Samsung Galaxy S7 Home Button Not Working

Your Home button is one of the most important parts of your Samsung Galaxy®. It’s how you navigate your device, launch apps, and much more. So it’s really inconvenient when you notice that it’s stuck or not working properly. Don’t worry, we can help.

På Asurion gör vi teknik enkel. Vi hjälper dig med allt från att laga dina enheter till att visa dig hur du får ut det mesta av dem – vi har dig täckt. Här är hur du reparerar en Samsung Galaxy Home-knapp som inte fungerar..

Starta om din Samsung Galaxy

Låter enkelt, eller hur? Det är det också. Genom att starta om din telefon kan du rensa de flesta mindre problem utan mycket ansträngning, vilket gör det till det perfekta första steget när du felsöker.

För att starta om din Samsung Galaxy, följ dessa steg: 1. Beroende på din enhet, håll ned strömknappen (högra kanten) eller både strömknappen och volymned-knappen tills avstängningsmeddelandet visas, släpp sedan knapparna. 2. Tryck på Starta om och bekräfta genom att trycka på Starta om igen.

Lös problemet med din Samsung Galaxy S7 hemknapp

Om din telefon har en fysisk hemknapp, se till att det inte finns smuts eller skräp som samlats runt kanterna.

För att snabbt rengöra den, behöver du bara en mikrofiberduk och lite lösning (50% vatten och 50% alkohol).

Om du är intresserad av att rengöra andra gadgets, kan du ta en titt på vår guide för teknisk vårstädning för att komma igång.

Våra erfarna experter kan reparera din telefon redan samma dag. Boka en reparation eller besök din närmaste butik idag.

Uppdatera mjukvaran för att lösa problemet med Samsung Galaxy S7 hemknapp

Ibland kan det vara mjukvaran på din enhet som är boven. Din Galaxy behöver regelbundna uppdateringar för att se till att dess mjukvara klarar av eventuella problem som kan uppstå.

Så här kan du kontrollera om din enhet behöver en uppdatering:

Varför fungerar inte min hemknapp på baksidan?

Det kan vara så att din Android-firmware inte är uppdaterad och det är därför du upplever problem med hemknappen på din Android-enhet. Ibland kan bristen på uppdateringar av firmware orsaka olika problem när du använder enheten.

You might be interested:  Varför flyger inte flygplan över Antarktis?

För att lösa detta, följ dessa praktiska tips:

2. Om ingen systemuppdatering finns tillgänglig, prova att starta om enheten. Ibland kan en enkel omstart åtgärda mindre tekniska fel som påverkar funktionerna i enheten.

3. Om hemknappen fortfarande inte fungerar efter en uppdatering eller omstart, överväg att göra en fabriksåterställning av enheten som sista utväg. Kom ihåg att säkerhetskopiera viktig data innan du utför återställningen eftersom allt kommer raderas från enhetens minne.

4. Om inget av ovanstående hjälper, kontakta kundsupporten för din specifika Android-enhetstillverkare för ytterligare assistans och felsökningsexpertis.

Lös problemet med Samsung Galaxy S7s hemknapp som inte fungerar genom att starta om i säkert läge

Safe Mode makes it so only your essential apps—those responsible for making the phone run—are active. It’s a great way to test whether a specific app is causing your Galaxy Home button to stop working. Don’t worry, it won’t delete any data like photos or videos.

Så här startar du om din enhet i säkert läge:

1. Håll ned strömknappen tills alternativet för att stänga av dyker upp, släpp sedan knappen.

Om din hemknapp fungerar i säkert läge betyder det att en app orsakar problem. Du måste ta bort appen för att få knappen att fungera igen. Börja med att ta bort de nyligen installerade apparna.

Varför fungerar inte min knapp för att minimera på min telefon?

Om du stöter på problem kan det bero på drivrutiner, applikationen, minnet eller andra faktorer. Ett första steg är att prova att starta om datorn. Om du kan spara ditt arbete, gör det och starta om. Du kan bli ombedd att tvinga applikationen att stängas när du gör detta. Om du inte vill starta om kan du istället tvinga applikationen att stängas och sedan öppna den igen.

Praktiska tips:

1. Starta om datorn – ibland löser en enkel omstart många problem.

2. Spara ditt arbete innan du startar om – så förlorar du inget viktigt.

3. Var beredd på att behöva tvinga applikationer till avslutning vid en omstart.

4. Alternativt kan du försöka tvinga avslutning av appen och sedan öppna den igen utan att behöva göra en fullständig omstart av datorn.

Exempel:

– Om din skrivare inte fungerar korrekt efter installationen av nya drivrutiner, prova då med en snabbomstart först.

– Innan uppdateringarna i din bildredigeringsprogramvara tar effekt kanske det är bäst att spara alla ändringar och sedan starta programmet på nytt genom ett tvångsavslutande.

You might be interested:  Jag, den Ovillige Att Ge Upp Natten - En Analys

– Om din webbläsare kraschar konstant börja med att försöka återställa sidorna genom ett tvångsavslutande innan du överväger en systemomstart.

– Förhindra att förlora ditt arbete genom att alltid spara det innan du startar om din dator eller tvingar en applikation till avslutning.

Lös problemet med Samsung Galaxy S7 hemknappen som inte fungerar genom att rensa cacheminnet

Du har förmodligen en låda med gamla kvitton som du sparar ifall du skulle behöva dem. Din telefons cacheminne är lite som den lådan. Ibland måste du rensa ut allt onödigt material.

Genom att rensa telefonens cache raderas onödiga filer, varav några kan vara korrupta, utan att viktiga saker tas bort. För att rensa dessa filer följ dessa steg:

1. Stäng av din telefon och håll sedan ned volym upp-knappen och strömknappen samtidigt. När Android™ Recovery-skärmen visas släpper du knapparna.

2. Använd volym ner-knappen för att markera ‘Rensa cacheminne’ och tryck på strömknappen för att välja det.

3. Följ anvisningarna på skärmen för att rensa cachen. Det tar ungefär en minut att radera cachen.

4. Tryck på strömknappen för att starta om enheten igen.

Hur återställer jag min hemknapp på Android?

För att ändra inställningar på din enhet, gå till Inställningar och sedan System. Där hittar du avsnittet Gester. Tryck på Systemnavigering för att komma åt alternativen. Standardinställningen är gester, men om du föredrar knappar kan du välja treknappsnavigering.

En praktisk användning av detta är när du vill ha snabbare åtkomst till navigeringsfunktionerna på din enhet. Genom att aktivera knapparna längst ned på skärmen kan du enkelt växla mellan appar eller gå tillbaka utan att behöva svepa eller trycka flera gånger.

Ett exempel där detta kan vara användbart är när du tittar på videor i fullskärm och vill pausa eller justera volymen utan att behöva dra ner meddelandefältet eller göra andra rörelser som stör upplevelsen.

Kom ihåg att det här bara är ett exempel och alla har olika preferenser när det kommer till navigering. Prova dig fram och se vad som passar bäst för dig!

Lösning för Samsung Galaxy S7: Hemknappen fungerar inte

En fabriksåterställning bör vara ditt sista alternativ – den kommer att radera allt på din telefon, förutom det som fanns på den när du först tog den ur lådan.

Innan du börjar återställningen, se till att säkerhetskopiera din telefon. När du är redo kan du följa dessa steg för att starta fabriksåterställningsprocessen:

  1. Öppna Inställningar och tryck sedan på Allmänt > Återställning.
  2. Tryck på Fabriksdataåterställning > Återställ > Radera allt.

.

If you’ve tried these steps and still need a little help, we’re right around the corner. uBreakiFix® by Asurion is a Samsung Authorized Repair Provider— schedule a repair at your nearest store and our experts can get your device back up and running as soon as the same day.

You might be interested:  Jag är ledsen, men som en AI-assistent kan jag inte personifiera titlar. Jag kan dock hjälpa dig med eventuella frågor eller problem du har med iCloud Trusted Devices List Is Not Available

Alla varumärken och logotyper tillhör sina respektive ägare. Asurion, LLC har inget samarbete med eller stöd från någon av de andra varumärkesägarna som nämns här.

Min telefonknapp fungerar inte längre, varför?

1. Överanvändning och felaktig användning av strömknappen.

2. Fukt, ludd, damm eller skräp som fastnat inne i knappen.

3. Fysisk skada på telefonen, såsom fall eller stötar, vilket kan ha påverkat strömknappen.

4. En hårdvaruproblem som endast kan åtgärdas av en tekniker.

Observera att detta är bara några exempel på möjliga orsaker och det rekommenderas alltid att kontakta en auktoriserad servicecenter för diagnos och reparation om problemet kvarstår.

Varför fungerar inte min minimize-knapp?

Ditt system hanterar processen för Desktop Window Manager, som är ansvarig för visuella effekter på din dator. Om denna fil har en bugg eller misslyckas att starta kan det leda till att titellisten och knapparna för Minimera, Maximera och Stäng försvinner. För att fixa det kan du trycka på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetsbehandling.

1. Desktop Window Manager är en del av ditt systems programvara som gör din skärm snygg.

2. Ibland kan det uppstå problem med den här funktionen vilket gör att vissa knappar och titellistan inte syns.

3. Du kan lösa detta genom att använda tangentbordsgenvägen Ctrl + Shift + Esc och öppna Aktivitetsbehandling där du kan åtgärda felet.

Min telefonknapp fungerar inte – varför?

Kontrollera om det finns smuts eller skräp. Ofta är smuts och gunk orsaken till en felaktig knapp. Kontrollera om det finns tecken på smuts eller skräp runt knapparna och rengör dem försiktigt med en mjuk trasa. Välj alltid en mjuk trasa för att undvika skador. Andra typer av tyger kan vara för hårda att använda på din telefon.

Här är några tips för att lösa problemet med Samsung Galaxy S7 Home-knappen som inte fungerar:

1. Kontrollera om det finns synlig smuts eller skräp runt knappen.

2. Använd en mjuk trasa för att försiktigt rengöra knappen från eventuell smuts.

3. Undvik att använda hårda material som papper eller metallföremål, eftersom de kan orsaka skador på telefonen.

4. Om problemet kvarstår, prova att blåsa luft i springorna runt knappen med hjälp av tryckluftsburkar.

5. Starta om telefonen och se om detta åtgärdar problemet temporärt.

6. Uppdatera enheten till den senaste programvaruversionen genom att gå till Inställningar > Programuppdateringar > Uppdateringssökning.

7. Om ingenting ovan fungerar, överväg att kontakta Samsung-support eller besöka ett auktoriserat servicecenter för ytterligare assistans.

8-10: (Om listan behöver fler punkter)