Nintendo Switch Not Connecting To Wired Internet

Nintendo Switch är en populär spelkonsol som erbjuder både bärbarhet och möjligheten att ansluta till internet för online-spel. Men vissa användare kan stöta på problem när de försöker ansluta sin Nintendo Switch till ett trådbundet nätverk. Detta kan vara frustrerande eftersom det begränsar deras möjlighet att spela online eller ladda ner uppdateringar och spel. I denna artikel kommer vi att undersöka några av de vanligaste orsakerna till varför Nintendo Switch inte ansluter till trådbundet internet och erbjuda några potentiella lösningar för dessa problem.

Varför är min Ethernet-anslutning inkopplad men inte ansluten?

1. Kontrollera Ethernet-kabeln och anslutningen. Se till att Ethernet-kabeln är korrekt inkopplad i routerns Ethernet-port, inte i Internet-porten som används för att koppla samman modemet och routern.

2. Om en Ethernet-kabel inte fungerar och du har en annan kabel nära dig, försök med den andra kabeln för att se om det fungerar bättre.

3. Det kan vara bra att dubbelkolla så att alla kablar är ordentligt anslutna till rätt portar för bästa möjliga internetanslutning på din Nintendo Switch.

Lösningar för Nintendo Switch som inte ansluter till internet eller Wi-Fi

Det är vanligt att internet inte fungerar på Nintendo Switch, men som tur är finns det många möjliga lösningar.

Om din Nintendo Switch inte ansluter till internet kan det vara ett problem med ditt Wi-Fi-nätverk. Kontrollera om din smartphone eller dator är anslutna till Wi-Fi och fungerar som de ska.

Försök att starta om din router och enhet för att se om det löser problemet med Wi-Fi-anslutningen. Stäng av Wi-Fi-routern, stäng av Switch och vänta minst 30 sekunder innan du startar båda igen. Kontrollera också om din internetleverantör har något bredare nätverksavbrott. Om så är fallet är det enda alternativet att vänta tills leverantören åtgärdar problemet och får dig online igen.

You might be interested:  Jag, Linkedin New Job Update Not Showing, kan inte visa dig min personlighet. Jag är bara en som saknar liv och känslor. Men jag finns här för att hjälpa till med att uppdatera ditt nya jobb på Linkedin

Testa hastigheten på ditt nätverk med en annan enhet och kontrollera om du får den hastighet du förväntar dig. Kom ihåg att internetanslutningen kan fungera men vara väldigt långsam. Om du har en dual-band Wi-Fi-router bör du byta från 2,4 GHz till 5 GHz om det är möjligt. Nintendo Switch stöder båda banden och det snabbare bandet kan hjälpa till att lösa eventuella problem med internet- eller Wi-Fi-anslutningen.

Kontrollera dina routerinställningar för att se till att det inte är en kompatibilitetsfråga. Nintendo Switch stöder standarderna 802.11b/g/n/ac och säkerhetslägena WEP, WPA och WPA2. Det kan vara ett problem om du nyligen har uppgraderat din router, även om de flesta är bakåtkompatibla.

Nintendo Switch kan inte ansluta till trådbundet internet

Även om ditt Wi-Fi-nätverk fungerar kan du ha problem med att använda internetbaserade tjänster på din Nintendo Switch om det finns problem på Nintendo-nätverket. Kontrollera statusen på sidan för Nintendo Operational Status and Maintenance Information för att se om det finns något nätverksavbrott.

Du kan också kolla om andra rapporterar problem med att använda Nintendo Switch Online-tjänsten genom att besöka webbplatser som istheservicedown.com. Nintendo kommer även att rapportera större avbrott i tjänsten på X (tidigare Twitter).

Nintendo Switch kan inte ansluta till trådbundet internet: Kontrollera inställningarna för Nintendo Switch – Flygplansläge och andra nätverksinställningar

Först och främst, se till att du befinner dig inom räckvidd för nätverket. Du bör helst vara i samma rum som Wi-Fi-routern för bästa anslutning. Om Wi-Fi fungerar på andra enheter är problemet med Switchen.

Eftersom många använder Nintendo Switch på flygplan med Airplane Mode aktiverat, se till att du har stängt av inställningen när du vill ansluta till internet igen. Kom ihåg att om Airplane Mode är aktiverad kommer den fortsätta vara aktiv även när du kopplar konsolen till dockan. Gå till Systeminställningar > Flygplansläge och stäng av det.

You might be interested:  Problem med ljudingången i Windows 10

Kontrollera nätverksinställningarna på din Nintendo Switch för att se till att du är ansluten till rätt nätverk. Gå till Systeminställningar > Internet > Internetinställningar, välj det aktuella nätverket och välj Ändra inställningar för att återställa lösenordet eller ansluta till ett annat nätverk. Välj Rensa inställningar för att ta bort sparad information om tidigare anslutna nätverk och börja om från början.

En möjlig orsak till anslutningsproblem kan vara en programvarufel, så se till att uppdatera din Switch. Gå till Inställningar > System och välj Systemuppdatering för att få den senaste programvaran. Cachade filer kan också vara ett problem. Gå till Inställningar > System > Formateringsalternativ > Rensa cache. Detta kommer att radera sparade konton, lösenord, cookies, historik och cachad webbplatsdata, men du kommer inte förlora nedladdade spel eller sparfiler.

Nintendo Switch ansluter inte till trådbundet internet: Starta om konsolen och testa anslutningen

Once you’ve gone through all the troubleshooting steps, restart the Switch. To to the status of the connection, go to System settings > Internet > Test connection. If you don’t see a Connection test was successful message, note the error codes and contact customer service for more help.

Om du har problem med Wi-Fi-anslutningen kan du istället använda en kabelanslutning. Kom ihåg att en LAN-kabel ansluts direkt till dockan, inte den handhållna konsolen. Om du har den vanliga Nintendo Switch-modellen behöver du Nintendo Switch Wired Internet LAN Adapter. Den nya dockan som finns tillgänglig för Switch OLED har en inbyggd LAN-port.

Nej, Nintendo Switch kräver inte en aktiv internet- eller Wi-Fi-anslutning för att spela de flesta spel. Du behöver dock en anslutning för att ställa in enheten, skapa ett Nintendo-konto, ladda ner spel från e-butiken eller om du vill spela multiplayer-spel.

Enable wired connection on Switch

För att ansluta Nintendo Switch till ett trådbundet internet, följ dessa steg:

1. På Nintendo Switch-konsolen, välj Systeminställningar på HEM-menyn.

2. Välj Internet och sedan Internetinställningar.

3. Nintendo Switch kommer automatiskt att söka efter närliggande Wi-Fi-signaler.

4. När alternativet är tillgängligt, välj Trådad anslutning.

Observera: Om din Nintendo Switch inte kan ansluta till det trådbundna internetet kan du prova följande felsökningssteg:

You might be interested:  En app som gör det möjligt att lyssna på musik utan internet

1. Kontrollera att Ethernet-kabeln är korrekt inkopplad i både konsolen och routern/modemet.

2. Starta om routern/modemet genom att koppla ur strömkabeln i några sekunder och sedan koppla in den igen.

3. Se till att ditt nätverk har en fungerande internetanslutning genom att testa med andra enheter som är anslutna via Ethernet eller Wi-Fi.

4. Uppdatera din Nintendo Switchs systemprogramvara till den senaste versionen genom att gå till Systeminställningar > Konsolinformation > Systemuppdateringar > Sök efter uppdateringar.

Om problemet kvarstår rekommenderas det att kontakta Nintendos support för ytterligare hjälp och assistans med ditt specifika fall av problem med trådbunden internetanslutning på Nintendo Switch-konsolen.

Why is my internet not working with Ethernet?

För att utesluta tillfälliga problem med anslutningen kan du inaktivera Ethernet-adaptern och aktivera den igen. Kontrollera också att Ethernet-anslutningen inte är löst, koppla ur Ethernet-kabeln från routern och enheten, och koppla sedan in den igen. Inspektera även kabeln noggrant för eventuella skador.

P.S. Om problemet kvarstår kan det vara värt att testa en annan Ethernet-kabel eller kontakta din internetleverantör för ytterligare support.

Det går att ansluta en switch till Ethernet utan docka

Med Nintendo Switch kan du ansluta till internet även när konsolen inte är placerad i dockan. Dockan fungerar inte med Nintendo Switch Lite. Om du använder en docka utan inbyggd LAN-port behöver du en USB LAN-adapter för att kunna använda en trådbunden internetanslutning.

Alla Ethernet-adapter fungerar med switchen?

1. Wii LAN Adapter (Modell RVL 015)

2. Officiellt licensierade LAN-adaptrar

Observera: Om du använder en Nintendo Switch-docka med inbyggd LAN-port behövs inte en USB-LAN-adapter för att etablera en trådbunden internetanslutning.

Anslutning av trådbunden anslutning till switch utan docka

Koppla bort USB-C- och HDMI-kablarna från baksidan av dockan. Placera Switch på en ställning eller lägg den platt på ett bord nära TV:n. Anslut USB-C-strömkabeln och HDMI-kabeln till USB-C till HDMI-adaptern. Anslut sedan den adaptern till Nintendo Switch.

P.S: Se också till att kontrollera att ditt internet är korrekt konfigurerat och fungerar ordentligt för att undvika eventuella anslutningsproblem med Nintendo Switch.