Oxygen Not Included How To Make Rooms

Oxygen Not Included är ett populärt överlevnadsspel där spelarna måste hantera resurser och se till att deras kolonister överlever i en farlig rymdmiljö. En viktig del av spelet är att skapa olika rum för att möta kolonisternas behov och öka effektiviteten i basen. I denna artikel kommer vi att titta på hur man skapar rum i Oxygen Not Included och vilka faktorer som bör beaktas för att optimera dem.

Rooms

Ett slutet utrymme med massor av potential och ingen specifik användning.

  • Enclosed by wall tiles (and doors)

Spelet har upptäckt att detta område är tillräckligt litet för att räknas som ett slutet rum, men det har inte erkänt innehållet som en av de andra rumstyperna nedan.

Hur man skapar rum i Oxygen Not Included

Att använda en toalett i ett avskilt rum är ett steg upp från att göra sina behov synligt för resten av kolonin. Detta kommer att förbättra Duplicants moral.

För att skapa rum i Oxygen Not Included behöver du följande:

– En eller flera grundläggande toaletter

– Minst en tvättstation

– Inga industriella maskiner

– Storleksintervall: 12-64 rutor.

Toaletten är den grundläggande versionen av Tvättrummet, vanligtvis byggt med hjälp av Utomhusdass och Tvättfat. Observera att komposter inte räknas som ‘industriell maskin’ så du kan inkludera dem i din toalett för att förhindra duplicanter från att bära ut förorenad smuts från badrummet (och få matförgiftning igen genom hantering av det).

Skapa Rumsindelning i Oxygen Not Included

En fristad för personlig hygien. Genom att använda ett fullt utrustat badrum kommer Duplicants’ moral att förbättras.

För att skapa rum i Oxygen Not Included behöver du följande:

– En eller flera spoltoaletter

– En eller flera anslutna tvättstationer

– Inga utedass

– Ingen industriell maskinutrustning

– Rummet bör vara mellan 12 och 64 rutor stort.

Den förbättrade versionen av toaletterna använder spoltoaletter och röranslutna handfat. Tvättstugor kan innehålla oanvända tvättstationer, som tvättfat, men måste ha minst en diskho, dusch eller handspritdispenser.

Hur man skapar sovsalar i Oxygen Not Included

En grundläggande gemensam sovplats för nystartade kolonier. Att sova i baracker kommer att förbättra Duplicanters moral.

För att skapa rum i Oxygen Not Included behöver du följande: minst en säng, inga industriella maskiner och storleken på rummet ska vara mellan 12-64 rutor.

A common tactic is to build Barracks 4 tiles high and fill them with Paintings to buff Duplicant’s “Average Decor this cycle” while they sleep. This design makes it easy to upgrade to a Bedroom as soon as enough Plastic is available for Comfy Beds.

Hur man skapar lyxiga sovsalar i Oxygen Not Included

En exklusiv gemensam sovplats fylld med saker som markant förbättrar kvaliteten på vila för de boende. Att sova i en Lyxbarack kommer att höja Duplicants moral…

För att skapa rum i Oxygen Not Included behöver du följande: minst en bekväm säng, inga grundläggande sovkojer, ingen industriell utrustning, storlek på 12-64 rutor, åtminstone en dekoration och takhöjd på minst 4 rutor.

En förbättrad version av Kasernen, med bekväma sängar istället för britsar. Ger något högre moral till dina kolonister.

Skapa ett privat sovrum

En bekväm, rumskamrat-fri tillflyktsort där trötta Duplicants kan få ostörd vila. Att sova i ett privat sovrum kommer att förbättra Duplicants moral avsevärt.

För att skapa rum i Oxygen Not Included behöver du följa vissa regler och krav. Ett sådant rum måste ha exakt en bekväm säng, inga grundläggande britsar eller industriell utrustning. Storleken på rummet bör vara mellan 24-64 rutor och det måste innehålla minst två dekorativa föremål för att öka trivseln. Rummet ska också ha en takhöjd på minst fyra rutor och vara helt täckt med väggtiles.

En förbättrad version av #Lyxiga kaserner, med en enda bekväm säng för en duplicant. Ger extra moral..

Hur man skapar en matsal i Oxygen Not Included

En enkel matsal som är lätt att förbättra. Att äta vid ett rörigt bord i en matsal kommer att öka Duplicanters moral.

You might be interested:  Jag är inte jag när jag är hungrig

För att skapa rum i Oxygen Not Included behöver du åtminstone ett Matbord, och det får inte finnas någon industriell utrustning i rummet. Storleken på rummet bör vara mellan 12-64 plattor.

Mess Hall-rummet har låga krav vilket gör det till en utmärkt källa för moral i början av spelet.

Skapa en fantastisk samlingshall

En fantastisk plats att äta på, med en härlig inredning och trevligt sällskap. Fantastiskt! Att äta i en storhall kommer att markant förbättra Duplicants moral.

För att skapa rum i Oxygen Not Included behöver du följande:

– Minst ett Matbord

– Inga industriella maskiner får finnas i rummet

– Storleken på rummet bör vara mellan 32 och 120 rutor

– Rummet bör ha minst 20 dekorationsföremål, varav minst ett med en dekorrating på över 20

– Det bör även finnas åtminstone en rekreationsbyggnad i rummet.

Den uppgraderade versionen av Mässhallen. En Bluff Briar kommer att uppfylla dekorationskravet även om du inte har duplicants som är konststudenter. En vattenkylare kommer att uppfylla kravet på rekreationstillbehör. Dessa krav är faktiskt ganska lätta att uppnå i början av spelet. Som ett alternativ tar Party Line Phone bara upp hälften så mycket plats som en vattenkylare och finns inte långt fram i teknikträdet..

Hur man skapar rum i Oxygen Not Included – Kök

En matlagningssyta som är utrustad för att ta måltiderna till nästa nivå. Genom att tillsätta ingredienser från en kryddkvarn till mat som lagas på en elektrisk grill eller gasugn får man en mängd positiva fördelar.

För att skapa rummet behöver du åtminstone en kryddkvarn, åtminstone en matlagningstation (elektrisk grill eller gasugn), åtminstone en kylskåp och ett städat bord. Rummet bör vara mellan 12-96 rutor stort.

Hur man skapar rum i Oxygen Not Included

En avkopplande plats med en mycket lugnande atmosfär, särskilt när den är väldekorerad. Att få massage på ett Massageklinik kommer att förbättra stressreduceringen avsevärt.

För att skapa ett rum i Oxygen Not Included behöver du följande: minst en massagebänk, inga industriella maskiner, minst en dekorationsföremål och storleken på rummet ska vara mellan 12-64 rutor.

Kliniken fördubblar effekten av stressreducering från massagebord, från -3% per minut till -6% per minut.

Hur man skapar rum i Oxygen Not Included

En dedikerad medicinsk anläggning som hjälper till att minimera återhämtningstiden. Sjuka duplicants som är tilldelade medicinska byggnader inom ett sjukhus har också mindre chans att sprida sjukdomar.

För att skapa ett rum i Oxygen Not Included behöver du följande:

– Minst en medicinsk utrustning (Triage Cot, Disease Clinic, Sick Bay)

– Minst en toalett

– Minst ett matbord

– Inga industriella maskiner

– Storleksområde: 12-96 plattor.

Även om själva rummet inte har några bonusar och inte är nödvändigt för att medicinska byggnader ska fungera, kommer Duplicants som tilldelats medicinsk utrustning i rummet också använda toaletten och matbordet där. Detta kan potentiellt minska restiden (men även hoppa över moralhöjningar från ät- och tvättrum).

Hur man skapar rum i Oxygen Not Included

En optimal plats för Duplicants att visa upp sina elektriska ingenjörskunskaper är inom ett kraftverk. Generatorer som byggs inuti ett kraftverk kan finjusteras med hjälp av strömkontrollstationer för att förbättra deras effektproduktion.

För att skapa rum i Oxygen Not Included behöver du åtminstone en kraftkontrollstation. Storleken på rummet bör vara mellan 12 och 96 rutor.

Genom att använda Power Control Station kan duplicants med Electrical Engineering-färdigheten tillverka Microchips. Dessa microchips kan sedan användas för att uppgradera kraftgeneratorer inom Power Plant-rum (+50% effekt utan extra bränslekostnad). Uppgraderingen är temporär (3 cykler eller mer, beroende på duplicantens attribut) och varje gång förbrukar den 5 kg Refined Metal. För att fungera måste Power Control Station vara placerad inom ett Power Plant-rum; likaså kan kraftgeneratorer bara uppgraderas om de själva befinner sig i ett Power Plant-rum.

Hur man skapar ett växthus i Oxygen Not Included

En innesluten jordbruksyta som bäst utnyttjas av Duplicants med grödskötselkunskaper. Grödor som odlas i ett växthus kan skötas med hjälp av gödsel från en gårdstation för att öka deras tillväxthastighet.

För att skapa ett rum i Oxygen Not Included behöver du åtminstone en jordbruksstation. Storleken på rummet kan variera mellan 12 och 96 plattor.

Genom att använda Farm Station kan duplicanter som har färdigheten Crop Tending tillverka Micronutrient Fertilizer för att ge en dubbel tillväxthastighet i 1 cykel, mot kostnaden av 5 kg gödsel per växt. Farm Station måste vara placerad inuti ett Växthus för att fungera; på samma sätt kan växter bara få boosten om de själva är placerade inuti ett Växthus.

Skapa rum i Oxygen Not Included: En guide

Djur bryr sig inte så mycket om det här, så länge det inte blir för trångt. Djur som är inhysta kan tas om hand vid en Grooming Station för att påskynda deras domesticering och öka deras produktion.

För att skapa rum i Oxygen Not Included behöver du åtminstone en Ranching-byggnad. Storleken på rummet kan variera mellan 12 och 96 rutor.

You might be interested:  Den viljestarka Ratten som inte återvänder till mitten

Möjliggör användning av Skönhetsstation, Klippningsstation, Djurboende, Djurfountain och Mjölkningsstation. Djur kan bara bli ompysslade om både Skönhetsstationen och de djuren som ska bli ompysslade befinner sig inuti en Stabil.

Skapa rum i Oxygen Not Included: En guide till att bygga laboratorium

Där vilda hypoteser möter rigorös vetenskaplig experimentering. Vetenskapsstationer som byggs i ett laboratorium fungerar mer effektivt. Ett laboratorium gör det möjligt att använda Geotuner och Mission Control Station.

För att skapa rum i Oxygen Not Included behöver du två vetenskapsbyggnader, åtminstone en ljuskälla och inga industriella maskiner. Rummen bör vara mellan 32-120 rutor stora.

Laboratoriet ger en bonus på +10% effektivitet till alla vetenskapsbyggnader som är placerade inuti det. Dessutom möjliggör laboratoriet användningen av Geotuner och Mission Control Station. Geotunern kan användas för att öka produktionen från en enskild undersökt gejser; gejsern kan vara belägen var som helst på asteroiden, men Geotunern måste vara placerad inuti laboratoriet för att fungera korrekt.

Skapa en avkopplingsyta: Hur du skapar rum i Oxygen Not Included

Rekreationsrummet är en plats där Duplicants kan umgås med sina kollegor när de inte arbetar och koppla av lite. Genom att ha schemalagd ledighet i rekreationsrummet kan man ytterligare förbättra moralen hos Duplicants som besöker rummet.

För att skapa rum i Oxygen Not Included finns det vissa krav som måste uppfyllas. För det första behöver du åtminstone en byggnad för rekreation, vilket ger dina duplicants möjlighet att koppla av och ha kul. Dessutom måste du ha minst en dekoration i rummet för att göra det trevligt och attraktivt.

Det är också viktigt att undvika industriell utrustning i dessa rum. De bör vara fristående från produktionsområden eller maskiner som kan störa lugnet och komforten i rummet.

Slutligen har varje rum en storleksgräns på mellan 12-96 plattor, vilket innebär att de inte kan vara för små eller för stora. Detta säkerställer en balans mellan funktionalitet och effektiv användning av rumsutrymmet.

Genom att följa dessa riktlinjer kommer du kunna skapa välbalanserade och trivsamma rum där dina duplicants kan njuta av sin tid utan stress eller distraktioner från industriella aktiviteter.

Enables the usage of recreational buildings during downtime. Duplicants will “mingle” during downtime in a Recreation Room if they have nothing else to do. “Mingling” basically just means that they will engage in conversation activities (the same ones that can randomly occur when near each other during work time). These activities generate a variety of small stress reduction buffs that last around 45–60 seconds each but do not affect morale.

En liten dos grönska kan göra stor skillnad. Att vistas i naturliga miljöer under dagen kommer att höja Duplicanternas moral.

För att skapa rum i Oxygen Not Included behöver du följande: minst en Park Sign, minst två vilda växter, inga industriella maskiner och storleken på rummet bör vara mellan 12-64 rutor.

Det är inte nödvändigt för duplicants att spendera någon märkbar tid i parken för att få buffen, det räcker med att bara gå in i rummet eller till och med passera genom rummet i en transporttub. Smart design av rummet kan minimera eventuell tidsfördröjning för duplicantens arbetschema.

Skapa rum i Oxygen Not Included – En guide till att skapa olika typer av rum

En stor mängd grönska går ännu längre. Att passera genom en naturreservat ger högre moralbonusar till duplicanter än en park.

För att skapa ett rum i Oxygen Not Included behöver du följande: minst en parkskylt, minst fyra vilda växter och inga industriella maskiner. Rummet bör vara mellan 32-120 klossar stort.

En uppgraderad version av Parken som kräver mer utrymme och vilda växter, men ger också dubbelt så stor moralbonus. Moralbonusarna från en Park och ett Naturreservat staplas inte; +6 från Naturreservatet kommer att ersätta den lägre bonusen på +3 från Parken.

När du behöver uppfylla minimikrav på höjd, kom ihåg att endast en vertikal linje av utrymme behöver vara 4 kakel eller högre. Till exempel kan ett privat sovrum vara 2×4 kakel för den bekväma sängen och sedan bara en vertikal linje någonstans som är 16 kakel hög. Hur ett sådant extremt fall kan vara praktiskt användbart får du utforska själv.

Om du lämnar några oexponerade kaklar, granit eller mjukare material, i ett område där dina duplicants regelbundet passerar igenom, kan en Pip plantera frön åt dig för att skapa vilda växter som behövs för en park eller naturreservat. Pip kommer inte att plantera fler än tre frön nära varandra, så du måste sprida ut dem för ett naturreservat. Dina duplicanter behöver inte se växterna eller skylten för att få bonusen, så genom att ansluta dem på något sätt till en central stege/brandstång/transitröraxel kan dina duplicanter få bonusen varje gång de passerar igenom.

Krav för ett sovrum i Oni

I Oxygen Not Included finns det olika regler för att skapa rum. Ett av de viktigaste möblerna i ett sovrum är en bekväm säng, som tar upp 4×2 rutor på golvet. För att ett rum ska kunna räknas som ett sovrum måste det vara minst 12 rutor stort (4×3). Dessutom måste höjden på rummet vara minst 4 rutor. Eftersom den bekväma sängen tar upp fyra rutor i bredd och rummet måste vara minst fyra rutor högt, innebär detta att sovrummet behöver vara minst 16 rutor stort totalt sett.

You might be interested:  n antyder att författaren känner sig otillräcklig för en specifik person och uttrycker sin osäkerhet i relationen

Sammanfattningsvis betyder detta att du behöver skapa ett sovrum med en yta på minst 16 kvadratrutor för att passa in en bekväm säng och uppfylla spelets krav på minimistorlek för rummet.

Maxstorlek på rum i Oxygen Not Included?

Det vanligaste maxstorleken på ett rum är 64 rutor. Det innebär att det kan vara 4 rutor högt och 16 rutor brett (eller 18 om man inkluderar ytterväggarna).

I spelet Oxygen Not Included finns det en begränsning för hur stora rum kan vara. Den vanligaste storleken är 64 rutor, vilket motsvarar ett rum som är fyra rutor högt och sexton rutor brett. Om du inkluderar ytterväggarna blir bredden arton rutor istället.

Att veta den här informationen kan vara användbart när du bygger dina egna rum i spelet Oxygen Not Included. Se till att hålla dig inom dessa dimensioner för att få bästa resultat!

Hur man skapar rum i Oxygen Not Included

U44-535720: I den senaste uppdateringen har utvecklarna lagt till en ny rumstyp i Oxygen Not Included, nämligen Privat Sovrum. Det tidigare sovrummet har också fått namnet Lyxbaracker. Dessutom har de även introducerat ett nytt Labbrum som spelarna kan använda.

RP-379868: Den maximala storleken för ett rekreationssrum har ökats till 96 rutor.

OC-254439: Införde rum för rekreation, växthus och kraftverk.

Hur man skapar rum i Oxygen Not Included

Det går att skapa ett vakuum i Oxygen Not Included genom att placera en gaspump i ett förseglad rum och aktivera den. Pumpen kommer gradvis suga ut alla gaser och skapa ett vakuum. Det är även möjligt att använda mekaniska lås för att skapa ett vakuum, genom att placera tre lås i rad och sedan öppna det mellersta med hjälp av automation.

1. För att skapa ett vakuum kan du använda en gaspump som pumpar ut alla gaser från ett förseglat rum.

2. En annan metod är att använda mekaniska lås där du placerar tre lås i rad och öppnar det mellersta med automation.

3. Båda metoderna leder till att luften tas bort från rummet och skapar ett vakuum.

Hur man skapar ett japanskt sovrum

Choose low Japanese furniture.

– Go with simple colors.

– Add Accessories to Finish Off the Room.

– Create an Open Space and Incorporate Natural Light.

– Add Sliding Doors or Screens.

– Add a Throw to Your Bed.

– Embrace Minimalism With a Less is More Concept.Fler objekt

Hur blir jag ett minimalistiskt rum?

Rensa upp.

– Rensa golvytan.

– Rengör topparna på din byrå, byrå och nattduksbord.

– Städa ur garderoben.

– Göm saker som kan gömmas undan.

Välj en färgskala för ditt minimalistiska sovrum.

Välj dina minimalistiska sängkläder.

P.S: Kom ihåg att hålla det enkelt och rent för att skapa den önskade minimalistiska känslan i ditt sovrum!

Rum har alltid tillräckligt med syre

Människor tar faktiskt inte in så mycket syre som vi tror. Baserat enbart på syret, uppskattas det att en genomsnittlig person skulle kunna överleva i ett helt tätt och lufttätt rum i 12 hela dagar! Det är ganska osannolikt att syret tar slut i ett rum.

P.S. Det är viktigt att komma ihåg att detta bara handlar om tillgången på syre och inte andra nödvändiga resurser som mat, vatten eller ventilation. Så även om man kan överleva utan nytt syre under en tid, behöver man fortfarande se till att ha tillräckligt med andra livsnödvändigheter för långsiktig överlevnad.

How much oxygen is in this room?

Som tidigare nämnts, består rumsluften av 21 procent syre, vilket innebär att du andas in en FiO2 (fraktion inspirerat syre) på 21 procent utan extra tillskott av syrgas. När du använder en flödeshastighet på 1 liter per minut ökar din FiO2 till 24 procent. Detta innebär att mängden syre i den luft du andas in blir något högre när du använder en lätt ström av syrgas.

Att förstå hur man kan öka eller minska mängden syre i ett rum är viktigt för att skapa rätt miljö och säkerställa optimala förhållanden. Genom att justera flödeshastigheten hos den tillförda syrgasen kan man kontrollera nivån av FiO2 och därmed anpassa luftens sammansättning efter behov.

Det är också värt att notera att olika situationer kan kräva olika nivåer av FiO2. Till exempel kan personer med lungproblem eller andra medicinska tillstånd behöva högre koncentrationer av oxygen än vad som finns naturligt i rumsluften. I sådana fall används ofta speciella apparater som kan leverera mer koncentrerad oxygen.

Sammanfattningsvis spelar kunskap om hur man skapar rätt atmosfär och reglerar mängden oxygen i ett rum en avgörande roll för hälsa och välbefinnande. Genom att använda lämpliga metoder och utrustning kan vi säkerställa att vi andas in den mängd syre som är nödvändig för att upprätthålla optimala fysiologiska funktioner.