Streamlabs Game Capture Not Full Screen

Om OBS bara spelar in ett litet fönster istället för hela skärmen kan det bero på att du har valt fel källa för inspelningen. Följ bara stegen nedan för att åtgärda problemet..

Steg 1. Klicka på knappen ‘+’ under fliken ‘Källa’. Välj ‘Skärminspelning’ bland källalternativen.

Steg 2. Det kommer att öppna ett litet fönster med ‘Skapa/Välj källa’. Du kan namnge källan som ‘Helskärm’ eller lämna den som standard. Tryck på ‘OK’ för att gå till nästa steg.

Steg 3. I fönstret ‘Egenskaper för ‘Skärmdump’ ‘ kan du avmarkera rutan ‘Fånga pekaren’ om du inte vill fånga pekaren. Klicka på ‘OK’ för att lägga till källan ‘Skärmdump’.

Steg 4. Fönstret för inspelning kommer att visa hela skärmen och du kan trycka på ‘Starta inspelning’ för att få OBS att spela in hela skärmen nu.

2. Set the Correct Base(Canvas) Resolution

En annan anledning till att OBS inte fungerar i fullskärm kan vara felaktiga inställningar för bas- och utmatningsupplösning. När du spelar in ett spel, om basupplösningen (Canvas) inte matchar din spels upplösning kommer det resultera i en inspelning med liten skärm. För att lösa problemet behöver du ändra basupplösningen genom följande steg…

Step 1. Click the ” Settings ” button below the ” Control ” panel or press ” File ” > ” Settings ” to bring up the ” Settings ” window.

Steg 2. Välj fliken ‘Video’ och ändra sedan ‘Bas (Canvas) Upplösning’ till den högsta för att matcha din skärmupplösning. Även ‘Utdata (Skalad) Upplösning’ måste ställas in för att matcha spelupplösningen.

Steg 3. Klicka på ‘ Tillämpa ‘ och tryck sedan på ‘ OK ‘ för att spara ändringarna.

Steg 4. Sedan kan du lägga till källan för inspelning och börja spela in i helskärm.

Streamlabs Game Capture visar inte hela skärmen

Om du har två grafikkort och det ena är NVIDIA kan det vara så att OBS och spelet du vill fånga kör på olika grafikkort. Eftersom de är anslutna till separata portar kan bilden av spelet inte erhållas eftersom den inte finns tillgänglig på enheten där OBS körs. Följ därför stegen nedan för att byta GPU för OBS.

Steg 1. Högerklicka på skrivbordet och välj ‘Visa fler alternativ’..

Step 2. Choose ” NVIDIA Control Panel ” and open it.

Steg 3. Öppna ‘Hantera 3D-inställningar’ på vänster sida och välj ‘Programinställningar’ på höger panel. Klicka på ‘Lägg till’..

Steg 4. Välj OBS Studio under avsnittet ‘Välj ett program att anpassa’.

Steg 5: Välj ‘Överlägsen NVIDIA-processor’ under rullgardinsmenyn ‘Välj den föredragna grafikprocessorn för detta program’. Klicka på ‘Tillämpa’ för att spara ändringarna.

Steg 6. Stäng NVIDIA Control Panel och starta om OBS för att kontrollera om problemet har lösts eller inte.

You might be interested:  Epson Scan, Varför Fungerar Du Inte på Windows 10?

Streamlabs Game Capture fungerar inte i fullskärm – här är lösningen!

Om andra inspelningsprogram körs på din dator och har företräde för att fånga fönstret eller skärmen kan OBS också misslyckas med att spela in hela skärmen. För att lösa detta måste du aktivera kompatibilitetsläget för OBS Studio.

To run OBS Studio in compatibility mode, you need:

Steg 1. Högerklicka på genvägen för OBS Studio på skrivbordet eller i Start-menyn och välj ‘Egenskaper’. Steg 2. Byt till fliken ‘Kompatibilitet’ längst upp i fönstret ‘Egenskaper för OBS Studio’. Steg 3. Under avsnittet ‘Kompatibilitetsläge’, markera rutan bredvid ‘Kör detta program i kompatibilitetsläge för: ‘. Steg 4. Klicka på ‘Tillämpa’ och sedan på ‘OK’. Steg 5. Starta om OBS Studio och lägg till källan för inspelning för att kontrollera om problemet med att inte spela in hela skärmen är löst eller inte..

Problemlösning: Streamlabs Game Capture visar inte fullskärm

Windows Game Bar är standardinspelaren för spel på Windows. Om den är aktiverad kan den begränsa möjligheten att spela in spelet i fullskärm med OBS. Du kan stänga av inspelningen med Game Bar för att lyckas spela in i fullskärmsläge med OBS.

Steg 1. Klicka på startikonen på din Windows-dator och välj ‘Inställningar’..

Steg 2. Välj ‘Spel’ och stäng av Xbox Game Bar för inspelning…

Steg 3. Högerklicka på OBS och välj ‘Kör som administratör’..

Detta bör möjliggöra att du spelar in spelet i fullskärm med OBS.

Lösning: Åtgärda problemet med Streamlabs Game Capture som inte visas i helskärm genom att installera OBS Studio på nytt

Om lösningarna ovan inte kan åtgärda problemet med att OBS inte fungerar i fullskärm, kan du hitta mappen där du installerade OBS och avinstallera det tillsammans med eventuella kvarvarande filer från OBS Studio. Installera sedan om det och starta det för att se om det nu fungerar.

Den bästa OBS-alternativet för att spela in i fullskärm

WonderFox HD Video Converter Factory Pro är en komplett applikation som erbjuder en inbyggd och enkel HD-skärminspelare för att du ska kunna börja spela in utan problem. Den okomplicerade arbetsflödet och den intuitiva gränssnittet gör det lätt att komma igång. Du kan använda den för att spela in spel, videoundervisningar och mer i fullskärm med hög kvalitet. Systemljudet och din röst kan också spelas in tillsammans med skärminspelningen.

När du har avslutat inspelningen kan du även använda den för att göra ytterligare redigering, komprimering osv.

Här är en enkel guide för att fånga helskärm med HD Video Converter Factory Pro. Ladda ner och installera programmet här för att komma igång.

Steg 1. Starta HD Video Converter Factory Pro på din dator och välj modulen ‘Inspelning’.

Steg 2. Välj helskärmsläge längst upp i ‘Skärminspelning’ gränssnittet. Om du vill spela in spel i helskärmsläge, välj ‘Spelinspelningsläge’ och sedan ‘Helskärm’. Tryck sedan på ‘OK’ för att bekräfta inspelningsområdet.

Steg 3. Som standard är inspelningsformatet, kvaliteten, bildfrekvensen och GPU-accelerationen optimerade som MP4 , Standard , 30 FPS (spelinspelningens bildfrekvens är 60 FPS ), och Avstängd. Du kan dock manuellt ändra inställningarna efter dina preferenser. Välj sedan ljudkällor du vill spela in tillsammans med skärminnehållet. Glöm inte att ange en utmatningsmapp för dina inspelningar längst ner i inspelningsgränssnittet..

Steg 4. När allt är inställt korrekt, klicka på den röda ‘ REC ‘-knappen. Inspelningen kommer att starta efter en femsekunders nedräkning. När det är klart, tryck på snabbtangenten ‘ Ctrl+F1 ‘ för att stoppa inspelningen. Du kan också klicka på fyrkantsikonen på den flytande inspelningsmenyn.

You might be interested:  Kan brist på sömn göra dig fet?

Så här spelar du in helskärm med en alternativ programvara till OBS när OBS inte fungerar i helskärmsläge. WonderFox Screen Recorder gör det möjligt för dig att spela in skärmen utan tidsbegränsning och utan vattenstämpel. Det låter till och med dig spela in högkvalitativa videor i 4K vid 60 fps. Andra praktiska funktioner för videobearbetning stöds också i HD Video Converter Factory Pro.

Hur gör jag mitt spelupptag HD i fullskärm?

Här är några praktiska tips och exempel:

3. Tänk dock på att när du är i helskärm läge kanske vissa verktyg eller funktioner inte syns längre eftersom de göms bakom videon. Se till att memorera snabbkommandona för dessa verktyg så du kan komma åt dem även när du är i fullskärmsläge.

4. Om din arbetsstation har flera bildskärmar, kontrollera vilken skärm som visas innan du går in i fullskärmssläge för bästa visningsupplevelse och smidig navigering mellan olika programfönster.

Streamlabs Game Capture visas inte i fullskärm

Streamlabs Game Capture visar inte hela skärmen

Streamlabs Game Capture är en populär programvara för att spela in och strömma spel. Men ibland kan användare stöta på problem där programmet inte fångar hela skärmen korrekt. Det kan vara frustrerande när du försöker spela in eller strömma ditt spel, men bara får en del av skärmen.

Lyckligtvis finns det några lösningar som du kan prova om du upplever detta problem med Streamlabs Game Capture. En möjlig lösning är att kontrollera inställningarna i programmet och se till att det är konfigurerat för att fånga hela skärmen istället för ett specifikt fönster eller område.

En annan lösning kan vara att uppdatera drivrutinerna för din grafikkortsenhet. Ibland kan inkompatibiliteter mellan äldre drivrutiner och programvaror orsaka problem med bildskärmens inspelning eller streamingfunktioner.

Om ingen av dessa lösningar fungerar, kan det vara värt att överväga alternativa screen recording-program som rekommenderas av andra användare. Det finns många bra alternativ tillgängliga som erbjuder liknande funktioner och kanske bättre prestanda när det gäller fullskärmsspelinspelning.

Sammanfattningsvis, om Streamlabs Game Capture inte visar hela skärmen korrekt under inspelningen eller strömningen av ditt spel, bör du testa de olika lösningar som nämns ovan innan du eventuellt överväger andra screen recording-alternativ.

Hur anpassar jag min skärm?

För att lösa problemet med Streamlabs Game Capture som inte visas i helskärm, behöver du ändra inställningarna för skärmen. För att göra detta, stanna kvar eller öppna Display-inställningar på din dator. Bläddra ner till Skala och layout och välj sedan alternativet Ändra storlek på text, appar och andra objekt. Vanligtvis är det bäst att välja den som är markerad (Rekommenderat).

Vanliga frågor om OBS som inte spelar in i fullskärm

It is advised that you create your content in a 16:9 resolution, such as 1920×1080 or 1280×720, for the best results. If you don’t have a 16:9 display or your content isn’t in a 16:9 resolution, it’s best to fill the “black space” with other content, such as photographs, overlays, cameras, and so on.

Optimera OBS för spelinspelning: En guide

1. Grundupplösning: 1920×1080 pixlar.

2. Utdataupplösning: Justera enligt grundupplösningen.

4. Format: MP4.

5. Kodare: X264.

6. Ljudspår: 1.

You might be interested:  Jag, Din Ipad-laddare Fungerar Inte

7. Bitrate: 40,000 (eller 15,000-25,000 om du använder en dator med lägre prestanda).

Här är några alternativ för att åtgärda problemet med Streamlabs Game Capture som inte visas i helskärm:

1. Kontrollera inställningarna för bas- och utdataupplösningar för att se till att de matchar varandra.

3. Använd rätt format (MP4) och kodare (X264) för inspelningen av ditt spel.

4. Dubbelkolla ljudinställningarna och se till att du har valt rätt ljudspår.

Genom att följa dessa steg bör du kunna lösa problemet med Streamlabs Game Capture som inte visas i helskärm och njuta av smidig inspelning av dina spel utan hinder eller besvärligheter

Även om dessa inställningar är idealiska kan det hända att du behöver justera några av dem beroende på din dators specifikationer.

Is Streamlabs better than OBS?

Streamlabs är ett bättre alternativ för professionella streamers som använder datorer med gott om processorkraft. Det erbjuder flera funktioner som saknas i OBS, men det kräver också mycket resurser och kan skapa lagg på äldre eller mindre kraftfulla datorer.

En av fördelarna med Streamlabs är att det har en mer användarvänlig gränssnitt och innehåller extra verktyg specifikt utformade för streaming. Det finns till exempel möjlighet att lägga till animerade överlägg, widgets och donationsspårning direkt i programmet.

Dessutom erbjuder Streamlabs integrering med populära plattformar som Twitch, YouTube och Facebook Live, vilket gör det enklare att hantera din livestreaming från ett enda ställe.

Men trots alla dessa fördelar bör man vara medveten om att Streamlabs kan vara krävande för datorsystemet. Om du har en äldre eller mindre kraftfull dator kan detta leda till prestandaproblem såsom långsamhet eller lagg under streaming-sessionerna.

Det är viktigt att ta hänsyn till din egen hårdvara innan du bestämmer dig för vilket program du ska använda. Om du har en kraftfull dator kan Streamlabs vara ett utmärkt val med sina extra funktioner och intuitiva gränssnitt. Men om din dator inte klarar av de högre systemkraven kanske OBS är ett bättre alternativ då det tenderar att vara lättare på resurserna.

Hur ändrar jag skärmupplösning i Streamlabs?

To adjust your resolution, select “Video” from the side panel in the setting window. Leave the base (canvas) resolution as your computer’s native resolution. We recommended lowering the Output (Scaled) Resolution since streaming in 1080p can have a significant impact on your CPU.

Kamera inte fullskärm?

1. Kamerans bildförhållande (förhållandet mellan höjd och bredd) är inte detsamma som skärmens bildförhållande.

2. För att bilden ska passa på skärmen måste den sträckas ut, vilket kan leda till distorsion.

3. Skärmen är bredare än bilden, vilket gör att det blir svarta ränder på sidorna.

4. Inställningarna för Game Capture kanske inte har konfigurerats korrekt för att visa i fullskärm.

5. Det kan finnas problem med drivrutinerna eller programvaran som används tillsammans med Streamlabs Game Capture.

6. Datorns grafikkort kanske inte stöder fullskärmsläge för vissa spel eller applikationer.

7. En uppdatering av Streamlabs Game Capture eller andra relaterade program kan vara nödvändig för att lösa problemet med visningen i fullskärm.

8. Det kan finnas begränsningar i operativsystemet som hindrar Streamlabs Game Capture från att visas i fullskärmsläge.

9. Felaktiga inställningar inom spelet självt kan också påverka möjligheten att visa det i full storlek via Streamlabs Game Capture.

10.Streamlabs supportteam rekommenderas kontaktas om problemet kvarstår efter försök till felsökning.