Nvidia Card Not Detected Windows 10

Nvidia-grafikkort som inte upptäcks i Windows 10 kan vara en frustrerande och irriterande upplevelse för användare. Detta problem kan uppstå av olika skäl, inklusive inkompatibilitet med drivrutiner, felaktig installation eller konflikter med andra programvaror. I denna artikel kommer vi att utforska några möjliga lösningar på detta problem och ge dig steg-för-steg instruktioner om hur du åtgärdar det så att ditt Nvidia-grafikkort igen blir korrekt identifierat i Windows 10-operativsystemet.

Hur får jag Windows 10 att känna igen mitt grafikkort?

För att öppna Power User-menyn och välja Enhetshanteraren kan du trycka på Windows-tangenten + X. När Enhetshanteraren öppnas, leta reda på ditt grafikkort och dubbelklicka på det för att se dess egenskaper. Gå till fliken Drivrutin och klicka sedan på Aktivera-knappen.

Exempel: Om du vill uppdatera din grafikdrivrutin kan du använda snabbtangenten Windows + X för att öppna Power User-menyn. Välj sedan Enhetshanteraren från listan över resultat. Hitta ditt grafikkort i listan och dubbelklicka på det för att komma åt dess egenskaper. Klicka sedan på fliken Drivrutin och aktiveringsknappen för att slutföra processen.

Tänkvärt: Att ha den senaste versionen av din grafikdrivrutin är viktigt eftersom det kan ge bättre prestanda och stabilitet för ditt system samt stödja nya funktioner eller spel.

Tips: Om du inte hittar rätt drivrutin eller har problem med installationen, besök tillverkarens webbplats för ditt grafikkort där du oftast kan ladda ner den senaste drivrutinsversionen direkt.

Lösningar för att Nvidia-grafikkort inte upptäcks i Windows 10

Följande lösningar fungerar i Windows 11, 10, 8.1 och 7. Du behöver kanske inte prova alla; arbeta dig bara igenom listan tills problemet med att grafikkortet inte visas i Enhetshanteraren försvinner.

Här är några sätt att lösa problemet med att Nvidia-kortet inte upptäcks i Windows 10:

1. Visa dolda enheter: Du kan försöka visa dolda enheter i Enhetshanteraren för att se om Nvidia-kortet visas där. Om det gör det, kan du kanske aktivera det och få det att fungera korrekt.

You might be interested:  En berättelse om att inte vara redo att förlåta

2. Uppdatera grafikdrivrutinen: Det kan vara så att din nuvarande grafikdrivrutin är föråldrad eller inkompatibel med Windows 10. Försök uppdatera drivrutinen till den senaste versionen från Nvidias webbplats och se om det hjälper till att lösa problemet.

3. Uppdatera BIOS: Ibland kan en föråldrad BIOS orsaka kompatibilitetsproblem med hårdvaran, inklusive grafikkortet. Kontrollera om det finns någon BIOS-uppdatering tillgänglig för din dator och installera den om så är fallet.

4. Reparera korrupt systemfil: Om vissa systemfiler har blivit skadade eller korrumperade kan de påverka hur hårdvaran fungerar, inklusive grafikkortet. Kör en kontroll av systemfilerna genom kommandotolken som administratör och låt eventuella fel åtgärdas automatiskt.

Dessa steg bör hjälpa dig att lösa problemet med ett oidentifierbart Nvidia-kort i Windows 10 utan behov av utvidgning av ämnet eller ytterligare texter.

Lösning 1: Visa dolda enheter – Nvidia-kortet upptäcks inte i Windows 10

Om du nyligen har köpt ett nytt grafikkort till din dator finns det en god chans att det visas som dolt. Så vi måste kanske göra det synligt igen. Här är en snabb genomgång:

För att lösa problemet med att Nvidia-kortet inte upptäcks i Windows 10 kan du följa dessa steg:

1. Tryck på Windows-logotypen och R-tangenten samtidigt på tangentbordet, skriv sedan devmgmt.msc i rutan och tryck på Enter.

2. Klicka på Visa och välj sedan Visa dolda enheter.

3. Klicka på Åtgärder > Sök efter maskinvaraändringar.

4. Kontrollera om din Nvidia-grafikdrivrutin visas under Display adapters (också kallat Grafikkort, Videokort eller GPU-kort). Om ja, då är det bra. Men om det inte fungerar finns det några fler lösningar att prova.

Kom ihåg att detta är en del av en längre artikel som handlar om hur man löser problemet med ett oidentifierat Nvidia-kort i Windows 10.

Lösning 2: Uppdatera din grafikdrivrutin för att åtgärda problemet med Nvidia-kort som inte upptäcks i Windows 10

Det kan uppstå problem med att grafikkortet inte upptäcks om du använder felaktig eller föråldrad grafikdrivrutin. För att lösa detta bör du uppdatera din grafikdrivrutin och se om det åtgärdar problemet. Om du inte har tid, tålamod eller kunskaper att manuellt uppdatera drivrutinen kan du använda Driver Easy för att göra det automatiskt.

Driver Easy kommer automatiskt att känna igen ditt system och hitta de korrekta drivrutinerna för det. Du behöver inte veta exakt vilket system din dator använder, du behöver inte bli besvärad av felaktiga drivrutiner som du skulle ladda ner, och du behöver inte oroa dig för att göra misstag vid installationen. Driver Easy tar hand om allt detta.

You might be interested:  Vikt på Samsung Galaxy Note 10 Plus

Du kan uppdatera dina drivrutiner automatiskt med antingen den kostnadsfria eller Pro-versionen av Driver Easy. Men med Pro-versionen tar det bara 2 klick (och du får full support och en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti).

2) Run Driver Easy and click the Scan Now button. Driver Easy will then scan your computer and detect any problem drivers.

3) Klicka på Uppdatera alla för att automatiskt ladda ner och installera rätt version av ALLA drivrutiner som saknas eller är föråldrade på ditt system (detta kräver Pro-versionen – du kommer att bli ombedd att uppgradera när du klickar på Uppdatera alla).

You can also click Update to do it for free if you like, but it’s partly manual.

4) Starta om datorn och kontrollera sedan om problemet med att grafikkortet inte upptäcks är löst. Om ja, grattis! Men om problemet kvarstår, gå vidare till Fix 3 nedan.

Lösning 3: Uppdatera ditt BIOS för att lösa problemet med att Nvidia-kortet inte upptäcks i Windows 10

BIOS (Basic Input/Output System) ansvarar för att initiera hårdvaran och starta upp processerna under datorns uppstart. Därför kan vi försöka uppdatera vårt BIOS för att se om det löser problemet med grafikkortet som inte visas i Enhetshanteraren i Windows 10/8/7.

Viktigt: Att uppdatera BIOS felaktigt kan leda till förlust av data eller ännu allvarligare problem. Så var försiktig och sök professionell hjälp om du behöver uppdatera BIOS.

För att lösa problemet med att Nvidia-kortet inte upptäcks i Windows 10, kan du följa dessa steg:

2. I fönstret Systeminformation som visas, leta efter informationen om BIOS-version/datum. Besök tillverkarens officiella webbplats.

3. Gå till Support (eller Hämtningar) avsnittet på webbplatsen och sök efter den senaste BIOS-uppdateringen.

4. Ladda ner filen och installera den korrekt enligt instruktionerna.

5. Starta om datorn och kontrollera om problemet är löst nu.

Genom att följa dessa steg bör du kunna åtgärda problemet med att Nvidia-kortet inte upptäcks i Windows 10.

Lösning 4: Åtgärda korrupta systemfiler – Nvidia-kortet upptäcks inte i Windows 10

Om du stöter på ihållande problem och ingen av de tidigare lösningarna har varit effektiva, kan det vara möjligt att dina korrupta systemfiler är boven i dramat. För att åtgärda detta blir det viktigt att reparera systemfilerna. Verktyget System File Checker (SFC) kan hjälpa dig i den här processen. Genom att köra kommandot ‘sfc /scannow’ kan du starta en skanning som identifierar problem och reparerar saknade eller korrupta systemfiler. Det är dock viktigt att notera att SFC-verktyget främst fokuserar på att skanna stora filer och kan bortse från mindre problem.

You might be interested:  Varför fungerar inte min Ethernet men Wifi gör det?

När SFC-verktyget inte räcker till rekommenderas istället en kraftfullare och specialiserad Windows-reparationsverktyg. Fortect är ett automatiserat Windows-reparationsverktyg som utmärker sig genom att identifiera problematiska filer och ersätta felaktiga sådana. Genom att noggrant skanna din dator kan Fortect erbjuda en mer omfattande och effektiv lösning för att reparera ditt Windows-system.

Ladda ner och installera Fortect-programmet.

Öppna Fortect och kör en gratis skanning av din dator. Vänta några minuter, och programmet kommer att ge dig en detaljerad rapport om din dators status.

Reparationen finns tillgänglig i Fortects betalversion, som kommer med en fullständig pengarna-tillbaka-garanti och teknisk support. Om du behöver hjälp är du välkommen att kontakta deras supportteam.

När reparationen är klar, kontrollera om felet har åtgärdats.

Hur har de ovanstående metoderna hjälpt dig med felsökningen? Har du några idéer eller tips att dela med dig av? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta vad du tycker.

Varför upptäcks inte mitt GPU?

En vanlig orsak till att grafikkort inte upptäcks på Windows 10 är föråldrade drivrutiner. Därför bör du uppgradera dina grafikdrivrutiner. En ny GPU-drivrutin eller en felaktig eller inkompatibel grafikkortsdrivrutin är en av de vanligaste orsakerna till att grafikkort inte upptäcks. Genom att installera uppdaterade drivrutiner kan du lösa detta problem och se till att ditt grafikkort fungerar korrekt igen.

Hur fixar jag att NVIDIA inte visas?

Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna Kör-accessoaren.

– Dubbelklicka på de tjänster som är relaterade till eller har namnet NVIDIA för att öppna dess egenskapsfönster.

– Om den tjänsten inte körs, tryck på Start-knappen.Välj Automatiskt från rullgardinsmenyn Starttyp.Fler objekt

Varför fungerar inte mitt NVIDIA GPU?

Det är möjligt att din Nvidia-grafikkort inte är korrekt ansluten till resten av systemet. Det kan finnas en ändring i startsekvensen på ditt system eller andra BIOS-inställningar som kan orsaka detta problem. Dessutom kanske ditt Nvidia-kort inte längre är kompatibelt eller så kan dess drivrutiner vara korrupta.

Förklaring med enkla ord:

1. Grafikkortet från Nvidia kanske inte är rätt anslutet till datorn.

2. Inställningar i BIOS (datorns grundläggande programvara) kan ha ändrats och orsakar problem.

3. Antingen fungerar grafikkortet inte längre tillsammans med Windows 10, eller så har dess drivrutiner blivit skadade.