Things Not To Miss In Rome

Jag har svaret på rubrikfrågan när jag delar med mig av de fem bästa sevärdheterna i Rom, de sevärdheter du inte vill missa.

Mitt tips: Kombinera dessa populära sevärdheter i Rom med några rundturer i staden och avsluta sedan med shopping enligt min guide till de hemliga butikerna.

Jag har valt ut några av de bästa hotellen i Rom åt dig också – jag älskar det med apelsinerna och jag vet att du kommer att göra det också – klicka här för att se vad jag pratar om.

De 5 bästa sevärdheterna i Rom som du inte får missa

En av de mest imponerande sevärdheterna du någonsin kommer att se och möjligen den bäst bevarade av alla romerska byggnader. När man tänker på att denna konstruktion är från tiden runt Kristi födelse kan man bara förundras över byggarnas och arkitekternas skicklighet.

Det är imponerande på utsidan, men gå in genom de enorma träportarna och du blir stående med öppen mun och häpnar över den gigantiska kupolen som reser sig upp ovanför… verkar nästan nå ända till himlen. Även idag skulle en sådan kupol vara en enorm utmaning att konstruera.

Många säger att det är så och jag kan förstå varför. För mig är det dock svårt att välja mellan Pantheon, Colosseum och Peterskyrkan.

Rom har mycket att erbjuda: besök Pantheon, Trevifontänen, Piazza Navona, Spanska trappan och mer på en promenadtur med en paus för gelato eller kaffe.

Sevärdheter i Rom du inte får missa

Colosseum är otroligt, men över 7 miljoner turister besöker Colosseum varje år och de flesta av dem kommer i juni, juli och augusti. Så om du besöker då kan det vara hemskt: varmt, klibbigt och mycket bullrigt.

Vi rekommenderar att du besöker Rom under vintermånaderna och kommer dit tidigt innan folkmassorna. På det sättet kan du beundra denna otroliga plats i relativt lugn och ro. Du kan nästan höra publikens jubel, gladiatorernas rop och känna historiernas berättelser från många århundraden. Rörande, sorgligt och inspirerande på en gång…

Försök också att besöka Rom vid gryning och solnedgång. Det blåa ljuset i gryningen och de flammande röda färgerna vid solnedgången är otroliga. Här är en romare som förklarar det bättre..

Sevärdheter att inte missa i Rom: Peterskyrkan

Rent tekniskt sett ligger den inte i Rom utan i Vatikanstaten, men det är ändå den största och mest imponerande av alla kristna kyrkor. Det är en central plats för katoliker och ett pilgrimsmål för kristna från alla trosinriktningar. Oavsett om du är katolik eller inte spelar ingen roll; denna kyrka kommer att beröra dig djupt och röra vid din själ på ett visst sätt.

När du besöker Peterskyrkan, bör du inte missa att se Pieta-skulpturen av Michelangelo. Skulpturen finns i den första kapellet till höger efter ingången och det är en av de vackraste verk som någonsin skapats av en människa. Vissa säger att Guds hand styrde Michelangelos när han skapade denna mästerverk. Dess skönhet och gripande kraft är överväldigande.

You might be interested:  Jag är din Linkedin-profil och jag syns inte på Google

En lite känd fakta om Michelangelos Pieta är att skulpturen bär konstnärens signatur, vilket är ovanligt i hans verk. Signaturen finns över det diagonala bandet som löper över Jungfru Marias bröst. Michelangelos beslut att signera sin namnteckning på skulpturen tros ha påverkats av hans frustration över den initiala bristen på erkännande för hans extraordinära talang. Detta subtila tillägg fungerar som ett bevis på hans skicklighet och en stillsam bekräftelse av hans författarskap. Det ger en intressant dimension till Pieta och inbjuder betraktaren att uppskatta inte bara dess konstnärliga briljans utan också den personliga touchen från den berömde konstnären själv.

Missa inte det Sixtinska kapellet i Rom

I Vatikanmuseerna finns det en plats som är helt fascinerande – Sixtinska kapellet. När du kliver in i detta relativt lilla kapell, dras din blick omedvetet upp mot taket och avslöjar en syn som tar andan ur dig och överträffar all fantasi. Skapat av geniet Michelangelo är taket i Sixtinska kapellet ett mästerverk utan like som lämnar alla besökare förundrade och inspirerade.

Ingen bild eller video kan fånga den verkliga essensen av upplevelsen som väntar dig. När du står under detta extraordinära konstverk kommer du att känna som om du har transporterats till en annan värld, där du blickar upp mot himlens tak. De detaljerade mönstren, levande färger och djupsinniga symboliken vecklas ut framför dina ögon och inbjuder dig att fördjupa dig i Michelangelos talangens renaste briljans.

Förbered dig på att känna dig ödmjuk när du bevittnar den bibliska storheten och den ikoniska avbildningen av Adams skapelse, där Adam och Guds utsträckta fingrar verkar längta efter att röra vid varandra. Taket i Sixtinska kapellet är ett bevis på mänsklig kreativitet, konstnärligt mästerskap och andlig transcendens.

Att besöka Sixtinska kapellet är en pilgrimsfärd för konstentusiaster, en andlig resa för själen och ett djupt möte med mänsklig uppfinningsrikedom. Endast genom att stå under dess imponerande tak kan man verkligen uppskatta omfattningen av Michelangelos konstnärliga skicklighet och den djupgående påverkan det har haft på konstvärlden i århundraden. Förbered dig på att bli förflyttad till en värld av sublim skönhet och fördjupa dig i en sensorisk upplevelse som kommer att lämna ett outplånligt intryck i ditt minne.

Viktiga sevärdheter i Rom: Missa inte Forum Romanum

När du vandrar genom de kvarlevor som finns kvar av det Romerska Forum idag kan du inte undgå att känna en djup respekt och beundran för den historia som utspelades inom dessa heliga marker. Detta var en gång hjärtat av antika Rom, där beslut fattades som formade världen och storslagenheten i det Romerska Imperiet visades upp.

Föreställ dig det livfulla livet som pulserade genom dessa gator. När du står här, omgiven av resterna av tempel, statyer och monument kan du nästan höra de livliga debatterna eka genom väggarna i den romerska senaten, bevittna den livliga marknadsplatsen fylld med handlare från fjärran länder och ansluta dig till jublande folkmassor när segrande romerska legioner paraderar genom gatorna.

You might be interested:  n beskriver problemet med att mikrofonen inte visas upp på Windows 10

Romerska forumet, under sin glansperiod, representerade höjdpunkten av den romerska civilisationen. Det var centrum för makt, kultur och politik. Idag när vi går i de antika romarnas fotspår kan vi inte undgå att känna en djup koppling till det förflutna.

Berättelserna som finns i dessa ruiner påminner oss om den bestående arvet från Rom och dess inflytande på världen vi känner till idag. Nu verkar katterna ha tagit över och lever sina egna dramer, tragedier och romanser på teatern där Roms egna dramer, tragedier och romanser en gång spelades ut.

Var snäll och boka med oss… Jag heter Maria, om du gillar min webbplats skulle jag verkligen uppskatta ditt stöd.

Boka bara din nästa resa var som helst (inte bara till Italien) via länken nedan eller med någon av hotelllänkarna på webbplatsen.

Du kommer att få det bästa tillgängliga erbjudandet och de intäkter jag får hjälper mig att fortsätta vara oberoende och fortsätta ge dig mer av vackra Italien.

Den absoluta toppattraktionen i Rom

Ett av de mest populära besöksmålen i Rom är Colosseum, det stora amfiteatern som rymde 65 000 åskådare under romartiden.

Andra sevärda platser i Rom inkluderar:

1. Vatikanstaten: Hem till Peterskyrkan och Sixtinska kapellet.

2. Fontana di Trevi: En imponerande fontän där du kan kasta en mynt för att säkerställa din återkomst till Rom.

3. Pantheon: Ett välbevarat tempel från antiken med en imponerande kupol.

4. Spanska trappan: En ikonisk plats där du kan njuta av vacker arkitektur och atmosfären i Roms centrum.

5. Forum Romanum: Det historiska centret för det antika Roms politik, religion och handel.

Dessa platser erbjuder alla unika upplevelser och ger dig möjlighet att utforska Roms rika historia och kultur på nära håll.

Reseinspiration: Vad du inte får missa i Rom

För att få ut det mesta av din resa till Rom finns det några saker du inte får missa. Här är några tips för att hjälpa dig planera och boka allt i förväg:

1. Boka dina biljetter till museer och andra sevärdheter i förväg på Tiqets.com. Detta kommer att spara tid och undvika köer.

2. Se till att boka ditt boende i god tid innan resan. Booking.com och Agoda kan hjälpa dig med detta genom att erbjuda ett stort urval av hotellalternativ.

3. Planera även dina utflykter i förväg så att du kan maximera din tid på plats. Viator eller Getyourguide erbjuder olika guidade turer som passar just dina intressen.

4. Om du planerar att hyra en bil under din vistelse, rekommenderas det starkt att boka den minst en månad i förväg via Discover Car Hire.

5. För bra erbjudanden och återbäring på flygresor kan WayAway vara ett bra alternativ.

6. Sist men inte minst, se till att ha rätt försäkringsskydd när du reser genom VisitorsCoverage.com – detta ger dig extra trygghet under hela resan.

Genom dessa tips kommer du kunna njuta fullt ut av din upplevelse i Rom utan onödiga bekymmer eller stress över logistik och arrangemang!

Jag missade vad i Rom?

1. Colosseum: Detta imponerande monument är en symbol för de gamla gladiatorstriderna och byggdes redan år 72 e.Kr.

You might be interested:  n handlar om problem med brusreduceringen på Wh Ch700N-hörlurar som inte fungerar

2. Pantheon: En av Roms mest välbevarade antika byggnader, som fungerar som en kyrka idag. Den imponerande kupolen och den historiska betydelsen gör det till ett måste att besöka.

3. Capitoline Hill: En av de sju kullarna i Rom, där du kan njuta av fantastisk utsikt över staden och besöka Kapitolinska museet med sina konstverk och arkeologiska fynd.

4. Villa Borghese Gardens: Dessa vackra trädgårdar erbjuder en fristad från stadens livliga atmosfär. Här kan du promenera bland grönskan, hyra cyklar eller besöka Galleria Borghese för att se konstverk av berömda mästare.

5. Trevi-fontänen: Känd som en av Roms mest ikoniska platser, lockar denna magnifika fontän turister från hela världen för att beundra dess skönhet och kasta mynt i vattnet för lycka.

6.Roman Forum (Forum Romanum): Ett historiskt område fullt av ruiner från det forna Romerska riket, inklusive tempel, basilikor och triumfbågar – perfekt för historiaentusiaster att utforska.

7.La Bocca della Verita (Sanningens mun): Belägen vid Santa Maria in Cosmedin-kyrkan är detta ett populärt turistmål där besökare kan sätta handen i munnen på den antika marmorskulpturen och sägs avslöja om de ljuger eller inte.

8.Il Gelato di San Crispino: Ett måste för alla glassälskare! Denna gelateria erbjuder utsökt, autentisk italiensk glass med en rad olika smaker att välja mellan.

Where to avoid in Rome: A guide for tourists

I Rom finns det några områden som man bör undvika på grund av hög brottslighet. Dessa inkluderar Tor Bella Monaca, Romanina, San Basilio och Corviale. Eftersom dessa områden främst består av bostäder kan det vara så att du inte har någon anledning att besöka dem överhuvudtaget. Om du ändå skulle hamna där är det bäst att undvika dem på kvällen för din egen säkerhet.

I Rom anses vissa handlingar vara oartiga

1. Colosseum – Detta imponerande amfiteater är en symbol för Roms historia och är ett måste att besöka.

2. Peterskyrkan – En av världens mest kända katolska kyrkor, med sin magnifika arkitektur och konstverk.

3. Fontana di Trevi – Kasta en mynt över axeln för att försäkra dig om att du kommer tillbaka till Rom igen.

4. Spanska trappan – En populär mötesplats där man kan njuta av utsikten och koppla av.

5. Vatikanmuseerna – Utforska den enorma samlingen av konstverk, inklusive Sixtinska kapellet med Michelangelos berömda takmålning.

6. Forum Romanum – Gå på upptäcktsfärd bland ruinerna från det antika Rom, inklusive tempel och triumfbågar.

7. Pantheon – Ett välbevarat romerskt tempel som nu fungerar som en katolsk kyrka, känt för sin imponerande kupol.

8. Piazza Navona – En livlig torg med vackra fontäner och barockarkitektur, perfekt för att ta en paus och njuta av atmosfären.

9. Trastevere-kvarteret – Utforska de charmiga gränderna i detta bohemiska område fyllt med restauranger, barer och butiker

10.Catacombs of Rome- Besök de underjordiska gravarna där tidiga kristna begravdes och lär dig mer om Roms historia.

Kom ihåg att undvika oartighet som att rapa eller fisa offentligt, svära högt eller dricka alkohol från en flaska medan du går på gatan. Detta anses vara mycket respektlöst i Rom.