverar jag win Shift S?

För att ta en skärmdump på din Windows-dator kan du använda följande steg:

1. Tryck på Windows-logotypen + Skift + S tangenterna samtidigt.

2. Skrivbordet kommer att mörkas medan du väljer området för din skärmdump.

3. Rektangulärt läge är valt som standard. Du kan ändra formen på din skärmbild genom att välja ett av följande alternativ i verktygsfältet: Rektangulärt läge, Fönsterläge, Helskärmsläge och Fritt format-läge.

You might be interested:  Så här fixar du problemet när ditt meddelande i Messenger inte levereras

Lösningar för att åtgärda problemet med Win+Shift+S genvägen som inte fungerar

Make sure that the Clipboard history is clear and can save the images. To clear the history, go to the Windows 11/10 Settings app. Here , there is an option to clear data, click on it to clear previous history.

Alternativ metod: Kontrollera Snip & Sketch-verktyget

I Windows 10 eller 11 finns det ett standardverktyg som heter Snip & Sketch. Det är en uppdaterad version av snipping tool. Du behöver kontrollera om växeln är på eller av. Du kan följa stegen för att kontrollera alternativet för snip and sketch.

Navigera till inställningarna och välj kategorin system i den vänstra panelen. Där hittar du fliken för meddelanden. Genom att klicka på den kan du se alternativet Snip and Sketch. Om det är avstängt, slå på detta alternativ.

När Snip & Sketch-alternativet är aktiverat kan du ta en bild av skärmen.

Lösning 3 – Återställ Snip & Sketch

Om problemet med att Win+Shift+S inte fungerar kvarstår kan du försöka återställa Snip and Sketch-verktyget. För att göra detta, följ dessa steg:

Tryck på inställningar och öppna fliken Appar & funktioner från den vänstra panelen. När du bläddrar ner ser du alternativet för att visa verktyget Snip & Sketch. När du hittar det, klicka på de tre vertikala punkterna och gå till Avancerade alternativ.

Lösning för problemet: Win Shift S fungerar inte

I Windows 10/11-datorer finns det ett annat verktyg för skärmdumpar som kallas ‘Snipping Tool’ och fungerar på liknande sätt som Snip and Sketch. Detta verktyg låter dig ta en skärmdump av skärmen och spara eller kopiera den direkt.

För att öppna Snipping-verktyget, klicka på menyraden -> en ny dialogruta kommer att öppnas.

Klicka på den nya knappen för att välja bilden. Du kommer att få möjlighet att markera området. Välj området för att ta en skärmdump av bilden. När du har valt området kan du kopiera bilden till urklipp och använda den. Du kan också prova Snip & Sketch-appen för detta ändamål.

Lösning #5 – Koppla ur och anslut dina USB-enheter

Om du har anslutit en USB-enhet till din dator för spel eller bildrelaterade aktiviteter kan det påverka din förmåga att använda Win+Shift+S-funktionen för skärmdumpar.

För att lösa detta problem rekommenderas det att du kopplar ur och sedan kopplar in USB-enheten igen. Genom att göra detta kommer din dator att upptäcka och tillämpa standardinställningarna för Windows-skapande, vilket gör det möjligt för dig att ta skärmdumpar utan några problem.

You might be interested:  Artikeln handlar om problemet med att Vac inte kan verifiera ens spel-session

Håll dina PC-drivrutiner uppdaterade för att lösa problemet med Win Shift S

Om Windows eller drivrutinerna på datorn är föråldrade kan de låsa tangenterna och hindra dem från att fungera. Detta händer särskilt när du försöker trycka ner en eller flera tangenter samtidigt, som vi diskuterar (Win+Shift+S).

Om du stöter på detta problem bör du se till att din dator har uppdaterade drivrutiner. Ett av de enkla alternativen för att kontrollera detta är att ladda ner Driver Restore på din dator.

Driver Restore är en programvara som håller alla drivrutiner på din dator uppdaterade, inklusive tangentbord, mus och andra tillbehörsdrivrutiner. Programvaran kommer att upptäcka de föråldrade drivrutinerna i ditt system och sedan uppdatera dem.

For a 7 days trial, you can download Driver Restore for free. To download Driver Restore- go to its website: www.driverrestore.com and click the “Download Now” button.

När du har laddat ner programvaran kommer den att börja fungera och upptäcka föråldrade drivrutiner samt uppdatera dem.

När alla drivrutiner är uppdaterade kan du försöka fånga fönster genom att använda tangentbordets alternativ – Win+Shift+S. Det kan börja fungera.

Lösning 7: Aktivera urklippsverktyget för att lösa problemet med Win Shift S

Det kan vara så att din urklippslista är inaktiverad eller full med klipp. I detta fall kommer du inte kunna kopiera bilden till urklippet. Här är metoden för att rensa urklippet…

Genom att använda tangentbordet kan du trycka på Windows-logotypen + I samtidigt för att öppna Windows-inställningar och sedan välja System.

Klicka nu på urklippslistan i vänsterpanelen och aktivera den.

För att ta en skärmdump, tryck nu på Windows-logotypen + Skift + S och kontrollera sedan om den visas i urklipp genom att trycka på Windows-logotypen + V.

Varför fungerar inte skärmdumpsgenvägen?

Om du har Windows 10 och använder genvägen Win + Shift + S, men den inte fungerar, beror det troligen på en av dessa orsaker:

1. Ett program i bakgrunden stör funktionen: Ibland kan andra program som körs i bakgrunden hindra genvägen från att fungera korrekt. Du kan försöka stänga av alla onödiga program eller processer som körs i bakgrunden och se om det löser problemet.

2. Genvägen är inaktiverad: Det är också möjligt att genvägen har blivit inaktiverad av misstag eller genom inställningar på datorn. Du kan kontrollera inställningarna genom att gå till Inställningar > Anpassning > Tangentbordsgenvägar och se om genvägen är aktiverad där.

You might be interested:  Agent 007: The World Is Not Enough - Game

Genom att försöka dessa lösningar bör du kunna åtgärda problemet med genvägen Win + Shift + S som inte fungerar.

Problem med Win Shift S-funktionen: Fungerar inte som den ska

Slutligen hoppas vi att de tidigare nämnda metoderna har hjälpt dig att lösa eventuella problem med Windows bildfångst genom användning av Win+Shift+S-alternativet. Om problemet kvarstår rekommenderar vi starkt att du kontrollerar funktionaliteten på ditt tangentbord och uppdaterar dina Windows-drivrutiner.

Ta kontroll och återställ din dators prestanda med lätthet – ladda ner en automatisk drivrutinsuppdaterare som ‘Driver Restore’ idag för den mest effektiva lösningen.

Efter att ha genomfört en noggrann systemskanning erbjuder Driver Restore avancerade skanningsfunktioner för att identifiera eventuella föråldrade eller saknade drivrutiner. När skanningen är klar kommer användarna att presenteras med möjligheten att uppdatera sina drivrutiner.

Tveka inte längre att se till att din dator fungerar på bästa sätt, agera nu!

Snipping Tool not working

Det kan finnas flera anledningar till att Snipping Tool inte fungerar:

1. Focus Assist är aktiverat, vilket kan hindra Snipping Tool från att fungera korrekt.

2. Appen för Snipping Tool kan vara skadad eller felaktigt installerad på datorn.

3. Grafikdrivrutinen har inte uppdaterats och detta kan också orsaka problem med Snipping Tool.

Snipping Tool är ett verktyg som används för att ta skärmdumpar på datorn. Ibland kan det sluta fungera av olika anledningar, till exempel om Focus Assist är aktiverat, appen är skadad eller grafikdrivrutinen behöver uppdateras.

Reset Snipping Tool

För att återställa Snipping Tool-applikationen går du till Inställningar, väljer Appar och installerade appar. Hitta Snipping Tool i listan och klicka på de tre punkterna bredvid den. Välj Avancerade alternativ och sedan Återställ &gt, Återställ på skärmen som visas. Vänta några ögonblick för att Windows ska återställa programmet.

Varför kan jag inte slå på S-läge igen?

Att byta ut S-läget är en engångsoperation och det går inte att återaktivera S-läget när man väl har gjort bytet. Om du behöver installera programvara som inte finns tillgänglig i Microsoft Store måste du faktiskt byta ut S-läget. Det är viktigt att komma ihåg att detta beslut är permanent och kan inte ändras i framtiden.

Win Shift S på Windows 11?

Tryck på Windows-logotypen+Shift+S för att öppna Snipping Tool direkt. Efter att du har tryckt på tangentkombinationen kommer du att se en ruta längst upp på din dator. Välj mellan följande alternativ för skärmdump: (från vänster till höger) rektangulär markering, frihandmarkering, fönster eller helskärmsfångst.