The Owls Are Not What They Seem

The Owls Are Not What They Seem är en mystisk fras som har blivit synonymt med den populära TV-serien Twin Peaks. Denna ikoniska replik, uttalad av karaktären Margaret Lanterman, även känd som Log Lady, fångar på ett sätt hela seriens atmosfär och mysterium. Men vad betyder egentligen denna fras? I denna artikel kommer vi att utforska dess innebörd och hur den sammanfattar Twin Peaks unika berättelse. Vi kommer också att dyka djupare in i de symboler och teman som framträder genom användningen av denna gåtfulla mening. Så låt oss följa med till den lilla staden Twin Peaks och upptäcka varför The Owls Are Not What They Seem!

Ugglorna i Twin Peaks under säsong 1

Det finns inte många ugglor i pilotavsnittet. Den enda som observerades var på Concierge-skrivbordet på The Great Northern Hotel.

Rikta din uppmärksamhet mot Ben Horne och The Timber Falls Motel i avsnitt 1.001. Noga observera vad som döljer sig bakom honom.

I avsnitt 1.004 övervakas Donna Hayward och James Hurley tyst av en uggla när de undersöker platsen där de begravde Laura Palmers halshjärta-halsband.

I avsnitt 1.005 har Log Lady en uggla på sin bokhylla. Den här kommer att dyka upp igen på The Great Northern Hotel i säsong 2. När det gäller säsong 2 kommer antalet ugglor att öka markant jämfört med säsong 1.

Ugglorna i Twin Peaks under säsong 2

I avsnitt 2.002 har Sheriff Trumans kontor en stor pappersvikning i form av en uggla på sidobordet. Denna kommer att stå kvar på samma plats under större delen av säsong 2.

Det här är inte en bild av en uggla, men frasen är så viktig för mytologin i Twin Peaks. Det är Major Briggs meddelande till Agent Cooper i avsnitt 2.002.

I Coopers dröm i avsnitt 2.002 ser han Bob med en överlagrad bild av en uggla vid fotändan av Laura Palmers säng.

I avsnitt 2.003 kan vi se en stor bok om ugglor på ett bord i lobbyn på Great Northern Hotel. Det är första gången vi ser denna bok under säsong 2, och den verkar också vilja bli identifierad (lägg till det på min lista över saker att göra).

I avsnitt 2.003 får vi en snabb glimt av Truman’s uggla-statyn när Cooper serverar honom kaffe.

I avsnitt 2.003 kan du också se en målning av en uggla bredvid en golvlampa. Den här bilden finns med i några avsnitt, men flyger till slut iväg..

Uppför Laura Palmers grav sitter en uggla på en gren i avsnitt 2.003.

Vi kommer att få se den här speciella ugglan några gånger till i säsong 2.

I avsnitt 2005 får vi en bättre titt på Truman’s kontorsugg när Cooper och han planerar sitt besök på One Eyed Jack’s.

Precis innan han går in på One Eyed Jack’s, får Cooper syn på en uggla.

Samma uggla som syntes i avsnitt 2.005 dyker upp igen i avsnitt 2.006 precis innan exteriören till Bookhouse visas.

När Cooper pratar med Sheriff Truman i avsnitt 2.006 får vi en annan titt på den dubbla ugglemålningen.

I avsnitt 2.007 kan man kort se boken om ugglor i lobbyn på Great Northern Hotel. Den är vänd åt motsatt håll jämfört med avsnittet 2003.

You might be interested:  Artikeln handlar om problemet med att Amd High Definition Audio Device inte är inkopplat

I avsnitt 2.008 återvänder boken om ugglor när Leland Palmer dansar i lobbyn på Great Northern Hotel. Den är fortfarande vänd åt samma håll som i avsnitt 2.007.

I avsnitt 2.008 besöker Pete Martell Sheriff Truman och vi får en kort glimt av ugglestatyn.

I slutet av avsnitt 2009 flyger en uggla mot kameran ovanför ‘Owl Pipe’.

I detta avsnitt tillhandahölls ugglan av Steve Martins Working Wildlife (inte komikern). Den 26 oktober 1990 filmade regissören Todd Holland tillsammans med en kameraman vid namn ‘Sparks’ flera tagningar av ugglan när den flög och satt framför en blå skärm. Vi kommer att få se dessa klipp igen senare i säsong 2.

I avsnitt 2010 berättar Catherine för Truman hur hon överlevde i skogen. Det är sista gången vi kommer att se den dubbla ugglemålningen. Jag undrar varför den togs bort…

I avsnitt 2.010 dyker ugglestatyn i Truman’s kontor upp ytterligare två gånger.

Samma filmklipp med ugglor från avsnitt 2.003 återkommer i avsnitt 2010. Det dyker upp när Agent Cooper kissar utomhus under en campingtur med Major Briggs.

Det enda som skiljer sig med denna filmsekvens är att den visas baklänges jämfört med avsnitt 2.003.

I avsnitt 2.011 dyker det upp en ny uggla på Truman’s skrivbord när Betty Briggs kommer på besök. Vi får en närmare titt på den i avsnitt 2.016, så håll er uppdaterade..

När James Hurley spelar på boxen på Wallie’s, ser vi en tyst sittande uggla-staty bakom baren. Oroa dig inte, vi kommer att få en bättre titt i några avsnitt framöver.

I avsnitt 2.011 dyker den miniatyrugglan på Truman’s skrivbord upp igen när Denise Bryson kommer på besök.

Bakom Lana syns en silhuett av en mindre uggla-staty när hon underhåller männen på Truman’s kontor i avsnitt 2.012.

Jag är förtjust i den gigantiska vita uggla-lampan som finns i Briggs-huset i avsnitt 2.012.

Det är den enda gången vi ser denna lampa och den är spektakulär!

Jag behöver verkligen identifiera det och hitta en för mitt hus.

Medan Earnie Niles väntar på ett samtal i avsnitt 2013, kan vi äntligen se lite mer detaljer av Trumans pappersviktsuggla. En bättre titt är att vänta i avsnittet 2.016.

I avsnitt 2.013 tittar den lilla uggla-pappersvikten fram över munkarna och en handduk senare.

En ensam uggla sitter på Nadine Hurleys hylla fylld med små figurer precis innan Hank Jennings kraschar in i den. Jag tror att den överlever händelsen..

I avsnittet 2014 får vi se fler glimtar av Truman’s skrivbordsprydnad, en uggla i form av ett pappersviktsdjur och en ugglastaty.

I avsnitt 2.014 sitter Audrey Horne och Bobby Briggs och pratar vid ljuset från ett stearinljus på Great Northern Hotel. Ugglan som tidigare setts i Log Lady’s stuga i avsnitt 1.005 dyker plötsligt upp bredvid dem igen.

När Leo Johnson attackerar sin fru Shelly i avsnitt 2.014, får vi höra ett uggleläte i skogen..

More images from Truman’s office in episode 2.014. Notice the owl statue and the little owl paperweight have moved slightly. The double owl painting is also gone from the wall near the dart board.

I avsnitt 2.014 återkommer ugglan på Wallie’s precis ovanför Donna Haywards huvud.

The same owl footage from the end of episode 2.009 appears again at the end of episode 2.014. This blue screen footage was placed over images of the woods as Leo stumbles toward Windom Earle’s cabin.

You might be interested:  Den Bortkopplade Digitala Ljudvisaren

I avsnitt 2.015 av The Owls Are Not What They Seem, observerar ugglan vid Wallie’s James Hurley och Donna Hayward.

Regissören Diane Keaton verkade tycka om att inkludera ugglor i avsnitt 2.015. Vi får se ännu en målning av en uggla när Catherine Martell pratar med Thomas Eckhardt via telefonen på Blue Pine Lodge.

I avsnitt 2.015 har ugglan på Wallie’s flyttat sig från sin plats bakom baren och landat på själva bardisken.

A rack full of Great Horned owl images catches the attention of Windom Earle at the end of episode 2.015.

Äntligen! Vi får en underbar titt på den lilla uggla-pappersvikten från Trumans skrivbord i början av avsnitt 2.016.

These close-up shots of an owl calling in episode 2.018 are magnificent. They are from the same blue screen shoot created for episode 2.009.

Of course there would be an owl in owl cave! The image of the flying owl is superimposed over actual location footage in episode 2.018.

The images of the owl flying above the law enforcement team in episode 2.018 appear to be reversed.

I avsnitt 2.009 används samma blåskärmsfilmning av en uggla igen när den flyger ut från Owl Cave.

I avsnitt 2.019 dyker en uggla upp inuti siluetten av en huvafigur. Ugglan tittar ner i denna scen då den faktiskt äter mat på en gren (samma klipp som skapades under avsnitt 2.009).

En liknande sekvens kommer att dyka upp igen i avsnitt 2.019 (utan silhuett av en figurskapad huva).

I avsnitt 2.020 ser vi Deputy Hawk och en annan gäst på Great Northern Hotel läsa i den överdimensionerade boken om ugglor.

På något sätt flyger ugglan från Wallies över till Packards kök på Blue Pine Lodge i avsnitt 2.021.

I avsnitt 2.022 dyker den sista ugglan upp precis när Agent Cooper går in i Glastonbury Grove. Det är samma klipp som visas i avsnitt 2.003 och 2.010.

Owls are not what they seem

Tips:

1. Använd kontraster för att betona budskapet – genom att koppla samman ugglornas närvaro med demonens aktivitet under natten förstärks känslan av mysterium och fara.

4. Ge exempel eller illustrationer – berätta gärna mer om hur ugglornas närvaro kan tolkas, till exempel genom att nämna deras mystiska beteende eller deras roll i handlingen.

Exempel:

Tips:

1. Använd kontraster för att framhäva budskapet – genom att koppla samman ugglornas närvaro med demonens aktivitet under natten förstärks känslan av mysterium och fara.

Ugglorna i Twin Peaks: Elden går med mig

Det är överraskande nog inte så många ugglor i Twin Peaks: Fire Walk With Me. Jag hittade bara lampan i Palmer-familjens sovrum.

Precis som lampan i Briggs-huset i avsnittet 2012, vill jag också ha den här hemma!

Vem sa att ugglorna inte är vad de verkar vara?

Detta budskap kan tolkas på olika sätt beroende på sammanhanget i serien. Det kan indikera att ugglor spelar en viktig roll eller att något dolt eller mystiskt ligger bakom dem. Det kan också vara en allmän varning om att saker kanske inte är vad de verkar vara i Twin Peaks-världen.

Ugglorna i Twin Peaks säsong 3: En överraskande twist

I säsong 3 av Showtime finns det inte heller många ugglor. Den som syns oftast är en halsband som Lucy Brennan bär med olika kläder.

Medan Dougie Jones och limousineföraren väntar utanför Jones’ hus i del 4, får vi en glimt av en uggla som flyger över dem.

Förutom Lucys halsband är den andra vanligaste ugglan som syns en kakburk från Jones kök. Den visas först i Del 4. Du kan läsa mer om denna rekvisita i denna artikel (en replika sitter för närvarande på en hylla i mitt vardagsrum).

You might be interested:  Den tysta hörlurskrigaren: Realtek Audio Driver Windows 10

Det är svårt att se, men det verkar finnas en skugga av en fågel över Jones hus i del 12. Jag antar att det är en uggla och att den lades till i efterproduktionen.

I Part 15 dyker ugglekakburken upp igen medan Dougie äter chokladkaka och när elen från vägguttaget lyser upp hela köket.

Om du blundar kommer du att missa konstverket med ugglor som Diane Evans passerar i del 16.

I del 17 av berättelsen bär Lucy fortfarande halsbandet med ugglan.

Den sista ugglan som observerades för denna artikel hittas på bokhyllan bakom Sheriff Frank Trumans skrivbord i Del 17.

Puh! Det var många ugglor. Vilken är din favorit? Dela med dig i kommentarerna nedan…

I Twin Peaks symboliserar ugglan vad?

Jag har alltid tolkat det som att ugglorna representerar krafterna inuti Black Lodge. De övervakar hela staden och rapporterar tillbaka till lodgen, de är dess ögon och öron.

Ämnet handlar om den symboliska betydelsen av ugglor i TV-serien Twin Peaks. Ugglorna anses vara representanter för de mörka krafterna i Black Lodge och fungerar som övervakare och informatörer åt lodgen.

Twin Peaks Day är en dag som firas för att hedra TV-serien Twin Peaks

1. Twin Peaks är en amerikansk TV-serie skapad av David Lynch och Mark Frost.

2. Serien hade premiär den 8 april 1990 och sändes i två säsonger.

3. Handlingen kretsar kring mordet på tonårsflickan Laura Palmer i den fiktiva staden Twin Peaks, Washington.

4. Agent Dale Cooper spelas av Kyle MacLachlan och blir huvudpersonen som undersöker mordet.

5. Serien blandar mysterium, övernaturliga element och surrealism med karaktäristiskt Lynchianskt stilgrepp.

7. Twin Peaks har fått ett starkt följe genom åren och betraktas som en banbrytande serie inom genrerna drama, deckare och mysterium.

9. Musik spelar en stor roll i serien, framför allt temalåten komponerad av Angelo Badalamenti.

10. Twin Peaks har inspirerat och influerat många andra TV-serier och filmer sedan dess.

Dessa är några av de viktigaste punkterna att tänka på när det gäller Twin Peaks, en serie där ugglorna inte är vad de verkar vara.

Owls have a dark meaning

Precis som svarta katter och korpar har många kulturer vävt in betydelsen av ugglor i övertro om fördärv och död. Följande är en lista på några av dessa övertygelser:

1. Inom Native American-stammarna Apache och Cree ansågs drömmar om ugglor symbolisera döden.

2. Om man inte svarade på ett uggleskrik, eller om fågeln inte svarade tillbaka, tolkades det som att döden var nära förestående.

3. I vissa delar av Europa betraktades ugglesyn som ett dåligt omen och förutsägelse om kommande tragedier.

4. Enligt grekisk mytologi associerades ugglan med gudinnan Athena, som också var kopplad till visdom och kunskap.

5. I Egypten trodde man att ugglor hade magiska krafter och användes för att skydda gravplatser från onda andar.

6. Vissa människor tror fortfarande idag att hörandet av en uggla utanför huset kan vara ett tecken på otur eller olycka.

9. Det finns även positiva associationer med ugglor, där de ses som symboler för intelligens, insikt och hemligheter.

Dessa är bara några exempel på hur folkloristiska och kulturella föreställningar har format vår syn på ugglor som något mystiskt och potentiellt farligt.