Keyboard Not Waking Computer From Sleep

Open the Keyboard control panel item, as described in Method 1. Click the Hardware tab, and then click Properties. Click the Power Management tab, and then verify that the Allow this device to wake the computer is enabled . Click OK, and then click OK again.

6 fixes for Windows 11 or 10 won’t wake up from sleep issue

Innan du felsöker kan det vara nödvändigt att HÅLLA NER strömknappen på din dator för att den ska stängas av helt, och sedan trycka på strömknappen igen för att starta upp den. Se till att alltid stänga av din dator på vanligt sätt om det inte är absolut nödvändigt.

Alla lösningar nedan fungerar i Windows 11, 10, 8.1 och 7. Gå bara igenom listan tills problemet med att Windows 11/10 inte vaknar från viloläge är löst:

1. Tillåt att tangentbordet och musen väcker upp din dator

2. Uppdatera enhetsdrivrutinerna

3. Stäng av snabbstartfunktionen

4. Återaktivera viloläge (hibernation)

5. Justera ströminställningarna

6. Reparera systemfiler

Lösning 1: Aktivera möjligheten att väcka datorn från viloläge med tangentbordet

Ibland kan det hända att din dator inte vaknar från viloläge eftersom tangentbordet eller musen har hindrats från att göra det. För att tillåta tangentbordet och musen att väcka upp din dator:

För att väcka datorn från viloläge med tangentbordet kan du följa dessa steg:

1. Tryck på Windows-logotypen och R-tangenten samtidigt på tangentbordet för att öppna Kör-dialogrutan.

2. Skriv in devmgmt.msc i rutan och tryck sedan på Enter.

3. Dubbelklicka på kategorin Tangentbord > din tangentbordsenhet.

4. Klicka på fliken Strömförvaltning och markera rutan bredvid Tillåt den här enheten att väcka datorn, klicka sedan OK.

5. Upprepa samma åtgärd för musenheter (vanligtvis under kategorin Möss och andra pekdon).

6. Låt datorn gå i viloläge och vakna upp senare för att kontrollera om problemet med att inte kunna väcka Windows 10 eller 11 från viloläge har lösts.

Lösning 2: Uppdatera enhetsdrivrutinerna för tangentbordet

Detta problem kan uppstå om du använder felaktiga eller föråldrade enhetsdrivrutiner. Så du bör uppdatera dina drivrutiner för att se om det löser ditt problem. Om du inte har tid, tålamod eller kunskaper att uppdatera drivrutinen manuellt kan du göra det automatiskt med Driver Easy.

Programmet Driver Easy kommer automatiskt att känna igen ditt system och hitta rätt drivrutiner för det. Du behöver inte veta exakt vilket system din dator använder, du behöver inte oroa dig för att ladda ner fel drivrutin och du behöver inte vara rädd för att göra misstag vid installationen. Driver Easy tar hand om allt detta åt dig.

You might be interested:  Artikelns Jag kommer inte att gå stillsamt in i natten

Du kan uppdatera dina drivrutiner automatiskt med antingen den GRATIS eller Pro-versionen av Driver Easy. Men med Pro-versionen tar det bara 2 steg (och du får full support och en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti).

2) Starta Driver Easy och klicka på knappen Skanna nu. Driver Easy kommer då att skanna din dator och upptäcka eventuella problem med drivrutinerna.

3) Click Update All to automatically download and install the correct version of ALL the drivers that are missing or out of date on your system (this requires the Pro version – you’ll be prompted to upgrade when you click Update All).

Du kan också klicka på Uppdatera för att göra det gratis om du vill, men det är delvis manuellt.

4) Starta om din dator för att ändringarna ska träda i kraft.

5) Lägg din dator i viloläge och väck den igen för att kontrollera om problemet är löst. Om ja, grattis! Om problemet kvarstår, gå vidare till Fix 3 nedan.

Lösning 3: Inaktivera snabbstart för att väcka datorn med tangentbordet

Snabbstart är en funktion i Windows 10 och 11 som hjälper datorn att starta om snabbare. Men ibland kan det störa avstängnings-/startprocessen, vilket resulterar i problem med att väcka datorn från viloläge i Windows 11 eller 10. Här är hur du inaktiverar snabbstart:

Välj vad strömbrytarna ska göra.

Klicka på Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga.

Se till att rutan bredvid Aktivera snabbstart (rekommenderas) är avmarkerad, klicka sedan på Spara ändringar och stäng fönstret.

Kontrollera om problemet med att datorn inte vaknar upp har lösts.

Lösning 4: Återaktivera datorns viloläge med tangentbordet

En annan strömsparande läge i Windows är viloläge, men det kan också störa sömnläget och orsaka problemet att datorn inte vaknar från sömnläge i Windows 10 eller 11. Så vi kan försöka inaktivera och aktivera funktionen för att se om det löser problemet. Här är hur du gör:

För att försöka lösa problemet med att tangentbordet inte väcker datorn från viloläge kan du göra följande steg:

2. Skriv powercfg.exe /hibernate off && powercfg.exe /hibernate on och tryck Enter.

3. Försök sedan sätta din dator i viloläge och väcka den igen för att se om det fungerar korrekt nu. Om ja, då har du löst problemet! Om det fortfarande inte vaknar upp bör du prova Fix 5 nedanför.

Kom ihåg att detta är bara ett enskilt steg i processen för att åtgärda problemet med tangentbordet som inte väcker datorn från viloläge.

Åtgärd 5: Justera ströminställningar för att väcka datorn

För att försöka lösa problemet med tangentbordet som inte väcker datorn från viloläge, kan du prova följande steg:

5. Klicka på Apply (Verkställ) > OK.

6. Starta om din dator, testa sedan igen för att se om den vaknar utan problem.

Detta bör hjälpa dig att åtgärda problemet med tangentbordets oförmåga att väcka datorn från viloläge.

Varför vaknar inte min dator från viloläge?

Om din dator inte vaknar när du trycker på tangentbordet kan du prova att använda Windows Power Troubleshooter. Det är ett verktyg som kan hjälpa dig att kontrollera om både tangentbordet och musen är aktiverade för att väcka upp datorn. Du kan också stänga av hybrid sleep- och wake-timers-funktionerna, samt inaktivera snabbstartsfunktionen i Windows. Dessutom bör du se till att ha uppdaterade drivrutiner för tangentbordet och musen installerade på din dator. Om problemet kvarstår kan det vara en bra idé att återställa BIOS-inställningarna till standardläge.

You might be interested:  Varför fungerar inte min touchpad på min Toshiba-laptop?

Lösning 6: Åtgärda systemfiler för att väcka datorn från viloläge

Om du stöter på ihållande problem och ingen av de tidigare lösningarna har varit effektiva, kan det vara så att dina korrupta systemfiler är boven i dramat. För att rätta till detta blir det viktigt att reparera systemfilerna. Verktyget System File Checker (SFC) kan hjälpa dig i den här processen. Genom att köra kommandot ‘sfc /scannow’ kan du starta en skanning som identifierar problem och reparerar saknade eller korrupta systemfiler. Det är dock viktigt att notera att SFC-verktyget främst fokuserar på att skanna stora filer och kanske inte upptäcker mindre problem.

När SFC-verktyget inte räcker till rekommenderas en kraftfullare och specialiserad Windows-reparationsverktyg. Fortect är ett automatiserat Windows-reparationsverktyg som utmärker sig genom att identifiera problematiska filer och ersätta funktionsfelaktiga sådana. Genom att noggrant skanna din dator kan Fortect erbjuda en mer omfattande och effektiv lösning för att reparera ditt Windows-system.

Ladda ner och installera programmet Fortect.

Öppna Fortect och kör en gratis skanning av din dator. Vänta några minuter, och du kommer att få en detaljerad rapport om din dators status.

Reparationen är tillgänglig med den betalda versionen av Fortect som levereras med en fullständig pengarna-tillbaka-garanti och komplett teknisk support. Om du behöver hjälp, kontakta deras supportteam fritt.

När reparationen är klar, kontrollera om problemet med att datorn inte vaknar från viloläge i Windows 11/10 har lösts.

Förhoppningsvis har du nu lyckats lösa problemet med att datorn inte vaknar från viloläge i Windows 11/10. Om du har några frågor, idéer eller förslag får du gärna dela dem i kommentarerna. Tack för att du läste!

Tangentbordet väcker inte datorn från viloläge

Har du problem med att din Windows 10-dator inte vaknar upp från viloläge eller standby-läge? Oroa dig inte. Här hittar du fem lösningar för detta!

Enya är en teknisk skribent och en viktig bidragsgivare till Driver Easys kunskapsbas. Hon tycker verkligen om att skapa instruktionsguider, handledningar, lösningar för vanliga tekniska problem och artiklar om de senaste prylarna och programvarorna.

Vad driver hennes passion? För det första älskar hon teknik i sig. Men än viktigare är att Enya får stor tillfredsställelse av att hjälpa människor lösa de tekniska problemen som frustrerar deras vardag. Medan vissa författare undviker tekniska ämnen, blomstrar Enya genom att göra det komplexa tydligt och lättillgängligt.

När hon inte skriver kan du hitta Enya hålla sig uppdaterad om de senaste tekniktrenderna och bemästra nya enheter och plattformar. Hon är väl medveten om de hinder människor står inför eftersom hon själv har erfarenhet av dem förstahands.

Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate är en certifiering som bekräftar att en person har kunskap och färdigheter för att administrera moderna skrivbordsmiljöer med hjälp av Microsoft 365-plattformen. Denna certifiering är utformad för IT-proffs som ansvarar för att implementera, hantera och säkerställa effektiviteten hos Windows 10-enheter och molntjänster i organisationer.

För att uppnå denna certifiering måste kandidaten klara två examensprov: MD-100 (Windows 10) och MD-101 (Managing Modern Desktops). Genom dessa prov bedöms kandidatens förmåga att utföra olika uppgifter relaterade till konfiguration, distribution, underhåll och säkerhet av Windows 10-operativsystemet samt administration av molnbaserade tjänster inom Microsoft 365-miljön.

You might be interested:  Varför jag inte åt min far

Enligt Microsoft innebär denna certifiering ett erkännande av expertis inom modern desktop-administration samt möjlighet till karriärutveckling inom IT-branschen. Certifikatinnehavare kan vara attraktiva på arbetsmarknaden då de visar sin kompetens när det gäller implementering av innovativa teknologier och lösningar för effektivt arbete på skrivbordet.

Att bli Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate kräver tidigare erfarenhet eller utbildning inom området samt genomförandet av de nödvändiga examensproven. Detta ger individen möjlighet att visa sina färdigheter och kunskaper inom modern desktop-administration och öppnar upp för fler möjligheter inom IT-karriären.

How do I get my computer out of sleep mode with keyboard?

För att väcka upp en dator eller skärmen från viloläge, standby eller viloläge, rör på musen eller tryck på valfri tangent på tangentbordet. Om detta inte fungerar kan du trycka på strömbrytaren för att väcka upp datorn. OBS: Skärmar kommer att vakna upp från viloläge så snart de upptäcker en videosignal från datorn.

1. Rör på musen

2. Tryck på valfri tangent på tangentbordet

3. Tryck på strömbrytaren

4. Kontrollera om det finns ström till datorn och anslutningar är korrekta

5. Starta om datorn genom att hålla ned strömbrytaren i några sekunder tills den stängs av och sedan slås på igen.

6. Uppdatera grafikdrivrutinerna till den senaste versionen.

7. Kontrollera energisparinställningarna i operativsystemet och justera dem vid behov.

8. Utför en felsökning av maskinvaran för eventuella problem med RAM-minnet eller hårddisken.

9 .Kontakta teknisk support om problemet kvarstår efter dessa åtgärder.

10 .Se till att operativsystemet och alla drivrutiner är uppdaterade till den senaste versionen.

Kom ihåg att dessa åtgärder kan variera beroende på din specifika hårdvara och operativsystem, så det kan vara bäst att kontakta teknisk support om problemet kvarstår.

Om din PC fastnar i viloläge, vad ska du göra?

För att väcka upp en dator eller skärmen från viloläge, standby eller viloläge, rör på musen eller tryck på valfri tangent på tangentbordet. Om detta inte fungerar kan du trycka på strömbrytaren för att väcka upp datorn. OBS: Skärmar kommer att vakna upp från viloläget så snart de upptäcker en videosignal från datorn.

Det är viktigt att notera att om din dator inte vaknar när du rör musen eller trycker på tangenterna kan det finnas olika orsaker till problemet. Det kan vara relaterat till drivrutiner, inställningar för energihantering eller andra tekniska faktorer. I sådana fall rekommenderas det att kontrollera och uppdatera drivrutinerna samt justera energihanteringsinställningarna i operativsystemet.

Om problemet kvarstår trots dessa åtgärder kan det vara lämpligt att söka ytterligare hjälp och support från tillverkaren av din dator eller operativsystemet. De kan ge mer specifik information och lösningar baserade på den exakta konfigurationen av din enhet.

How do I set my keyboard to wake from sleep?

1. Gå till Enhetschefen.

2. Hitta tangentbordet och ändra inställningar så det kan väcka datorn från viloläge.

3. Upprepa samma steg för musen.

Listan:

– Gå till Enhetschefen

– Ändra inställningar för tangentbordet

– Ändra inställningar för musen