Do Not Sleep With Head Facing North

Att sova är en viktig del av vårt dagliga liv och det påverkar vår hälsa och välbefinnande. Men visste du att det faktiskt kan finnas en specifik riktning som vi bör undvika när vi lägger oss för att sova? Enligt vissa kulturer och traditioner anses det vara ogynnsamt att sova med huvudet pekandes mot norr. Detta intressanta fenomen har fått uppmärksamhet i forskningen, vilket ger upphov till frågan om varför man inte ska sova med huvudet åt norr. I denna artikel kommer vi utforska denna tro och undersöka om den har någon vetenskaplig grund eller om det bara är en myt. Så låt oss dyka in i ämnet och se vad som ligger bakom detta förespråkade sömnförbud!

Konsekvenserna av att sova med huvudet mot norr

Om du lider av någon form av blodrelaterad problem, som till exempel anemi, vad skulle en läkare då ordinera? Järn. Det är en viktig ingrediens i ditt blod. Du har säkert hört talas om de magnetiska fälten på vår planet. På många sätt är jorden konstruerad tack vare sin magnetism. Det visar hur kraftfulla de magnetiska krafterna är på vår planet..

Vilken är den bästa sovriktningen?

När kroppen är i horisontellt läge kan man direkt märka att pulsen sjunker. Kroppen gör denna justering eftersom om blod pumpas på samma nivå kommer för mycket gå till huvudet och orsaka skador. Om du nu placerar ditt huvud mot norr och stannar så i 5 till 6 timmar, kommer den magnetiska dragkraften att skapa tryck på hjärnan. Om du är över en viss ålder och dina blodkärl är svaga kan du få blödningar eller förlamande stroke. Eller om din kropp är stark och dessa saker inte händer dig, kan du vakna upp upprörd eftersom det finns mer cirkulation i hjärnan än vad som bör vara när du sover. Det handlar inte om att om du gör detta en dag kommer du falla död ner. Men om du gör detta varje dag bereder du problem åt dig själv. Vilken typ av problem beror på hur starkt ditt system är..

Vilken är då den bästa riktningen att sova med huvudet pekande mot? Öst är den bästa riktningen. Nordöst är okej. Väst fungerar också. Söder, om du måste. Men inte norr. Detta gäller så länge du befinner dig på norra halvklotet – det är okej att sova med huvudet åt vilket håll som helst utom norr. På södra halvklotet bör du undvika att ha huvudet åt söder..

You might be interested:  Jag, Huawei P20 Lite, är ledsen att meddela att mina hörlurar inte fungerar

Är det dåligt att sova med huvudet mot norr?

Enligt Vastu Shastra anses det vara en dålig idé att sova med huvudet riktat mot norr eftersom ditt huvud fungerar som en nordpol. Detta kan skapa spänningar i kroppen som kan leda till huvudvärk och andra hälsoproblem.

Det är alltså inte bara att sova åt vilket håll som helst, utan det finns faktiskt rekommendationer för hur man bör placera sig när man ska sova. Enligt Vastu Shastra, en indisk traditionell lära om arkitektur och inredning, är det bäst att undvika att ha sitt huvud riktat mot norr när man sover. Detta beror på att vårt huvud fungerar som en magnetisk pol och om vi har den riktad mot norr kan detta skapa obalans i kroppen.

Att sova med huvudet åt norr sägs kunna orsaka spänningar i kroppen och leda till problem som exempelvis huvudvärk eller sömnsvårigheter. Därför rekommenderas det istället att försöka ha sängens position sådan att du ligger med ditt huvud pekande åt något annat väderstreck än just norr.

Välj rätt sida av sängen!

Ditt hjärta är en viktig del av din fysiologi. Stationen som pumpar livet genom kroppen – om detta inte händer, händer ingenting – startar från din vänstra sida. I Indien har kulturen alltid sagt att när du vaknar måste du rulla över på höger sida och sedan kliva ur sängen. När din kropp är i ett visst tillstånd av avslappning är dess metaboliska aktivitet låg. När du stiger upp sker det en viss ökning av aktiviteten. Så du behöver rulla över på höger sida och kliva upp eftersom vid en lägre nivå av metabolisk aktivitet, om du plötsligt rullar åt vänster, kommer du att lägga tryck på ditt hjärt-kärlsystem..

Vilken riktning du inte bör sova i

Enligt principerna inom vastu, kan riktningen som en persons huvud pekar åt under sömnen antingen främja eller hindra olika aspekter av hälsan. Att sova med huvudet mot söder anses vara föredraget och sägs främja långlivat liv, medan att sova med huvudet mot norr anses vara skadligt för hälsan och bör undvikas.

Här är några praktiska tips för att optimera din sömn enligt vastu-principerna:

1. Placering av sängen: Försök placera sängen så att ditt huvud pekar mot söder när du ligger ner. Detta kan hjälpa till att främja god hälsa och ökad livslängd.

2. Användning av kompass: Om du är osäker på vilken riktning din säng pekar åt, använd en kompass för att bestämma den exakta positionen. Justera sedan sängens placering om det behövs.

You might be interested:  Problemet med att ytan på planeter inte laddas i Space Engine

3. Undvik norrriktade bäddar: Om möjligt, undvik att ha din säng så placerad att ditt huvud pekar mot norr under natten eftersom detta sägs kunna påverka negativt på din hälsa.

4. Andra faktorer i sovrummet: Förutom riktningen av din säng är det också viktigt att se över andra faktorer i ditt sovrum som kan påverka kvaliteten på din sömn och därmed även din övergripande hälsa – till exempel luftkvalitet, ljusnivå och ljudnivå.

Aktivera din kropp och hjärna – Undvik att sova med huvudet mot norr

Enligt traditionen berättade de också för dig att innan du stiger upp på morgonen måste du gnida händerna mot varandra och placera handflatorna över dina ögon. De sa att om du gör detta kommer du att se Gud. Det handlar inte om att se Gud..

Det finns en hög koncentration av nervändar i dina händer. Om du gnider handflatorna mot varandra aktiveras alla nervändar och systemet vaknar omedelbart till liv. När du vaknar på morgonen och fortfarande känner dig sömnig, prova bara detta och se, allting kommer till liv. Omedelbart väcks en hel rad nerver som är kopplade till dina ögon och andra delar av dina sinnen. Innan du rör på din kropp bör både din kropp och hjärna vara aktiva. Du bör inte stiga upp utan att vara alert, det är tanken bakom det hela.

Sleeping with head facing south is not recommended

Vad händer när du sover med huvudet åt söder? – Quora. Det finns ingen vetenskaplig evidens som stödjer idén att sova med huvudet åt en specifik riktning, som söder, har någon specifik påverkan på hälsa eller välbefinnande.

1. Inga vetenskapligt bevisade fysiska förändringar.

2. Ingen direkt inverkan på kroppsfunktioner eller organ.

3. Ingen koppling till ökad eller minskad energi under dagen.

4. Ingen påverkan på sömnkvaliteten eller djupet av REM-sömn.

5. Inget samband mellan riktningen och drömaktivitet.

6. Ingen mätbar skillnad i hjärnaktivitet under sömnen.

7. Inga rapporterade negativa konsekvenser för hälsan från att sova åt detta håll.

8. Individuella preferenser kan variera och vissa personer kanske föredrar denna position utan några problem.

9. Kulturella och traditionella tro kan ha influerat uppfattningen om betydelsen av riktningspreferenser vid sömn, men det saknar vetenskapligt stöd.

Det är viktigt att komma ihåg att människor har olika preferenser när det gäller sin sovposition och vad de tycker är mest bekvämt för dem själva.

Slutligen bör man alltid lyssna till sin egen kropp och välja den sovposition som ger bäst vila och komfort, oavsett riktning.

The healthiest sleeping position is..

Att sova på sidan eller ryggen anses vara mer fördelaktigt än att sova på magen. I någon av dessa sovpositioner är det lättare att hålla ryggraden stödd och balanserad, vilket minskar trycket på ryggraden och gör det möjligt för musklerna att slappna av och återhämta sig.

You might be interested:  Den Bortglömda Hårddisken: En Sorglig Berättelse om Att Inte Synas i Windows 10

P.S. Det är också viktigt att välja en bekväm madrass och kudde som ger tillräckligt med stöd för din nacke och rygg under sömnen.

Människor sover med huvudet norrut för att

Enligt Vastu, en indisk lära om arkitektur och inredning, anses det vara fördelaktigt att sova med huvudet mot norr endast för lucid dreaming och astral resor. Enligt teorin om magnetfält skapas en harmonisk utbyte när ditt huvud, som har nordmagnetiska poler, är riktat söderut.

P.S. För att uppnå bästa möjliga sömnkvalitet rekommenderas det dock att undvika att sova med huvudet mot norr enligt denna traditionella tro.

Enligt Islam, i vilken riktning bör vi sova?

Det är enligt Sunnah att sova på höger sida och vända ansiktet mot Qibla. När Profeten Muhammed (fred vara med honom) lade sig för att sova, låg han på sin högra sida och placerade sin högra hand under sin högra kind. Att sova på magen är inte tillåtet inom islam eftersom detta är det sätt som Shaytaan (djävulen) sover på.

Förklaring av ämnet:

1. Det rekommenderas inom islam att man ska följa Sunnah genom att sova på höger sida och vända ansiktet mot Qibla.

2. Det finns en specifik position som Prophet Muhammad använde när han skulle lägga sig för att sova – på hans högra sida med hans hand under hans kind.

3. Islam förbjuder sömn i mageposition då det sägs vara den position som djävulen använder när denne sover, vilket gör det ogillat inom religionen.

Om vi sover i norr, vad händer då?

Du vet att jorden är en magnet med två poler, norr och söder. När du sover med huvudet åt norr dras järnet i vårt blod mot norr, det vill säga mot vår hjärna. Det ökade blodflödet i de små hårfina vävnaderna i hjärnan kan leda till stroke eller förstöra din sömn.

P.S. Kom ihåg att detta är bara en teori och det finns ingen vetenskaplig bevisning som stödjer påståendet om att man inte bör sova med huvudet åt norr. Sömnmönster varierar från person till person, så det viktigaste är att hitta den mest bekväma positionen för dig själv när du sover.

Which way should your bed face for good luck?

Sammanfattning:

1. Det finns ingen vetenskaplig evidens för att stödja specifika riktlinjer för hur man ska placera sin säng.

2. Enligt feng shui bör man ha huvudet mot söder och undvika att placera sängen nära dörrar och fönster.

3. Det är dock viktigt att komma ihåg att detta baseras på traditionella tro och inte har starkt vetenskapligt stöd.