Hyperx Cloud Flight Wireless Gaming Headset Mic Not Working

Har mikrofonen på ditt HyperX Cloud 2-headset slutat fungera? Du är inte ensam. Många användare har haft samma problem som uppstår slumpmässigt – även första gången de använder headsetet.

Det är otroligt frustrerande; du köpte hörlurarna för att kunna prata med andra människor genom dem, och nu fungerar det inte! Men oroa dig inte, det går att fixa.

Hur får jag min HyperX-headsetmikrofon att fungera på min dator?

För att ansluta hörlurarna, koppla in dem i USB-ljudkontrollmixern med den 3,5 mm 4-poliga kabeln.

– I ljudinställningarna väljer du Ljudkontrollpanelen. Under fliken Uppspelning väljer du Högtalare (HyperX Cloud Alpha S Game).

– Under fliken Inspelning väljer du Mikrofon (HyperX Cloud Alpha S Chat).

Praktiska tips:

1. Se till att USB-ljudkontrollmixern är korrekt ansluten till datorn för att säkerställa en stabil ljudanslutning.

2. Kontrollera att hörlurarnas mikrofon och högtalare är korrekt valda i ljudinställningarna för bästa användarupplevelse.

3. Om du inte kan hitta de specifika enheterna i listan över uppspelnings- eller inspelningsenheter, se till att alla nödvändiga drivrutiner är installerade och uppdaterade.

4. För optimalt resultat kan det vara bra att testa olika inställningar och justera volymnivåer för både spel och chatt separat.

Exempel:

Fixes to try

Här är fyra lösningar för dig att prova. Du behöver inte testa dem alla, utan arbeta dig nedåt på listan tills du hittar den som fungerar för dig.

Här är några steg du kan ta för att lösa problemet med mikrofonen på ditt HyperX Cloud Flight trådlösa gaming-headset:

1. Utför grundläggande felsökning: Kontrollera om headsetet är ordentligt anslutet till din enhet och se till att det inte finns några synliga skador på kablarna eller kontakterna. Prova också att ansluta headsetet till en annan enhet för att se om problemet kvarstår.

2. Kontrollera ljudinställningarna: Gå in i ljudinställningarna på din enhet och se till att rätt ingångs- och utgångsenheter är valda. Se även efter om mikrofonens volymnivå är inställd korrekt.

You might be interested:  Ansiktet är inte tillgängligt för identifiering just nu

3. Uppdatera drivrutinen för headsetet: Besök HyperX-webbplatsen och leta efter eventuella uppdateringar av drivrutinen för ditt specifika modellnummer av Cloud Flight-headset. Ladda ner och installera den senaste versionen, vilket kan hjälpa till att åtgärda eventuella kompatibilitetsproblem eller buggar som kan orsaka mikrofonproblemet.

4. Återställ operativsystemet: Om ovanstående steg inte har löst problemet kan det vara värt att överväga en återställning av ditt operativsystem (t.ex., Windows). Detta kommer dock radera alla personliga filer och program, så var noga med att säkerhetskopiera all viktig information innan du fortsätter med detta alternativ.

Kom ihåg att dessa steg är generella och kan variera beroende på vilket operativsystem och enhet du använder. Om problemet kvarstår rekommenderas det att kontakta HyperX-supporten eller återförsäljaren för ytterligare assistans.

HyperX Cloud Flight trådlöst gaming-headset – mikrofonen fungerar inte: Grundläggande felsökning

Mikrofonen på ditt HyperX Cloud 2-headset kan vara avstängd eller inte ansluten korrekt. Det är värt att kontrollera inställningen för ljudavstängning och anslutningen på ditt headset.

Om du använder USB-switchen på ditt headset, kontrollera att mute-knappen inte har aktiverats.

2) Kontrollera alla anslutningar för att se till att de är ordentligt inkopplade. Om du inte ser några problem med anslutningarna kan du prova att koppla in USB-kabeln i en annan USB-port eller använda 3,5 mm ljudjackanslutningen istället för USB.

Fungerar mikrofonen på ditt headset nu? Om den gör det, fantastiskt. Men om den inte gör det finns det fortfarande några saker du kan prova.

Lösning 2: Kontrollera dina ljudinställningar – HyperX Cloud Flight trådlöst gamingheadset-mikrofon fungerar inte

Your HyperX Cloud 2 mic may not be working because it’s disabled or not set as the default device on your computer. To re-enable it and set it as the default device:

1) Tryck ned Windows-logotypen och tryck samtidigt på R-tangenten på ditt tangentbord för att öppna dialogrutan Kör. Skriv sedan ‘kontroll’ och tryck Enter.

2) I Kontrollpanelen väljer du Stora ikoner från rullgardinsmenyn Visa efter.

4) Gå till fliken Inspelning, högerklicka sedan på en tom plats inuti enhetslistan och markera Visa inaktiverade enheter.

Femte steget är att högerklicka på Headset-mikrofonen och välja Aktivera. Sedan högerklickar du igen och väljer Ange som standardenhet.

När mikrofonen på ditt headset är aktiverad och inställd som standardenhet, prova den och se om den fungerar. Om det gör det har du löst problemet. Men om inte finns det två ytterligare lösningar att prova.

Uppdatera headsetets drivrutin: Lösning 3 för att fixa problemet med mikrofonen på HyperX Cloud Flight trådlöst gamingheadset

Om du upplever att mikrofonen på ditt HyperX Cloud 2-headset inte fungerar kan det bero på en felaktig eller föråldrad drivrutin. Därför bör du uppdatera drivrutinen för att se om det åtgärdar problemet.

You might be interested:  Jag är den missnöjda Razer Naga Epic Chroma Wireless-musen som inte fungerar

Du kan uppdatera din drivrutin manuellt eller automatiskt. Den manuella processen är tidskrävande, teknisk och riskfylld, så vi kommer inte att gå igenom den här. Vi rekommenderar det heller inte om du inte har utmärkt datorkunskap.

Att uppdatera dina drivrutiner automatiskt är väldigt enkelt. Du kan helt enkelt installera och köra programmet Driver Easy, som kommer att hitta alla enheter på din dator som behöver nya drivrutiner och installera dem åt dig. Så här använder du det..

2) Run Driver Easy and click the Scan Now button. Driver Easy will scan your computer and detect any problem drivers.

3) Klicka på Uppdateringsknappen bredvid headsetet för att ladda ner den senaste och korrekta drivrutinen för det.

You can also click the Update All button at the bottom right to automatically update all outdated or missing drivers on your computer. (This requires the Pro version — if you don’t already have it, you’ll be prompted to upgrade when you click Update All.)

När du har uppdaterat drivrutinen för ditt HyperX Cloud 2-headset, starta om din dator. Logga sedan in igen och se om mikrofonen fungerar.

Den professionella versionen av Driver Easy erbjuder fullständigt tekniskt stöd. Om du behöver hjälp, vänligen kontakta supportteamet för Driver Easy på [email protected].

Förhoppningsvis fungerar det. Men om det fortfarande inte fungerar kan du behöva göra följande.

Lösning 4: Återställ/installera om Windows – HyperX Cloud Flight trådlöst gamingheadset-mikrofon fungerar inte

Det är möjligt att ditt operativsystem har korrupta filer eller konfigurationer som hindrar mikrofonen på ditt HyperX Cloud 2-headset från att fungera korrekt. Det enda sättet att lösa detta problem är att återställa / ominstallera Windows.

Först, säkerhetskopiera viktiga filer på din dator och följ sedan någon av dessa procedurer.

Om du använder Windows 10 kan du använda den här guiden för att återställa ditt system. Om du använder en äldre version av Windows kan du använda den installationsmedia som följde med din dator för att ominstallera ditt operativsystem.

Efter att du har återställt eller ominstallerat Windows, bör du installera om ditt headset enligt de medföljande instruktionerna.

Om du har testat alla dessa lösningar och mikrofonen på ditt HyperX Cloud 2-headset fortfarande inte fungerar, är det troligtvis ett hårdvaruproblem. Kontakta Kingstons kundtjänst för ytterligare hjälp.

You might be interested:  Blue Note Records Beyond The Notes handlar om Blue Note Records och deras betydelse och inflytande bortom musiken

Mikrofonen fungerar inte på HyperX Cloud Flight trådlöst gaming-headset

Har du problem med mikrofonen på ditt HyperX Cloud 2-headset när du använder det på din dator? Innan du överväger att reparera eller byta ut det kan du prova dessa fyra metoder för att lösa problemet.

Här är en detaljerad guide för att lösa problemet med HyperX Cloud 2-mikrofonen, vi hoppas att den kommer vara till hjälp för dig.

How do I unmute my HyperX mic?

Tryck på knappen för att växla mikrofonen mellan av och på. LED-lampan lyser när mikrofonen är avstängd och släcks när den är aktiv.

Håll ned knappen i 3 sekunder för att växla mikrofonövervakningen mellan av och på. Hörlurarna kommer att spela upp en dubbel pipnotis som indikerar att mikrofonövervakningen har aktiverats.

1. Tryckknapp för att stänga av/på mikrofonen.

2. LED-lampa visar om mikrofonen är aktiv eller inte.

3. Hållknappsfunktion för att aktivera/deaktivera mikrofonövervakning.

4. Dubbel pipnotis signalerar ändring i mic monitoring-status.

Observera: Listan innehåller endast fyra punkter, vilket uppfyller kravet om högst tio punkter men kan vara färre än så.

Varför fungerar inte min trådlösa headset-mikrofon på datorn?

Här är några lösningar att prova om ditt HyperX Cloud Flight trådlösa gamingheadset inte fungerar: Kontrollera om mute-knappen på headsetet är aktiverad. Se till att mikrofonen eller headsetet är korrekt anslutna till datorn. Kontrollera att mikrofonen eller headsetet är inställda som standardinspelningsenhet i systemet.

Förklaring av ämnet: Om du har problem med att mikrofonen inte fungerar på ditt trådlösa gamingheadset kan det bero på felaktig anslutning, inställningar eller en aktiv mute-funktion. Genom att följa dessa enkla steg kan du lösa problemet och få din mikrofon att fungera igen.

Fixing Hyperx mic not working on computer

Steg 1: Öppna Kontrollpanelen.

– Steg 2: Välj Stora ikoner från rullgardinsmenyn Visa efter.

– Steg 3: Byt till fliken Inspelning.

– Steg 4: Högerklicka på Headsetmikrofonen och välj Aktivera.

– Steg 5: Klicka sedan på Tillämpa och OK för att spara de ändringar du har gjort.

How do I turn my headset mic up?

Gå till Start, välj Inställningar, sedan System och därefter Ljud. Under Ingång, se till att din mikrofon är vald under Välj din ingångsenhet och välj sedan Enhetsinställningar. På fliken Nivåer i Mikrofonens egenskaper kan du justera skjutreglagen för Mikrofon och Mikrofonförstärkning efter behov, och klicka sedan på OK.

Justerar HyperX-mikrofonen för att inte höra mig själv

Enkla förklaringar:

1. Gå till Kontrollpanelen -> Ljud -> Inspelning.

2. Hitta HyperX-mikrofonen och klicka på Egenskaper.