My Headphones Not Working On Laptop

Check the output device under Output . You can also right-click the Sound icon in the taskbar and select Open Sound settings. Select Headphones. If the headphones still do not work, try unplugging them, and then plugging them back in.

Varför fungerar inte mina hörlurar när jag kopplar in dem i min laptop?

För att lösa problem med hörlurar som inte fungerar kan du antingen uppdatera eller återställa ljuddrivrutinerna. Om hörlurarna slutade fungera kan du prova att återgå till den tidigare drivrutinsversionen. Om drivrutinen inte har uppdaterats nyligen, försök då att uppdatera den istället. Gör så här:

1. Sök och välj Enhetshantering.

2. Hitta drivrutinen under avsnittet Ljud-, video- och spelenheter.

– Prova att rulla tillbaka drivrutinen om hörlurarna inte fungerar.

– Uppdatera drivrutinen om det behövs.

– Öppna Enhetshantering genom att söka efter det i sökfältet.

– Letar upp ljuddrivrutinen under avsnittet för Ljud-, video- och spelenheter.

Lösningar för att hörlursuttaget inte fungerar på laptop

Här är 9 lösningar som har hjälpt andra användare att lösa problemet med att hörlurarna inte fungerar på en bärbar dator med Windows 10, 8.1 och 7. Arbeta dig bara igenom listan tills problemet är löst.

Se till att dina hörlurar är ordentligt inkopplade

Kontrollera att volymen är hörbar

Försäkra dig om att det inte är ett problem med hörlurarna

Uppdatera din ljuddrivrutin

Ställ in hörlurarna som standardalternativ

Ändra ljudformatet

Avinstallera IDT-ljudenheten

Rengör hörlursuttaget

Byt till en Chromebook

Min laptop kan inte spela ljud genom hörlurarna

Se till att du har satt in rätt kontakt i rätt uttag. (Både hörlursuttaget och hörlurskontakten är färgkodade som gröna och/eller med en hörlurssymbol). Kontrollera om du kan höra ljud från dina hörlurar. Om inte, gå vidare till Fix 2.

Lösning 2: Kontrollera att volymen är hög nog på datorn

Ibland kan du inte höra ljud från dina hörlurar helt enkelt för att volymen är på tyst eller inställd för lågt. För att se till att volymen är hörbar:

För att lösa problemet med att hörlurarna inte fungerar på din laptop kan du följa dessa steg. Först, klicka på ljudikonen längst ner till höger på skärmen och dra volymreglaget minst halvvägs upp.

You might be interested:  Daphne Du Maurier, Not After Midnight - En nattlig resa genom Daphnes mörka sinne

Om du använder en app för att spela ljud, se till att skjuta volymreglaget till en hörbar nivå också.

Kontrollera om du kan höra något ljud från dina hörlurar. Om problemet med att hörlurarna inte fungerar på din laptop kvarstår, gå vidare till Fix 3 nedan.

Lösning 3: Kontrollera att det inte är ett problem med hörlurarna

En trasig hörlur kan också vara anledningen till att du inte kan höra något ljud från din laptop.

För att ta reda på om det är ett problem med hörlurarna: Testa ett annat (men fungerande) par hörlurar på din laptop och se om de fungerar korrekt.

Om dina hörlurar fungerar korrekt, kan det vara så att det tidigare paret hörlurar är problemet. Du kanske vill få dem reparerade eller prova med nya för att kunna höra ljudet ordentligt från dina hörlurar.

Om de inte fungerar heller, handlar det inte om ett problem med hörlurarna. Då bör du gå vidare till felsökningssteg 4 nedan för ytterligare åtgärder.

Åtgärd 4: Uppdatera din ljuddrivrutin – Fixa problemet med att hörlurarna inte fungerar på din bärbara dator

Detta problem kan uppstå om du använder fel ljuddrivrutin eller om den är föråldrad. Därför bör du uppdatera din ljuddrivrutin för att se om det löser ditt problem. Om du inte har tid, tålamod eller kunskap att manuellt uppdatera drivrutinen kan du göra det automatiskt med hjälp av Driver Easy.

Driver Easy kommer automatiskt att känna igen ditt system och hitta de korrekta drivrutinerna för det. Du behöver inte veta exakt vilket system din dator använder, du behöver inte oroa dig för att ladda ner fel drivrutin och du behöver inte bekymra dig över att göra misstag vid installationen. Driver Easy tar hand om allt detta.

Du kan uppdatera dina drivrutiner automatiskt med antingen den GRATIS eller Pro-versionen av Driver Easy. Men med Pro-versionen tar det bara 2 steg (och du får full support och en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti): Driver Easy hanterar allt åt dig.

2) Run Driver Easy and click the Scan Now button. Driver Easy will then scan your computer and detect any problem drivers.

3) Klicka på Uppdatera alla för att automatiskt ladda ner och installera rätt version av ALLA drivrutiner som saknas eller är föråldrade i ditt system (detta kräver Pro-versionen – du kommer att uppmanas att uppgradera när du klickar på Uppdatera alla).

Du kan också klicka på Uppdatera för att göra det gratis om du vill, men det är delvis manuellt.

4) Starta om din dator och kontrollera om problemet med hörlursuttaget som inte fungerar på laptoppen har åtgärdats. Om ja, då är det bra! Men om problemet kvarstår, gå vidare till Fix 5 nedan.

Om ditt hörlursuttag fortfarande inte fungerar efter att du har använt Driver Easy, vänligen kontakta oss på [email protected]. Vår tekniska support kommer att göra sitt allra bästa för att analysera problemet och lösa det åt dig.

Lösning 5: Ställ in hörlurar som standard på min laptop

I bästa fall kan Windows automatiskt upptäcka dina hörlurar och ställa in dem som standard för avspelning varje gång de är inkopplade. Men det är inte alltid fallet och ibland måste vi manuellt ställa in standardenheter för att se till att de fungerar korrekt.

You might be interested:  How Not to Have Broad Shoulders: A Personal Journey

Högerklicka på ljudikonen längst ned till höger på datorskärmen och välj sedan Ljud. Klicka på fliken Uppspelning, koppla ur och sätt sedan i hörlurarna igen för att se till att Hörlurar (eller Högtalare/Hörlurar, samma som nedan) är markerat och klicka sedan OK. Kontrollera om problemet med att hörlursuttaget inte fungerar på din laptop är löst. Om inte, gå vidare med Fix 6 nedan.

Lösning 6: Ändra ljudformatet för att fixa problemet med hörlurarna på min laptop

Ibland kan det hända att ljudformatet du spelar inte matchar standardinställningen, vilket kan leda till att du inte hör ljudet ordentligt. För att ändra detta:

För att lösa problemet med att hörlurarna inte fungerar på din laptop kan du följa dessa steg:

Laptopens hörlurar fungerar inte: Lösning 7 – Avinstallera IDT-ljudenheten

Observera: Denna lösning fungerar endast om du har installerat IDT-ljudenhet på din laptop.

På tangentbordet, tryck på Windows-logotypen och R samtidigt.

Kopiera och klistra in appwiz.cpl i rutan och klicka på OK.

Högerklicka på IDT och välj Avinstallera.

Kontrollera om problemet med att hörlurarna inte fungerar på laptoppen har lösts. Om det fortfarande finns kvar, gå vidare till Fix 8 nedanför.

Lösning 8: Rengör hörlursuttaget på din laptop

Lösning 8 är ganska självförklarande: en igensatt hörlursjacka med smuts eller ludd kan vara boven bakom problemet med att hörlurarna inte fungerar. Om det är fallet behöver vi rengöra jackan för att lösa problemet.

Viktigt: Se till att du har STÄNGT AV din laptop innan du gör detta.

1. Ta bort bomullen från topsen tills den kan passa in i hörlursuttaget.

2. Sätt in topsen i hörlursuttaget och snurra runt för att rengöra damm/ludd. Var försiktig så att du inte skadar enheten.

3. Testa om problemet med att hörlurarna inte fungerar på din laptop har lösts.

Observera: Detta är endast en enskild text och får inte användas som en del av en större artikel eller utvidgas till andra ämnen.

Min Laptop kan inte spela ljud i hörlurarna

Windows är en teknologi som funnits länge. Visst, Windows 10 är relativt nytt, men det är fortfarande bara den senaste versionen av ett operativsystem som utvecklades för en svunnen tid (före internet).

I dagens digitala era, där vi har tillgång till internet, snabba anslutningshastigheter och gratis molnlagring samt oändliga webbapplikationer som Gmail, Google Docs, Slack, Facebook, Dropbox och Spotify är den gamla Windows-metoden med att installera program lokalt och lagra filer på datorn helt föråldrad.

Varför är det ett problem? Eftersom när du ständigt installerar oövervakade tredjepartsprogram, öppnar du konstant dörren för virus och annan skadlig programvara. (Och Windows osäkra tillståndssystem förvärrar detta problem.)

Sättet Windows hanterar installerad programvara och hårdvara har alltid varit ett problem. Om din dator stängs av oväntat eller om en programinstallation, avinstallation eller uppdatering går fel kan det leda till korruption i registret. Det är därför Windows-datorer alltid blir långsammare och instabila över tiden.

You might be interested:  Do Not Go Gentle Into That Good Night

Eftersom allt är installerat och sparat lokalt tar det inte lång tid innan du får slut på diskutrymme och din disk blir fragmenterad, vilket gör att allting blir ännu långsammare och mer instabilt.

För de flesta människor är det enklaste sättet att lösa Windows-problem att helt enkelt byta ut Windows och istället använda ett snabbare, mer pålitligt, säkrare, lättanvänt och billigare operativsystem.

ChromeOS liknar mycket Windows, men istället för att installera massor av program för att mejla, chatta, surfa på internet, skriva dokument, göra skolpresentationer, skapa kalkylblad och allt annat du normalt gör på en dator använder du webbappar. Du behöver inte installera någonting alls.

Det innebär att du inte har några problem med virus och skadlig programvara, och din dator blir inte långsammare över tiden eller instabil.

För att få mer information om fördelarna med ChromeOS och för att se jämförelsevideor och demonstrationer, besök GoChromeOS.com.

Om alla andra försök misslyckas, är det i nio fall av tio fysisk skada som orsakar problemet med hörlursuttaget på laptoppen. Du kanske behöver få det reparerat hos en pålitlig datorreparationsbutik.

Laptop detects headphones

Kontrollera om hörlurarna är korrekt inkopplade: Se till att hörlurarna är ordentligt anslutna till ljuduttaget på din laptop. Uppdatera dina ljuddrivrutiner: Föråldrade eller korrupta ljuddrivrutiner kan orsaka detta problem. Försök uppdatera dina ljuddrivrutiner till den senaste versionen.

Förklaring av ämnet i enkla termer:

1. Kontrollera kopplingen: Se till att du har satt in hörlurarna ordentligt i din laptops ljudport.

2. Uppdatering av drivrutinerna: Om du inte får något ljud från dina hörlurar kan det bero på föråldrade eller skadade drivrutiner, så se till att de är uppdaterade för att lösa problemet.

Varför plockar inte min bärbara dator upp mitt headset?

Kontrollera anslutningarna: Se till att dina hörlurar är korrekt anslutna och helt införda i den motsvarande porten. Testa en annan port: Om dina hörlurar är anslutna via USB, prova att använda en annan USB-port på din dator. Om de är anslutna via en ljudport, försök med en annan ljudport.

Förklaring av ämnet:

– Kontrollera om dina hörlurar är ordentligt inkopplade och testa olika anslutningsportar.

– Prova olika USB-portar eller ljudportar beroende på hur dina hörlurar är kopplade.

– Detta kan hjälpa till att lösa problemet om du inte får något ljud från dina hörlurar när du använder dem med din laptop.

Varför ansluter inte mina hörlurar till min laptop längre?

Kontrollera din Bluetooth-enhet. Se till att enheten är påslagen, har laddats eller har nya batterier och befinner sig inom räckvidd för den dator du vill ansluta till. Prova sedan följande: Stäng av din Bluetooth-enhet, vänta några sekunder och slå sedan på den igen. Kontrollera att din Bluetooth-enhet befinner sig inom räckvidd.

P.S. Om problemet kvarstår kan det vara bra att kontrollera om det finns uppdateringar för både datorns drivrutiner och Bluetooth-enhetsprogramvara som kan lösa eventuella kompatibilitetsproblem mellan dem.

Skriv gärna igen om du behöver mer hjälp!