Windows 10 Android Usb Device Not Recognized

När du använder länkar på vår webbplats och gör ett köp kan vi tjäna en provision som stöd för MSPoweruser. Vi är tacksamma för våra läsares hjälp genom att använda dessa länkar.

Läs igenom sidan om affiliate disclosure för att ta reda på hur du kan hjälpa MSPoweruser utan ansträngning och utan att spendera några pengar.

Om Windows 10 inte känner igen din Android-enhet kan du vara osäker på vad du ska göra. Det är vanligt att ansluta din dator till din Android-enhet för uppgifter som filöverföring och USB-tethering.

Unfortunately, many users have encountered this problem. It’s also worth mentioning that it manifests differently depending on the underlying cause.

Jag har sammanställt 11 beprövade lösningar som tar itu med detta problem direkt. Fortsätt läsa när jag går igenom lösningarna i detalj!

Hur fixar jag att min USB-enhet inte känns igen på Android?

För att kunna lösa problemet med att Windows 10 inte känner igen din Android-enhet via USB, behöver du se till att enheten är aktiverad för USB-felsökning. På många Android-enheter kan du kontrollera om USB-felsökning är aktiverat genom att gå till Inställningar|Utvecklaralternativ-sidan. Om det inte är aktiverat, så måste du göra det.

Nästa steg är att installera rätt USB-drivrutin för din Android-enhet på datorn. Drivrutinen gör det möjligt för datorn och enheten att kommunicera korrekt via USB-anslutningen. Du kan vanligtvis hitta den senaste drivrutinen på tillverkarens webbplats eller genom en sökning online.

Efter installationen av drivrutinen bör Windows 10 kunna känna igen din Android-enhet när du ansluter den via USB-kabeln. Om problemet kvarstår kan det vara värt att prova en annan USB-port eller byta ut kabeln för att se om det hjälper till att lösa problemet.

Lösningar: Windows 10 känner inte igen Android-enheten

Om Windows 10 inte känner igen en Android-enhet beror det troligen på problem med USB-kabeln eller porten. Andra faktorer kan vara drivrutinsproblem, konflikter med annan programvara och felaktig USB-konfiguration.

Windows 10: Problem med att Android USB-enhet inte känns igen

Försök att starta om din dator och se om det löser problemet. Detta kan hjälpa eftersom tillfälliga processer på din dator kan orsaka en felaktig funktion för USB-enheter.

Ta bort alla tillbehör – mus, tangentbord USB-kabel och andra – som är anslutna till din dator. Starta om datorn. Anslut Android-enheten som du har detta problem med till datorn.

Lösning för Windows 10: Android USB-enhet inte igenkänd

USB-kablar går ofta sönder. Dessutom kan vissa sakna funktionen för filöverföring och endast ladda när de är anslutna till en dator. Därför rekommenderar jag att skaffa en ny USB-kabel med stöd för filöverföring.

You might be interested:  Hur man undviker att se ut som en oskuld

Du bör också kontrollera din kabel för smuts och rengöra den.

Lösning för Windows 10: Android USB-enhet inte igenkänd på datorn

The USB port on your device may also be having issues. Fortunately, since many PCs feature multiple USB ports, attempting a different one might resolve the issue.

Om du har bytt till en ny port och använt en ny kabel, men problemet kvarstår, är det troligen inte relaterat till hårdvaran. I så fall bör följande lösningar hjälpa dig att åtgärda problemet..

Windows 10 känner inte igen Android USB-enhet: Kontrollera USB-anslutningsinställningarna

När du ansluter en Android-telefon till en dator med hjälp av en USB-kabel visas det alltid ett meddelande på den anslutna telefonen.

Denna varning gör det möjligt för dig att konfigurera USB-anslutningen till filöverföring eller MTP, eftersom den som standard är inställd på laddning. Därför kan Windows 10 ha svårt att känna igen Android om USB-konfigurationen är inställd på laddning.

Anslut din enhet till din dator och öppna dess meddelandefält.

2. Click the ” Charging this device via USB ” notification.

3. På den resulterande sidan, ställ in alternativet ‘ ANVÄND USB FÖR ‘ till Att överföra filer/Android Auto. Du kan också välja andra alternativ om du ansluter av en annan anledning..

Detta bör få din Android-telefon att visas på din dator och därmed lösa problemet.

Lösning: Hur du aktiverar USB-felsökning på Windows 10 för Android-enheter

Ibland behöver du aktivera USB-felsökning på din Android-enhet för att vissa USB-funktioner ska fungera. Dessa funktioner inkluderar Android Debug Bridge (ADB).

Gå till Inställningar på din Android-telefon > Om telefonen.

Tryck på Byggnummer 7 gånger för att aktivera Utvecklarläge.

3. Nu söker du efter Utvecklarläge på inställningssidan för din telefon och väljer det matchande resultatet.

4. På den resulterande sidan navigerar du till USB-felsökning och aktiverar skjutreglaget framför det.

Lösning: Windows 10 känner inte igen Android USB-enheten

Om problemet fortsätter kan det vara en drivrutinsfråga. Jag rekommenderar att skanna efter hårdvaruförändringar i Windows 10 Enhetschef. Detta hjälper till att identifiera och installera eventuella nödvändiga drivrutiner för nyanslutna enheter, som din telefon.

För att öppna Start-menyn, tryck på Windows + X och välj sedan Enhetshanteraren.

2. Klicka på skanningsikonen i Enhetschef-fönstret för att söka efter enheter.

Efteråt bör du starta om din dator för att säkerställa en smidig anslutning med Android-enheten.

Drivrutiner spelar en viktig roll för att underlätta kommunikationen mellan ansluten hårdvara och operativsystemet. Om Windows 10 inte känner igen Android kan det bero på en föråldrad drivrutin. För att åtgärda detta problem, följ stegen nedan:

Tryck på Windows + X för att öppna Start-menyn på din dator.

3. Öppna Enhetschef på din dator och leta upp kategorin Bärbara enheter. Dubbelklicka på den för att öppna den.

4. Högerklicka på namnet på din Android-telefon under alternativet Bärbara enheter och välj Uppdatera drivrutin..

5. Klicka sedan på Bläddra igenom min dator efter drivrutiner och välj sedan Låt mig välja från en lista över tillgängliga drivrutiner på min dator.

6. Välj en drivrutin i den resulterande dialogrutan och klicka på Nästa.

Lösning för Windows 10: Android USB-enhet inte igenkänd

Om drivrutinen inte är korrekt installerad kan det hindra Windows från att känna igen Android-enheten. Följ dessa steg för att implementera denna lösning:

Tryck på Windows + X för att öppna Start-menyn på din dator.

3. Öppna Enhetschef på din dator och leta upp kategorin Bärbara enheter. Dubbelklicka på den för att öppna den.

You might be interested:  Den Gröna Blinkande Macbook Laddaren som Vägrar Ladda

4. Högerklicka på namnet på din Android-telefon under alternativet Bärbara enheter och välj Avinstallera enheten..

Efter att ha avinstallerat drivrutinen helt, koppla ur Android USB från din dator och starta om den. Drivrutinen kommer att installeras igen efter att du har anslutit Android USB och problemet bör vara åtgärdat.

Windows 10: Problem med att känna igen Android USB-enhet

En annan effektiv metod för att felsöka problem på Windows 10 är att starta datorn i felsäkert läge. Detta tillvägagångssätt hjälper till att identifiera faktorer som kan hindra din dator från att korrekt känna igen Android-enheten.

3. Gå till Systemkonfigurationen och byt till kategorin Boot.

4. Markera rutorna för Säker uppstart och Minimal, klicka sedan på Tillämpa.

Starta om datorn för att komma in i felsäkert läge. När datorn har startat upp, anslut din Android-enhet och se om den blir igenkänd. Om det fungerar ska du börja aktivera processer och drivrutiner en efter en för att hitta vad som hindrar anslutningen.

Windows 10: Problem med att känna igen Android USB-enhet

Microsoft släpper regelbundet uppdateringar med de senaste fixarna och patcharna. Om du missar någon av dessa kan du uppleva olika problem och buggar. Så se till att ditt operativsystem är uppdaterat.

Lösningen för att åtgärda problemet med Windows 10 som inte känner igen Android USB-enheten

Slutligen finns det några alternativ du kan utforska för att överföra media. Program som och möjliggör en sömlös anslutning mellan din Android och datorn utan att behöva använda USB. Om problemet kvarstår kan du prova någon av dessa programvarulösningar.

Så, nu vet du vad du ska göra om Windows 10 inte känner igen Android. Detta problem kan påverka vem som helst och kan bero på olika faktorer på din dator. Trots det bör genomförandet av de lösningar som beskrivs i denna artikel hjälpa dig att övervinna problemet.

För att lösa problemet är det viktigt att använda USB-kablar som stödjer filöverföring och installera om drivrutinerna på din dator. Du bör också se till att USB-anslutningsinställningen på din dator är inställd på rätt alternativ.

Windows 10 kan ibland ha problem med att känna igen anslutna Android-enheter via USB. Detta kan vara frustrerande när du försöker överföra filer eller utföra andra åtgärder mellan din dator och telefonen. Lyckligtvis finns det några steg du kan ta för att lösa detta problem.

Först och främst, se till att både din dator och Android-enhet är uppdaterade med de senaste drivrutinerna och programvaruuppdateringarna. Ibland kan en föråldrad version av operativsystemet orsaka kompatibilitetsproblem.

Om det inte fungerar, prova att använda en annan USB-port på din dator. Vissa portar kanske inte fungerar korrekt eller har begränsad strömleverans som hindrar enheten från att bli erkänd.

Du bör också kontrollera om USB-kabeln är i gott skick. En trasig eller defekt kabel kan leda till anslutningsproblem.

Slutligen, om ingenting annat fungerar, kan det vara värt att testa din Android-enhet med en annan dator för att se om problemet är specifikt för din Windows 10-dator eller inte. Om enheten fungerar korrekt på en annan dator kan det finnas något mer allvarligt som orsakar problemen på din egen dator.

Kom ihåg att dessa steg endast är riktlinjer och resultat kan variera beroende på olika faktorer. Det rekommenderas också alltid att säkerhetskopiera viktig data innan du utför några ändringar i systeminställningarna.

Min dator upptäcker inte min telefon via USB

1. Inkompatibla USB-kablar: Vissa kablar kan vara inkonsekventa eller fungerar inte korrekt med vissa enheter.

You might be interested:  Grafikkortfläktar snurrar inte vid uppstart

3. Föråldrade drivrutiner: Äldre versioner av drivrutinerna för din Android-enhet kan leda till problem med upptäckt och kommunikation mellan enheten och datorn.

4. Problem med USB-portarna: Ibland kan det finnas problem med de fysiska USB-portarna på din dator, vilket gör att de inte känner igen enheten ordentligt.

5. Skadade USB-kontakter: Om antingen telefonens eller datorns USB-kontakt är skadad kan detta hindra korrekt anslutning och kommunikation.

6. Otillräcklig strömstyrka: Om den använda USB-porten på din dator inte ger tillräckligt med ström till telefonen, kanske den inte känns igen ordentligt.

7. Konflikterande programvara: Viss tredjepartsprogramvara eller antivirusprogram kan störa kommunikationen mellan enheten och datorn genom att blockera nödvändiga drivrutiner eller processer.

8. Telefonens USB-inställningar: Om telefonen har felaktiga eller ändrade USB-inställningar kan detta påverka dess upptäckt av datorn.

9. Problem med operativsystemet: Ibland kan det finnas problem med själva Windows 10-operativsystemet som hindrar korrekt kommunikation mellan enheten och datorn.

10. Hårdvaruproblem: I vissa fall kan det finnas fysiska problem med antingen telefonen eller datorn, såsom trasig kabel, skadade portar eller defekta komponenter, vilket gör att de inte kommunicerar ordentligt.

Det är viktigt att notera att dessa orsaker inte är uttömmande och andra faktorer kan också spela in i varför en Android-enhet inte känns igen av en Windows 10-dator.

Fix USB device not recognized in Windows 10

1. Starta om datorn.

2. Prova en annan USB-port.

3. Testa anslutningen på en annan dator och enhet.

4. Uppdatera Windows till den senaste versionen.

5. Uppdatera drivrutinerna för USB-enheter.

6. Ändra inställningarna för rot-hubben (USB-hubb) i Enhetshanteraren.

7. Inaktivera snabbstartsfunktionen.

Observera att listan kan innehålla färre än 10 punkter beroende på vilka åtgärder som är relevanta för situationen du står inför med din Windows 10-dator och Android-enhet.

Kom ihåg att följa dessa steg noggrant och kontrollera om problemet har lösts efter varje åtgärd innan du går vidare till nästa alternativ.

How to connect Android to Windows 10 USB

1. Anslut din enhet till datorn med en USB-kabel.

2. På enheten, tryck på notifikationen ‘Ladda den här enheten via USB’.

3. Välj ‘Filöverföring’ under ‘Använd USB för’. En filöverföringsruta öppnas på din dator.

I dessa tre steg förklaras hur man ansluter en Android-enhet till en dator via USB och väljer att överföra filer mellan dem istället för bara laddning.

How to connect Android phone to Windows 10 with USB

1. Anslut din Android- eller iPhone-enhet till din laptop med en USB-kabel.

2. Aktivera USB-tethering (Android) eller personligt hotspot (iPhone) i inställningarna på din telefon.

3. Öppna nätverks- och internetinställningarna på datorn för att verifiera anslutningen.

Detta handlar om hur du kopplar upp din mobiltelefon till din laptop via USB för att dela internetanslutningen mellan enheterna.

Hur får jag min Android att känna igen min USB?

Connect a USB storage device to your Android device.On your Android device, open Files by Google .You’ll find a notification that says “USB available.”

– Tap the storage device you want to open.

– To find files, scroll to “Storage devices” and tap your USB storage device.

How do I enable USB on Android?

För att lösa problemet med att Windows 10 inte känner igen din Android-enhet via USB, kan du följa dessa steg:

1. Öppna Inställningar-appen.

2. Välj Lagring.

4. Välj antingen Medieenhet (MTP) eller Kamera (PTP). Om Medieenhet (MTP) inte redan är valt, välj det.

Genom att följa dessa steg bör Windows 10 kunna känna igen din Android-enhet när den ansluts via USB.