Why Is My Touchpad Not Working On My Toshiba Laptop

Många användare av Toshiba-laptops upplever problem med sina styrplattor. Deras Toshiba-laptop-styrplatta reagerar inte korrekt eller har blivit oresponsiv.

Det här är ett mycket irriterande problem. Och att försöka fixa det kan vara lika frustrerande eftersom du kommer att spendera mycket tid på att läsa förslag på internet, och de flesta kommer inte att fungera.

Men oroa dig inte! Nedan följer några metoder som har hjälpt många andra Toshiba laptop-användare att fixa sina touchpads.

Varför fungerar inte min pekare på min Toshiba-laptop?

Vänligen håll ner både Fn-tangenten och F9-tangenten samtidigt på din laptops tangentbord och se om markören fungerar nu. Om det inte fungerar, tryck samtidigt på både Fn-tangenten och F5-tangenten för att se om det hjälper.

För att summera:

1. Håll ned Fn- och F9-tangenterna samtidigt.

2. Kontrollera om markören fungerar.

3. Om inte, håll ned Fn- och F5-tangenterna samtidigt.

4. Se om det löser problemet med markören.

Kom ihåg att prova båda stegen i ordning för att testa olika lösningar.

Try these fixes

Du behöver inte prova alla, bara gå igenom listan tills du hittar det som fungerar för dig.

Här är några sätt att åtgärda problemet med en icke-fungerande pekplatta på din Toshiba-laptop:

1. Aktivera pekplattan igen: Ibland kan pekplattan av misstag ha blivit inaktiverad. För att lösa detta kan du försöka aktivera den genom att använda funktionstangenterna på tangentbordet eller genom att leta efter inställningar i kontrollpanelen för mus och pekdon.

You might be interested:  Problemet med att sökfunktionen i Outlook inte fungerar på Mac OS

2. Starta om din laptop: Ibland kan en enkel omstart hjälpa till att lösa mindre tekniska problem, inklusive problem med pekplattan. Prova att starta om datorn och se om det gör någon skillnad.

3. Uppdatera drivrutinen för pekplattan: En föråldrad eller felaktig drivrutin kan orsaka problem med pekplattans funktionalitet. Besök Toshibas webbplats eller använd enhetshanteraren för att söka efter uppdateringar till drivrutinen och installera dem om sådana finns tillgängliga.

4. Lämna in din laptop för service: Om ingenting ovanstående fungerar kan det vara ett mer allvarligt tekniskt fel som kräver professionell hjälp från en auktoriserad servicetekniker hos Toshiba eller ett auktoriserat servicecenter.

Kom ihåg, dessa åtgärder är generella tips och resultatet kan variera beroende på specifika modeller och situationer.

Hur återaktiverar jag mitt pekplatta på min Toshiba-laptop?

Det är möjligt att touchpaden på din Toshiba laptop har blivit av misstag inaktiverad. Du behöver aktivera den igen för att kunna använda den.

Tryck på Fn-tangenten och F9-tangenten samtidigt på tangentbordet på din bärbara dator.

Then check to see if you’re able to use your touchpad.

Varför fungerar inte styrplattan på min Toshiba-laptop?

Orsaken till att pekplattan inte fungerar korrekt på din Toshiba-laptop kan vara tillfälliga korruptionsproblem. Dessa problem kan åtgärdas genom att starta om din laptop. För att göra detta:

Håll ned strömknappen på din bärbara dator tills den stängs av.

2) Koppla ur strömkabeln och ta bort batteriet (om det går att ta bort) från din laptop.

Sätt i batteriet och anslut strömkabeln till din bärbara dator.

5) Press the power button to turn on your laptop.

Kontrollera nu om pekplattan på din bärbara dator fungerar korrekt.

Varför fungerar inte styrplattan på min Toshiba-laptop? – Uppdatera din touchpad-drivrutin

Om din Toshiba-laptops styrplatta inte fungerar korrekt kan det bero på att du använder fel drivrutin eller att den är föråldrad. Du bör uppdatera eller ominstallera din styrplatsdrivrutin för att se om detta löser problemet med din styrplatta.

Om du inte har tid, tålamod eller kunskap att uppdatera eller ominstallera dina drivrutiner kan du använda Driver Easy.

You might be interested:  Hur man undviker att få stånd

Driver Easy kommer automatiskt att känna igen ditt system och hitta de korrekta drivrutinerna för det. Du behöver inte veta exakt vilket system din dator använder, du behöver inte riskera att ladda ner och installera fel drivrutin, och du behöver inte oroa dig för att göra misstag vid installationen.

Du kan ladda ner och installera dina drivrutiner genom att använda antingen den kostnadsfria eller Pro-versionen av Driver Easy. Men med Pro-versionen tar det bara 2 klick (och du får fullt stöd och en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti).

2) Run Driver Easy and click the Scan Now button. Driver Easy will then scan your computer and detect any problem drivers.

3) Klicka på Uppdateringsknappen bredvid pekplattan för att ladda ner den senaste och korrekta drivrutinen för denna enhet. Du kan också klicka på Uppdatera alla-knappen för att automatiskt uppdatera alla föråldrade eller saknade drivrutiner på din dator (detta kräver Pro-versionen – du kommer att bli ombedd att uppgradera när du klickar på Uppdatera alla).

Om du stöter på några problem med Driver Easy, vänligen kontakta supportteamet för Driver Easy på [email protected] för rådgivning. Du bör bifoga URL:en till denna artikel så att de kan hjälpa dig bättre.

Starta om din dator och kontrollera sedan om uppdatering av drivrutinen löser problemet med touchpaden.

Varför fungerar inte styrplattan på min Toshiba-laptop? Metod 4: Få din laptop servad

Om du inte lyckas lösa problemet med din laptop touchpad genom de tidigare nämnda metoderna kan det vara så att du har en hårdvarufel på touchpaden. Det bästa är då att kontakta Toshibas support eller ta med din laptop till en auktoriserad serviceleverantör för att få den servad.

Why is my cursor not showing up?

Ett sätt att lösa problemet med en försvinnande pekare är att avinstallera mus- eller touchpad-drivrutinen och sedan låta Windows automatiskt installera om den. Detta kan åtgärda problemet om det beror på en inkompatibel eller felaktig drivrutin för enheten.

You might be interested:  Jag är den trasiga Sony Xperia-telefonens hörlursuttag

P.S. Om du inte vet hur du avinstallerar och installerar om drivrutinen kan du söka efter instruktioner online eller kontakta tillverkaren för support.

Min cursor rör sig inte

Om din pekplatta inte fungerar på din Toshiba-laptop kan det bero på att Bluetooth-enheter är anslutna till din dator. Följande åtgärder kan hjälpa dig att lösa problemet:

1. Koppla från alla enheter som är anslutna via Bluetooth, såsom mus, spelkontroll eller andra externa enheter som är anslutna via USB.

2. Starta om datorn och försök sedan igen för att se om problemet med pekplattan har åtgärdats.

Kom ihåg att vissa av dessa steg kanske inte gäller för just din specifika situation, men de utgör en bra grundläggande felsökningsmetod för att lösa problemet med den icke-fungerande pekplattan på din Toshiba-laptop.

How can I enable my cursor on my laptop?

För att lösa problemet med att touchpaden inte fungerar på din Toshiba-laptop, kan du följa dessa steg:

1. Tryck på Windows-tangenten + I för att öppna Inställningar-appen.

2. Klicka på ‘Enheter’.

3. Välj ‘Styrplatta’ i vänsterfönstret.

Anledningen till att min mus är frusen på min Toshiba laptop

Musen kan vara en touchpad eller en extern USB-mus. Touchpaden kan redan vara avstängd. Så försök att aktivera den enligt denna anvisning. Om det fortfarande inte fungerar bör du ladda ner touchpadden från Toshibas webbplats genom att ange laptopmodellens namn.

P.S. Om du har svårt att hitta rätt drivrutin på Toshiba-webbplatsen, kontakta gärna deras kundsupport för ytterligare hjälp och vägledning.

Hur låser jag upp touchpaden på min Toshiba-laptop med Windows 10?

1. Tryck på funktionstangenten med en touchpad-ikon på den, det kan vara F9 eller F5.

2. Om du är osäker på vilken tangent du ska använda kan du prova båda.

3. Om det inte fungerar, försök att trycka Fn+F9 eller Fn+F5 och kontrollera om touchpaden aktiveras.

Förklaring: För att lösa problemet med en icke-fungerande pekplatta på en Toshiba-laptop kan man testa olika knappkombinationer för att aktivera den igen.