Dragon Age 2 Kill Karl Or Not

I Dragon Age 2, ett populärt actionrollspel utvecklat av BioWare, står spelaren inför en svår moralisk beslut: att döda eller inte döda Karl. Denna avgörande händelse i spelet har fått spelare över hela världen att fundera på konsekvenserna av deras handlingar och vilken inverkan det kan ha på berättelsen. Så vad är egentligen rätt val? Låt oss utforska detta dilemma närmare och se hur det påverkar spelets narrativ.

Background

Karl tillbringade många år på Kinloch Hold, Fereldans Cirkel av Magi. Där blev han vän med och förälskade sig så småningom i Anders, en annan lärling. De var oskiljaktiga i flera år; Anders försökte aldrig fly medan han var med Karl. Kort efter att ha klarat sin Harrowing blev Karl överförd till Gallows, vilket krävde ny talang. Några veckor senare rymde Anders från Kinloch Hold för att försöka återförenas med Karl i Kirkwall men fångades av tempelriddarna vid bryggorna i West Hill. Trots att de inte skulle träffas igen på flera år fortsatte de att utbyta brev..

Konsekvenserna av att döda Karl

Om Kuriren dödar Karl kommer inte Khans att bli fientliga. De kommer dock att få dåligt rykte hos Caesar’s Legion. Det verkar inte vara möjligt att diskreditera honom inför varken Regis eller Papa Khan om man gör det.

– Om Kuriren dödar Karl blir inte Khans fiendtliga.

– Däremot får de ett dåligt rykte hos Caesar’s Legion.

Att döda Karl eller inte i Dragon Age 2: En fråga om val och konsekvenser

Karl är involverad i uppdraget Tranquility. Anders ber Hawke om hjälp för att hjälpa Karl att fly från Cirkeln. Anders har korresponderat med Karl under en tid och har arrangerat att träffa honom i Kirkwall Chantry. I verkligheten blev Karl fångad när han hade kontakt med Anders och gjordes till en Trankvill på Ser Otto Alriks begäran. När Anders och Hawke kommer till Chantry för att hjälpa Karl inser de att Tempelriddarna använder Karl som lockbete för att lura in Anders i en fälla.

You might be interested:  Den Fristlösa Flirtaren: En Oskyddad Dans utan att Spruta på Preventivmedel

När Karl konfronterar Anders blir han rasande och släpper lös Vengeance. När Vengeance framträder, tar den med sig en bit av Fade som för en kort stund återställer Karls känslor. Karl bekänner att han inte vill leva som en känslokall marionett som tjänar templarna, och han ber Anders om att avsluta hans liv. Hawke kan råda Anders att uppfylla Karls önskan eller be honom skona Karl. Oavsett vilket kommer Anders att döda Karl för att befria honom från lidandet och be om ursäkt för sitt misslyckande gentemot Karl innan han dödar honom.

Om spelaren väljer att besöka Anders i Akt 1 efter att ha slutfört uppdraget, kan Anders, om Hawke är manlig, erkänna att han och Karl en gång var älskande och att Karl var hans ‘första’.

Ska jag döda Javaris i Dragon Age 2?

Efter att ha besegrat Javaris livvakter kommer han förklara att en alv i Lowtown försöker sätta dit honom för stölden av receptet. Du får då välja mellan att låta Javaris gå eller döda honom. Om du dödar Javaris kommer du få rivalitetspoäng med Aveline, Sebastian och Varric.

I detta scenario möter spelaren karaktären Javaris och hans livvakter. Efter striden berättar Javaris att någon försöker rama in honom för ett brott som han inte begått. Spelaren får sedan valet om de vill släppa iväg Javaris eller döda honom som straff. Beroende på vilket val spelaren gör kommer det påverka relationen med vissa andra karaktärer i spelet negativt.

Det finns två alternativ efter striden mot Javaris och hans livvakter: antingen släpper man iväg honom utan konsekvenser, eller så väljer man att döda honom som bestraffning. Om man väljer det senare alternativet kommer ens relation till Aveline, Sebastian och Varric bli sämre eftersom de ogillar detta agerande från spelarens sida.

You might be interested:  Hur jag får Mobs att inte spawna i Minecraft - En personlig guide

Att döda Karl eller inte i Dragon Age 2

  • “Anders. I know you too well. I knew you would never give up.”
  • “I was too rebellious. Like you. The Templars knew I had to be made an example of.”
  • “Now! It’s fading! Why do you look at me like that?”

Om du inte dödar Feynriel, vad händer då?

Om Feynriel flyr från frestelserna av rädsla, ber han dig att döda honom. Men om du hjälper honom att se igenom illusionerna blir Feynriel mer självsäker och lär sig att lämna Fade på egen hand, vilket avslutar drömtilståndet. Han bestämmer sig för att åka till Tevinter för att studera sina Drömmar-färdigheter.

P.S. Det är viktigt att notera att valet mellan att döda eller inte döda Karl har konsekvenser för både Feynriels och Karls öden i Dragon Age 2-berättelsen.

I Dragon Age 2 finns det en dålig slut

Detta kan leda till en känsla av förlust och ensamhet för Hawke, eftersom de har förlorat en viktig allierad i striden mot mörkret. Utan Avelines stöd kan det vara svårare för Hawke att hantera konsekvenserna av sina val och möta de utmaningar som väntar framöver.

Dessutom kan detta beslut också påverka relationen mellan andra karaktärer i gruppen. Andra kamrater kanske ser detta som ett svek eller brist på lojalitet från Hawkes sida, vilket kan skapa spänningar inom gruppen och minska deras effektivitet i strid.

Sammanfattningsvis innebär valet att låta Aveline lämna gruppen en rad negativa konsekvenser både emotionellt för Hawke själv och praktiskt när det gäller gruppens dynamik. Det är viktigt för spelaren att noga överväga dessa faktorer innan man fattar beslutet om huruvida man ska döda Karl eller ej i Dragon Age 2.

You might be interested:  Hur man inte går upp i vikt under semestern

Can you save Karl Dragon Age 2?

När templarna har besegrats, blir Karl sig själv tillräckligt länge för att be Anders att döda honom istället för att låta honom leva som en av de Trankvila. Oavsett hur du råder Anders kommer han att uppfylla Karls önskan.

1. Efter att ha besegrat fienderna, ber Karl sin vän Anders om hjälp.

2. Han vill hellre dö än leva som något annat.

3. Oavsett vad man säger till Anders så kommer han göra det Karl begärde och ta hans liv.

Ska jag ge Karl plånboken?

Ge pengarna till Karl för att avsluta er överenskommelse. Annars kan du behålla dem (vilket leder till en fight med honom) eller ta hälften (vilket han inte kommer gilla men inte göra något åt). Ta med skrivelsen till portvakten vid klostret, som kommer fråga dig om din beskyddare.

Förklaring av ämnet:

1. I spelet Dragon Age 2 får spelaren möjlighet att välja vad de ska göra med en summa pengar som de har fått.

2. De kan antingen ge pengarna till Karl och slutföra deras affärsarrangemang, eller behålla dem själva vilket leder till en konfrontation.

3. Dessutom måste spelaren lämna in en viktig skrivelse hos portvakten vid klostret och svara på frågor om sin beskyddare.

Can you sleep with everyone in DA2?

Det är möjligt att ha sex med alla romantiska följeslagare, förutom Sebastian, i en enda spelomgång. Detta innebär att spelaren har möjlighet att inleda romantiska relationer och ha intima stunder med olika karaktärer under spelets gång.

– I Dragon Age 2 kan spelaren utforska romantiska relationer med flera av de viktigaste karaktärerna.

– Undantaget är Sebastian Vael, som inte erbjuder några romantiska interaktioner på det sättet.

– Spelaren kan välja att engagera sig känslomässigt och fysiskt med andra följeslagare genom dialogval och handlingar i spelet.