Iphone Not Showing Up In Pc

När du ansluter din iPhone till din dator för att överföra filer eller synkronisera enheten, kan det vara frustrerande om den inte visas på datorn som den borde. Detta problem är ganska vanligt och kan ha flera orsaker. I denna artikel kommer vi att undersöka några möjliga lösningar när din iPhone inte dyker upp i PC-enheten.

AnyTrans – Bästa sättet att komma åt iPhone-data på PC/Mac

How to access iPhone files, if iPhone doesn’t show up on PC? Just free download AnyTrans and connect your iPhone to it. With this complete iOS data manager, you can easily view and manage all iPhone data on your computer, including photos, messages, videos, etc. You can even transfer them to computer via this tool. Supports all iPhone models running iOS 5 and above, including iPhone 15 and iOS 17.

We often connect our iPhone to it to import photos and videos in camera roll , but it happens sometimes that iPhone won’t show up on pc. This problem usually takes place on Windows 10/8/7/XP computer and happens occasionally on Mac.

Varför visas inte iPhone när den är ansluten till en dator? Hur kan man åtgärda problemet med att iPhone inte syns på datorn? Nedan kommer vi att analysera orsakerna till detta problem och visa några potentiella lösningar för att lösa det.

Varför syns inte min iPhone på min dator?

Varför visas inte iPhone när den är ansluten till en dator (Windows PC/Mac)? Det finns flera vanliga orsaker:

Det vanligaste skälet är att USB-kabeln inte fungerar eller till och med är trasig, men du är inte medveten om det. Eller så fungerar inte USB-porten på din iPhone/dator.

Om din dator eller iPhone har programvaruproblem kan du också se din iPhone på datorn.

Även problem med Apple USB-drivrutinen eller andra okända orsaker kan göra att PC:n inte känner igen iPhonen.

Lösningar för när iPhone inte syns på datorn

Om du stöter på problemet att din iPhone inte visas på datorn kan du följa de 7 vanliga tipsen nedan för att lösa detta problem.

Tips 1. Först och främst, se till att din iPhone är upplåst och på startsidan.

Tips 2. Se till att både din Windows-dator och iPhone kör den senaste versionen av iOS. Om du använder iTunes, se till att du har den senaste versionen installerad.

Tips 4. Se till att du ansluter din iPhone med den original Apple USB-kabeln och prova en annan USB-port på din dator.

Tips 5. Koppla ur och koppla in din iPhone två eller tre gånger.

Tips 6. När du har anslutit din iPhone till datorn kommer du att se ett meddelande på iPhonen som frågar om du vill lita på datorn. Lås upp enheten och tryck på Lita på. Ibland kan det hända att du behöver göra detta några gånger..

En föråldrad iPhone-drivrutin kan också orsaka att iPhonen inte visas på datorn. Innan du ansluter din iPhone till datorn, se till att du har uppdaterat drivrutinerna för iPhone. Här är hur du åtgärdar problemet med att iPhonen inte syns på PC genom att uppdatera drivrutinerna.

  1. Open Control Panel > Hardware and Sound >
  2. Look for Apple iPhone under the “Unspecified” section > Right-click on it, choose “Properties”.
  3. Click the Hardware tab> Choose change settings button > Click on the Driver tab and Update Driver.
  4. Then Browse my computer for driver software.
  5. Now navigate to C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers and click Ok, then Next.
You might be interested:  Jag är den otursamma Hyperx Cloud 2 Mic som inte fungerar

Om din dator inte har någon uppdateringsalternativ eller saknar den aktuella drivrutinen kan du prova Driver Easy för att lösa problemet. Driver Easy kommer automatiskt att känna igen ditt system och hitta de korrekta drivrutinerna för det. Du kan uppdatera dina drivrutiner automatiskt med antingen den GRATIS eller Pro-versionen av Driver Easy. För att ansluta din iPhone till datorn framgångsrikt:

1. Ladda ner och installera Driver Easy.

2. Starta Driver Easy och klicka på knappen Skanna nu. Driver Easy kommer då att skanna din dator och upptäcka eventuella problem med drivrutiner.

3. Klicka på Uppdateringsknappen bredvid den markerade xxx-drivrutinen för att automatiskt ladda ner rätt version av den drivrutinen (du kan göra detta med gratisversionen) och sedan manuellt installera den. Eller klicka på Uppdatera alla för att automatiskt ladda ner och installera rätt version av alla drivrutiner som saknas eller är föråldrade i ditt system (detta kräver Pro-versionen).

4. Starta om din dator för att kontrollera om iPhone visas på datorn.

Lösning på problemet: iPhone visas inte på Mac

Utöver Windows-datorer klagar vissa användare även på att deras iPhone inte visas i datorn (Mac). Så här kommer vi också att prata om hur man fixar problemet med att iPhone inte visas när den är ansluten till en Mac-dator.

iPhone visas inte i PC: s USB-enhetsträd

För att ansluta din iPhone till din dator och se till att den visas korrekt, följ dessa steg:

1. Anslut din iPhone till datorn och se till att den är olåst och på startsidan.

2. På din Mac, håll ner Option-tangenten > Klicka på Äppelmenyn > Välj Systeminformation eller Systemrapport.

3. I vänsterlista väljer du USB.

4. Om du ser din iPhone under USB-enhetsträdet behöver du antingen uppdatera macOS till den senaste versionen eller installera de senaste uppdateringarna. Om inte, kontakta Apple Support för hjälp.

Visa din anslutna iPhone med Finder-appen:

Från och med macOS Catalina visas dina enheter i sidofältet i Finder-fönstren. Öppna Finder och klicka på namnet på din enhet för att välja den.

Varför syns inte min iPhone på min dator? Ditt namn måste vara annorlunda: Varför syns inte min iPhone på min dator?

Det finns flera vanliga orsaker till att du inte kan se din iPhone på datorn. En av de vanligaste är att USB-kabeln inte fungerar eller är trasig, men du kanske inte är medveten om det. Det kan också vara så att USB-porten på antingen din iPhone eller dator inte fungerar som den ska. Om både din dator och iPhone har programvaruproblem kommer du heller inte kunna se din iPhone på datorn.

För att lösa problemet med en eventuellt trasig USB-kabel bör du prova att använda en annan kabel för att ansluta din iPhone till datorn och se om det gör någon skillnad. Du kan även testa olika USB-portar på både din telefon och dator för att utesluta möjliga portproblem.

Om problemet verkar bero på programvara, rekommenderas det oftast att uppdatera både iOS-versionen på din iPhone och operativsystemet på din dator till de senaste versionerna. Ibland kan även omstart av enheterna hjälpa till att åtgärda mindre programvarufel.

Om ingenting av ovanstående tips löser problemet bör du överväga att kontakta Apple-support eller söka professionell hjälp för ytterligare felsökning och reparation av eventuella hårdvaruproblem med antingen kabeln, portarna eller enheterna själva.

Enklaste sättet att visa och överföra iPhone-data till PC/Mac med bara ett klick

Om du inte kan lösa problemet med att iPhone inte visas på datorn med ovanstående metoder, finns det en alternativ metod som gör det möjligt för dig att enkelt visa och synka iPhone-data med din dator. Detta är ett bättre sätt att hantera all din iPhone-data på datorn, vilket är AnyTrans – iPhone Data Manager. Det är en komplett iOS-filöverförings- och hanteringsverktyg som hjälper dig att överföra data från iPhone till datorn, från iPhone till iPhone och även från Android till iPhone. Du kan även använda detta verktyg för att hantera iTunes- och iCloud-innehåll. AnyTrans fungerar bra både på Windows-datorer och Mac-datorer. Du kan lära dig mer om det nedan…

You might be interested:  Artikeln handlar om problemet med att en M 2 SSD inte visas i BIOS

Lösning för att synka iPhone med datorn – AnyTrans

Överför data med bara ett klick. Det tar endast 3 minuter att överföra 1000 filer.

Hantera iTunes- och iCloud-data på en dator utan problem.

Stödjer alla iPhone-modeller och iOS-versioner.

Here are the simple steps of transferring & managing pictures on iPhone with AnyTrans.

Step 1. Free download, install, and launch AnyTrans on your computer, and connect your iPhone > When AnyTrans has detected your iPhone, you will see the main interface shows below > Select Photos.

Step 2. V iew your iPhone photos , like Places , People , Photo Videos , etc in My Photos, or click Albums with photos.

Step 3. Then select and export pictures to your computer by clicking T o PC button on the upper right corner. You can also transfer the pictures to iCloud or to another iPhone device by click More.

Varför syns inte min iPhone i mappen på min dator?

Om din iPhone-enhet inte visas i Windows File Explorer kan det vara nödvändigt att installera om Apple USB-drivrutinen. Apple USB-drivrutinen används för att kommunicera data mellan din iOS-enhet och en Windows-dator. Vanligtvis installerar den automatiskt när du ansluter din iPhone till en dator för första gången.

För att åtgärda problemet med att enheten inte syns i File Explorer, följ dessa steg:

1. Koppla bort din iPhone från datorn.

6. Bekräfta avinstallationen om du blir ombedd.

7. Starta om datorn.

8. Anslut nu igen din iPhone till datorn med hjälp av en fungerande USB-kabel.

9. Drivrutinen bör nu installeras automatiskt igen.

Om ovanstående steg inte löser problemet kan det vara nödvändigt att ladda ner den senaste versionen av Apple iTunes-programmet från Apples officiella webbplats och installera det på din dator.

Observera: Det är viktigt att ha uppdaterade drivrutiner och programvara för både iOS-enheter och Windows-datorer för bästa kompatibilitet och prestanda vid datakommunikation mellan dem.

Lös problemet med att Iphone inte visas på datorn utan att förlora data

Om din iPhone inte visas på datorn kan det bero på systemfel istället för hårdvarurelaterade problem. I så fall rekommenderar vi att du använder AnyFix – iOS System Recovery, som är utformad för att fixa över 130 iOS/iPadOS/tvOS-problem, inklusive problemet med att iPhone inte visas på PC:n, frysta iPhones, datorer som inte känner igen iPhonen och iPhones som är inaktiverade och behöver anslutas till iTunes. Programmet erbjuder tre reparationslägen för olika systemfixningsbehov och garanterar en hög framgångsgrad. Det bästa av allt är att du även kan använda det utan att förlora några data.

AnyFix kan lösa systemproblem på alla iPhone- och iPad-modeller. Det stöder till och med iOS 17. Ladda bara ner AnyFix gratis och installera det på din Windows-dator eller Mac. Följ sedan stegen nedan för att fixa problemet med att iPhone inte visas på datorn.

Steg 1. När du har startat programmet på datorn kommer du att se gränssnittet som visas nedan. Klicka på Systemreparation och fortsätt…

Steg 2. Välj iPhone-problem och tryck på Starta nu. Kom ihåg att ansluta din iPhone till datorn.

Tryck på Starta nu för att åtgärda problemet med att datorn inte känner igen iPhone.

Steg 3. Nu måste du välja ett läge för reparation. För att reparera utan att förlora data, tryck på knappen för Standardreparation för att fortsätta..

Steg 4. Klicka nu på Hämta-knappen för att få firmwaren för din iOS-enhet. När firmwaren har laddats ner, klickar du på Fixa Nu-knappen för att starta reparationen.

You might be interested:  How I Avoid Playing Shuffle on Spotify

Steg 5. Vänta en stund och när återställningsprocessen är klar kommer du att se sidan för avslutad process.

Hur får jag min dator att se min iPhone?

Här är några praktiska tips för att hantera detta:

1. Var uppmärksam när du ansluter din enhet till datorn. Se till att läsa eventuella meddelanden som dyker upp och svara korrekt.

3. Om inget meddelande visas eller om du av misstag valde fel alternativ, kan det vara nödvändigt att återställa inställningarna för Plats och integritet i enheten.

4. För att göra detta går du till Inställningar > Allmänt > Återställ > Återställ plats- & sekretessinst., vilket hjälper dig återskapa förtroendet mellan enheten och datorn.

Kom ihåg vikten av förtroende mellan din enhet och datorn för en smidig kommunikation mellan dem.

iPhone syns inte på datorn

That’s all possible methods for you to fix iPhone not showing up on PC. If you failed with the common tips, don’t forget to free download AnyFix to have a try. And you can also use AnyTrans to transfer data from iPhone to the computer. All iOS data like photos, ringtones, notes, contacts, etc, are supported. What’s more, AnyTrans is the best iPhone data management tool for you to export, import, and delete iPhone data anywhere you like. Explore more about AnyTrans now! >

Som en erfaren skribent inom iMobie-teamet och en passionerad Apple-användare, älskar jag att hjälpa användare att lösa olika typer av problem relaterade till iOS och Android.

Varför kan jag inte se iPhone-filer på min dator?

När du ansluter din iPhone till datorn får du en prompt som frågar om datorn kan lita på. Detta gör att PC:n kan få åtkomst till din iPhone. Om du ignorerar eller inte litar på prompten kommer inte filerna på din iPhone att visas på datorn. Om du inte ser meddelandet kan du koppla ur och ansluta din iPhone till datorn igen.

P.S: Se också till att använda den senaste versionen av iTunes för bästa kompatibilitet mellan din iPhone och datorn.

Min telefon syns inte på min dator när jag kopplar in den

1. Inkompatibla USB-kablar: Vissa kablar kanske inte fungerar korrekt med din iPhone och kan orsaka problem med anslutningen.

3. Föråldrade drivrutiner: Om de nödvändiga drivrutinerna för din iPhone är föråldrade eller saknas helt kan det leda till att den inte upptäcks av datorn.

4. Skadade USB-portar: Ibland kan skadade eller defekta USB-portar på datorn vara orsaken till problemet.

5. Problem med iTunes-programmet: Om iTunes-programmet inte fungerar korrekt eller om det finns konflikter mellan programvaror, kan detta också göra så att telefonen inte visas i PC:n.

6. Säkerhetsprogramvara och brandväggar: Vissa säkerhetsprogram och brandväggar kan blockera kommunikationen mellan telefonen och datorn, vilket gör att den inte syns i PC:n.

7. Otillräcklig strömstyrka: Om batteriet i din iPhone är lågt eller om du använder en svag strömkälla vid anslutning till datorn, kanske den inte får tillräckligt med ström för att synas.

8. Problem med operativsystemet: Ibland kan problem med datorns operativsystem, som exempelvis felaktiga inställningar eller korrupta filer, påverka enhetens upptäckt av datorn.

9. Fysiska skador: Om din iPhone har fysiska skador, som exempelvis en trasig USB-port eller kabel, kan det hindra den från att anslutas till datorn.

10. Felaktiga inställningar på telefonen: Vissa specifika inställningar på din iPhone kan också orsaka problem med anslutningen till datorn och göra så att den inte visas i PC:n.

Det är viktigt att notera att dessa är bara några möjliga orsaker och det kan finnas andra faktorer som spelar in när en iPhone inte visas i PC:n.

Why can’t I transfer photos from iPhone to PC?

If you have enabled Optimize iPhone Storage in your iPhone, you may not be able to transfer photos from iPhone to PC. This usually means you only store a smaller preview of your images on the iPhone. The images are actually stored on the iCloud.