Surface Pro 3 Keyboard Cover Not Working

Många användare av Surface-upplevelsen har problem med sina tangentbord. Deras Surface-tangentbord eller Type Cover svarar inte korrekt eller har blivit helt oanvändbart.

Detta är ett mycket irriterande problem. Och försöka fixa det kan vara lika irriterande, eftersom du kommer att spendera mycket tid på att läsa förslag på internet och de flesta kommer inte att fungera.

Men oroa dig inte! Nedan följer några metoder som har hjälpt många andra Surface-användare att lösa sina tangentbordsproblem.

T ry these fixes:

Du behöver inte prova alla, bara gå igenom listan tills du hittar den som fungerar för dig.

Försök att starta om din Surface.

Utför en tvåknappsnedstängning.

Uppdatera eller installera om din drivrutin.

Återställ din Surface.

Lösning 1: Starta om din Surface

Om ditt tangentbord till Surface inte fungerar är det första du bör prova att starta om din Surface.

Om detta sätt fungerar för dig, kommer du nu att kunna använda ditt tangentbord.

Metod 2: Utför en tvåknappsnedstängning för att lösa problemet med Surface Pro 3-tangentbordsfodralet som inte fungerar

Det kan finnas problem med korruption i din surfplattas hårdvara som stör tangentbordet, och en vanlig omstart räcker inte för att bli av med dem. Du behöver utföra en tvåknappsnedstängning eller tvinga fram en nedstängning för att helt stänga av din surfplatta.

Du kan utföra en tvåknappsnedstängning endast om du använder en Surface Pro eller Surface Book. För att göra detta:

För att åtgärda problemet med att Surface Pro 3-tangentbordsfodralet inte fungerar, kan du prova följande steg: Håll ned strömbrytaren på sidan av enheten i cirka 30 sekunder och släpp sedan.

2) Tryck och håll ned strömknappen och volym upp-knappen på kanten av din Surface samtidigt i cirka 15 sekunder och släpp sedan knapparna. (Släpp INTE knapparna när Surface-logotypen dyker upp på skärmen.)

4) Slå på din Surface. Om detta metod löser ditt problem kommer ditt tangentbord att fungera igen.

You might be interested:  Varför små turbomotorer inte är effektiva

För Surface 3, 2 eller RT behöver du istället tvinga en avstängning.

Tryck och håll ned strömknappen på din enhet i 10 sekunder och släpp sedan. Starta sedan om din enhet för att se om denna metod fungerar.

Hur kopplar jag mitt typomslag till min Surface Pro 3?

Anslut Type Cover

Type Cover fästs magnetiskt på din Surface. För att ansluta dem, för dem närmare varandra tills Type Cover är i linje och klickar på plats. När Type Cover är ansluten sitter den fast. När du vill ta bort den drar du bara iväg den.

– Anslutning av Type Cover:

– Fäst magnetiskt på din Surface.

– För de två enheterna närmare varandra.

– Justera tills Type Cover klickar på plats.

– Egenskaper hos ansluten Type Cover:

– Stannar säkert fastsatt när det väl är anslutet.

– Borttagning av Type Cover:

– Dra helt enkelt iväg det när du vill ta bort det.

Lösning 3: Uppdatera eller ominstallera din drivrutin för Surface Pro 3-tangentbordslocket

The keyboard of your Surface may fail to work if you are using the wrong keyboard driver or it is out of date. So you should update or reinstall your driver to see if it fixes the problem. If you don’t have the time, patience or skills to update or reinstall the driver manually, you can do it automatically with Driver Easy.

Driver Easy kommer automatiskt att känna igen ditt system och hitta de korrekta drivrutinerna för det. Du behöver inte veta exakt vilket system din dator körs på, du behöver inte riskera att ladda ner och installera fel drivrutin, och du behöver inte oroa dig för att göra ett misstag vid installationen.

Du kan ladda ner och installera dina drivrutiner genom att använda antingen den kostnadsfria eller Pro-versionen av Driver Easy. Men med Pro-versionen tar det bara 2 klick (och du får fullt stöd samt en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti).

2) Kör Driver Easy och tryck på knappen Skanna nu. Driver Easy kommer snabbt skanna efter problematiska drivrutiner på din dator.

3) Klicka på Uppdateringsknappen bredvid ditt Surface-tangentbord för att ladda ner den senaste och korrekta drivrutinen för enheten. Du kan också trycka på Uppdatera alla knapp längst ned till höger för att automatiskt uppdatera alla föråldrade eller saknade drivrutiner på din dator (detta kräver Pro-versionen – du kommer bli ombedd att uppgradera när du klickar på Uppdatera alla).

Du kan också använda Driver Easy för att avinstallera drivrutiner (Pro-versionen krävs). Detta är användbart särskilt när du försöker ta bort en drivrutin som orsakar problem och installera om den.

Du kan avinstallera din tangentbordsdrivrutin i kategorin Tangentbord.

Starta om din dator och se om detta löser problemet med tangentbordet.

You might be interested:  Problemet med ljudet som inte fungerar när man ansluter en Mac till en TV via HDMI

Varför fungerar inte pekplattan på mitt tangentbord på min Surface Pro?

Om både tangentbordet och styrplattan inte fungerar i UEFI-läget, är det troligtvis ett hårdvaruproblem. Då behöver din laptop bytas ut. Om styrplattan och tangentbordet fungerar i UEFI-läget kan jag rekommendera att återställa enheten med hjälp av en USB-återställningsenhet. Du kan skapa en sådan genom att följa instruktionerna på Microsoft Supports webbsida om hur man skapar och använder en USB-återställningsenhet för Surface.

Praktiskt tips: Om du upplever problem med både tangentbordet och styrplattan, se till att kontrollera UEFI-läget för att utesluta eventuella hårdvarufel innan du vidtar några åtgärder.

Exempel: Om ditt tangentbord och din styrplatta inte svarar när du startar upp din laptop, prova då att gå in i UEFI-läge (BIOS) genom att trycka på rätt knapp under uppstarten. Om de fortfarande inte fungerar där kan det vara ett tecken på ett fysiskt fel som kräver en reparation eller byte av enheten.

Praktiskt tips: Förbered dig alltid inför eventuella systemproblem genom att ha en USB-återställningsenhet tillgänglig för din Surface-enhet.

Exempel: Det är alltid bra att vara redo för oväntade händelser som systemkrascher eller prestandaproblem på din Surface-enhet. En smart lösning är att skapa en USB-återställningsenhet genom att följa Microsoft Supports instruktioner. På så sätt kan du snabbt återställa enheten till fabriksinställningarna om det behövs.

Lösning 4: Återställ din Surface

Det kan finnas några felaktiga filer eller inställningar på ditt system som orsakar problem med tangentbordet. Genom att återställa enheten kan du rensa dessa.

Problem med tangentbordsöverdraget för Surface Pro 3 fungerar inte på Windows 10

Välj antingen att behålla dina filer och appar eller ta bort allt. (Det rekommenderas att du först väljer att behålla dina filer och ser om detta löser ditt problem.)

6) Follow the instructions to reset your Surface.

7) Starta din Surface och kontrollera om du kan använda tangentbordet igen.

Problem med tangentbordsomslaget för Surface Pro 3 fungerar inte på Windows 11

För att öppna Inställningar på din Surface Pro 3, tryck samtidigt på Windows-logotypen och I-tangenten på tangentbordet.

2) Välj System från den vänstra navigeringspanelen. Bläddra ner och klicka på Återställning.

4) Välj antingen att behålla dina filer och appar eller att ta bort allt. (Det rekommenderas att du väljer att behålla dina filer först och ser om det löser ditt problem.)

6) Starta din Surface och kontrollera om du kan använda tangentbordet igen.

Problem med tangentbordet för Surface Pro 3 fungerar inte

Har din Microsoft Surface-tangentbord slutat fungera av okänd anledning? Oroa dig inte. I denna artikel ger vi dig 5 användbara tips för att lösa problemet!

Om du upplever att tangentbordet på din Surface inte fungerar längre, kan vår artikel definitivt vara till hjälp för dig. Följ oss för att få mer information!

You might be interested:  Vissa länder har inte skrivit under den allmänna förklaringen om mänskliga rättigheter

Få tangentbordet att dyka upp på min Surface Pro 3

Följ dessa steg för att ändra inställningarna för touch-tangentbordet på Surface Pro 3:

1. Klicka på Start-menyn.

2. Välj Inställningar.

3. Klicka på Tid och språk.

4. Välj Skrivning i menyn till vänster.

5. Klicka på Touch-tangentbord för att expandera den sektionen.

6. Bredvid Visa touch-tangentbord, välj när du vill att touch-tangentbordet ska visas (Alltid, Aldrig eller När inget tangentbord är anslutet).

Observera: Du kan ha färre än 10 alternativ beroende på din enhets konfiguration och operativsystemets version.

Anslutning av Surface-tangentbord till omslaget

Surface Pro Signature Type Cover ansluts till Surface Pro med hjälp av magneter. För att koppla ihop dem, för du den nedre kanten på Surface Pro nära den övre kanten på Signature Type Cover tills magneterna hakar i varandra. För att ta bort Signature Type Cover drar du isär Surface Pro och Signature Type Cover från varandra.

Förklaring:

1. Surface Pro Signature Type Cover är en tangentbordsfodral som fästs vid Surface Pro med hjälp av magneter.

2. Genom att föra den nedre delen av Surf

Surface Pro 3 Type Cover works with Surface Pro 6

Surface Pro Type Cover är kompatibel med Surface Pro 6, liksom Surface Pro 3, Surface Pro 4 och Surface Pro (5th gen). Ja. Jag använder det med min egen utan problem. Det ger en bekväm tangentbordsupplevelse och fungerar sömlöst tillsammans med enheten.

P.S. Om du har några problem med att tangentbordet inte fungerar som det ska på din Surface Pro 3, kan det vara värt att kontrollera om det finns några uppdateringar tillgängliga för både operativsystemet och tangentbordsdrivrutinerna.

Surface Pro Type Cover behöver laddas?

P.S. Om du har några frågor eller behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta vår kundtjänst för support och assistans. Vi finns här för att hjälpa dig!

Surface Pro 4 Type Cover compatible with Surface Pro 3?

Surface Pro Type Cover är specifikt kompatibel med Surface-enheter, inklusive Surface Pro, Surface Pro 4 och Surface Pro 3. Detta tangentbordsskydd är utformat för att passa perfekt på dessa enheter och ger en smidig och bekväm skrivupplevelse.

Med sin magnetiska anslutning kan du enkelt fästa tangentbordet på din Surface-enhet. Den har också bakgrundsbelysning som gör det möjligt att använda den även i mörka miljöer. Tangentbordets layout är ergonomiskt utformad för att underlätta snabb och korrekt skrivning.

Funktionerna hos detta tangentbordsskydd inkluderar också ett pekplatta som fungerar som en muspekare, vilket gör det lättare att navigera genom dina filer och program utan att behöva använda en extern mus.

Oavsett om du använder din Surface-enhet för arbete eller nöje kommer detta tangentbordsskydd definitivt att förhöja din upplevelse genom dess tillförlitliga prestanda och praktiska funktioner.