What Foods Do Vegetarians Not Eat

Vegetarianism är en livsstil som innebär att man avstår från att äta vissa typer av mat. Det finns olika former av vegetarianism, men generellt sett undviker vegetarianer att konsumera köttprodukter såsom nötkött, fläskkött och fågel. Men det finns också andra livsmedel som vegetarier väljer att inte äta för olika skäl. I denna artikel kommer vi att titta närmare på vilka dessa livsmedel är och varför de exkluderas från en vegetarians kost.

Contents

Marshmallows

De flesta människor känner till detta, men om du inte gör det är gelatin en tjocknings- och geleringsmedel som görs av djurskinn, ben och hovar. Marshmallows görs av socker och gelatin.

Men! Det finns flera märken av veganska marshmallows på marknaden nuförtiden, så se till att leta efter dem för alla dina lägereldsbehov. Dessa veganska marshmallows från Dandies är de mest populära.

Vanliga matvaror som inte är vegetariska

Yoghurt innehåller bitar av gris, vitt socker görs vitt med hjälp av djurbensaska, tandkräm, sylt, gelé, fruktpastiller, viss choklad, vissa öl och cider samt vitaminer kan innehålla animaliska produkter. Ost och grönsakssoppa (om det inte är hemlagat) kan också innehålla animaliska ingredienser. Vissa bröd och glass samt vegetariska chips kan vara osäkra eftersom de kan ha smaksättningar som kommer från djurprodukter.

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att äta?

Återigen är det gelatin som är boven. Läs på förpackningen eftersom inte alla godisbitar med gelé innehåller gelatin (vissa använder istället majsstärkelse), men majoriteten gör det. Annie’s fruktgodis är ett bra alternativ utan gelatin.

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att konsumera?

Ja, det är gelatin igen. Det finns i glasyren som ligger överst på Pop Tarts. Men du kommer bli glad att veta att många av de osmörjda varianterna är veganska, som dessa osmörjda smaker av jordgubb, blåbär och brunsocker-kanel.

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att inta?

Och det dyker upp igen i Frosted Mini Wheats. Varför, gelatin? Varför? Prova detta märke från Whole Foods för ett alternativ utan gelatin..

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att äta?

Om du köper yoghurt, läs innehållsförteckningen. Många låg- och fettreducerade yoghurtar använder förtjocknings- och geleringsmedel för att uppnå en krämig konsistens, och ganska ofta är det gelatin som används som geleringsmedel.

Vanligtvis är produkterna från Stonyfield Farms, Dannon All Natural och Horizon fria från gelatin.

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att äta?

Det är ganska uppenbart att Jello inte är vegetariskt, vilket framgår av namnet. Det finns dock vegansk Jello på marknaden som görs med agar agar, en produkt från alger, istället för gelatin. Jag rekommenderar att prova denna variant.

You might be interested:  Hur man pratar mindre

Livsmedel som vegetarianer undviker att äta

This milky, jiggly dessert is always so tempting! But traditionally gelatin is used to set the milk, so unfortunately panna cotta isn’t vegetarian.

Om du är sugen på att göra en hemmagjord version, kan du använda agar agar istället för gelatin. Och det är jättegott!

Ostsorter som vegetarier undviker

En del hårda ostar, som Parmesan, innehåller löpe, vilket är ett enzym som finns i tarmväggen hos kor. Löpe får mjölken att koagulera under osttillverkningen och det är så vi får hårda ostar.

För de som älskar ost finns det gott om ostar tillverkade med vegetariska mikrobiella enzymer istället för löpe, så du behöver bara läsa på etiketterna. Här är en bra guide till löpfria ostar.

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att äta? Ditt namn måste vara annorlunda: Vilka livsmedel undviker vegetarianer att inkludera i sin kost?

Den traditionella Caesar-dressingen innehåller ansjovis, vilket inte är vegetariskt. Psst – vi använder misopasta istället för ansjovis i vår kale Caesar-sallad.

En ganska bra vegetarisk Caesar-dressing på flaska är denna från Follow your Heart.

Vader Worcestershiresås?

Anjovis, igen. Men den goda nyheten är att det nu finns ett antal vegetariska Worcestershiresåser tillgängliga, så håll utkik efter dem. Den här från Wizard’s är förmodligen den mest välkända..

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att inkludera i sin kost?

Dåliga nyheter för bönälskare, det kan finnas flott – utvunnet nötfett – som lurar i dina bönor.

När du köper burkade refried beans eller beställer dem på din favorit mexikanska restaurang, se till att kolla innehållsförteckningen eller fråga innan.

Jag personligen tycker om den här från Annie’s och den här från Old El Paso.

Vilka livsmedel undviker vegetarianer?

Vegetarianer äter inte kött, såsom nötkött, fläskkött och vilt. De äter heller inte fågel, som kyckling, kalkon och anka. Fisk och skaldjur ingår inte i deras kost heller. Vegetarianer undviker även att äta insekter. De undviker också produkter som innehåller animaliska proteiner som löpe, gelatin eller andra typer av djurproteiner. Slutligen undviker de buljong eller fett som kommer från slaktade djur.

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att äta? En djupdykning i vegetarisk kost

Lard! Lard gör verkligen en mjuk och smulig pajdeg, så det används i många kommersiellt framställda bakverk.

Ett exempel är Tenderflake, som använder flott i sin pajdeg. Men de har nu också en vegetarisk deg tillgänglig, så kontrollera etiketterna igen.

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att äta?

Det kan finnas flott i dina tortillas. Kontrollera innehållsförteckningen och fråga när du beställer på en mexikansk restaurang. Alla Mission-märkets tortillas är fria från flott.

Vad vägrar en vegetarian att äta?

En vegetarian äter ingen kött alls, inklusive fågel eller fisk. En lakto-ovo vegetarian äter mejeriprodukter och ägg. Det betyder att de kan äta saker som mjölk, ost och yoghurt samt använda ägg i matlagning.

Majsbrödsblandning: En guide till vad vegetarianer undviker

Var noga med att läsa innehållsförteckningen! Du kan bli förvånad över att hitta flott som en ingrediens i många kommersiella majsblandningar. Denna Jiffy majsblandning är ett säkert alternativ.

Kan en vegetarian äta ägg?

Ja, det korta svaret är ja! Om de inte är veganer (vilket innebär att de inte äter mejeriprodukter, ägg eller några andra produkter som kommer från djur), så äter vissa vegetarianer ägg och tillhör en grupp som kallas lacto-ovo-vegetarianer. Enligt Vegetariska Föreningen är detta den vanligaste typen av köttfri kost.

Lacto-ovo-vegetarianer äter ingen sorts kött, men inkluderar mejeriprodukter och ägg i sin kost. De undviker alltså animaliskt kött som nöt-, fläsk-, kyckling-, fisk- och skaldjurskött. Men de kan välja att konsumera mjölk, ost, yoghurt och andra mejeriprodukter samt använda sig av ägg i matlagning.

Det finns dock också andra typer av vegetarianism där man kanske undviker ytterligare livsmedel utöver köttet. Till exempel kan vissa vegetarianska dieter utesluta fisk (pescetarianism) eller alla former av animaliska produkter inklusive honung (veganism). Det beror på individens personliga val och övertygelser när det gäller deras kostval.

You might be interested:  Jag är den missnöjda Dell Monitor USB-hubben som inte fungerar

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att äta? – En guide till vad vegetariska kosthållningar utesluter

Mer flott! Det här ämnet finns i allt! Dessa krämkakor från Katz är ett bra alternativ utan flott..

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att äta? En närmare titt på deras kostval

Kontrollera vad dina pommes frites är tillagade i. Ofta används vegetabiliskt fett, men vissa restauranger och snabbmatskedjor tillagar fortfarande sina pommes frites i nötfett.

Jag har till och med varit på en restaurang där de tillagade sina pommes frites i ankfett, så det är alltid en bra idé att fråga.

I USA är Burger Kings pommes frites vegetariska, medan McDonald’s inte är det!

Vegetariska matvaror som undviks

You wouldn’t think that these holiday tarts would have any lurking animal ingredients, but traditionally they are made with beef tallow / lard. Of course, you can make a homemade version that is lard free.

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att äta? En guide till vegetarisk kost

So many dreamy vegetable-based curries on the menu. And tofu! Unfortunately, many Thai curry pastes are made with shrimp paste.

Det är viktigt att vara medveten om att även pad Thai vanligtvis innehåller fisksås, så se till att fråga innan du beställer. Vanligtvis är gul curry vegansk, men röd och grön curry innehåller ofta animaliska produkter.

När jag lagar mat själv använder jag dessa currypaster från Thai Kitchen, som är lämpliga för vegetarianer.

Livsmedel som vegetarianer undviker att äta

Det kan vara frustrerande att se en läcker grönsakssoppa på menyn och sedan upptäcka att den är gjord med kycklingbuljong. Det är alltid bra att fråga innan man beställer för att undvika sådana situationer.

Ärtssoppa borde vara en dröm för vegetarianer. Alla de proteinrika ärtorna! Men traditionellt sett görs denna soppa med fläsklägg, så se till att kontrollera innan du köper den. Eller prova istället denna örtsmakade färska ärtsoppa som ett alternativ..

Och vad sägs om fransk löksoppa? Låter så gott, men den brukar vanligtvis göras med köttbuljong. Prova istället att göra din egen veganska franska löksoppa hemma.

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att äta? En djupdykning i deras kostvanor

De här konserverade bönorna i tomatsås är verkligen en fantastisk och enkel måltidslösning. Vem älskar inte bönor på rostat bröd?!

Men precis som med ärtssoppa, traditionellt sett görs bönorna med en fläsklägg i grytan. Många märken har nu vegetariska versioner, så läs på dina etiketter!

Vilka livsmedel undviker vegetarianer att inkludera i sin kost?

En stor mängd vitt socker raffineras med hjälp av benkol, vilket gör det tekniskt sett inte vegetariskt! Istället kan du leta efter orefinerade sockerarter till ditt bakande, som den här varumärket..

Vilka livsmedel exkluderar vegetarianer från sin kost?

Vi beklagar att behöva meddela detta, men vissa viner och öl filtreras med isinglas, en klaringsprodukt som kommer från fiskblåsor. Det finns dock fortfarande många bra vegetariska alternativ där ute, så det är bara att lära känna dina märken. Barnivore är en utmärkt resurs för vegetarianvänliga drycker.

Vegetarians eat pizza

Pizza är fortfarande en vanlig maträtt bland de som följer en vegetarisk eller helt växtbaserad kost. Här är vår guide till hur du kan njuta av pizza samtidigt som du ändrar din diet. Om du är vegetarian kan du fortfarande njuta av ost på din pizza. En klassisk ostpizza är alltid populär för de som bara vill eliminera kött från sin kost.

Förklaring:

– Pizza är fortfarande ett vanligt val för vegetarianer och veganer.

– Det går att njuta av ost på pizzan även om man inte äter kött.

You might be interested:  Artikelns WD Passport syns inte i Windows 10

– En ostpizza utan kött kan vara ett gott alternativ för dem som just börjat utesluta kött från kosten.

How unhealthy is vegetarian?

Enligt Tallmadge kan en vegetarisk kost vara näringsmässigt överlägsen alla andra sätt att äta på. Det kan vara en av de hälsosammaste sätten att äta eftersom vi vet att växtbaserad mat är fullpackad med näringsämnen som skyddar vår hälsa. Genom att välja en vegetarisk kost får man tillgång till ett brett utbud av vitaminer, mineraler och antioxidanter som bidrar till att stärka immunförsvaret och förebygga olika sjukdomar.

Forskning har visat att vegetarianer tenderar att ha lägre risk för hjärtsjukdom, högt blodtryck, typ 2-diabetes och vissa typer av cancer jämfört med icke-vegetarianer. En vegetarisk kost är också ofta rik på fiber vilket främjar god tarmhälsa och kan minska risken för förstoppning samt vissa mag-tarmsjukdomar.

Genom att undvika animaliska produkter minskas även intaget av mättat fett och kolesterol i kosten, vilket kan gynna hjärt-kärlhälsan ytterligare. Dessutom innehåller många växtbaserade livsmedel naturliga substanser som har antiinflammatoriska egenskaper och kan bidra till lägre inflammation i kroppen.

Sammanfattningsvis erbjuder en vegetarisk kost möjligheten till ett varierat intag av näringsrika livsmedel som frukt, grönsaker, baljväxter, nötter och frön. Genom att välja en vegetarisk kost kan man på ett hälsosamt sätt få i sig alla nödvändiga näringsämnen samtidigt som man minskar risken för vissa sjukdomar och främjar en god hälsa.

What is surprisingly not vegetarian?

Här är några exempel på matvaror som vegetarianer inte äter:

1. Kött – Kyckling, fläskkött, nötkött och fisk är alla köttsorter som vegetarianer undviker.

2. Caesar-sallad – Dressingen till en Caesar-sallad görs ofta med ansjovis, vilket gör den olämplig för vegetarianer.

3. Gelatin – Gelatin används i många desserter och godisar och kommer från animaliska källor såsom ben eller hud från djur. Detta inkluderar gelé (Jello), marshmallows och vissa typer av tuggummi.

4. Fyllning – Traditionell stuffing innehåller ofta kyckling- eller köttbuljong för smakförstärkning, vilket gör det oacceptabelt för vegetarianer att äta.

5. Refried beans – Vissa sorter av refried beans kan innehålla animaliska produkter som fläskfett eller buljong, så det är viktigt att läsa ingredienslistan noggrant om man vill vara säker på att de är vegetariska.

6. Raffinerat socker – Vissa raffinade sockersorter filtreras genom kol gjord av djurbenkol (benkol) under processen, vilket innebär att de inte anses vara helt vegetabiliska.

7. Röda godisbitar – Många röda godissorter får sin färg från ett pigment som kallas karminsyra eller karmosinrött, vilket extraheras från skalbaggar (cochenillelus).

8. Vaniljsmakämnen – Vissa vaniljsmakämnen kan innehålla castoreum, som är en sekretion från bäverns analkörtlar. Detta används dock sällan i livsmedel och de flesta vaniljprodukter på marknaden idag är vegetariska.

Det finns naturligtvis många fler exempel på matvaror som vegetarianer undviker, men dessa ger en bra översikt över några av de vanligaste.

Is Chocolate is vegetarian?

Choklad i sig kommer från en växt och är därför lämplig för vegetarianer och veganer. Men under produktionsprocessen kan vissa tillsatser eller ingredienser som inte är lämpliga för dessa typer av kosttilläggas till chokladbaserade produkter. Här är några exempel på sådana ingredienser:

1. Gelatin – ett bindemedel som vanligtvis används i geléprodukter.

2. Vasslepulver – ett biprodukt av ostproduktion, ofta används i proteinbars eller drycker.

3. Karmosin (E120) – en röd färgämne som kan härledas från insektslarver.

4. Laktos – mjölksocker, finns ibland i choklad med mjölkfyllning.

5. Honung – ett animaliskt derivat, ibland används som sötning i chokladprodukter.

6. Bivax – producerad av bin och kan finnas i vissa chokladdragerade fruktnötter eller godisar.

7. Kasein – ett mjölkprotein, förekommer ofta i vit choklad eller proteinrika produkter.

Det är viktigt att kontrollera etiketten noggrant när man köper chokladprodukter om man vill undvika dessa ingredienser och hålla sig till en vegetarisk eller vegansk diet