Lenovo X61 Battery Plugged In Not Charging

Lenovo X61 är en populär bärbar dator som används av många människor runt om i världen. Men ibland kan användare stöta på problem med batteriet, specifikt att det inte laddar även när den är ansluten till strömkällan. Det här problemet kan vara frustrerande och hindra användare från att kunna använda sin laptop utan att behöva hålla den inkopplad hela tiden. I denna artikel kommer vi att undersöka orsakerna till varför Lenovo X61-batteriet inte laddas trots att det är anslutet till ström samt ge några möjliga lösningar för detta irriterande problem.

Varför laddas inte mitt Lenovo-laptopbatteri när det är inkopplat?

För att åtgärda problemet behöver du först kontrollera strömkabeln och se till att den är ordentligt ansluten både till datorn och eluttaget. Om detta inte fungerar kan du försöka dra ut och sätta in strömkabeln igen. Om det inte heller fungerar kan du prova att ta bort batterierna och bara använda strömadaptern för att se om det hjälper.

Det första steget är alltså att dubbelkolla så att strömkabeln sitter korrekt i både datorn och vägguttaget. Om detta inte löser problemet, testa sedan genom att dra ur kabeln helt från både dator och vägguttag, för att sedan koppla in den igen på båda ställena. Om problemet fortfarande kvarstår, kan du prova genom att ta ut batterierna helt från datorn och istället enbart använda dig av strömadaptern för att se om det gör någon skillnad.

Om ingenting av ovanstående tips hjälper finns det möjlighet att batteriet eller laddningsporten kan vara skadade, vilket skulle kräva ytterligare felsökning eller reparation hos en tekniker.

Lösning på problemet med Lenovo som inte laddar när den är inkopplad

Här är några lösningar att prova. Du behöver inte prova dem alla; testa bara en i taget tills ditt batteri fungerar igen.

Här är några åtgärder du kan vidta om din Lenovo X61-batteri inte laddar när den är ansluten till ström:

1. Felsök eventuella hårdvaruproblem – Kontrollera att batteriet och strömkabeln är korrekt anslutna och fungerar som de ska. Du kan också försöka använda en annan strömkälla eller kabel för att se om det gör någon skillnad.

2. Utför en nollställning av strömmen på din laptop – Stäng av datorn, koppla bort batteriet och tryck på startknappen i cirka 30 sekunder för att tömma allt överskott av elektricitet från systemet. Sätt sedan tillbaka batteriet och slå på datorn igen.

You might be interested:  Ansiktet är inte tillgängligt för identifiering just nu

3. Uppdatera drivrutinerna för batteriet – Besök Lenovos webbplats och leta efter uppdaterade drivrutiner för ditt specifika modellnummer. Ladda ner och installera eventuella tillgängliga uppdateringar för att se om det löser problemet med laddningen.

4. Uppdatera BIOS (grundläggande inmatnings- / utmatningssystem) – Detta ansvarar bland annat för energihantering i din laptop. Gå till Lenovos supportwebbplats, sök efter rätt BIOS-uppdatering baserat på ditt modellnummer och följ instruktionerna noggrant under installationsprocessen.

5. Byt till en Chromebook – Om ingenting ovan fungerar kan du överväga att byta till en Chromebook istället. Dessa bärbara datorer använder sig av Googles operativsystem och har ofta längre batteritid än traditionella laptops.

Kom ihåg att dessa åtgärder kan vara olika för olika modeller, så det är alltid bäst att kontrollera Lenovos supportwebbplats eller kontakta deras kundtjänst för specifika instruktioner baserat på din enhet.

Märk: bildexemplen som visas här är hämtade från en dator med Windows 10, men samma åtgärder kan användas för att lösa problemet på både Windows 8 och Windows 7.

Lösning 1: Felsök hårdvaruproblem med Lenovo X61-batteriet

När du upptäcker att ditt laptopbatteri är anslutet men inte laddas, är en av de första felsökningsstegen att kontrollera om det finns några fel på din hårdvara och se till att alla komponenter fungerar korrekt.

Se till att din strömkabel inte är skadad. Om kabeln inte fungerar kommer du inte att kunna ladda.

En dålig AC-adapter kan orsaka problem med batteriladdningen även om du har anslutit ditt batteri. Du kan prova en annan AC-adapter och se om det gör någon skillnad.

Lösning 2: Återställ strömmen på din Lenovo X61-bärbara dator

Om din Lenovo är ansluten till ström men inte laddar kan du också försöka återställa strömmen på din laptop, och denna metod fungerar för många som har samma problem. Här är vad du behöver göra:

Stäng av din bärbara dator.

Koppla ur laddaren (strömkabeln).

Ta ut batteriet från din bärbara dator.

Håll ned strömknappen i 30 sekunder och släpp sedan.

Sätt tillbaka batteriet och koppla in laddaren i din bärbara dator.

Starta din dator, och nu bör den börja laddas.

Om denna lösning inte fungerar för dig, behöver du inte oroa dig. Vi har andra metoder som du kan prova.

Lösning 3: Uppdatera din batteridrivrutin för Lenovo X61

A missing or outdated battery driver in your Lenovo can also cause the “plugged in not charging” issue. So you should make sure that your battery driver is up to date, and update it if it’s not.

Du kan besöka tillverkarens webbplats och ladda ner samt installera den senaste versionen av din batteridrivrutin. Om du inte har tid eller tålamod kan du göra det automatiskt med hjälp av Driver Easy.

You might be interested:  Canon Pixma Ip6600D skrivhuvud ej installerat

Driver Easy kommer automatiskt att känna igen ditt system och hitta rätt drivrutiner för det. Du behöver inte veta exakt vilket system din dator kör, du behöver inte riskera att ladda ner och installera fel drivrutin, och du behöver inte oroa dig för att göra ett misstag vid installationen.

Du kan uppdatera dina drivrutiner automatiskt med antingen den GRATIS eller Pro-versionen av Driver Easy. Men med Pro-versionen tar det bara 2 klick (och du får full support och en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti).

1. Ladda ner och installera Driver Easy.

4. Start om din dator för att ändringarna ska träda i kraft.

Driver Easy Pro-versionen inkluderar komplett teknisk support. Om du behöver hjälp, vänligen kontakta Driver Easys supports team på [email protected].

Anslut nu din Lenovo-laddare igen för att se om den fungerar.

Har du fortfarande ingen tur? Okej, det finns en sista sak att prova.

Lösning 4: Uppdatera din BIOS – Lenovo X61-batteriet laddas inte trots att det är anslutet

BIOS står för Basic Input Output System. Det är en programvara som lagras på en liten minneskrets i moderkortet till din dator. BIOS används för att identifiera och felsöka hårdvaruproblem i din dator eller bärbara dator.

Om du upplever problemet med att din Lenovo X61-batteri inte laddas trots att den är ansluten till ström, kan det bero på felaktiga inställningar i BIOS-firmwaren. För att lösa detta kan du försöka uppdatera din Lenovo BIOS till den senaste versionen.

Viktigt: Var extra försiktig vid uppdatering av BIOS. Om du gör ett misstag eller om det uppstår ett fel kan din laptop bli oanvändbar och du kan förlora dina data. Så se alltid till att säkerhetskopiera dina data på din laptop innan du uppdaterar BIOS.

För att uppdatera din BIOS, gå till Lenovo Support-sidan och låt den identifiera din dator. Gå till produktsidan för din laptop och navigera sedan till Drivrutiner & Programvara > BIOS. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att uppdatera BIOS för din Lenovo-laptop.

Efter att du har uppdaterat, försök att koppla in din batteriladdare igen och se om det löser ditt problem.

Om problemet med att batteriet inte laddar fortfarande kvarstår kan det vara nödvändigt att kontakta Lenovo Support för att få det reparerat eller ersatt.

Lösning 5: Byt till en Chromebook – Lenovo X61-batteri anslutet men laddas inte

Windows är en teknologi som funnits länge. Visst, Windows 10 är relativt nytt, men det är fortfarande bara den senaste versionen av ett operativsystem som utvecklades för en svunnen era (före internet).

I dagens digitala era, där vi har tillgång till internet, snabba anslutningshastigheter och gratis molnlagring samt ett obegränsat utbud av webbapplikationer som Gmail, Google Docs, Slack, Facebook, Dropbox och Spotify är den gamla Windows-metoden med lokalt installerade program och lokal filförvaring helt föråldrad.

You might be interested:  En enkel varelse kan inte bara gå in i Mordor

Varför är det ett problem? Eftersom när du ständigt installerar okontrollerade tredjepartsprogram, öppnar du ständigt dörren för virus och annan skadlig programvara. (Och Windows osäkra behörighetssystem förvärrar detta problem.)

Windows har alltid haft problem med att hantera installerad programvara och hårdvara. Om din dator stängs av oväntat, eller om ett program installeras, avinstalleras eller uppdateras felaktigt, kan det leda till korruption i registret. Det är därför Windows-datorer alltid blir långsammare och instabila över tiden.

Eftersom allt är installerat och sparat lokalt tar det inte lång tid innan du får slut på diskutrymme och din hårddisk blir fragmenterad, vilket gör att allt blir ännu långsammare och mer instabilt.

För de flesta människor är det enklaste sättet att lösa Windows-problem att helt överge Windows och istället byta till ett snabbare, mer pålitligt, säkrare, lättanvänt och billigare operativsystem.

ChromeOS känns mycket likt Windows, men istället för att installera massor av program för att mejla, chatta, surfa på internet, skriva dokument, göra skolpresentationer, skapa kalkylblad och allt annat du normalt gör på en dator använder du webbappar. Du behöver inte installera någonting alls.

Det innebär att du inte har några problem med virus och skadlig programvara, och din dator blir inte långsammare över tiden eller instabil.

För att få mer information om fördelarna med ChromeOS och för att se jämförelsevideor och demonstrationer, besök GoChromeOS.com.

Det är allt. Hoppas att detta inlägg kommer till nytta och löser ditt problem med Lenovo-batteriet som inte laddar när det är anslutet. Du är välkommen att lämna en kommentar och berätta vilken lösning som hjälper dig. Om du har några frågor kan du gärna lägga till en kommentar så ska vi se vad mer vi kan göra.

Batteriet är anslutet men laddas inte

Det kan vara så att din laddningskabel är löst, urkopplad eller skadad. Det kan också vara så att laddningskabeln har en svag anslutning eftersom den inte tillverkades av din laptops tillverkare. Dina laddningsportar kan vara igentäppta med smuts eller skräp som hindrar dem från att fungera korrekt. En genomgång och noggrann rengöring av din laptop kan hjälpa till i detta fall.

Reset Lenovo battery

Power drain your laptop by disconnecting the AC adapter and removing both the batteries. Then, hold down the power button for 30 seconds and release it. Reinsert the batteries and try the battery reset process again. Reset the BIOS to default settings.

Laptop only showing plugged in

2. Batteriladdningsproblem: Om du har problem med att ladda ditt Lenovo X61-batteri när det är anslutet till elnätet, kan det bero på felaktiga ströminställningar. Kontrollera och justera dessa inställningar för att möjliggöra korrekt laddning av batteriet.