The Windows Update Service Could Not Be Stopped

Have you ever met the problem “Windows Update service could not be stopped”? This post will introduce you 3 methods to fix this issue and show you a powerful program – MiniTool ShadowMaker. With this program, you can back up your data in advance to keep it safe. Get more information from MiniTool website.

Det var inte möjligt att stoppa Windows Update-tjänsten

Har du någonsin stött på situationen att Windows Update-tjänsten inte kunde stoppas och vet du vad som orsakar detta fel?

Orsakerna till detta problem är ofta okända, men det finns ändå några vanliga anledningar.

Det kan finnas situationer där Windows Update-tjänsten inte går att stoppa. För att kunna stoppa den behöver du använda en höjd kommandotolk.

Detta är en mer allvarlig problem, så du bör överväga att uppgradera på plats eller åtgärda installationen.

Fix “Windows Update Service Could Not Be Stopped”

1. Avsluta WUAUSERV-processen

2. Rensa innehållet i uppdateringsmappen

3. Utför en reparationsinstallation

How to Fix “Windows Update Service Could Not Be Stopped” Problem

Även om det i teorin är bra att automatiskt ladda ner och installera uppdateringar, så kan det vara ett problem i praktiken för många av er. Samtidigt undrar ni kanske hur ni kan stoppa dem..

Det är vanligtvis bra att ha automatiska uppdateringar aktiverade, så jag rekommenderar generellt sett att inte stänga av dem. Därför bör följande metoder främst användas för att förhindra automatisk ominstallation av en problematisk uppdatering eller stoppa installationen av en potentiellt problematisk uppdatering.

Tips: Om du använder Windows 10 Home kan du inte stoppa säkerhetsuppdateringar som inte levereras via Windows Update-tjänsten. Det rekommenderas inte att stoppa dessa säkerhetsuppdateringar under några omständigheter.

Här kommer tre möjliga metoder för att åtgärda problemet med att ‘Windows Update-tjänsten inte kunde stoppas’.

Tips: Om Windows Update inte fungerar kan du läsa den här artikeln för att få olika metoder: Irriterad av att Windows Update inte fungerar? Här är vad du kan göra.

Hur man stoppar WUAUSERV-processen: Metod 1

Om du inte kan stoppa Windows Update-tjänsten kan du använda Kommandotolken med administrativa behörigheter för att kringgå detta problem. Använd kommandot för att avsluta processen som identifieras genom dess PID. Om du vill använda Windows Update-funktionaliteten i framtiden måste du starta om processen med verktyget Tjänster när du har stoppat den.

Steg 1: Tryck samtidigt på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren. Alternativt kan du också trycka på Ctrl + Alt + Del och välja Aktivitetshanteraren från den upp-poppande menyn för att öppna verktyget Aktivitetshanteraren.

Steg 2: För att utöka Aktivitetshanteraren, klicka på Mer detaljer. Klicka på fliken Tjänster och navigera till wuauserv-tjänsten under Namn-kolumnen. Skriv ner PID-numret.

Steg 3: Skriv cmd i sökfältet, högerklicka på Kommandotolken och välj sedan Kör som administratör.

Steg 4: Skriv in kommandot taskkill /f /pid PID och tryck på Enter på tangentbordet.

Tips: Se till att du ersätter PID med det nummer för wuauserv-tjänsten som du noterade tidigare.

Om Kommandotolken visar att processen med din PID har avslutats betyder det att du framgångsrikt löst problemet ‘Windows Update-tjänsten kunde inte stoppas’.

Hur man rensaret i uppdateringsmappen för att lösa problemet med att stoppa Windows Update-tjänsten

När du återställer Windows Update-komponenterna eller försöker lösa ett problem med automatiska uppdateringar kan du använda en serie kommandon som raderar innehållet i en mapp för att stoppa Windows Update-tjänsten.

You might be interested:  Jag är din bästa vän, Betala med Paypal-saldo istället för kort

Steg 1: Skriv cmd i sökfältet, högerklicka på Kommandotolken och välj sedan Kör som administratör.

Steg 2: Skriv in kommandot net stop wuauserv och net stop bits och tryck på Enter på tangentbordet.

Step 3: Open Windows Explorer , click This PC and navigate to the location C:\Windows\SoftwareDistribution on your computer.

Steg 4: Klicka på SoftwareDistribution för att öppna det och tryck samtidigt på Ctrl + A-tangenterna för att välja alla filer. Högerklicka sedan i detta fönster och klicka på Radera i snabbmenyn för att ta bort innehållet i mappen SoftwareDistribution.

Steg 5: Om du vill starta om Windows Update-tjänsten och BITS, skriv in kommandona net start wuauserv och net start bits i Kommandotolken och tryck på Enter för att köra dem.

När du har genomfört alla steg ovan kan du framgångsrikt stoppa Windows Update-tjänsten.

Metod 3: Utför en reparation av installationen

För att lösa problemet med att Windows Update-tjänsten inte kan stoppas, kan du prova följande metod. Du behöver skapa en startbar Windows 10-media och sedan utföra en reparationsinstallation. Det är viktigt att notera att dina personliga filer inte kommer gå förlorade genom detta förfarande. Reparationsinstallationen kommer installera den senaste versionen av Windows, vilket innebär att om du vill få Windows Update att fungera bör du ge detta ett sista försök.

Steg 1: Klicka på Ladda ner verktyget nu för att hämta media skaparverktyget från Microsoft. Öppna filen du precis laddade ner, läs de tillämpliga meddelandena och licensvillkoren noggrant och klicka på Acceptera för att fortsätta.

Steg 2: Välj Skapa installationsmedia (USB-flash-enhet, DVD eller ISO-fil) för en annan dator och klicka på Nästa.

Steg 3: Välj språk, arkitektur och utgåva du vill använda. Eller bara markera Använd rekommenderade alternativ för den här datorn. Klicka på Nästa för att fortsätta…

Steg 4: Välj vilket medium du vill använda. Du kan välja USB-flashenhet eller ISO-fil, beroende på vilken enhet du vill lagra bilden på. Klicka på Nästa för att fortsätta…

Steg 5: En lista över de lagringsenheter som är anslutna till din dator kommer att visas. Välj en USB- eller DVD-enhet från listan och klicka på Nästa.

Steg 6: Media Creation Tool kommer att ladda ner de nödvändiga filerna. Detta kan ta lite tid, var vänlig vänta tålmodigt.

När du har genomfört alla ovanstående steg kommer du att ha din återställningsmedia. Nu kan du starta återställningsenheten för att lösa uppstartproblemet genom följande steg…

Steg 1: Sätt in installationsenheten som du precis har skapat för att starta om din dator. Beroende på vilket operativsystem du har installerat kommer den inledande skärmen att vara olika.

Steg 2: Välj språk för installation, tid och valutaformat samt tangentbord eller inmatningsmetod, och klicka sedan på Nästa.

Steg 3: Klicka på alternativet Reparera din dator för att komma in i Windows återställningsmiljö.

Steg 4: Välj Felsökning först och välj sedan Återställ datorn.

Steg 5: Välj Behåll mina filer. Vänta medan återställningsprocessen för denna dator förbereder sig att starta.

Steg 6: När återställning av datorn har laddats, ange lösenordet för ditt konto och klicka sedan på Fortsätt.

Steg 7: Klicka på Återställ-knappen när du är helt säker på att detta är det du vill göra.

Efter att ha slutfört processen för att återställa denna dator bör du nu ha fungerande tillgång till Windows igen. För närvarande kan du kontrollera om BSOD (Blue Screen of Death) fortfarande visas i en loop.

Säkra ditt Windows med MiniTool ShadowMaker för att skapa en backup

1. Välj källfilen

2. Välj en destinationsmapp för att spara säkerhetskopieringsfiler

3. Utför säkerhetskopieringsoperationen

Hur tvingar jag Windows Update-tjänsten att stänga av?

Kom ihåg att det är viktigt att hålla din dator säker genom regelbundna uppdateringar. Om du väljer att stänga av de automatiska uppdateringarna bör du se till att manuellt kontrollera efter och installera nödvändiga säkerhetsuppdateringar regelbundet.

Problem med att stoppa Windows Update-tjänsten: Läs mer om hur du skyddar ditt Windows-system

Ibland kan en automatisk Windows-uppdatering orsaka datamiss. Därför behöver du säkerhetskopiera dina data i förväg för att hålla dem trygga. Det rekommenderas starkt att använda bra backup-programvara – MiniTool ShadowMaker.

You might be interested:  Jag är inte säker på vad du menar med att personifieran, men jag kan försöka ge en personlig touch till den

Tips: Det är bäst att säkerhetskopiera ditt system innan Windows uppdateras automatiskt så att du kan återställa operativsystemet till sitt tidigare tillstånd.

MiniTool ShadowMaker är en programvara som skyddar och återställer data på din dator. Med hjälp av detta verktyg kan du säkerhetskopiera filer, partitioner, operativsystem och till och med hela disken. Om du råkar ut för systemkrasch eller hårddiskfel kan du använda programmet för att återställa dina data.

Tips: Om din hårddisk plötsligt blir korrupt, läs den här artikeln för att hitta sättet att återställa data: Så här kan du återställa data efter en krasch på hårddisken i Windows.

Dessutom, när din dator inte startar, kan du också återställa systemet till ett normalt tillstånd med hjälp av skapade uppstartbara medier. Det är även en kraftfull programvara för filsynkronisering som låter dig synkronisera filer och mappar.

För närvarande kan du ladda ner MiniTool ShadowMaker Trial Edition för att säkerhetskopiera dina data och undvika datamissförlust.

Ladda ner MiniTool ShadowMaker Trial här – helt säkert och fritt från skadlig kod.

I följande avsnitt kommer vi att visa dig hur du skapar en filback-up med hjälp av Backup-funktionen i MiniTool ShadowMaker.

Starta MiniTool ShadowMaker för att komma till dess gränssnitt.

När du har kommit in på huvudgränssnittet för MiniTool ShadowMaker, klicka på fliken Säkerhetskopiering för att fortsätta.

Tips: Normalt sett väljs systemreserverad partition och C-enheten som standard. Du kan välja en annan källa för säkerhetskopiering – fil/mapp/disk/partition som du vill säkerhetskopiera.

3. Välj först källmodulen och välj sedan den typ av källa du vill säkerhetskopiera. Här bör du välja filer som backupkälla för att undvika förlust av data.

Steg 2: Välj en målmapp för att spara säkerhetskopieringsfiler.

2. Klicka sedan på en destination där du vill spara säkerhetskopieringsfilerna. Det finns 5 typer av destinationsvägar att välja mellan – Användare, Bibliotek, Dator, Delat. Klicka OK för att fortsätta…

Klicka på Säkerhetskopiera nu för att omedelbart utföra säkerhetskopieringsåtgärden.

Tips: Du kan också välja att Säkerhetskopiera senare för att utföra operationen vid ett senare tillfälle, och du behöver klicka på Säkerhetskopiera nu på Hantera sidan för att genomföra den väntande operationen.

2. Läs bekräftelsen och klicka på OK för att fortsätta. Du kan även markera alternativet Stäng av datorn när alla pågående säkerhetskopieringsuppgifter är klara.

Tips: Om du vill göra avancerade inställningar för säkerhetskopieringsfiler kan du klicka på Schema-inställningar, Säkerhetskopieringsalternativ och Säkerhetskopieringsschema i Alternativ. Men se till att ändra inställningarna innan du klickar på Säkerhetskopiera nu. Om du är intresserad av funktionen Schema, läs detta inlägg – 3 typer av säkerhetskopia: Fullständig, Inkrementell, Differentiell – MiniTool.

Förutom att säkerhetskopiera är Sync också en kraftfull funktion i MiniTool ShadowMaker för att skydda dina data. Med denna funktion kan du synkronisera filer och mappar. Nedanstående del kommer att visa dig hur du snabbt synkroniserar filer med detta verktyg.

Steg 1: Starta MiniTool ShadowMaker för att komma till dess gränssnitt.

Steg 2: Välj de filer du vill synkronisera från källfliken och välj sedan en destination där du vill spara de synkroniserade filerna från destinationsfliken.

Steg 3: Klicka på Synkronisera nu för att omedelbart utföra denna operation.

Tips: Du kan också välja att synkronisera senare för att utföra operationen vid ett senare tillfälle, och du behöver klicka på Synkronisera nu på hanteringssidan för att genomföra den väntande operationen.

När du har genomfört alla ovanstående steg kan du framgångsrikt synkronisera filer med MiniTool ShadowMaker.

Om du vill lära dig mer om synkronisering och få fler detaljer om hur du synkroniserar filer med MiniTool ShadowMaker, klicka för att läsa detta inlägg – Den bästa programvaran för filsynkronisering – MiniTool ShadowMaker.

Efter att ha läst detta inlägg lyckades jag lösa problemet med ‘Windows Update-tjänsten kunde inte stoppas’. Samtidigt skapade jag en säkerhetskopia i förväg med hjälp av MiniTool ShadowMaker. Klicka här för att dela på Twitter.

Om Windows Update inte slutar, vad ska man göra?

I vissa situationer kan uppdateringen fastna på en specifik del av installationsprocessen, och du kan mötas av inloggningsrutan för Windows efter att ha tryckt på tangentkombinationen Ctrl+Alt+Del. Om det händer, logga in som vanligt och låt uppdateringarna fortsätta installeras framgångsrikt.

Det betyder helt enkelt att om du ser inloggningsrutan efter att ha tryckt på Ctrl+Alt+Del så ska du bara logga in som vanligt och låta uppdateringarna fortsätta installeras.

You might be interested:  Artikeln handlar om en person vid namn Mr Ripley och något som han tror på eller inte

Det är inte möjligt att stoppa Windows Update-tjänsten

This post has shown you 3 useful methods to solve “Windows Update service could not be stopped” issue. It also introduces you a useful tool to back up your data when you encounter this issue. If you cannot disable Windows Update service either, you can try methods above.

Om du stöter på några problem när du använder vår programvara, är du välkommen att kontakta oss via e-postadressen .. Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp eller har frågor.

Hur inaktiverar jag Windows Update-tjänsten permanent?

1. Öppna tjänstapplikationen genom att söka efter den i sökfältet. Detta är en applikation där du kan hantera olika tjänster på din dator.

2. Hitta inställningarna för Windows Update. Dessa inställningar styr hur och när din dator uppdateras med nya program och säkerhetsuppdateringar från Microsoft.

3. Öppna egenskaperna för Windows Update-tjänsten och inaktivera den. Tryck sedan på Stopp-knappen för att göra ändringen permanent. Klicka till sist på OK för att spara ändringarna.

Genom att följa dessa steg kommer du kunna stoppa Windows Update-tjänsten så att den inte längre kör eller uppdaterar din dator automatiskt.

Vanliga frågor om Windows Update Service som inte kunde stoppas

För att stoppa Windows Update-tjänsten kan du följa dessa steg:

1. Tryck på Win + R för att öppna Kör-kommandot. Skriv sedan services.msc och tryck Enter för att öppna Tjänster.

2. I tjänstelistan letar du upp Windows Update-tjänsten och öppnar den.

3. Under fliken Allmänt ändrar du Starttyp till Inaktiverad. Klicka på Tillämpa > OK.

4. Starta om din dator.

Genom att följa dessa steg kommer du kunna stoppa Windows Update-tjänsten på ditt system.

Följande steg kan användas för att stoppa Windows Update-tjänsten när den inte kan avslutas:

1. Högerklicka på Start-menyn och välj Kör.

2. Sök efter tjänsten, kontrollera egenskaperna och identifiera dess tjänstenamn.

3. När du har hittat det, öppna en kommandotolk. Skriv in sc queryex och tryck på Enter.

4. Identifiera PID:en (Process ID).

5. I samma kommandotolk skriver du taskkill /pid /f och trycker på Enter.

Genom att följa dessa steg bör du kunna stoppa Windows Update-tjänsten även om den inte går att avsluta normalt.

Det är en kostnadsfri tjänst som erbjuds av Microsoft. Den ger uppdateringar såsom servicepaket och patchar för Windows-operativsystemet och annan Microsoft-programvara. Den kan också användas för att uppdatera drivrutiner för populär hårdvara.

Som standard är Windows-uppdateringstjänsten inställd på manuell utlösning. Det rekommenderade läget är för Windows 10, där tjänsten laddas automatiskt vid uppstart. Manuell inläsning används endast när det behövs (vilket kan orsaka fel för tjänster som kräver automatiska uppdateringar).

Det är en dålig idé att stänga av Windows Update-tjänsten

För att undvika problem med datorn och säkerställa att de senaste säkerhetsuppdateringarna appliceras är det bästa att ha automatiska uppdateringar aktiverade. Att stänga av automatiska uppdateringar kan göra datorn sårbar för hot.

Reset Windows 10 update service

För att lösa problemet med att Windows Update-tjänsten inte kan stoppas, kan du följa dessa steg:

1. Kör felsökningsverktyget för uppdateringar genom att gå till Inställningar -> Uppdatering och säkerhet -> Felsökning.

4. Utför en reparationsuppgradering med hjälp av Windows 10 ISO-filen för att återställa systemfiler och fixa eventuella korruptioner.

Sammanfattningsvis, om du har problem med att stoppa Windows Update-tjänsten finns det några steg du kan ta för att försöka lösa det: kör felsökaren, använd PowerShell som administratör, följ guiden för problemlösning av uppdateringar och utför en reparationsuppgradering om inget annat fungerar.

How to stop Windows Update service using cmd?

Följande är en lista över åtgärder för att stoppa Windows Update-tjänsten:

1. Öppna Kommandotolken som administratör.

2. Skriv in följande kommando: net stop wuauserv och tryck på Enter.

3. Vänta tills tjänsten har stoppats helt.

4. Kontrollera att det inte finns några felmeddelanden eller varningar i Kommandotolken.

5. Om tjänsten inte kunde stoppas, kontrollera att du har administratörsbehörighet och försök igen.

6. Starta om datorn för att se till att ändringarna träder i kraft.