Hdmi Mac Sound Not Working On Tv

När du ansluter din Mac till en TV via HDMI-kabel för att titta på filmer eller lyssna på musik, kan det vara frustrerande om ljudet inte fungerar som det ska. Det är ett vanligt problem som många användare stöter på och det finns flera möjliga orsaker till detta. I denna artikel kommer vi att undersöka några av de vanligaste problemen med ljudet vid anslutning av en Mac till en TV via HDMI och ge dig några potentiella lösningar för att få igång ljudet igen.

Fördelarna med att använda HDMI på en Mac

En fördel med att använda HDMI på en Mac är att det erbjuder en helt digital signal som skickar både ljud och bild över en enda anslutning, vilket förenklar saker. Men om man kopplar ihop en DVI-utrustad enhet, som till exempel en Mac mini, med en HDMI-utrustad TV eller vice versa, kan endast videon överföras via HDMI och inte ljudet. Detta beror på att de två standarderna inte är fullständigt kompatibla när det gäller ljudöverföring.

Varför det inte finns något ljud när du ansluter HDMI till Macbook?

Det kan finnas flera anledningar till varför det inte kommer något ljud när du kopplar HDMI till en MacBook. En möjlig orsak är att ditt system ibland kan ha en bugg som skapar ljudproblem. En annan anledning är att om du ansluter HDMI-kabeln till en redan påslagen TV, kommer inte ljudet att fungera. Dessutom har HDMI-utgången inget ljud om HDMI-enheten inte är vald som standardenhet.

Varför finns det ingen ljud på min Mac HDMI till min TV?

Lösning 1: Justera systeminställningar

Följ dessa steg för att justera ljudinställningarna på din dator:

1. Klicka på ljudknappen i menyraden.

Genom att följa ovanstående instruktioner kan du ändra inställningen för var ljud effekterna ska spelas igenom till din TV.

Lösning på problemet med ljud som inte fungerar via HDMI på Mac

Här är några lösningar du behöver följa för att fixa problemet med ingen ljud via HDMI på din Mac.

Lösning 1: Justera systeminställningar för att lösa problemet med ljudet på TV:n när du använder HDMI-anslutning från en Mac

För att lösa problemet med ljud som inte fungerar via HDMI på din Mac och TV, kan du följa dessa steg:

1. Klicka på äppelikonen i menyraden på din Mac för att öppna systeminställningarna.

2. Klicka nu på ljudknappen.

3. Av de tre alternativen väljer du fliken Ljudeffekter. Dessa alternativ är Utdata, Inmatning och Ljudeffekter.

Genom att följa dessa steg bör du kunna åtgärda problemet med ljudet via HDMI mellan din Mac och TV:n.

Därefter väljer du den mellersta fliken – Utgång. Välj din TV i avsnittet ‘Välj en enhet för ljudutgång’.

Gå nu till Program>Verktyg>Ljud-MIDI-konfiguration via Finder eller Launchpad och dubbelklicka för att öppna det.

Om du inte kan se en högtalarikon bredvid HDMI i listan på vänster sida bör följande göras:

You might be interested:  En svensk artikel om gratis musikprogram som kan laddas ner till datorn

Klicka på hjulikonen i form av en triangel längst ned till vänster.

Se till att högtalarikonen är bredvid HDMI i listan över enheter och att ljudutgång är vald.

Om ljudet från din TV fortfarande inte fungerar, logga ut och sedan in igen på ditt konto på MacBook Pro. Ljudet från din Macbook bör nu spelas upp på din TV.

Lösning 2: Välj din TV som ljudutgångsenhet för HDMI på Mac

Klicka på högtalarikonen i menyraden på din Mac samtidigt som du håller ned Option-tangenten på tangentbordet (i det övre högra hörnet av skärmen). Välj den HDMI-anslutna TV:n från rullgardinsmenyn. Kontrollera om ditt problem nu är löst. Om inte, prova nästa metod.

Lösning 3: Återställ formatet till 41000.00Hz för att lösa problem med ljudet på TV:n när du använder HDMI-anslutning från en Mac-dator

Gå till Program.

Välj Verktyg och dubbelklicka på MIDI-inställningar.

Observera: Om din TV är ansluten till din Macbook Pro via en DisplayPort-till-HDMI-kabel kan det vara nödvändigt att utföra några eller alla ovanstående åtgärder för att få ljudet att komma från TV:n.

Lösning 4: Kontrollera om det är ett problem med video eller ljud

Om du upplever problem med bild eller ljud, rekommenderar jag att du åtgärdar detta genom att använda Wondershare Repairit.

Om du upplever att dina videor är korrupta, skadade eller otillgängliga, kan du använda Wondershare Repairit för att reparera dem och göra dem spelbara igen.

Det finns flera unika funktioner som skiljer den från konkurrensen.

HDMI-ljud fungerar inte på TV med Mac

Laga skadade videor med olika nivåer av korruption, som att videon inte spelas upp, ingen ljud i videon, osynkroniserad video eller ljud, korrupta filhuvuden, flimrande video och saknade video codecs.

Reparera videor i olika format som MOV, MP4, M2TS, MKV, MTS, 3GP, AVI , FLV , MXF , KLV , INSV , M4V , WMV , MPEG och ASF .

Åtgärda skadade eller korrumperade videos orsakat av komprimering av videon systemkrasch eller ändringar i videoformatet.

Reparera allvarligt skadade eller korrumperade videos på SD-kort telefoner kameror USB-minnen etc.

Repairit har två snabba och avancerande sökningslägen. Du kan använda antingen beroende på vilken nivå av korruption som video-filen har genomgått.

Kompatibel med Windows-datorer Mac OS och stöder överföring/delning mellan dator och mobiltelefon.

För att åtgärda problem med videor på Mac är stegen ganska enkla. Följ nedanstående tre steg för att fixa videor på Mac:

1. Inkludera skadade videofiler.

2. Reparera videon.

3. Spara videon.

Ladda ner och installera programvaran på din enhet, och dra sedan den korrupta videon till programmets gränssnitt.

När du lägger till en korrupt video kommer den att ge följande information om den: Filnamn, Filstorlek, Tittartid för videon, Videoupplösning, Filmutrustning och Filväg.

Välj alternativet Reparera video. Ett fönster visas när reparationsmekanismen är klar och indikerar att videoreparationen är slutförd. För att spara och förhandsgranska den korrigerade videon, klicka på OK.

För att titta på den reparerade videon, klicka på knappen ‘Förhandsgranska’.

Innan du sparar den på valfri plats ger appen en fullständig förhandsvisning. Det du ser är exakt vad du får. Förutse reparationens effekt genom att förhandsgranska videons innehåll.

Klicka på ‘Spara’-knappen för att välja en plats att spara den reparerade videon om den uppfyller dina förväntningar. Spara dock inte videor på samma plats där du raderade dem.

Den reparerade videon kommer att sparas efter en kort stund.

Välj avancerad reparation om videon är betydligt korrupt och inte uppfyller reparationsstandarderna.

Om du använder den avancerade reparationen, lägg till provvideon från din enhet och klicka sedan på mappikonen för att börja.

När du använder funktionen för avancerad reparation kommer den automatiskt att kontrollera om din korrupta video är tillgänglig.

Reparationsprocessen kan påbörjas genom att klicka på ‘Reparera-knappen’.

Videon kan sparas på valfritt sätt. Den reparerade videon kan ges ett namn, tags kan läggas till och den kan hållas kvar på den angivna platsen. Dessutom kan en ny mapp skapas för att spara den reparerade videon.

När reparationen är klar och den återställda filen har sparats, rättas den korrupta videon.

För att återställa dina skadade ljudfiler och göra dem funktionella igen kan du använda Repairit. Det har några imponerande funktioner som till exempel-.

You might be interested:  Den Försvunna Minnet Kunde Inte Läsas

Med bara 3 klick kan alla ljudfiler effektivt repareras samtidigt. Repairit är ett verktyg som erbjuder modern ljudreparation, vilket innebär att du kan reparera skadade ljud genom att jämföra dem med en provljudfil som du laddar upp i verktyget. Detta gör Repairit till ett användbart alternativ.

För att snabbt och enkelt lösa problem med ljudfiler på Mac kan användare följa dessa tre enkla steg med Wondershare Repairit.

Lägg till eventuellt skadade ljudfiler.

Reparera de uppladdade ljudfilerna.

Kontrollera och spara dina reparerade ljudfiler.

När du har laddat ner Repairit på din Mac kan du öppna programmet och välja ‘Reparation av fler typer’ i sidofältet. Klicka sedan på ‘Ljudreparation’. Tryck på knappen ‘Lägg till’ för att ladda upp eventuellt skadade eller korrupta ljudfiler från din dator.

Observera: Repairits funktion för batchbehandling gör det möjligt att lägga in flera ljudfiler i olika format och reparera dem alla samtidigt.

Once your audio files have been uploaded to Repairit, you can view each one’s specific details and check the File Name, File Size, and File Path. Then, delete any audio file by selecting the trash icon next to its information or by selecting the “Remove All” button at the bottom to eliminate all audio files that have been uploaded.

Please click the “Advanced Repair” option to begin the audio repairing procedure after verifying the uploaded audio. You will see a new box telling you to add sound samples in the same format as the damaged audio samples.

När de uppladdade ljudfilerna har blivit framgångsrikt reparerade kommer Repairit att visa en ‘Slutfört’ status och resultaten av varje ljudreparation på skärmen nedanför.

För att lyssna på en provuppspelning av den reparerade ljudet, klicka på ‘Förhandsgranska’-knappen bredvid det. Om du är nöjd med resultatet av reparationen, välj en plats att spara det reparerade ljudet genom att klicka på ‘Spara’-knappen.

Efter några sekunder kommer den reparerade ljudet att sparas.

När du har slutfört de tidigare stegen kommer Wondershare Repairit framgångsrikt att spara ljudfilerna du väljer till den mapp du har valt på din Mac.

Hur får jag HDMI-ljudet genom min TV på Mac?

Om du vill att din HDTV ska spela både ljud och video från din Mac, kan du följa dessa steg:

1. Klicka på Apple-menyn längst upp till vänster på skärmen.

För att välja din HDTV som ljudutgång från Macen, letar du helt enkelt efter namnet på din TV i listan och markerar den.

Genom att följa dessa steg kan du njuta av både ljud och video genom din HDTV när de är anslutna till din Mac.

Ansluta HDMI till Macbook för att titta på videor: Del 4

Mac-datorer kan ansluta till en TV, skärm eller annan HDMI-enhet med hjälp av en HDMI-kabel.

Ljudet fungerar inte på TV:n när du ansluter din Mac via HDMI

Alla de tidigare nämnda portarna på Mac-laptops kan användas för att ansluta till HDMI-enheter.

Om du har en Mac med en HDMI-port kan du ansluta direkt till en HDMI-kabel. Om din Mac har USB-C-portar kan du använda en adapter, som Apple USB-C Digital AV Multiport Adapter, för att ansluta till HDMI. Om din Mac har Mini DisplayPort kan du använda en Mini DisplayPort till HDMI-omvandlare för att ansluta till HDMI.

Ljudet fungerar inte på TV:n när du ansluter Mac till HDMI

HDMI-portarna som finns inbyggda i Mac-laptops är av typen HDMI 1.4 och har stöd för följande funktioner:

Du kan ansluta en skärm med en upplösning upp till 4k vid 60 Hz till HDMI-porten på MacBook Pro-modellen som lanserades år 2021. För MacBook Pro-modellen från 2015 kan du ansluta en skärm med en upplösning upp till 4k vid 30 Hz via HDMI-porten. Vissa Mac-modeller stödjer också HDR-teknologi för att ge bättre bildkvalitet.

Ljudet fungerar inte på TV:n när du ansluter Mac till HDMI

För att lösa problemet med ljud som inte fungerar på din TV när du ansluter en Mac via HDMI, kan du prova följande steg:

1. Kontrollera först att HDMI-kabeln är ordentligt ansluten till både datorn och TV:n.

2. Öppna sedan Systeminställningar på din Mac och välj Ljud.

3. Klicka på fliken Utgång och se till att rätt enhet är vald som ljudutgång för HDMI-anslutningen.

You might be interested:  Pingen i League of Legends har gått och gömt sig

4. Om det fortfarande inte fungerar kan du testa att starta om både datorn och TV:n för att återställa eventuella buggar eller felaktiga inställningar.

5. En annan möjlighet är att använda AirPlay istället för HDMI-anslutning om din TV har den funktionen tillgänglig.

6. Om ingenting av ovanstående hjälper kan det vara värt att kontrollera om det finns några uppdateringar till operativsystemet eller drivrutinerna för grafikkortet som kan lösa problemet.

Kom ihåg att dessa steg endast gäller specifikt för problem med ljud via HDMI från en Mac-dator till en TV, så om du har andra relaterade frågor eller problem bör du söka ytterligare support eller information från Apple-supportsidor eller forum.

Om du upplever att ljudet inte fungerar på din TV när du ansluter din Mac med HDMI, kan det vara ett problem med HDCP. Detta kan uppstå om din Mac går i viloläge medan en video spelas eller är pausad. För att lösa detta kan du först stänga ner programmet som spelar videon och sedan starta det igen. Om problemet kvarstår kan du gå till Systeminställningar från Apple-menyn, välja Energisparläge och ändra inställningarna så att skärmen inte stängs av automatiskt.

Varför kan jag inte höra ljud på min TV genom HDMI?

Om du upplever problem med ljudet när du ansluter en enhet till din TV via HDMI, kan det vara nödvändigt att ändra inställningarna för varje HDMI-port som används. Kontrollera ljudutgångsinställningarna på den enhet som skickar signalen för att säkerställa att den är inställd på att sända kompatibelt ljud. Ibland kan det också krävas justeringar av ljudutgångsinställningarna direkt på själva källenheten.

Ett praktiskt exempel: Om du har anslutit en spelkonsol till din TV och inte får något ljud, gå in i inställningarna för HDMI-porten som konsolen är kopplad till och se till att rätt audioformat är valt. Sedan kan du även behöva kontrollera spelkonsolens egna ljudinställningar och välja lämplig utgångssignal.

En annan situation: Om du använder en streaming-enhet eller Blu-ray-spelare kopplad via HDMI och stöter på problem med ljudet, börja med att undersöka vilket format denna enhet skickar ut. Gå sedan in i TV:ns menyer och leta upp de specifika inställningar för den aktuella HDMI-porten där enheten är ansluten. Se till att både källenhets- och TV-inställningar matchar varandra gällande audioformat.

Kom ihåg att olika märken av TV-apparater kan ha lite olika menystrukturer, så det kan vara bra att titta igenom bruksanvisningen för att hitta de exakta inställningarna.

Ljudet fungerar inte på TV:n när jag ansluter min Mac med HDMI

Förhoppningsvis har du nu förstått stegen för att fixa problemet med ljudet på Mac via HDMI. Så, det är viktigt att följa dessa steg. Om du däremot har skadade ljudfiler kan du återställa deras kvalitet och göra dem funktionella igen med hjälp av den kraftfulla verktyget Wondershare Repairit.

How to change audio on Mac HDMI to TV

För att lösa problemet med ljudet på din Mac som inte fungerar på TV:n, följ dessa steg:

4. Om du redan har valt rätt utgångsenhet men fortfarande inte får något ljud, prova att starta om både din Mac och TV.

P.S.: Det kan också vara värt att kontrollera kabelanslutningen mellan din Mac och TV för att säkerställa en korrekt anslutning.

How do I get sound from my Mac to my monitor?

På din Mac, välj Apple-menyn, Systeminställningar och klicka sedan på Ljud i sidofältet. (Du kanske behöver scrolla ned.) Klicka på Utdata till höger och välj sedan den enhet du vill använda i listan över ljudutenheter.

P.S. Om du inte ser rätt enhet i listan kan det vara bra att kontrollera att HDMI-kabeln är korrekt ansluten mellan din Mac och TV:n.

Skriv gärna om du har fler frågor eller problem!

Enable HDMI audio

För att lösa problemet med ljudet på din Mac som inte fungerar via HDMI till TV:n, följ dessa steg:

1. Öppna Kontrollpanelen genom att söka efter det i Windows.

3. Ljudfönstret öppnas.

1. Sök och öppna Kontrollpanelen i Windows.

4. Välj rätt utgående enhet kopplad via HDMI-kabeln.

Kom ihåg att detta bara gäller för Windows-operativsystemet och kan skilja sig något beroende på vilken version av Windows du använder dig av.