Windows 10 Hp Scanner Not Working

Windows 10 användare som äger en HP-skanner kan stöta på problem där skannern inte fungerar korrekt. Detta kan vara frustrerande och hindra användarna från att utföra sina scanningbehov. I denna artikel kommer vi att titta närmare på några vanliga orsaker till varför HP-skannrar kanske inte fungerar ordentligt under Windows 10 och erbjuda lösningar för att lösa dessa problem.

Varför fungerar inte min HP-skanner?

Problemen med att HP-scannern inte fungerar inkluderar att skannern inte skannar, att den inte upptäcks av datorn eller felmeddelanden som dyker upp när du använder scannern, osv.

Orsakerna till dessa problem är olika och ibland svåra att identifiera. Som du kan tänka dig kan anslutningsproblemet förhindra att skannern ansluts till datorn, och mjukvaru- och tjänsteproblem i din dator kan vara möjliga orsaker till detta problem.

Men oroa dig inte. Vi kommer att hjälpa dig att lösa problemet med skannern som inte fungerar på HP.

Varför fungerar min skrivare men inte min scanner?

Om du upplever problem med anslutningen: Kontrollera att skrivaren är korrekt ansluten till din dator eller nätverk. Se till att kablarna är ordentligt inkopplade eller prova att ansluta skrivaren till en annan USB-port.

Om det uppstår programvaruproblem: Det kan finnas ett problem med scanningsprogrammet på din dator. Försök avinstallera och installera om scanningen.

1. Kontrollera anslutningen:

– Se till att skrivaren är korrekt ansluten till datorn eller nätverket.

– Säkerställ att kablar är ordentligt inkopplade.

– Prova att använda en annan USB-port om möjligt.

2. Lösa eventuella programvaruproblem:

– Avinstallera det nuvarande scanningsprogrammet från din dator.

– Installera om scanningen genom att ladda ner den senaste versionen av programvaran från tillverkarens webbplats.

Genom att följa dessa steg bör du kunna lösa både eventuella anslutningsproblem och potentiella programvarufel som kan påverka skanningen.

Lösning på problemet med HP-skannern som inte fungerar

Här är några lösningar som har hjälpt människor att lösa samma problem. Du behöver inte prova dem alla; arbeta bara dig igenom listan och se vilken som fungerar för dig.

1. Kontrollera anslutningsproblemet.

2. Aktivera Windows Image Acquisition (WIA)-tjänsten och relaterade tjänster.

3. Uppdatera din skannerdrivrutin.

4. Felsök eventuella hårdvaruproblem.

5. Kör Systemfilskontrollanten.

The screenshots below come from Windows 10, and fixes apply to Windows11.

Lösning 1: Kontrollera anslutningsproblemet för HP-skannern i Windows 10

För att använda din skanner måste du se till att den är påslagen först.

Därefter bör du kontrollera anslutningsproblemet. Om du använder en USB-skanner, kontrollera USB-portarna och USB-kablarna för att säkerställa att de fungerar korrekt. Om du använder en nätverksskanner, se till att din dator har en stabil internetanslutning och att skannern är ansluten till datorn via internet. Dessutom, om du använder VPN på din dator, försök koppla bort VPN från din dator och prova sedan att skanna igen.

You might be interested:  Samsung Galaxy Note 9 - När jag kommer ut i världen!

Om du har kontrollerat de ovanstående stegen och din HP-skanner fortfarande inte fungerar, behöver du inte oroa dig. Det finns något annat att prova.

Lösning 2: Aktivera Windows Image Acquisition (WIA) -tjänsten och relaterade tjänster för att lösa problemet med skannern i Windows 10

Windows Image Acquisition (WIA) är en modell från Microsoft som möjliggör kommunikation mellan grafisk programvara och bildhanteringsenheter som skannrar och kameror. Om din skanner slutar fungera bör du aktivera WIA-tjänsten på din dator. Här är vad du behöver göra:

För att lösa problemet med en HP-skanner som inte fungerar i Windows 10, kan du följa dessa steg:

1. Tryck på Windows-logotypen och R samtidigt på tangentbordet för att öppna Kör-rutan.

2. Skriv services.msc och klicka sedan OK.

3. Bläddra nedåt och dubbelklicka på Windows Image Acquisition (WIA).

4. I det popup-fönstret, se till att Starttyp är inställd på Automatiskt och Attjänsten körs. Om Attjänsten redan körs, klicka på Stopp för att stoppa den och sedan Start för att aktivera den igen.

5. Klicka på Verkställ och OK för att spara ändringarna.

Genom att följa dessa steg bör din HP-skanner börja fungera korrekt igen i Windows 10.

Starta om din dator. Försök sedan använda din HP-skanner igen och se om den fungerar nu.

Om du fortfarande har problem med din HP-skanner i Windows 10, kan du följa dessa steg för att aktivera ytterligare några tjänster:

Genom att utföra dessa steg bör de extra tjänster som krävs för en korrekt funktion av skannern vara aktiverade igen.

Observera dock att detta bara är ett generellt råd och resultatet kan variera beroende på specifika systemkonfigurationer eller andra faktorer relaterade till ditt HP-skannerproblem i Windows 10.

För att lösa problemet med en HP-skanner som inte fungerar i Windows 10, kan du följa dessa steg:

1. Tryck på Windows-logotypen och R samtidigt på tangentbordet för att öppna Kör-rutan.

2. Skriv services.msc och klicka på OK.

3. Kontrollera att följande tjänster är inställda på Automatiskt och har statusen Igång: Remote Procedure Call (RPC), DCOM Server Process Launcher, RPC Endpoint Mapper samt Shell Hardware Detection. Observera att Windows Image Acquisition (WIA)-tjänsten är beroende av Shell Hardware Detection-tjänsten, vilket i sin tur är beroende av de tidigare nämnda tjänsterna.

4. Spara ändringarna och testa skannern igen för att se om den fungerar.

Genom att följa dessa steg bör du kunna åtgärda problemet med din HP-skanner i Windows 10.

Lösning 3: Uppdatera din skannerdrivrutin (Windows-dator)

A missing or outdated scanner driver can cause your HP scanner not to work, so you should update your scanner driver up to date.

Det finns två sätt att uppdatera drivrutinen för din skanner: manuellt och automatiskt.

Uppdatera skannerdrivrutinen manuellt – Du kan gå till webbplatsen för din skannertillverkare, hitta den senaste drivrutinen för din scanner och installera den på din dator. Detta kräver tid och datorkunskaper.

Uppdatera skannerdrivrutinen automatiskt – Om du inte har tid eller tålamod kan du göra det automatiskt med hjälp av Driver Easy.

You might be interested:  Laptop använder inte Nvidia-grafikkortet i Windows 10

Driver Easy kommer automatiskt att känna igen ditt system och hitta de rätta drivrutinerna för det. Du behöver inte veta exakt vilket system din dator kör, du behöver inte riskera att ladda ner och installera fel drivrutin, och du behöver inte oroa dig för att göra misstag vid installationen.

Du kan ladda ner och installera dina drivrutiner genom att använda antingen den kostnadsfria eller Pro-versionen av Driver Easy. Men med Pro-versionen tar det bara 2 klick (och du får fullt stöd och en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti).

Ladda ner och installera Driver Easy.

Kör Driver Easy och klicka på Skanna nu. Driver Easy kommer då att skanna din dator och upptäcka eventuella problem med drivrutiner.

Klicka på Uppdatera-knappen bredvid din scanner för att ladda ner den senaste drivrutinen (du kan göra detta med GRATIS-versionen), sedan installera den på din dator. Eller klicka på Uppdatera alla för att automatiskt ladda ner och installera alla problematiska drivrutiner i ditt system (detta kräver Pro-versionen – du blir ombedd att uppgradera när du klickar på Uppdatera alla).

Driver Easy Pro-versionen erbjuder omfattande teknisk support. Om du behöver hjälp, vänligen kontakta Driver Easys supports team på [email protected].

Försök sedan skanna med din scanner för att se om den fungerar.

Lösning 4: Felsök hårdvaruproblem med Windows 10 HP-skanner

Det kan finnas något fel med din skanner, så kör en felsökningsguide på din dator för att lösa problemet.

Följ dessa steg för att lösa problem med skannern i Windows 10 på en HP-enhet:

2. Kopiera och klistra in följande kommando i Kommandotolkfönstret och tryck på Enter: msdt.exe -id DeviceDiagnostic.

3. Klicka på Nästa i det nya fönstret som dyker upp, så kommer felsökningsverktyget automatiskt att börja leta efter hårdvaruproblem.

4. Följ instruktionerna som visas på skärmen för att slutföra felsökningen och åtgärda eventuella upptäckta problem.

Genom att följa ovanstående steg kan du använda den inbyggda felsökningsfunktionen för enheter i Windows 10 för att identifiera och lösa eventuella problem med din HP-skanner.

Efter det, försök använda din skanner igen och se om den fungerar som den ska.

Lösning 5: Kör Systemfilskontroll för att åtgärda Windows 10 HP-skannerproblem

Systemfilskontroll (SFC) är en inbyggd funktion i Windows som skannar korrupta systemfiler och reparerar dem automatiskt.

Orsaken till att din HP-skanner inte fungerar kan vara korrupta systemfiler. Du kan försöka använda SFC för att åtgärda problemet.

För att lösa problemet med att HP-skannern inte fungerar i Windows 10, kan du följa dessa steg:

2. I Kommandotolken, skriv följande kommando: sfc /scannow. Tryck sedan på Enter.

3. Vänta tills verifieringen är 100% klar. Detta kan ta en stund.

Genom att utföra dessa åtgärder bör du kunna lösa eventuella problem med din HP-scanner i Windows 10.

Restart your computer and see if your scanner begins to work.

Ibland kan Systemfilkontrollanten misslyckas med att upptäcka kritiska eller till och med mindre problem. Om verktyget inte gav dig någon lycka bör du använda ett mer kraftfullt verktyg som Fortect, ett verktyg som skannar din dator efter ogiltiga registerproblem, fragmenterade filer och Windows-justeringar.

För att lösa dina problem, följ stegen nedan för att köra en fullständig skanning av din dator:

1. Ladda ner och installera Fortect.

2. Öppna Fortect och det kommer att köra en gratis skanning av din dator. När skanningen är klar kommer programmet att genomföra en diagnos och visa en sammanfattning av systemproblem. Detta tar några minuter.

You might be interested:  Hur jag undviker röda knölar efter rakning

Reparationen är tillgänglig med den betalda versionen av Fortect som kommer med full teknisk support. Om du stöter på några problem när du använder Fortect, tveka inte att kontakta deras supportteam.

Här har du det – Fem effektiva metoder för att fixa problemet med HP-scannern som inte fungerar. Hoppas att den här artikeln kommer till nytta och löser ditt problem.

Hur aktiverar jag min HP-skanner?

Gå till botten av skärmen och klicka sedan på Avancerat. Under Skriv ut och skanna, klicka på Skanna. Välj din skrivare och ändra eventuella inställningar i menyn till höger och under Mer inställningar. Klicka på Skanna för att starta scanningen.

How to connect HP scanner to Windows 10

För att ansluta en skanner till din dator med Windows 10, börja genom att klicka på Start-menyn och välj Inställningar. Klicka sedan på Enheter och välj Skrivare och skannrar eller använd knappen nedanför. Öppna inställningarna för Skrivare och skannrar. Välj Lägg till en skrivare eller scanner. Vänta tills den hittar närliggande skannrar, välj sedan den du vill använda och klicka på Lägg till enhet.

Mitt PC kan inte upptäcka min scanner

Kontrollera anslutningen

Om möjligt, byt till en annan kabel för att testa om det finns problem med den befintliga. Du kan också prova att använda en annan USB-port på din dator för att se om en defekt port är orsaken. Om du använder en USB-hubb, koppla istället in skannern direkt i en port som är ansluten till moderkortet.

Se över drivrutiner och programvara

För att säkerställa korrekt funktion bör du kontrollera och uppdatera eventuella drivrutiner eller programvara som är relaterade till skannern. Besök tillverkarens webbplats för att ladda ner de senaste versionerna av dessa.

Starta om enheten

I vissa fall kan ett enkelt återstart av både datorn och skannern lösa problemet. Stäng av båda enheterna helt och starta sedan om dem igen.

Kontakta teknisk support

Om ingenting ovan har hjälpt dig att lösa problemet kan det vara bäst att kontakta tillverkarens tekniska support eller söka professionell hjälp från experter på fältet. De kan ge ytterligare råd eller utföra nödvändiga reparationer för din HP-skanner.

HP printer working not scanner

Kontrollera inställningarna för Windows Image Acquisition Kontroll av Windows Image Acquisition (WIA) gör det möjligt att kommunicera mellan datorn och skannern. Om WIA inte är aktiverat eller fungerar korrekt kan skanningen misslyckas. I Windows, sök efter och öppna Visa lokala tjänster . Vid sidan av Windows Image Acquisition (WIA), kontrollera statusen och starttypen.

Hur löser jag problemet med min HP-skanner som inte fungerar?

För Windows: Ladda ner HP Print and Scan Doctor. För Mac: Använd Diagnos och Fixa via HP Smart.

– Kör HPPSdr.exe från nedladdningsplatsen på din dator. När HP Print and Scan Doctor öppnas, klicka på Start och välj sedan din skrivare. Om din skrivare inte finns med i listan, slå på den och klicka på Försök igen.

– Klicka på Fixera Skanning.

P.S. Kom ihåg att dekorera texten genom att infoga ett P.S..