Huawei P20 Pro Power Button Not Working

När strömknappen på din Huawei P20 Pro inte fungerar kan det verka som att allt är förlorat. Men oroa dig inte, det finns flera alternativ för att hålla enheten igång även när strömknappen är trasig. I denna artikel har vi sammanställt några sätt att hantera en defekt strömknapp på Android-telefoner.

Om du upplever att din strömbrytare inte fungerar som den ska, är det viktigaste du kan göra för att säkerställa att du inte förlorar åtkomsten till din enhet att aktivera USB-felsökning och schemalagd påslagning.

Hur aktiverar jag USB-felsökning på Android?

Följ dessa steg för att aktivera USB-felsökning på din Huawei P20 Pro:

1. Öppna Inställningar-appen.

3. Aktivera Utvecklaralternativ.

4. Hitta USB-felsökning och tryck på den för att aktivera den.

Genom att följa dessa steg kommer du kunna använda USB-felsökning på din Huawei P20 Pro-enhet.

Lösning för att aktivera schemalagd strömförsörjning på Huawei P20 Pro

Om din enhet har stöd för schemalagd på- och avstängning kan du aktivera det i inställningarna för att automatisera dessa funktioner. Om din strömknapp är skadad och enheten stängs av kan du vara trygg med att den kommer starta upp vid en förinställd tidpunkt.

Gå till Inställningar. Sök efter ‘Schemalagd ström PÅ/AV’ i sökfältet som visas i det övre högra hörnet. Aktivera strömmen och ställ in den tid du vill att enheten ska slås på varje dag.

Hur fixar jag en icke-svarande strömknapp?

För att öppna strömmenyn på din Samsung- eller Android-telefon behöver du trycka både på sidoknappen och volymned-knappen. Alternativt kan du ändra inställningen för sidoknappen så att den fungerar bättre för dig. Om du behöver veta hur du slår på din Samsung- eller Android-telefon när strömknappen inte fungerar, kan du i de flesta fall helt enkelt koppla in den.

You might be interested:  Datorskärmen får ingen signal från datorn

1. Håll ned både sidoknappen och volymned-knappen samtidigt.

2. Efter några sekunder bör strömmenyn visas på skärmen.

Om detta inte fungerar, kan du prova följande alternativa metod:

1. Gå till telefonens inställningar.

Kom ihåg att om strömknappen inte fungerar alls, kan det vara möjligt att bara ansluta telefonen till laddaren kommer att starta den automatiskt.

Hoppas dessa instruktioner hjälper dig!

Lösning för att låsa upp din Android-enhet när strömknappen inte fungerar

Det finns två scenarier där du kan fastna med en skadad strömknapp. Antingen kan din enhet vara på eller avstängd. Om den är på, försök att inte låta enheten stängas av eftersom det är mycket lättare att återfå kontrollen över enheten utan en fungerande strömknapp när den är påslagen.

Tre sätt att starta om din enhet med en trasig strömknapp när den är avstängd

Ett annat sätt är att ansluta telefonen till en dator via USB-kabel. Detta kan också få enheten att starta om.

Lös upp din enhet när den är påslagen: Huawei P20 Pro strömknapp fungerar inte

Att väcka skärmen på din Huawei P20 Pro när enheten är igång är relativt enkelt. Du kan prova att ringa till enheten från ett annat nummer för att tända skärmen. Att ansluta laddaren eller en USB-kabel kan också få skärmen att lysa upp. Om din enhet har fingeravtryckssensor kan du också väcka den genom att trycka med fingertoppen på sensorn.

Dubbeltryck för att väcka – Huawei P20 Pro strömknapp fungerar inte

Det finns andra funktioner som kan hjälpa dig att starta telefonen utan en strömknapp. Till exempel, om du har aktiverat dubbeltryck för att väcka-funktionen kan du vakna skärmen och ange lösenordet. Så, försök att aktivera den i inställningarna om du inte redan har gjort det.

Dessutom kan du använda appar för att kompensera för strömknappen. Dessa appar kan stänga av skärmen, väcka upp displayen eller utföra den mest nödvändiga uppgiften att starta upp din enhet.

Appar som kan ersätta din strömknapp

Observera: Appar av denna typ använder vanligtvis enhetsadministratörsrättigheter. Innan du avinstallerar dem måste du gå till Inställningar >> Enhetsadministratörer och avmarkera appen från listan.

Skaka för att låsa/låsa upp

Det är en lättviktig app som gör precis vad namnet antyder. En mild skakning kan väcka upp din skärm och även stänga av den.

Problemlösning: Huawei P20 Pro-knappen fungerar inte

Gravity Screen är en praktisk app om du har en trasig strömbrytare. Den kan automatiskt stänga av skärmen när du lägger den i fickan eller på en plan yta. Du kan välja att hålla skärmen PÅ medan enheten är i rörelse. Gravitationsskärmen låter dig ställa in parametrarna för att kalibrera dess olika känsligheter efter dina preferenser.

You might be interested:  Min externa hårddisk syns inte i min dator
Huawei P20 Pro: Strömknappen fungerar inte – använd volymknappen istället

Denna app kan göra att din volymknapp fungerar som en strömknapp för att väcka skärmen från viloläge. Men du kan inte använda den för att starta om enheten. Den kan också visa en ihållande notifikation i ditt meddelandefält, som kan stänga av skärmen när du trycker på den.

Även om dessa appar är användbara kan de påverka din enhets batteritid och integritet (eftersom de behöver administratörsåtkomst för att fungera). Därför bör du inte betrakta dessa appar och tekniker som en permanent lösning, utan istället få din enhet reparerad omedelbart genom att besöka något tredjeparts- eller officiellt servicecenter.

Här är några praktiska metoder du kan följa för att låsa upp din Android-telefon när strömknappen inte fungerar. När det gäller att fixa en trasig strömknapp finns det två sätt…

Lös problemet med strömknappen på din Huawei P20 Pro

Det kan också vara så att det inte är något fel på din strömknapp, utan snarare mjukvaran i din smartphone. I så fall kan du överväga att återställa enheten för att få saker och ting att fungera som de ska igen.

Kontrollera tillverkarens webbplats för att se om de har skapat ett verktyg för återställning av enheten som fungerar för din telefon. Jag hittade en gång ett sådant verktyg för min Sony Xperia när jag mjukbrickade enheten under installationen av en anpassad ROM.

Skicka den för reparation: Huawei P20 Pro strömbrytare fungerar inte

Resetting the phone won’t solve the problem if the power button is physically damaged. The next logical step is to send your phone for repair. It’s possible that your phone is still under warranty, and if your phone manufacturer is generous enough, you could get it fixed at an official service center.

Hur fixar jag att min Huawei p20 Pro inte startar?

För att starta om telefonen, håll ned strömknappen i minst 15 sekunder. Om telefonen inte startar kan det bero på att batteriet är urladdat. Det rekommenderas att du laddar din telefon i minst 30 minuter med en vanlig laddare och försöker igen.

1. Håll ned strömknappen i minst 15 sekunder.

2. Om telefonen inte startar, kan batteriet vara dött.

3. Anslut telefonen till en standardladdare och låt den ladda i minst 30 minuter.

You might be interested:  Hur man undviker att bli träffad av blixten - en Botw-äventyrarens guide

4. Försök sedan starta om telefonen igen efter laddningens tid har passerat.

Kom ihåg att alltid använda en standardladdare för säkerhetsskäl och undvik överhettning eller skador på enheten genom att använda icke-standardiserade eller defekta laddare.

Varför fungerar inte min strömbrytare?

Om din strömknapp är intakt och ger klickande feedback när du trycker på den, men ändå inte fungerar, finns det en stor chans att bandkabeln som ansluter strömknappen till moderkortet i din enhet har gått av. Om så är fallet måste du antingen använda din telefon genom att installera de tidigare nämnda apparna eller lämna in den för reparation.

Har du haft nytta av dessa metoder för att hantera en trasig strömbrytare? Dela dina tankar i kommentarerna.

Finns det någon app som kan användas istället för strömknappen?

Nya versioner av Android-gränssnittet har en funktion som gör att du kan väcka och låsa din enhet genom att dubbeltrycka på skärmen. Du kan aktivera denna funktion och använda den på din Huawei P20 Pro. Om inte, finns det appar som Gravity Screen, Screen Lock/Unlock och Power button to Volume Button som kan utföra samma uppgift.

Det finns flera möjliga orsaker till varför din strömknapp inte fungerar. Det kan bero på en dålig anslutning mellan moderkortet och kabeln till strömknappen, eller så kan det vara slitage på själva kontakten för strömknappen.

Ja, precis som alla komponenter på telefonen kan även strömknappen bytas ut eller repareras. Svårighetsgraden för jobbet beror dock på enheten och dess tillverkare.

En teknikentusiast som gillar att hålla sig uppdaterad om de senaste teknologiska framstegen.

Orsaker till att strömbrytaren slutar fungera

1. Användning och missbruk av strömknappen: Strömknappen kan sluta fungera på grund av fukt, ludd, damm eller skräp som fastnat i den.

2. Fysisk skada: Din telefons strömknapp kan ha slutat fungera på grund av fysisk skada, till exempel fall eller stötar.

3. Hårdvaruproblem: Det kan även finnas ett hårdvaruproblem som endast en tekniker kan lösa för att åtgärda problemet med strömknappen.

När jag trycker på strömbrytaren händer ingenting

Om du inte får någon reaktion alls när du trycker på strömbrytaren, kolla om moderkortet har några indikatorlampor som visar att det faktiskt får ström. En möjlig metod för att testa om en strömförsörjning är trasig är att kontrollera moderkortets lampor.

Hur stänger jag av min Huawei utan strömknappen?

Download Power Menu or Shutdown from the Play Store.Give the accessibility permission on startup.After that, simply tap on “Open Power Menu”, your power menu will open instantly. You can either shut down or restart your device.