Wacom Cintiq Pro 16 Pen Not Working

I Wacom Center kan du kontrollera drivrutinsfunktioner, visa diagnostiska data, aktivera loggning av drivrutiner för att hjälpa Wacom Support med felsökning och få tillgång till Wacom Support-webbplatsen.

Varför slutade min Wacom-penna fungera?

1. Det finns olika faktorer som kan påverka pennans funktion – se till att du har installerat rätt DisplayLink- eller MCT-drivrutin.

2. Kontrollera i Enhetshanteraren att DTU visas i listan över anslutna enheter – om inte, försök installera Wacom-drivrutinen igen och starta om datorn.

3. Om problemet kvarstår kan det vara bra att kontakta Wacoms support för ytterligare hjälp och felsökning av pennans funktionalitet.

Problem med Wacom Cintiq Pro 16-pennan fungerar inte

Kontrollera drivrutinen

– Se till att du har den senaste versionen av drivrutinen för din Wacom Cintiq Pro 16. Om inte, uppdatera den och se om det löser problemet.

Utför diagnostik för enheten

– Kör diagnosverktyget för din enhet för att identifiera eventuella fel eller problem som kan påverka pennans funktion. Följ instruktionerna från tillverkaren för att utföra denna process.

Aktivera loggning av drivrutin

– Om du fortfarande har problem med pennan kan du aktivera loggning av drivrutinen. Detta kommer att spela in information om eventuella fel eller konflikter som uppstår under användningen. Du kan sedan dela dessa loggar med Wacoms supportteam för analys och felsökning.

You might be interested:  Jag är den mystiska kartan som inte avslöjar platsnamn

Kontakta Wacom Support

– Om ingenting ovanstående åtgärder hjälper, kontakta Wacoms supportteam direkt. De är experter på sina produkter och kan ge dig ytterligare vägledning och assistans i hur du löser ditt specifika problem med pennan på din Cintiq Pro 16.

Ingen respons från Wacom Cintiq Pro 16-pennan

Genom att kontrollera drivrutinen kan du verifiera att drivrutinsfunktionerna fungerar och genomföra enkla felsökningar. Det ger dig möjlighet att starta om drivrutinen, återställa enheten till sina standardinställningar eller kontakta Wacom Support.

Följ dessa steg för att lösa problemet med Wacom Cintiq Pro 16-pennan som inte fungerar:

1. Öppna Wacom Center.

2. Klicka på ikonen för globala inställningar i navigeringsfältet.

Problem med Wacom Cintiq Pro 16-pennan fungerar inte

Genom att köra diagnostik får du en översikt över statusen för din drivrutin, enhet, pekskärm (om tillämpligt) och penna.

För att lösa problemet med Wacom Cintiq Pro 16-pennan som inte fungerar kan du följa dessa steg:

1. Öppna Wacom Center.

2. Välj din enhet i sidofältet för enheter.

3. Klicka på Avancerat i huvudinnehållsområdet.

4. Klicka på pilen bredvid Diagnostik i sidofältet för avancerade inställningar.

5. För mer detaljerad information om hur du diagnostiserar vanliga problem med hjälp av diagnosdata, se Wacoms supportavsnitt i denna användarhjälps innehållsförteckning.

Observera att detta är en generell guide och det kan finnas ytterligare specifika åtgärder beroende på vilket exakt problem du upplever med din Wacom Cintiq Pro 16-penna.

Varför fungerar inte min Wacom-penna att trycka på?

För att lösa problemet, följ dessa steg:

4. Det kan vara så att pennan behöver rengöras eller att pennspetsen är sliten.

Kom ihåg att alltid följa tillverkarens instruktioner när du utför underhåll på din enhet.

You might be interested:  Jag är Vw T5 Obd Port och jag fungerar inte

Aktivera loggning för Wacom Cintiq Pro 16-pennan fungerar inte

Standardinställningen är att loggning av drivrutiner är inaktiverad. Genom att aktivera loggning av drivrutiner kan Wacom Support få hjälp med felsökning vid problem. Detta skapar anonyma loggfiler för drivrutinerna. För att aktivera loggning av drivrutiner:

För att lösa problemet med Wacom Cintiq Pro 16-pennan som inte fungerar, följ dessa steg:

1. Öppna Wacom Center.

2. Klicka på ikonen för globala inställningar.

4. Du kan valfritt välja Paketerade loggfiler om du behöver komprimera filerna för att skicka till Wacom.

Behöver Wacom Cintiq 16-pennan batteri?

Wacom Cintiq Pro 16 är en ritplatta som låter dig vara kreativ utan begränsningar. Den kommer med en penna, Wacom Pro Pen 2, som använder sig av EMR-teknologi (elektromagnetisk resonans). Det innebär att pennan inte behöver batterier eller laddas upp separat. Istället får den sin ström från själva ritplattan. Så du kan fortsätta rita och skapa så länge du vill utan att oroa dig för att pennan ska ta slut på batteri eller behöva laddas upp.

Felsökning av Wacom Cintiq Pro 16-pennan: Lösningar och support

För att få hjälp med din Wacom Cintiq Pro 16-penna kan du besöka Wacoms support. Där kan du hitta svar på vanliga frågor, titta på online-tutorials och kontakta deras supportteam.

Följ dessa steg för att öppna Wacom Center:

1. Öppna Wacom Center-programmet.

2. Klicka på ikonen för hjälp.

4. Din webbläsare kommer nu att öppnas och visa Wacoms supportsida.

Vänligen inte dela min information | Kakor | Användarvillkor | Sekretesspolicy | Kaliforniens integritet.

Hur vet jag om min Wacom-penna är trasig?

– Håll pennan inom 10 mm från ytan av enheten medan du tittar på informationen om pekdonet.

You might be interested:  Den Lättsamma Gitarristen: En Nybörjares Melodiska Resa

– Rör pennan längs ytan av enheten.Fler objekt

Återställning av Wacom-penna

På höger sida av strömbrytaren finns det en liten hål där det finns en återställningsknapp. För att återställa Wacom Intuos Pro: Använd baksidan av Pro Pen 2’s spets för att återställa tabletten. Sätt in den omvända spetsen rakt in i hålet och tryck ordentligt så känner du hur återställningsknappen trycks ner.

1. På sidan av Wacom Intuos Pro finns en knapp för att återställa.

2. Du kan använda baksidan av pennans spets för att trycka på knappen.

3. Genom att göra detta kommer du kunna nollställa tabletten om något inte fungerar som det ska.

Vänligen låt mig veta om jag kan hjälpa dig med något annat!

Wacom pens last

Hur länge håller en Wacom-pennspets? En Wacom-pennspets kan vanligtvis hålla i 1 till 2 år, men det beror på hur många timmar du använder den. För att förlänga livslängden på spetsen är det viktigt att justera känsligheten så att den reagerar även på lätt tryck, vilket minskar risken för överdriven belastning och slitage. Genom att vara medveten om detta kan du undvika att behöva byta ut pennspetsen i förtid.

Det är också bra att ha några extra pennspetsar till hands ifall en skulle gå sönder eller bli sliten. Det rekommenderas också att regelbundet rengöra både pennspetsarna och ytan där de används för optimal prestanda och längre livslängd.

Att ta hand om din Wacom-penna genom korrekt användning och underhåll kommer inte bara hjälpa dig spara pengar utan också säkerställa bästa möjliga upplevelse när du arbetar med din Cintiq Pro 16.