Iphone Microphone Not Working On Calls

Har du någonsin upplevt problem med mikrofonen på din iPhone under telefonsamtal? Det kan vara frustrerande när den inte fungerar som den ska och gör det svårt för andra personer att höra vad du säger. I denna artikel kommer vi att undersöka några vanliga orsaker till varför mikrofonen på en iPhone kanske inte fungerar under samtal och ge dig några potentiella lösningar för att åtgärda problemet.

Felsökning: Mikrofonen på iPhone fungerar inte under samtal

Om du undrar varför din mikrofon inte fungerar eller om människor inte kan höra dig på din iPhone, finns vi här för att hjälpa till! Mikrofonen är en av de viktigaste komponenterna i en telefon, så om den slutar fungera vill du definitivt få den fixad så snabbt som möjligt. Vi har några lösningar för att åtgärda när mikrofonen inte fungerar på din iPhone.

Få en daglig tips (med skärmdumpar och tydliga instruktioner) så att du kan behärska din iPhone på bara en minut om dagen.

Hur man kontrollerar uppdateringar på iPhone

När du felsöker en teknisk enhet är det första du vill göra att kontrollera att du använder den senaste programvaran. Om det har introducerats något fel i en tidigare version kan en ny uppdatering hjälpa till att lösa problemet.

Följ dessa steg för att uppdatera din iPhone och se om det löser problemet med mikrofonen under samtal:

1. Öppna Inställningar-appen.

2. Tryck på Allmänt.

3. Tryck på Programuppdatering.

Genom att följa dessa steg kan du hålla din iPhone uppdaterad med de senaste mjukvaruförbättringarna, vilket kan hjälpa till att åtgärda eventuella problem med mikrofonen under samtal.

Om din iPhone-mikrofon inte fungerar under samtal, kan du prova att starta om enheten. För att göra detta håller du ned strömknappen och antingen volymknappen tills kraftalternativen visas på skärmen. Dra sedan strömbrytaren till höger för att stänga av enheten. Vänta några sekunder och tryck sedan ned strömknappen igen för att slå på den..

You might be interested:  Jupiter kretsar inte runt solen

Ändra ljudutgång på iPhone: En guide

Om din iPhone-mikrofon inte fungerar kan du vilja kontrollera dina ljudutgångsinställningar. Om du har ljudtillbehör, som AirPods, anslutna kan det vara så att telefonen dirigerar mikrofonljudet till en annan källa. För fler snabba fixar för iPhone, se till att registrera dig för vårt kostnadsfria nyhetsbrev med tips och tricks.

För att lösa problemet med att mikrofonen inte fungerar under samtal på din iPhone, kan du följa dessa steg:

1. Dra nedåt från övre högra hörnet för att öppna Kontrollcenter.

2. Tryck och håll ner media-kontrollerna.

3. Tryck på AirPlay-ikonen. Den bör se ut som en triangel med cirklar som strålar ut från den. Om du har anslutna AirPods kanske du istället ser en AirPods-ikon.

4. Här kommer du att se en lista över anslutna ljudenheter.

5. Tryck på iPhone för att växla ljudutgången till din telefon.

Genom att följa dessa steg bör mikrofonen fungera korrekt igen när du ringer samtal på din iPhone

När du har bekräftat att ljudet routas till din telefon, testa mikrofonen genom att ringa ett samtal eller spela in en kort videoklipp.

Varför fungerar inte mikrofonen på min iPhone under samtal?

Din iPhone har tre mikrofoner, så se till att ingen av dem är blockerade eller skymda på något sätt. Du bör också testa din mikrofon, koppla bort andra ljudenheter och se till att alla dina appar har behörighet att använda mikrofonen i Inställningar.

Först och främst är det viktigt att kontrollera om någon av de tre mikrofonerna på din iPhone är täckta eller hindrade från att fungera ordentligt. Det kan vara så enkelt som smuts eller damm som blockerar hålen där ljudet går in i enheten. Se till att rengöra eventuella blockeringar för att säkerställa bästa möjliga ljudkvalitet under samtal.

För det andra bör du testa din mikrofon genom att spela in ett röstmeddelande eller göra ett telefonsamtal till dig själv och lyssna efter eventuella problem med ljudkvaliteten. Om du märker några störningar, lågt volymnivå eller inget ljud alls kan det vara ett tecken på en defekt mikrofon som behöver repareras eller bytas ut.

Lösning för att rengöra mikrofonen på din iPhone

Om du upplever problem med mikrofonen på din iPhone, eller om det verkar som att folk har svårt att höra dig tydligt, kan orsaken vara att mikrofonporten har samlat damm och behöver rengöras. Detta kan göras ganska enkelt genom att använda en torr tandborste eller bomullspinne.

You might be interested:  Problemet med att Astro A50-mikrofonen inte fungerar på en dator

Var finns mikrofonen på iPhone? iPhone har totalt tre mikrofoner. Beroende på vilken modell du har kan din iPhone se lite annorlunda ut än diagrammen nedan. Men den ungefärliga platsen för de tre mikrofonerna på iPhone är generellt sett densamma för alla modeller från och med iPhone 8. Den första hittas till vänster och höger om bottenkontakten längst ner på telefonen. Du kommer att se två urtag som rymmer både högtalarna och den nedre mikrofonen:.

Den andra mikrofonen finns högst upp på telefonen i högtalargrillen.

Den tredje mikrofonen finns på baksidan av telefonen. Beroende på vilken iPhone-modell du har kan den exakta platsen vara lite annorlunda, men den kommer alltid att vara nära kamerlinserna.

När du har rengjort mikrofonerna kan du testa dem genom att ringa ett samtal eller ta en kort videoklipp. Om högtalarna också ger dig problem, kolla hur du rengör dina iPhone-högtalare.

Varför kan folk inte höra mig när jag ringer dem på iPhone?

Följande steg kan också hjälpa till att lösa problemet:

1. Aktivera flygplansläge och vänta i cirka en minut, sedan avaktivera flygplansläget igen.

2. Öppna Inställningar > Allmänt > Om på din iPhone och installera eventuella operatörsuppdateringar om du blir uppmanad att göra det.

3. Gå till Inställningar > Allmänt > Överför eller Återställ iPhone > Återställ > Återställ nätverksinställningar.

Notera: Var noga med att följa dessa steg noggrant för att undvika eventuell skada på enheten.

Mikrofonen kan blockeras av skal

Om din iPhone-mikrofon inte fungerar och du använder ett skal med din iPhone kan det blockera mikrofonen och göra det svårare att uppfatta ljud. Prova att ta bort skalet och testa sedan mikrofonen genom att ringa samtal, använda röstmeddelanden eller spela in en kort video. Om mikrofonen verkar fungera bättre utan skalet kan det vara värt att investera i ett annat telefonfodral.

Varför fungerar inte rösten på mina iPhone-samtal?

På iPhone, se till att mottagaren inte är blockerad eller smutsig. Om det behövs, rengör högtalaren eller mottagningsöppningen med en liten borste med mjuka borst. Se till att borsten är ren och torr. Gå till Inställningar > Ljud (eller Inställningar > Ljud & Haptik) och dra Ringer- och Alarmeringsskärmen fram och tillbaka några gånger.

1. Kontrollera om mottagaren på din iPhone är blockerad eller smutsig.

2. Om så behövs, använd en liten borste med mjuka borst för att rengöra högtalaren eller mottagningsöppningen.

You might be interested:  Stuck in a Weight Loss Rut: My Journey After Gastric Bypass

3. Se till att borsten är ren och torr innan du använder den.

Kom ihåg att följa dessa steg noggrant för bästa resultat när du löser problem med ljudmottagning på din iPhone!

Lösning för att ändra mikrofoninställningar på iPhone

Om du bara har problem med mikrofonen i en specifik app kan det vara så att dina integritetsinställningar står i vägen. IPhone erbjuder sekretessalternativ för att hindra appar från att lyssna på din mikrofon, så om inställningen är avstängd kommer mikrofonen inte fungera i vissa appar.

Följ dessa steg för att ändra mikrofoninställningar på din iPhone:

1. Öppna Inställningar-appen.

2. Bläddra ner och tryck på Sekretess och säkerhet.

3. Tryck på Mikrofon.

4. Hitta appen som behöver åtkomst till mikrofonen och aktivera eller inaktivera växeln bredvid den. Om växeln är grön har appen åtkomst till mikrofonen.

Genom att följa dessa enkla steg kan du justera inställningarna för mikrofonåtkomst på din iPhone utan problem.

Efter det kan du återgå till appen som gav dig problem och kontrollera om mikrofonen fungerar nu.

Förhoppningsvis har någon av de tidigare lösningarna fungerat för dig. Om din iPhone-mikrofon fortfarande inte fungerar även efter att du har försökt alla steg vi föreslog, kan det vara ett hårdvaruproblem. I så fall behöver du kontakta Apple Support eller besöka en Apple Store för ytterligare hjälp. Nästa steg är att ta reda på hur du fixar problemet med AirPods-mikrofonen som inte fungerar..

Varför kan jag inte höras på min iPhone? Det kan vara så att du är tystad i den app du använder, eller så kan det finnas en hårdvaruproblem som påverkar din iPhone. Att ta bort ditt skal och rengöra högtalarna kan hjälpa.

Hur aktiverar jag mikrofonen på min iPhone? Öppna Inställningar-appen, tryck på Sekretess & Säkerhet, tryck på Mikrofon och slå sedan på de appar du vill ha den aktiverad för.

Registrera dig här för att få vår GRATIS Dagliga Tips direkt till din inkorg och bli en mästare på din iPhone på bara en minut om dagen.

Varför fungerar inte min mikrofon?

Se till att din mikrofon eller headset är korrekt ansluten till datorn. Kontrollera också att din mikrofon eller headset är inställd som standardinspelningsenhet i systemet. Så här gör du detta i Windows 10: Klicka på Start, välj sedan Inställningar > System > Ljud och ljudutrustning.