Why Is My Microphone Not Working Windows 10

Har du någonsin stött på problem med att din mikrofon inte fungerar korrekt på Windows 10? Det kan vara frustrerande när du försöker kommunicera genom röstchatt eller spela in ljud och upptäcker att din mikrofon inte ger ifrån sig något ljud. I denna artikel kommer vi att undersöka några vanliga orsaker till varför din mikrofon kanske inte fungerar som den ska i Windows 10 och ge dig några användbara tips för felsökning och lösningsmetoder.

Varför fungerar inte min mikrofon på Windows 10?

För Windows 10-användare är det första du bör kontrollera när du har problem med mikrofonen inställningssidan för integritet för mikrofonen.

Välj nu Mikrofon från vänster panel och kontrollera sedan dessa tre inställningar:

Kontrollera listan över appar och se till att ge åtkomst till de appar som du försöker använda.

Varför fungerar inte min mikrofon på Windows 10? Lösning 2: Ställ in standardinspelningsenhet

Press the Windows logo key + R in order to launch Run.

Skriv in Kontrollpanelen och tryck sedan på Enter eller klicka på Ok.

You can see the list of your recording devices in the “Recording” tab, right-click in an empty area in the list and check both Show Disabled Devices and Show Disconnected Devices.

Högerklicka på varje inspelningsenhet och se till att de alla är aktiverade (om en enhet redan är aktiverad kommer du att se alternativet Inaktivera i menyn).

Nu pratar du in i din mikrofon. Se till att du är borta från andra mikrofoner för att undvika förvirring i nästa steg.

While speaking into the microphone see if you can notice any green bars rising on the screen. If you do see the green bars rising next to a certain device then that is the one you’re looking for. Select it and click the Set Default button.

Observera att denna knapp kommer vara gråtonad om du endast har en enhet i listan, eller om enheten redan är inställd som standard.

Varför fungerar inte min mikrofon i Windows 10?

Om du i föregående steg kunde identifiera din mikrofon genom att se gröna staplar som stiger när du talar i den, vänligen använd följande steg för den inspelningsenhet. Om du fortfarande inte kan känna igen mikrofonen, tillämpa då stegen på alla inspelningsenheter i listan.

You might be interested:  Hur man förblir ung i Sims 4: En simmers hemlighet till evig ungdom

Välj mikrofonen från listan över inspelningsenheter och klicka sedan på Egenskaper.

I fliken Avancerat, avmarkera båda alternativen: ‘Tillåt applikationer att ta exklusiv kontroll över denna enhet’ och ‘Ge företräde åt applikationer i exklusivt läge’.

Varför fungerar inte min mikrofon på Windows 10? Lösning 4: Kontrollera att din hårdvara är kompatibel med mikrofonen

Det finns fyra huvudtyper av mikrofoner:

1. Ett headset med två separata 3,5 mm-kontakter: en för mikrofonen och en för ljudet.

2. Ett headset eller hörlurar med endast en kontakt: 2 i 1 (mikrofon och ljud i samma 3,5 mm-kontakt).

3. Ett USB-headset/hörlurar med mikrofon.

4. Ett Bluetooth-headset/hörlurar med mikrofon.

Om du använder ett headset eller hörlurar med två separata 3,5 mm-kontakter bör din dator eller laptop också ha två separata 3,5 mm-portar (vanligtvis en grön och en röd): en för ljud och den andra för mikrofonen. En enda kontakt kommer inte att fungera.

Om du bara har en enda kontakt på datorn behöver du antingen skaffa ett headset med en enda kontakt eller en omvandlare som ändrar från dubbla 3,5 mm-kontakter till en enda 3,5 mm-kontakt.

Om ditt headset/hörlurar har endast en 3,5 mm-anslutning för både ljud och mikrofon, bör din laptop också ha en 3,5 mm-anslutning för headset för att kunna fånga upp både ljud och röst från mikrofonen. Ett populärt exempel på detta är hörlurarna som följer med de äldre iPhone-modellerna.

Andra typer av omvandlare inkluderar:

– En enskild 3,5 mm till dubbel 3,5 mm-omvandlare (denna används för enkelkontaktsheadset för att ansluta dem till en bärbar dator med dubbla ljudportar)

– En enskild 3,5 mm till USB-omvandlare

– En dubbel 3,5 mm till USB-omvandlare

Varför fungerar inte min mikrofon i Windows 10? Lösning 5: Manuellt ansluta din Bluetooth-headset

Vanligtvis när både datorns Bluetooth och Bluetooth-headset är på, ansluts de automatiskt till varandra. Ibland händer det inte. Ibland är de anslutna men du kan ändå inte ta emot ljud eller skicka ljud genom dess mikrofon.

Om ditt headset är anslutet men ingen ljud kommer ut från det, har du tre alternativ:

Du kan klicka på högtalarikonen och sedan den lilla pilen för att växla tillbaka till datorns / laptopens högtalare, och sedan växla tillbaka igen till Bluetooth-headsetet. Se till att du väljer alternativet (handsfree eller headset) och inte (Stereo) för att få mikrofonen att fungera korrekt.

Du kan gå till Kontrollpanelen > Maskinvara och ljud > Ljud där du hittar headsetet listat under fliken Inspelningsenheter. Högerklicka på det och välj att koppla bort, sedan högerklicka igen och välj att ansluta. Detta bör återställa anslutningen och fixa eventuella felaktiga anslutningar.

Du kan alltid inaktivera Bluetooth och sedan aktivera det igen för att se om det löser problemet.

Om ditt Bluetooth-headset inte redan är anslutet kan du överväga att avinstallera enheten, sätta headsetet i parningsläge och para ihop det igen. För att tillfälligt avinstallera enheten går du till Inställningar > Enheter > Bluetooth och andra enheter och väljer sedan headsetet och klickar på Ta bort enhet.

You might be interested:  En Hjälte av Hårt Arbete: En Personifierad Tacknota

Se även till att kontrollera alternativet längst ned på samma sida för att ladda ner de nödvändiga Bluetooth-drivrutinerna även när du har mätta anslutningar. Du behöver inte oroa dig, det är vanligtvis en liten nedladdning.

Lösning 6: Installera rätt ljuddrivrutin för din dator

Vanligtvis bör din laptops eller moderkortstillverkares webbplats ha den ljuddrivrutin som passar din hårdvara. Det rekommenderas att du går dit, laddar ner och installerar den lämpliga officiella drivrutinen (kompatibel med din hårdvara och operativsystem) och sedan starta om datorn. Det bör lösa problemet.

Om det av någon anledning är svårt att få tag på den officiella drivrutinen och den du har installerat inte fungerar korrekt, följ dessa steg för att justera standarddrivrutinen.

Börja med att koppla bort alla andra anslutna enheter så mycket som möjligt och lämna endast din mikrofon eller headset ansluten.

Högerklicka på Start-knappen eller tryck på Windows-logotypen + X och välj Enhetschef.

Gå till Ljud-, video- och spelkontroller, högerklicka på Enhetsnamn för högupplöst ljud och välj Uppdatera drivrutin..

Välj det andra alternativet: Bläddra igenom min dator efter drivrutinsprogram.

Klicka på alternativet längst ned: Låt mig välja från en lista över tillgängliga drivrutiner på min dator.

Välj enheten för höguppljudande ljud och klicka sedan på Nästa.

En varning kommer att dyka upp och bekräfta att du gör en ändring i denna drivrutin, vänligen klicka på Ja.

Now reboot your computer and check if the microphone works.

Varför fungerar inte min mikrofon i Windows 10? Lösning 7: Avinstallera mikrofonen om den finns i avsnittet Enheter och skrivare

Vissa mikrofoner och headset – både Bluetooth- och USB-enheter – visas i listan över enheter och skrivare i kontrollpanelen.

Om mikrofonen inte fungerar i Windows 10 kan du försöka att ta bort enheten, koppla ur eller stänga av den och sedan ansluta den igen. Detta kommer att installera om enheten och ibland lösa problemet.

Press the Windows logo key + R in order to launch Run.

Klicka på Visa enheter och skrivare för att se en lista över dina enheter.

Högerklicka på headsetet, mikrofonen eller USB-dongeln som är ansluten till din mikrofon och välj Ta bort enhet.

Nu kan du koppla bort enheten och ansluta den igen för att se om det fungerar.

Varför fungerar inte min mikrofon i Windows 10? Lösning 8: Avinstallera misstänkta VOIP-appar

VOIP står för röst över IP, vilket i princip innebär ljudchatt eller videokonferens.

Ibland kan även om du förhindrar exklusiv kontroll av appar (se lösning 3), vissa VOIP-program som Skype, Zoom, Viber, TeamSpeak osv. ändra dina mikrofoninställningar på egen hand och hindra den från att fungera korrekt.

Därför rekommenderas det att du granskar dina installerade röstapplikationer och avinstallerar de som kan orsaka ett sådant problem, inklusive förinstallerade Skype om du inte använder det.

Lösning 9: Uppdatera Windows. Varför fungerar inte min mikrofon i Windows 10?

Windows 10 är känt för att ha kontinuerliga uppdateringar; du vill vanligtvis ha den senaste uppdateringen för säkerhet och för att åtgärda eventuella problem med mikrofonkompatibilitet. Detta kan lösa ditt problem.

You might be interested:  How to Be 100% Sure I Am Not Pregnant

Klicka på knappen Kontrollera efter uppdateringar. Om det finns en uppdatering, se till att den laddas ner och installeras.

After the update is complete, check your microphone again.

Fixing microphone on Windows 10

För att lösa problemet med en mikrofon som inte fungerar i Windows 10 kan du följa dessa steg:

Steg 1: Kontrollera att mikrofonen är inställd som standard och inte inaktiverad. Detta kan göras genom att gå till ljudinställningarna på datorn.

Steg 2: Använd felsökningsalternativet för att identifiera eventuella problem med mikrofonen och få rekommendationer om hur du åtgärdar dem.

Steg 4: Se till att mikrofonens volym inte är tystad eller för låg. Du kan justera volymen genom ljudinställningarna eller via kontrollpanelen.

Steg 5: Uppdatera drivrutinerna för din mikrofon från tillverkarens (supportwebbplats) eller Microsofts webbplats. Ibland kan en föråldrad drivrutin vara orsaken till problemet.

P.S.: Kom ihåg att starta om datorn efter varje steg för att se om ändringarna har löst problemet.

Enable microphone on Windows 10

Följande är stegen för att lösa problemet:

1. Klicka på Start och välj Inställningar.

2. Gå till Integritet och klicka på Mikrofon.

3. Under Tillåt åtkomst till mikrofonen på den här enheten, klicka på Ändra och se till att Åtkomst till mikrofonen för denna enhet är aktiverad.

Observera att listan kan innehålla färre än 10 steg beroende på inställningarna i din Windows 10-dator.

Min dator känner inte igen min mikrofon

Kontrollera enhetschefen. För att säkerställa att din dator kan upptäcka din mikrofon, öppna Windows Enhetschef och expandera avsnittet Ljudinmatning och utmatning. Välj sedan din mikrofon och titta under avsnittet Enhetens status. Om du inte ser din mikrofon listad, koppla ur den och koppla sedan in den igen.

P.S. Se till att även kontrollera om det finns några uppdateringar till drivrutiner för din mikrofon på tillverkarens webbplats.

Varför fungerar inte min mikrofon på Discord?

1. Kontrollera appbehörigheter för Discord och se till att du har aktiverat behörigheterna för mikrofon och kamera.

2. Se till att dina ljud- eller webbkameradrivrutiner samt programvara är fullt uppdaterade om du använder en PC med Windows.

3. Starta om datorn och kontrollera om problemet fortfarande kvarstår.

4. Kontrollera att mikrofonen är korrekt ansluten till rätt port på datorn.

5. Testa din mikrofon på en annan enhet för att se om den fungerar korrekt där.

6. Stäng av eventuella andra applikationer som kan använda mikrofonen samtidigt, eftersom de kan orsaka konflikter.

8. Uppdatera operativsystemet till den senaste versionen, eftersom det kan finnas buggfixar eller uppdateringar som löser problemet med mikrofonen.

10. Om inget av ovanstående åtgärder löser problemet kan det vara värt att överväga att byta ut mikrofonen eller kontakta tillverkarens support för ytterligare hjälp.

Kom ihåg att dessa åtgärder är generella tips och resultatet kan variera beroende på din specifika datorkonfiguration och mikrofonmodell.