Surface Pro 3 Battery Not Charging

Surface Pro 3 Battery Not Charging

The Surface Pro 3 is a popular device known for its versatility and portability. However, some users have been facing an issue where their device’s battery does not charge properly. This can be frustrating as it hinders the ability to use the device on-the-go without worrying about running out of power. In this article, we will explore the possible causes behind this problem and provide potential solutions to help users resolve the Surface Pro 3 battery not charging issue.

Orsaker till problem med laddning av Surface Pro 3-batteriet

Innan vi går vidare till lösningarna är det viktigt att förstå vad som orsakar problemet från början. Att hantera problem med en specifik enhet kan vara knepigt eftersom både fysiska och programvarufel måste åtgärdas. Samma sak gäller när ytan inte laddas trots att den är inkopplad.

Det finns flera faktorer som kan leda till att din Surface Pro inte laddas trots att den är ansluten till ström. Dessa inkluderar –

1. Fysisk skada på laddaren

2. Laddningsporten reagerar inte

3. Problem med enhetens strömförsörjning

4. Fel med batteridrivrutinerna på datorn

5. Smuts eller skräp fastnat i porten

Kom ihåg att din Surface Pro inte kommer att laddas även om vägguttaget du använder är trasigt eller skadat. Alla dessa problem är slumpmässiga och kan uppstå när som helst. Det kan vara irriterande till en början, men det goda nyheten är att det går att åtgärda. Kolla in nästa avsnitt för 5+ sätt som kan hjälpa dig lösa problemet med Surface Pro som inte laddar en gång för alla.

Hur fixar jag att min Surface Pro 3 inte laddar batteriet?

Om din Surface Pro 3 inte laddar, finns det några saker du kan göra för att försöka lösa problemet. Först och främst bör du kontrollera din laddningskabel. Se till att den är i gott skick och ansluten ordentligt till både datorn och strömkällan.

Nästa steg är att inspektera laddningsporten på din Surface Pro 3. Kontrollera om det finns några synliga skador eller smuts som kan hindra laddningen.

Du kan också prova att använda en annan strömkälla för att se om problemet beror på felaktig eluttag eller liknande. Om ingenting av detta fungerar kan du försöka starta om din Surface Pro 3, köra en Windows-uppdatering, ominstallera batteridrivrutinen eller återställa enheten till fabriksinställningarna.

Lösningar för att åtgärda problem med laddning av Surface Laptop

Det första du alltid bör prova är att starta om enheten för att tömma den på eventuell kvarvarande batterikraft. Det är enkelt att göra. Allt du behöver göra är –.

Steg 1 – Stäng alla applikationer så att ingen av dina data eller arbetsframsteg går förlorade.

You might be interested:  Hur jag personligen undviker att bli lurad av Paypal

Steg 2 – Håll ned strömknappen på din Surface Pro i 10-15 sekunder.

Steg 3 – Stanna när du hör ett klunkande ljud från enheten. Det är din hårddisk som stannar helt och hållet.

Steg 4 – Nu väntar du i 15 till 30 minuter för att låta all ström rinna ur battericellerna på din enhet.

Steg 5 – Anslut helt enkelt enheten med en Surface Pro-laddare för att se om laddningsindikatorn tänds.

Om Surface Pro 3 inte laddar, kan du prova att starta om enheten för att se om det hjälper. Om Windows-surfplatteladdaren inte fungerar behöver du dock inte oroa dig, vi är bara i början av felsökningen.

Läs också: Problem med att ladda Surface Pro 3-batteriet tar över? Här är 10 sätt att åtgärda dem.

Lösning 2 – Testa att använda en annan laddare för Surface Pro 3

Först kan du prova att byta ut din laddare. Detta kommer hjälpa dig att avgöra om problemet ligger i din Surface-laptop eller själva laddaren. Eftersom nästan alla Surface Pro-datorer stödjer en typ-C-kontakt bör det inte vara svårt att hitta en strömförsörjningsladdare. Anslut den till din dator och kontrollera om den laddas med en annan laddare. Om den gör det vet du nu med säkerhet att det är Surface Pro-laddaren som orsakar problemet.

I detta fall behöver du antingen få den utbytt (om den är under garanti) eller så kan du helt enkelt köpa en ny från officiella Microsoft-webbplatsen.

Observera: Undvik att använda en tredjeparts laddare med samma anslutning, eftersom de kan skada din port och göra så att Surface Pro inte laddas.

Lösning #3 – Ta bort eventuella tillbehör

Om du använder en extern docka som överför dina portar till en tredjepartsaccessoar eller om din laddare är ansluten med en annan adapter, koppla bort dem alla.

Försök att ansluta laddaren direkt till enhetsporten. Ett vanligt problem med Surface-laptoppen är att den inte laddas, vilket kan bero på felaktiga tredjeparts-tillbehör. Använd den inbyggda laddningsporten på enheten och du kanske får laptoppen att laddas upp.

Tips: Om du använder enhetens laddare direkt kan du göra tvärtom mot den tidigare delade lösningen. Använd en dockningsstation med en strömuttag för att stödja din laddning. Se till att använda en certifierad produkt, eftersom en opålitlig enhet kan orsaka ytterligare problem som exempelvis Surface Pro som är ansluten men inte laddar.

Lösning 4: Använd strömproblem-felsökaren på Windows 11

Om din Surface Pro 3 inte laddar batteriet kan det vara ett problem med mjukvaran istället för hårdvaran. Först och främst bör du använda Windows Power troubleshooter som finns i systeminställningarna. Så här använder du den –

Steg 1 – Tryck på Windows + I för att öppna Systeminställningar.

Steg 2 – Bläddra nedåt för att hitta alternativet Felsökning.

Steg 3 – I felsökningsalternativen, klicka på Andra felsökare.

Steg 4 – Du kan hitta flera felsökningsverktyg listade där. Ett av dem kommer att märkas som Ström.

Steg 5 – Klicka på Kör-knappen för att starta felsökningen av strömmen.

Följ instruktionerna som visas på skärmen efter att du har startat felsökningsprocessen. Detta kommer att hjälpa till att lösa fel relaterade till batteriet, strömförbrukningsmönster samt strömförsörjningen av enheten.

Lösning #5 – Utför enhetsdiagnostik med Surface Diagnostic Toolkit för att åtgärda problemet med batteriet som inte laddar

Om du inte lyckades lösa problemet med hjälp av Windows felsökningsverktyg kan du prova att använda diagnosverktyget som är speciellt utformat för Surface Pro-enheter. Det brukar finnas tillgängligt på din dator som standard. Om det inte finns kan du enkelt ladda ner det från Microsoft Store.

You might be interested:  Jag är en Int Object som inte kan itereras i Python For Loop

Steg 1 – Hitta Surface Diagnostic Toolkit genom att söka i Start-menyns sökfält.

Steg 2 – Tillåt att Användarkontokontroll-prompten kör diagnosen.

Steg 3 – På den öppnade skärmen har du möjlighet att välja de tester du vill köra på enheten baserat på problemet du står inför.

Steg 4 – Diagnosverktyget kommer att köra några av dessa tester och identifiera problemet med enheten.

Steg 5 – Kontrollera de lösningar som verktyget föreslår och arbeta med dem för att lösa problemet.

Lösning 6 – Uppdatera enhetsdrivrutiner: Surface Pro 3 batteriet laddas inte

En vanlig orsak till att en enhet inte fungerar korrekt är föråldrade drivrutiner. Det finns flera typer av drivrutiner som en dator behöver för att fungera perfekt. Du måste hålla dessa komponenter uppdaterade kontinuerligt. Men det är inte problemet..

The issue lies in the process one must follow to update a device driver. The generic method is to open the device manager and manually click on the “Update Driver” option for all the connected devices.

Det är nästintill omöjligt att ta reda på vilken drivrutin som orsakar fel innan själva funktionsfelen uppstår. Som tur är finns det andra sätt att uppdatera enhetsdrivrutinerna på din dator, till exempel genom att använda verktyget Advanced Driver Updater. Du borde kolla in dem!

Lösningen på problemet med Surface Pro 3-batteriet som inte laddar

Om inget av dessa tips fungerar för dig kan det vara dags att byta ut din laddare och få enheten servad av en expert. Att Surface-laddaren lyser men inte laddar eller inte fungerar korrekt är ett allvarligt problem som har drabbat flera enheter. Därför kan du få det fixat genom att ta hjälp av en professionell tekniker.

Detta avslutar inlägget. Hoppas att du har haft nytta av det. Tack för att du läste. Lycka till!

Har du stött på problemet där din Blue Yeti-mikrofon inte känns igen av drivrutinen när du använder Windows 11 eller 10? Oroa dig inte, det finns några lösningar som kan hjälpa till att åtgärda detta irriterande fel.

Det är frustrerande när man ansluter sin mikrofon och den helt enkelt inte fungerar som den ska. Men oroa dig inte, vi har några tips för hur du kan lösa detta problem.

Först och främst bör du se till att dina drivrutiner är korrekt installerade och uppdaterade. Ibland kan en föråldrad eller felaktig drivrutin vara orsaken till att mikrofonen inte upptäcks ordentligt.

Du kan också försöka byta USB-port för att se om det gör någon skillnad. Ibland kan vissa portar ha svårigheter med viss hårdvara, så genom att byta port kan det lösa problemet.

En annan möjlig lösning är att starta om datorn och sedan ansluta mikrofonen igen. Ibland behöver systemet bara startas om för att kunna identifiera enheten korrekt.

Om dessa åtgärder fortfarande inte löser problemet, skulle jag rekommendera dig att kontakta Blue Yetis supportteam eller söka efter ytterligare felsökning online. De kanske har specifika instruktioner eller programuppdateringar som kan hjälpa till att lösa problemet.

Sammanfattningsvis, om din Blue Yeti-mikrofon inte upptäcks av drivrutinen på Windows 11 eller 10, finns det flera steg du kan ta för att försöka åtgärda detta. Se till att dina drivrutiner är uppdaterade, testa olika USB-portar och starta om datorn. Om ingenting fungerar, kontakta supporten för ytterligare hjälp.

12 Bästa (Gratis och Betalda) Program för Uppdatering av Drivrutiner för att Fixa Drivrutinsproblem på Windows.

Surface Pro not charging

Kontrollera laddningsporten: Se till att laddningsporten på din Surface Pro är ren och fri från skräp eller damm. Du kan använda en mjukborstad borste eller en burk med tryckluft för att rengöra porten.

You might be interested:  Jag är ledsen, men som en AI-assistent kan jag inte personifiera titlar. Jag kan dock hjälpa dig med eventuella frågor eller problem du har med iCloud Trusted Devices List Is Not Available

Utför en hård återställning: Ibland kan en hård återställning hjälpa till att lösa problem med laddningen.

Anslutningar och kablar: Kontrollera också alla anslutningar och kablar som används för att ladda din Surface Pro, se till att de är ordentligt anslutna och inte har några synliga skador.

Resetting Surface Pro battery

Följande är en lista över steg för att åtgärda problemet med Surface Pro 3-batteriet som inte laddar:

1. Välj Start &gt, Power &gt, Stäng av och vänta några ögonblick tills din Surface har stängts av.

2. Håll sedan ned strömknappen i 20 sekunder.

3. Om du ser logotypskärmen visas efter några sekunder, fortsätt att hålla ned knappen i hela 20 sekunder tills du ser logotypskärmen igen.

4. Släpp strömknappen och låt din Surface starta om normalt.

5. Kontrollera om batteriet nu börjar laddas korrekt.

6. Om problemet kvarstår kan det vara bra att kontrollera om det finns uppdateringar tillgängliga för ditt system genom att gå till Inställningar &gt, Uppdatering och säkerhet &gt, Windows Update.

7. Installera eventuella tillgängliga uppdateringar och starta om din Surface igen för att se om detta löser problemet med batteriladdningen.

8. Om ingenting ovanstående fungerar kan det vara nödvändigt att kalibrera batteriet på din Surface Pro 3 genom att använda enhetens inbyggda verktyg för energihantering eller genom att följa instruktionerna från Microsofts supportwebbplats specifikt för ditt operativsystem.

9. Följ noggrant anvisningarna för kalibreringen och se om detta hjälper till att återställa batteriets funktioner ordentligt.

Kom ihåg: Det rekommenderas alltid att kontakta Microsofts support eller en auktoriserad servicepartner om problemet kvarstår eller om du inte är bekväm med att utföra dessa åtgärder själv.

Min Surface Pro laddar bara till 80

1. När du laddar din Surface Pro 3 under långa perioder eller vid höga temperaturer, aktiveras Battery Smart Charging automatiskt för att begränsa batteriladdningen till 80%. Detta hjälper till att skydda batteriets livslängd.

2. När batteriet har urladdats till under 20% avstängs den automatiska begränsningen och du kan ladda det fullt igen.

3. Genom att använda Battery Smart Charging kan du förlänga ditt Surfaces batteritid och undvika överhettning som kan påverka prestandan negativt.

Alternativ laddning för Surface Pro 3?

En metod för att ladda din Microsoft Surface utan att använda en laddare är att använda en USB-C till USB-A-kabel. Genom att ansluta kabeln till en annan enhet med USB-A-port kan du överföra ström och ladda din Surface.

P.S. Det är viktigt att se till att den enhet du använder som strömkälla har tillräckligt med ström för att kunna ladda din Surface ordentligt.

Det är det dåligt att lämna Surface Pro inkopplad?

Batterier slits ut över tiden. Ett sätt att förlänga batteriets livslängd är att hålla det delvis laddat så mycket som möjligt – aldrig helt laddat, aldrig helt urladdat. En bärbar dator som alltid är ansluten till ström är ofta fullt laddad, vilket belastar batteriet i onödan. Över tid kommer detta att minska batteriets livslängd.

Förklaring på enkla ord: Batterier blir sämre med tiden och för att de ska hålla längre bör man undvika att ha dem antingen helt laddade eller helt urladdade. Om man alltid har sin laptop inkopplad i vägguttaget och den hela tiden är fullt laddad kan det skada batteriet och göra så att det inte håller lika länge.