Touch Screen Iphone X Not Working

Iphone X är en av Apples mest populära modeller, men ibland kan användare stöta på problem med touchskärmen. Det finns flera faktorer som kan leda till att touchfunktionen inte fungerar korrekt på Iphone X. I denna artikel kommer vi att undersöka några vanliga orsaker till detta problem och ge några potentiella lösningar för att åtgärda det.

Varför reagerar inte min iPhone X på beröring?

Om din iPhones pekskärm inte fungerar kan du först försöka att tvinga omstart på telefonen. Se till att pekskärmen är ren och torr så att den kan känna av dina fingertoppar. Ta bort eventuella skal eller skärmskydd som kan störa pekskärmen.

Praktiska tips:

1. För att tvinga omstart på en iPhone 8 eller senare: tryck snabbt på volym upp-knappen, släpp sedan snabbt, gör samma sak med volym ned-knappen och avsluta genom att hålla in sidoknappen tills Apple-logotypen visas.

3. Kontrollera om det finns några ojämnheter i skärmskyddet eller fodralet som kan orsaka problem med touchfunktionen och ta bort dem vid behov.

4. Om problemet kvarstår efter dessa åtgärder bör du överväga att kontakta Apples supportteam för ytterligare hjälp och rådgivning.

Lösningar om din iPhone X touchskärm inte fungerar

Om din iPhones pekskärm inte fungerar, prova att använda följande felsökningsåtgärder. Förhoppningsvis kommer en av dessa att få dig igång igen. Om inte är det troligt att du har ett hårdvaruproblem som kan lösas genom att kontakta Apples kundtjänst för reparation eller byte av telefonen.

Åtgärda problemet med att iPhone X:s pekskärm inte fungerar

Om din iPhone har blivit helt kaotisk, är det första du bör göra att starta om den – stänga av den helt, vänta en minut eller två och sedan slå på den igen. Genom att starta om en iPhone kan tillfälliga problem i minnet raderas, vilket kan återställa exempelvis en oresponsiv skärm.

Om touchskärmen inte fungerar på din iPhone X kan du inte stänga av telefonen på vanligt sätt genom att använda inställningsmenyn. Istället måste du tvinga telefonen att starta om genom att trycka på en kombination av ström- och volymknapparna.

You might be interested:  n antyder att det finns något mystiskt eller dolt om ugglor som vi kanske inte känner till

Fixa en Iphone X med touchskärm som inte fungerar

iPhonen använder en kapacitiv pekskärm som känner av dina fingertoppar genom elektrisk ledningsförmåga. Det innebär att olika saker kan påverka hur din skärm fungerar – smuts och smuts kan påverka den, men ett mycket större problem är fukt och vätska. Om skärmen är våt eller till och med bara fuktig, torka den noggrant och försök igen.

Det är också värt att notera att du inte kan använda pekskärmen om dina fingrar är täckta med de flesta typer av handskar eller vantar. Om du har på dig något, ta av det. Med det sagt finns det specialiserade handskar med kapacitiva fingertoppar som gör att du kan använda en iPhone utomhus i mycket kallt väder.

Problem med touchskärmen på iPhone X: Fungerar inte

I vissa sällsynta fall kan en tillbehör som är ansluten till telefonens Lightning-port störa pekskärmen. Om något är anslutet till porten – inklusive en powerbank eller laddare – koppla ur det. Om detta löser ditt problem kan tillbehöret eller kabeln vara inkompitabla med iPhone-modellen.

Problem med touchskärmen på iPhone X: Ta bort skyddsfodralet och skärmskyddet

iPhone-skärmen kan verka robust nog för att fungera praktiskt taget felfritt hela tiden, men den fungerar bara korrekt under en överraskande snäv uppsättning förhållanden. Till exempel kan skärmen sluta fungera om du applicerar en skärmskyddsfilm som är för tjock, vilket gör det omöjligt för skärmen att känna av den elektriska kapacitansen i dina fingrar.

Om din touchskärm inte fungerar eller fungerar intermittent, ta bort allt som finns på eller runt skärmen, inklusive telefonfodralet och eventuell skärmskydd som skyddar mot repor. Om det fungerar efter att du har tagit bort dessa tillbehör, prova med ett annat fodral och/eller leta efter ett tunnare skärmskydd.

Problem med Iphone X touchskärm fungerar inte

Om din skärm fortfarande inte fungerar kan du uppdatera din iPhone genom att ansluta den till din dator och använda återställningsläget.

Anslut din iPhone till datorn och starta iTunes. Om du använder en Mac med MacOS 10.15 eller senare, starta istället Finder.

Om du har en iPhone 8 eller senare, tryck snabbt på dessa knappar i följd: Volym upp-knappen, Volym ned-knappen och sidoknappen. För en iPhone 7, tryck samtidigt på Volym ned-knappen och sidoknappen. För äldre modeller, håll samtidigt in Hemknappen och sidoknappen.

3. När återställningsläget visas på skärmen (som visar en kabel och en bärbar dator mot en svart bakgrund) släpper du knappen/knapparna..

Återställ din iPhone till fabriksinställningarna

Om din iPhone nyligen har slutat reagera på beröring och ingenting annat hittills har fungerat, kan det vara möjligt att det finns en allvarlig hårdvarufel och att telefonen behöver repareras eller ersättas.

You might be interested:  Artikeln handlar om problemet med att Origin Command And Conquer Tiberian Sun inte fungerar på Windows 10

Innan du överväger den drastiska åtgärden kan det vara värt att utföra en fabriksåterställning. Detta kommer att återställa telefonen till det skick den var i när du först tog den ur lådan – alla programuppdateringar, installerade appar och personliga data kommer att raderas. Det är inget problem om du har din telefon inställd på regelbundna molnbackuper, men var medveten om att detta kan leda till permanent förlust av all data sedan den senaste säkerhetskopieringen.

Om iPhone X:s pekskärm inte fungerar, måste du utföra en fabriksåterställning via en dator istället.

2. Öppna iTunes (om du använder en Mac med MacOS 10.15 eller senare, öppna Finder istället).

För att åtgärda problemet med en iPhone X där pekskärmen inte fungerar kan du följa dessa steg. Om du har en iPhone 8 eller senare, tryck snabbt på följande knappar i ordning: Volym upp, volym ned och sidoknappen. För en iPhone 7, tryck samtidigt på volym ned-knappen och sidoknappen. För äldre modeller håller du samtidigt in hemknappen och sidoknappen.

4. På en Mac bör du se alternativet att återställa eller uppdatera din iPhone. Klicka på Återställ och följ anvisningarna för att utföra en fabriksåterställning. På en PC klickar du på Enhetsknappen i det övre vänstra hörnet av iTunes. Välj sedan Sammanfattning, därefter Återställ, och följ instruktionerna på skärmen.

Problem med pekskärmen på iPhone X – Kontakta Apples kundsupport

Om du fortfarande inte har lyckats få pekskärmen att reagera är det nästan säkert att din iPhone har en hårdvaruproblem och behöver professionell hjälp. Kontakta Apples kundsupport för att se om den är berättigad till reparation eller utbyte.

Dave Johnson is a technology journalist who writes about consumer tech and how the industry is transforming the speculative world of science fiction into modern-day real life. Dave grew up in New Jersey before entering the Air Force to operate satellites, teach space operations, and do space launch planning. He then spent eight years as a content lead on the Windows team at Microsoft. As a photographer, Dave has photographed wolves in their natural environment; he’s also a scuba instructor and co-host of several podcasts. Dave is the author of more than two dozen books and has contributed to many sites and publications including CNET, Forbes, PC World, How To Geek, and Insider.

Devon Delfino är en frilansjournalist baserad i Brooklyn som specialiserar sig på personlig ekonomi, kultur, politik och identitet. Hennes arbete har publicerats i tidningar som The Los Angeles Times, Teen Vogue, Business Insider och CNBC. Följ henne på Twitter @devondelfino.

Hur kan jag fixa en icke-fungerande pekskärm?

Starta om enheten.

You might be interested:  Kan En Tvilling Ha Autism Och Den Andra Inte

– Rengör pekskärmen och skärmskyddet.

– Torka av din smartphone.

– Tryck försiktigt på varje hörn av telefonen.

– Ta bort SIM-kort, minneskort och tillbehör.

– Aktivera säker läge för Android eller Windows säkert läge.

– Justera iPhone 3D Touch känslighet.

Användaren kan inte trycka på något på sin iPhone X

Om du har märkt att din iPhone är varm att röra vid och att pekskärmen inte svarar, rekommenderar vi att du stänger av telefonen i 15 till 30 minuter. Om det inte är möjligt att stänga av den (kanske väntar du på ett viktigt meddelande eller samtal), kan du istället aktivera flygplansläge eller strömssparläge på telefonen. Detta kan hjälpa till att minska överhettningen och återställa pekfunktionen.

P.S. Kom ihåg att om problemet kvarstår efter dessa åtgärder kan det vara nödvändigt att kontakta Apple-support för ytterligare assistans.

Fixing dead spots on iPhone touch screen

Tryck och släpp snabbt på volym upp-knappen. Tryck och släpp snabbt på volym ned-knappen. Håll inne sidoknappen tills en Apple-logotyp visas och släpp sedan sidoknappen (det kan ta upp till 20 sekunder).

Om min iPhone-skärm inte fungerar, hur använder jag den då?

Om du har en lightning till USB-adapter kan du ansluta en USB-mus till din iPhone och använda den för att styra enheten. Detta kan vara ett användbart alternativ om din pekfunktionalitet inte fungerar.

Här är några steg för att använda en mus på din iPhone:

1. Anslut USB-musen till din iPhone med hjälp av en lightning till USB-adapter.

5. Tryck på den virtuella musknappen för att öppna menyn.

7. Nu kan du använda muspekaren för att navigera runt på skärmen, klicka eller dubbelklicka som vanligt.

Observera att vissa funktioner kanske inte är fullständigt kompatibla med musstyrning, men det ger dig åtminstone möjligheten att fortsätta använda din iPhone när pekskärmen inte fungerar korrekt.

Kom ihåg att detta bara är ett temporärt alternativ tills du får problemet med touchskärmen löst genom reparation eller service av enheten.

Min iPhone touchskärm blir galen

1. Byt ut din skärmskydd och rengör din skärm ordentligt. Ditt skärmskydd kan vara orsaken till dina problem med pekskärmen, särskilt om det var länge sedan du bytte ut det eller om det finns sprickor eller luftbubblor som kan störa din beröring.

2. Kontrollera att inget smuts eller fingeravtryck täcker din skärm. Ibland kan smuts och fett på skärmen göra att den inte fungerar korrekt, så se till att rengöra den noggrant.

3. Om dessa åtgärder inte löser problemet kan det vara nödvändigt att kontakta en auktoriserad serviceverkstad för vidare undersökning och eventuell reparation av din iPhone X:s pekskärm.