Laptop To Tv Sound Not Working Hdmi

När du ansluter din laptop till en TV via HDMI-kabel för att titta på filmer eller spela spel, kan det vara frustrerande om ljudet inte fungerar som det ska. Detta problem är ganska vanligt och kan bero på olika faktorer. I denna artikel kommer vi att utforska några möjliga orsaker till varför ljudet inte fungerar när du använder HDMI-anslutningen mellan din laptop och TV, samt ge dig några potentiella lösningar för att åtgärda problemet.

Lösning 1: Kontrollera om alla hårdvaruenheter fungerar korrekt

Broken hardware devices probably cause HDMI not working. So before moving on to other solutions, check if all hardware devices work properly:

Kontrollera om kabeln har något problem. Använd en annan kabel och se om problemet löser sig.

2. Kontrollera om utgångsporten fungerar korrekt. Om din dator har flera HDMI-utgångsportar, prova olika portar och se om problemet löser sig.

3. Kontrollera om monitorn fungerar korrekt. Se till att volymen på monitorns högtalare inte är nedskruvad eller avstängd. Försök sedan ansluta monitorn till en annan dator.

Lösning 2: Ställ in HDMI-enheten som standardenhet

Om HDMI-enheten inte är inställd som standardenhet kan du inte höra ljudet från HDMI-utgången. Följ stegen nedan för att ställa in HDMI-enheten som standardenhet:

För att lösa problemet med att ljudet inte fungerar när du ansluter din laptop till en TV via HDMI, kan du följa dessa steg:

1) Högerklicka på ikonen för ljudvolymen i det nedre högra hörnet av Windows. En snabbmeny kommer att visas.

3) Se till att rätt enhet är vald som standard för uppspelning. Om din TV inte är listad, kontrollera om den är korrekt ansluten och upptäckt av datorn.

4) Om din TV finns med bland de tillgängliga enheterna, dubbelklicka på den för att välja den som standardenhet.

6) Om ingenting händer eller om ingen annan enhetsalternativ visas, kan det vara nödvändigt att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort och/eller ljudkort. Besök tillverkarens webbplats och leta efter de senaste drivrutinerna som är kompatibla med ditt system.

7) Installera eventuella uppdateringar och starta om datorn innan du testar igen.

Genom att följa dessa steg bör du kunna åtgärda problemet med avsaknad av ljud när du använder HDMI-anslutningen mellan din laptop och TV.

3) I Playback-fliken väljer du Digital Output Device eller HDMI-alternativet. Klicka på Ange som standard och klicka på OK. Då kommer ljudutgången via HDMI att ställas in som standard.

You might be interested:  How I, The Virus-Fighter, Will Keep You Safe

Om du inte ser alternativet Digital Output Device eller HDMI i fliken Uppspelning, högerklicka på en tom plats och välj sedan Visa frånkopplade enheter och Visa inaktiverade enheter i snabbmenyn. Ställ sedan in det som standardenhet.

Varför fungerar inte ljudet på min TV från laptop HDMI?

Detta innebär att du kanske behöver ändra inställningarna för varje HDMI-port som en enhet är ansluten till. Kontrollera ljudutgångsinställningarna på din källenhet för att se till att den är inställd på att skicka ut en kompatibel ljudsignal. Du kan behöva ändra ljudutgångsinställningarna på din källenhet.

Lösning 3: Uppdatera ljuddrivrutinen

Your HDMI no sound problem can be caused by corrupt or missing audio driver issues. To fix the problem, you can try to update the sound driver.

Det finns två sätt att få rätt drivrutiner för ditt ljudkort: manuellt eller automatiskt.

Uppdatera drivrutinerna manuellt – Du kan uppdatera dina ljuddrivrutiner manuellt genom att gå till tillverkarens webbplats för ditt ljudkort och söka efter den senaste korrekta ljuddrivrutinen. Se till att bara välja drivrutiner som är kompatibla med din version av Windows 10.

Automatisk uppdatering av drivrutiner – Om du inte har tid, tålamod eller datorfärdigheter att manuellt uppdatera dina ljuddrivrutiner kan du istället göra det automatiskt med Driver Easy. Driver Easy kommer automatiskt att känna igen ditt system och hitta de korrekta drivrutinerna för ditt ljudkort och din version av Windows 10, och den kommer att ladda ner och installera dem korrekt.

2) Run Driver Easy and click the Scan Now button. Driver Easy will then scan your computer and detect any problem drivers.

3) Klicka på Uppdatera-knappen bredvid en markerad ljuddrivrutin för att automatiskt ladda ner och installera rätt version av denna drivrutin (du kan göra detta med den GRATIS versionen).

Or click Update All to automatically download and install the correct version of all the drivers that are missing or out of date on your system (this requires the Pro version – you’ll be prompted to upgrade when you click Update All).

Den professionella versionen av Driver Easy inkluderar komplett teknisk support. Om du behöver hjälp, vänligen kontakta supportteamet på Driver Easy via e-postadressen [email protected].

Hur får jag ljudet från min laptop till min TV med HDMI?

För att ändra ljudutgången till din HDMI-kabel på Windows, kan du följa dessa steg:

1. Sök och öppna Kontrollpanelen.

2. Klicka på Ljud och sedan på fliken Uppspelning.

3. Ljudfönstret öppnas nu. Välj den enhet som är ansluten med HDMI-kabeln under fliken Uppspelning.

Exempel: Om du vill spela upp ljud från datorn genom en TV-skärm via HDMI-kabeln, behöver du välja TV:n som standardljudutgång i Windows inställningar för att säkerställa korrekt ljuduppspelning.

Lösning 4: Byt till ChromeOS – Ljudet fungerar inte via HDMI

Windows är en teknologi som funnits länge. Visst, Windows 10 är relativt nytt, men det är fortfarande bara den senaste versionen av ett årtionden gammalt operativsystem, designat för en svunnen era (före internet).

You might be interested:  n handlar om problemet med att en USB-enhet inte känns igen av Windows 10

I och med att vi har internet, snabba anslutningshastigheter, gratis molnlagring och oändliga webbappar (som Gmail, Google Docs, Slack, Facebook, Dropbox och Spotify) är hela Windows sätt att göra saker – med lokalt installerade program och lokal filförvaring – helt föråldrat.

Varför är det ett problem? Eftersom när du ständigt installerar okontrollerade tredjepartsprogram, öppnar du ständigt dörren för virus och annan skadlig programvara. (Och Windows osäkra behörighetssystem förvärrar detta problem.)

Windows har alltid haft problem med att hantera installerad programvara och hårdvara. Om din dator stängs av oväntat eller om ett program installeras, avinstalleras eller uppdateras felaktigt kan det leda till korruption i registret. Det är därför Windows-datorer alltid blir långsammare och instabila över tiden.

Eftersom allt är installerat och sparat lokalt tar det inte lång tid innan du får slut på diskutrymme, och din disk blir fragmenterad, vilket gör att allting blir ännu långsammare och mer instabilt.

För de flesta människor är det enklaste sättet att lösa Windows-problem att helt överge Windows och istället byta till ett snabbare, mer pålitligt, säkrare, lättare att använda och billigare operativsystem.

ChromeOS känns mycket likt Windows, men istället för att installera massor av program för att mejla, chatta, surfa på internet, skriva dokument, göra skolpresentationer, skapa kalkylblad och allt annat du normalt gör på en dator använder du webbappar. Du behöver inte installera någonting alls.

Det innebär att du inte har några problem med virus och skadlig programvara, och din dator blir inte långsammare över tiden eller instabil.

För att få reda på mer om fördelarna med ChromeOS och för att se jämförelsevideor och demonstrationer, besök GoChromeOS.com.

Hoppas att instruktionerna ovan hjälper dig att lösa problemet. Om du har några frågor eller idéer är du välkommen att lämna dina kommentarer. Jag skulle gärna vilja höra om några idéer eller förslag från dig.

How to get sound through HDMI on TV

För att lösa problemet med ljud som inte fungerar när du ansluter din laptop till en TV via HDMI, kan du följa dessa steg:

1. Öppna Hem&gt, Inställningar&gt, Ljud&gt, Högtalarinställningar. Välj Mottagare (HDMI) från listan.

2. Öppna Meny&gt, Ljud&gt, Högtalarlista. Välj Mottagare (HDMI) från listan.

3. Kontrollera att rätt ljudutgång är vald och justera volymen vid behov.

4. Starta om både din laptop och TV för att se om det åtgärdar problemet.

Genom att följa dessa steg bör du kunna få ljudet att fungera korrekt när du använder HDMI-anslutningen mellan din laptop och TV:n.

HDMI not working between laptop and TV

1. Kabeln kan vara defekt. Testa att koppla ur den nuvarande kabeln och använda en annan för att se om problemet löser sig.

2. Om du ser någon skada på kabeln, som exempelvis bruten eller trasig isolering, behöver du ersätta den med en ny.

3. Det kan finnas problem med anslutningen mellan datorns HDMI-port och TV:ns HDMI-ingång. Prova att rengöra kontakterna försiktigt och se om det hjälper.

You might be interested:  Samsung Galaxy S9 och Note 9: En episk strid mellan två teknikgiganter!

4. Din laptops ljudinställningar kan vara felaktiga eller inte korrekt konfigurerade för HDMI-anslutning. Kontrollera ljudinställningarna i datorns systemmeny och se till att rätt utgångsenhet är vald.

5. Det kan finnas inkompatibilitetsproblem mellan din laptop och TV:n gällande ljudformatet över HDMI-kabeln. Försök ändra ljudformatet i dina enhetsinställningar för att matcha TV:ns krav.

6. Ibland kan det vara nödvändigt att uppdatera grafikdrivrutinerna på din laptop för att säkerställa kompatibilitet med TV:n via HDMI-anslutningen.

7. Vissa laptops har specifika tangentkombinationer (Fn + F-tangent) som styr ljudutgången genom olika portar, inklusive HDMI-porten. Se till att rätt tangentkombination är aktiverad för att skicka ljudet till TV:n.

8. Det kan finnas problem med TV:ns ljudinställningar eller volymkontroller. Kontrollera TV:ns inställningar och se till att rätt ingång är vald samt att volymen inte är på tyst läge.

9. Din laptops operativsystem kan behöva uppdateras för att lösa eventuella buggar eller kompatibilitetsproblem som påverkar HDMI-ljudet.

10. Om ingen av ovanstående åtgärder fungerar, kan det vara värt att kontakta en professionell tekniker för vidare felsökning och reparation.

Kom ihåg att dessa är bara några möjliga orsaker och lösningar, och det kan finnas andra faktorer som påverkar varför ljudet inte fungerar via HDMI-anslutningen mellan din laptop och TV:n.

Hur löser jag inget ljud på HDMI?

Kontrollera dina hårdvaruenheter. Om det finns trasiga hårdvaruenheter kan ljudet inte komma genom HDMI.

– Gör din HDMI till standarduppspelningsenhet. Om HDMI-enheten inte är inställd som standardenhet kommer det inte att finnas något ljud från HDMI-utgången.

– Uppdatera ljuddrivrutinen.

– Använd ljudfelsökaren.

P.S. Se till att du har rätt kablar och anslutningar mellan din laptop och TV:n för att säkerställa korrekt överföring av ljudsignalen.

Casting laptop screen to TV with sound

Följ dessa steg för att lösa problemet med ljudet från din laptop till TV:n via HDMI:

1. Navigera till Chrome-inställningarna genom att klicka på ikonen längst upp till höger i webbläsaren.

4. Välj den Chromecast-enhet du vill casta till.

7. Starta om datorn och försök igen.

Om problemet kvarstår kan det vara värt att kontrollera kablar, uppdateringar av drivrutiner eller prova en annan HDMI-port på TV:n.

Kom ihåg att olika operativsystem och versioner av Chrome kan ha lite olika gränssnitt, så vissa steg kan variera något beroende på din specifika konfiguration.

How do I get sound from my laptop to my TV using HDMI Windows 7?

Följ dessa steg för att lösa problemet med ljudet från din laptop till TV:n via HDMI:

1. Navigera till och välj Kontrollpanelen i menyn till höger.

2. Bläddra nedåt tills du hittar ikonen för ljud och dubbelklicka på den för att visa dess inställningar.

4. Ljudet kommer nu automatiskt att skickas ut genom HDMI.

Kom ihåg att kontrollera om dina drivrutiner är uppdaterade och om rätt HDMI-ingång är vald på TV:n.