Why Not To Invest In Crypto

Cryptocurrency has gained significant attention in recent years, with many people investing their hard-earned money into this digital form of currency. However, before jumping on the bandwagon, it is important to consider the potential risks and drawbacks associated with investing in crypto. In this article, we will explore why it may not be a wise decision to invest in cryptocurrencies without repeating any specific information mentioned earlier.

Är det säkert att investera i kryptovalutor?

Kryptovalutor har gett enorma vinster för vissa investerare, samtidigt som andra har förlorat betydande summor.

Enligt William Procasky, CFA, biträdande professor i finans vid Texas A&M University-Kingsville, bör nya investerare hålla sig borta från kryptovalutor. Men han noterar också att mer erfarna investerare, som förstår hur man hanterar risker, kan hitta en plats för det i sina portföljer.

“If you’re building a broad-based portfolio and want to add crypto to the 5% or 10% of your portfolio you’re setting aside for alternative assets , then you might be okay,” Procasky says.

Bitcoin och Ethereum är de två största kryptovalutorna sett till marknadsvärde och är mer etablerade än många andra kryptoalternativ. Detta gör dem till ett säkrare val för de flesta investerare.

Enligt Lauren Niestradt, CFP/CFA och senior portföljförvaltare på Truepoint Wealth Counsel, finns det lite mer säkerhet kring mer etablerade alternativ som Bitcoin och Ethereum.

Vad SEC säger om kryptovalutor: En varning för investerare

The SEC has been skeptical of cryptocurrency. In an interview with Yahoo Finance, SEC chair Gary Gensler said that crypto companies need to “come into compliance” with existing laws.

Dessa kommentarer kom i kölvattnet av FTX-katastrofen i slutet av 2022.

Gensler hoppas att SEC, bland annat, kan erbjuda konsumenter skydd om kryptohållningsföretag väljer att bli låneföretag.

Det finns ingen anledning att behandla kryptomarknaden annorlunda bara för att det används olika teknologi. Vi bör vara neutrala när det gäller teknik, sa Gensler i ett tal i april 2022.

Detta innebär att inte bara nya lagar och regler – som diskuteras i kongressen – kan påverka hur kryptobörser och andra företag bedriver sin verksamhet, utan även befintliga regler kan ha en inverkan.

Riskerna med att investera i kryptovalutor

Det finns flera risker förknippade med att investera i kryptovalutor: kapitalförlust, statlig reglering, bedrägeri och hackerattacker.

Risk för förlust av kapital. Mark Hastings, partner på Quillon Law, varnar investerare att vara försiktiga i kryptovärldens unika finansiella miljö eller riskera betydande förluster. Detta är en risk med alla investeringar, men kryptovalutans höga volatilitet gör det till en ännu större riskfaktor. Med Bitcoin ned mer än 60% under de senaste 12 månaderna kan dessa förluster lätt adderas upp till en betydande del av den ursprungliga investeringen.

Statlig reglering. Enligt Michael Collins, CFA och professor i finansiell planering vid Endicott College, har många regeringar ännu inte fullt ut reglerat användningen och handeln med kryptovalutor vilket kan göra det svårt att veta vad man kan förvänta sig när det gäller juridiska och ekonomiska risker. Vissa kräver till och med att kryptovalutor ska vara olagliga i USA. Detta är förmodligen ett osannolikt scenario, men eftersom det redan har hänt i Kina är det definitivt möjligt.

Hackerattacker är ganska vanliga inom kryptovärlden. Enligt Chainalysis stals över 3,2 miljarder dollar i kryptovalutor under 2021. Även om många handelsplatser erbjuder privat försäkring kan du vara utan möjlighet att få tillbaka din investering om du blir hackad och förlorar dina kryptovalutor.

You might be interested:  Jag är den enda frukten som inte är apelsin

Varför inte satsa på kryptovalutor?

Priset på Bitcoin ligger runt 17 000 dollar vid skrivande stund. Detta är betydligt lägre än dess toppnotering på över 65 000 dollar i november 2021.

Istället för att vara en långsiktig investering, hyllades Bitcoin från början som en form av elektroniska pengar. För att detta skulle fungera som utlovat måste kryptovalutor som Bitcoin kunna användas för att köpa varor och tjänster.

Med över 22 000 kryptovalutor i omlopp är det få av dem som accepteras brett för köp av varor eller tjänster.

I slutet av 2020 uppskattades det att cirka 2 300 amerikanska företag accepterade kryptovalutor som betalning. År 2019 fanns det över 35 miljoner företag i USA, vilket innebär att de som accepterar kryptovalutor utgör en bråkdel av dessa.

Kan kryptovalutor bli den nya globala valutan?

Med all spänning kring kryptovalutor har många förespråkare framhävt möjligheten att det kan bli en global valuta.

Procasky menar att regeringarna inte kommer tillåta en konkurrerande valuta på den skalan. En global valuta måste vara mycket likvid och djup, och det finns inget som kan konkurrera med den amerikanska dollarn.

Pengar är en starkt reglerad och kontrollerad tillgång. Som det framgick av skandalerna 2022, som Terra Luna, Celsius och FTX, kan kryptovalutor orsaka betydande skada för enskilda individers ekonomi i sin nuvarande form. De flesta av världens regeringar skulle inte tillåta sina finansiella system att bära den typen av risk.

Enligt Niestradt tror han att det kommer att dröja år innan kryptovalutor blir en realitet, och detta är där viss spekulation ligger. Det är inte något som är helt säkert.

Risker med att investera i kryptovalutor

Fördelarna med kryptovalutor inkluderar billigare och snabbare penningöverföringar samt decentraliserade system som inte kollapsar vid en enskild punkt av fel. Ett praktiskt exempel är att genom användningen av kryptovalutor kan man skicka pengar till andra länder utan att behöva betala höga avgifter eller vänta länge på transaktionen.

Nackdelarna med kryptovalutor inkluderar deras prisvolatilitet, hög energiförbrukning för gruvdriftsaktiviteter och användning inom brottslig verksamhet. Ett praktiskt tips är att vara medveten om de stora prissvängningarna i kryptovalutamarknaden och investera endast det belopp du har råd att förlora.

En annan nackdel är den höga energiförbrukningen för gruvdrift, där datorer löser komplexa matematiska problem för att verifiera transaktioner. Ett praktiskt exempel på detta är att vissa personer väljer bort vissa typer av kryptovalutor på grund av dess negativa miljöpåverkan.

Slutligen finns det också risk för missbruk då vissa individer använder kryptovalutor för olagliga aktiviteter såsom penningtvätt eller köp av illegala varor och tjänster. Detta kan leda till ökad övervakning från myndigheter och begränsningar i användningen av kryptovalutor i vissa situationer.

Är kryptovalutor en skydd mot inflation?

De som fortfarande tror att Bitcoin och andra kryptovalutor kan fungera som en skydd mot inflation är helt enkelt inte uppmärksamma.

Enligt U.S. Bureau of Labor Statistics ökade kärninflationen med över 7% på årsbasis i november 2022. Under samma period sjönk värdet på Bitcoin med mer än 65%.

Enligt Procasky har kryptovalutor misslyckats som en skydd mot inflation. Om det var möjligt att ge dem ett F-, så är det hur de presterade.

Varför investerar inte människor i kryptovalutor?

1. Brister i reglering: I Indien är kryptovalutor ännu inte reglerade. Medan kapitalmarknadsregulatorn Sebi reglerar investeringar i aktier och derivat, och banktransaktioner regleras av RBI, saknar kryptotransaktioner för närvarande någon form av tillsynsmyndighet.

– Kryptovalutor har ännu inte fått några specifika lagar eller riktlinjer som styr deras användning och handel i Indien.

– Det finns ingen särskild myndighet som övervakar eller kontrollerar kryptotransaktioner på samma sätt som Sebi och RBI gör för andra finansiella aktiviteter.

– Denna brist på tillsyn kan leda till ökad osäkerhet och risk för användare av kryptovalutor i landet.

You might be interested:  Mr. Dating For 10 Years And Still Not Married

– Utan tydliga riktlinjer kan det också vara svårt att skydda mot bedrägeri, penningtvätt eller andra olagliga aktiviteter relaterade till kryptovalutor.

– Diskussioner om att införa en mer robust ramverk för att reglera kryptovalutor pågår dock inom den indiska regeringen.

Kryptokurser och skatter: En guide för Sverige

Investerare måste betala kapitalvinstskatt på alla inkomster de har tjänat från kryptovalutor. Det innebär att i princip varje gång kryptovalutor byter ägare blir det en skattepliktig händelse, inklusive gruvdrift eller staking.

Kapitalvinstskatter ligger vanligtvis på cirka 15%, men de kan vara så höga som 20% eller mer.

För att genomföra ett köp med kryptovaluta måste investerare vanligtvis konvertera den till fiat-valuta. Detta gör användningen av kryptovaluta för de flesta köp skattepliktig, vilket gör det dyrare än att köpa varor med kontanter.

Varför jag aldrig skulle investera i kryptovaluta

Att investera i kryptovalutor innebär flera risker. En av dessa är att man kan förlora hela eller delar av sitt kapital om värdet på valutan sjunker. Dessutom kan regeringar införa restriktioner och regleringar som påverkar handeln med kryptovalutor, vilket kan göra det svårare att köpa och sälja dem. Det finns också en risk för bedrägerier och hackerattacker, där ens digitala plånbok kan bli stulen eller manipulerad. Dessa faktorer gör att det finns anledning att vara försiktig med att investera i kryptovalutor.

Det är viktigt att ha detta i åtanke när man överväger en investering i kryptovalutor.

Är kryptovalutor en lönsam investering på lång sikt?

För att kryptovalutor ska få ett långsiktigt värde krävs en bred användning, men de står inför betydande hinder.

Enligt Andrew Rosen, CFP och president för Diversified LLC, anser han att blockchain-teknologin har innovativa och praktiska användningsområden. Men tills den separeras från risken med oreglerade valutor är den alltför riskabel.

Däremot kan mer spekulativa investerare vara intresserade av att ta en chans på det.

Dessa investerare kan eller kanske inte ser en kortvarig avkastning, men det betyder inte att rätt kryptovaluta inte skulle kunna ge dem enorma vinster på lång sikt. Naturligtvis kan värdet på en investerares kryptoinnehav lika lätt gå till noll.

Ska jag sluta investera i kryptovalutor?

Om du väljer att investera är det viktigt att ha en diversifierad portfölj som inkluderar olika typer av investeringar för att minska din totala risk. En tumregel är att inte investera mer än 10% av din portfölj i riskabla tillgångar som Bitcoin.

1. Variera din portfölj: Se till att inte bara satsa på en typ av investering, utan sprid dina pengar över olika tillgångar som aktier, obligationer och råvaror. Detta minskar risken om någon enskild investering skulle gå dåligt.

2. Sätt gränser: Bestäm dig för hur mycket du är villig att satsa och håll dig sedan till den planen. Investera aldrig mer än vad du har råd att förlora, speciellt när det gäller riskabla tillgångar som Bitcoin.

3. Gör noggrann forskning: Innan du gör några stora investeringar bör du undersöka noggrant och lära dig så mycket som möjligt om de olika alternativen. Ta reda på vilka faktorer som kan påverka värdet på dina valda tillgångar och var medveten om eventuella risker eller osäkerheter.

4. Konsultera experter: Om du känner dig osäker eller ovan vid investeringar kan det vara klokt att söka professionell hjälp från finansiella rådgivare eller experter inom området. De kan ge dig värdefulla tips och riktlinjer baserade på din individuella situation och mål.

Bör du satsa på kryptovalutor?

Det är bara en person som kan fatta det slutgiltiga beslutet om du bör investera i kryptovalutor: du själv.

Oavsett vilket beslut du fattar i den frågan är det dock värt att göra din hemläxa, förstå varje specifik mynts investeringsteori och till och med prata med en finansiell rådgivare.

Det finns andra tillgångar där ute som du kan spekulera i. Det behöver inte vara kryptovalutor, men om du tror på dess långsiktiga potential och har tro på blockkedjeteknologi, då finns det en tes för att investera i det, säger Procasky.

You might be interested:  Lol Tutorial Reward Capsule Not Working - En frustrerad berättelse från en missnöjd belöningskapselDet började med glädje och förväntan när spelarna klarade av utmaningarna i tutorialen. De hade kämpat hårt och förtjänade verkligen sina belöningskapslar. Men när de öppnade mig uppstod problemet – ingenting hände!Spelarnas ansikten fylldes med besvikelse när de insåg att de inte fick några häftiga priser eller bonusar som de hade sett fram emot. Trots deras ansträngningar blev jag bara en tom skal utan något att erbjuda dem.Jag känner mig så otillräcklig och ledsen över detta misslyckande. Varför kan jag inte leverera vad som lovats? Är det mitt fel eller finns det ett tekniskt problem på plats?Tills dess ber jag om ursäkt för alla besvikelser och frustrationer som jag orsakat. Jag lovar att göra mitt bästa för att bli fixad och återigen kunna sprida glädje bland LoL-spelare överallt

Kan Bitcoin nå noll?

Det är teoretiskt möjligt. Bitcoin har funnits i nästan 15 år nu, och även om det har överlevt flera dramatiska krascher innan det nådde nya höjder, så sätter dess extremt volatila natur investerare i riskzonen för att förlora alla sina pengar.

Här är några anledningar till varför du kanske inte bör investera i kryptovalutor:

1. Hög volatilitet: Kryptovalutor som Bitcoin kan uppleva snabba och stora prisfluktuationer, vilket gör det svårt att förutsäga marknadens rörelser och ökar risken för förluster.

2. Branschreglering: Kryptovalutamarknaden är fortfarande relativt oreglerad på många håll runtom i världen. Detta innebär att det finns en ökad risk för bedrägerier, hacking och andra olagliga aktiviteter.

3. Brist på stabilitet: Kryptovalutor saknar den stabilitet som traditionella valutor erbjuder. Deras värde kan vara mycket osäkert och påverkas av faktorer som politik, tekniska problem eller allmänhetens sentiment.

4. Svårigheter med lagring: Att säkert lagra kryptovaluta kan vara komplicerat och kräver kunskap om digitala plånböcker samt skydd mot hackerattacker eller dataförlust.

5. Potentiell bubbla: Vissa experter hävdar att kryptomarknaden kan vara en bubbla som kommer att spricka när som helst. Detta skulle kunna leda till stora förluster för investerare.

6. Svårigheter med att använda: Kryptovalutor har ännu inte blivit allmänt accepterade som betalningsmedel och kan vara svåra att använda i vardagliga transaktioner.

7. Ökad konkurrens: Det finns tusentals olika kryptovalutor på marknaden, vilket skapar en hård konkurrens och gör det svårt att välja rätt investering.

8. Potentiell reglering: Med ökande intresse från myndigheter runtom i världen kan det finnas risk för framtida regleringar som kan påverka kryptomarknadens stabilitet och lönsamhet.

9. Bedrägeririsk: Kryptovalutamarknaden har varit föremål för bedrägerier och Ponzi-schema, där oseriösa aktörer utnyttjar bristen på reglering för egen vinning.

10. Bristande kunskap: Att investera i kryptovalutor kräver god kunskap om tekniken bakom dem samt marknadsförhållanden. Brister i denna kunskap kan öka risken för dåliga investeringar eller misstag.

Crypto’s future is uncertain

Ränteläge. Kryptomarknaden har sett positiva drivkrafter under 2024. Men en hälsosam makroekonomisk miljö kan vara avgörande för att bibehålla den uppåtgående trenden i mars och framåt.

En stabil ekonomisk situation är viktig för kryptovalutornas fortsatta framgångar. Under det gångna året har vi sett flera positiva faktorer som har bidragit till marknadens uppgång, men det är viktigt att komma ihåg att dessa framsteg inte är garanterade på lång sikt.

För att säkerställa en hållbar utveckling behöver vi se en fortsatt stark makroekonomi med stabila räntor och låg inflation. Detta kommer ge investerare förtroende och skapa ett gynnsamt klimat för vidare tillväxt inom kryptosektorn.

P.S.: Det är också värt att notera att regleringar och politiska beslut kan ha betydande inverkan på kryptomarknaden, så det är viktigt att vara medveten om dessa faktorer när man överväger investeringar i denna sektor.

Is crypto worse than stocks?

Aktiemarknaden kan vara volatil, men kryptovalutor är extremt volatila. Ett exempel på detta är Bitcoin under 2021, då det förlorade mer än hälften av sitt värde på bara några månader och senare ökade med 100 procent. Denna höga volatilitet gör att kryptovalutor inte passar för kortvariga investerare.

P.S. Det är viktigt att notera att även om kryptovalutor kan vara lockande med sina snabba vinster, så finns det också en betydande risk för förluster. Innan du överväger att investera i kryptovalutor bör du noga undersöka marknadens villkor och din egen risktolerans.

Människor fortsätter att falla för krypto

P.S. Det är dock viktigt att komma ihåg att investeringar i kryptovalutor också kan vara förenade med betydande risker och volatilitet. Innan man överväger att investera bör man noga undersöka och förstå marknaden samt ha en väl genomtänkt strategi.