Huawei P20 Lite Headphones Not Working

Behöver du hjälp med hörlursuttaget på din Huawei P20 Lite? Få personlig support från en elektronikexpert genom JustAnswer, en samarbetspartner till Android Authority.

Upplever du att hörlursuttaget plötsligt inte fungerar? Problem med hörlursuttaget på smartphones är inte så ovanliga som man kan tro. Det händer många användare och kan vara extremt frustrerande, särskilt för de som regelbundet lyssnar på musik eller befinner sig i bullriga miljöer.

I denna artikel kommer vi att gå igenom några lösningar som förhoppningsvis kan lösa problemet du upplever med hörlursuttaget på din älskade Huawei P20 Lite. Utan att dra ut på det längre, låt oss börja…

Redaktörens kommentar: Vissa av instruktionerna i detta inlägg sammanställdes med hjälp av en Pixel 4a med 5G som kör Android 13. Beroende på vilken enhet och programvara du äger kan vissa steg skilja sig för dig..

Fungerar inte hörlurarna på din Huawei P20 Lite?

Det kan verka uppenbart, men det är fullt möjligt att det inte är något fel på hörlursuttaget och att felet ligger hos hörlurarna. Du kan snabbt kontrollera detta genom att helt enkelt ansluta hörlurarna till en annan enhet. Det behöver inte nödvändigtvis vara en smartphone, utan även en laptop, TV eller vilken annan enhet som har 3,5 mm-uttag fungerar. Om du inte hör något ljud när du använder hörlurarna med en annan enhet har du hittat problemets källa.

Om du har extra hörlurar kan du också använda dem på din enhet. Om du kan använda hörlursuttaget med andra hörlurar är det första tillbehöret problemet. Även om det är sällsynt finns det också en chans att ditt originalpar inte är kompatibelt med din smartphone, även om de fungerar med andra enheter.

Försök att byta ut kablarna på dina hörlurar om de är löstagbara för att se om problemet ligger i kabeln eller portarna. Om det inte hjälper, kan du behöva ersätta dina hörlurar. Om de fungerar bra med en annan enhet så beror problemet på något annat. Då kan du prova någon av de andra lösningarna som listas nedanför.

Problem med Huawei P20 Lite: Hörlurar fungerar inte

Om du har kopplat din smartphone till trådlösa hörlurar, en högtalare eller någon annan enhet via Bluetooth kan hörlursuttaget vara inaktiverat. Vanligtvis bör telefonen känna igen dina anslutna hörlurar och allt ska fungera som det är tänkt, oavsett Bluetooth-inställningar. Men så är inte alltid fallet..

För att lösa problemet med att hörlurarna inte fungerar på Huawei P20 Lite, behöver du bara öppna inställningsmenyn på enheten och hitta Bluetooth-alternativet. Kontrollera om det är aktiverat. Du kan också gå djupare in i inställningarna och se vilka Bluetooth-enheter smarttelefonen är ansluten till.

Om ditt Huawei P20 Lite inte fungerar med hörlurar kan du prova några saker om telefonen är ansluten till en ljudenhet via Bluetooth. Du kan koppla bort eller glömma ljudenheter, men den enklaste lösningen är att stänga av Bluetooth och ansluta hörlurarna direkt med sladd. Om de fortfarande inte fungerar bör du gå vidare till nästa lösning på listan.

Hur man kopplar bort eller glömmer en Bluetooth-enhet:

Följ dessa steg för att lösa problemet med att hörlurarna inte fungerar på Huawei P20 Lite:

1. Öppna Inställningar-appen.

2. Gå till Anslutna enheter.

3. Tryck på kugghjulsikonen bredvid den anslutna enheten.

4. Välj Koppla bort eller Glöm bort.

Genom att följa ovanstående steg kan du koppla bort och glömma bort en ansluten enhet, vilket kan hjälpa till att åtgärda eventuella problem med hörlurar som inte fungerar korrekt på din Huawei P20 Lite-telefon.

Hur man stänger av Bluetooth: Huawei P20 Lite Hörlurar fungerar inte

Följ dessa steg för att lösa problemet med att hörlurarna inte fungerar på Huawei P20 Lite:

You might be interested:  n handlar om att presentera och informera om de senaste uppdateringarna och förändringarna i Prime Access Build Notes

1. Öppna Inställningar-appen.

2. Gå till Anslutna enheter.

3. Tryck på Anslutningsinställningar.

4. Tryck på Bluetooth.

5. Stäng av alternativet Använd Bluetooth genom att växla det till avstängt läge.

Genom att följa ovanstående steg kan du inaktivera Bluetooth-funktionen och sedan aktivera den igen, vilket kan hjälpa till att åtgärda eventuella problem med anslutningen av hörlurar till din Huawei P20 Lite-telefon.

Problemlösning: Huawei P20 Lite – Hörlurar fungerar inte

Som du kan tänka dig, kan mycket damm, ludd och annat skräp tränga in i hörlursuttaget över tid. Detta kan orsaka problem med anslutningen eftersom smutsen kan blockera kontakten mellan hörlurarna och porten.

Om din hörlursuttag inte fungerar på Huawei P20 Lite, är det första du bör göra att undersöka uttaget och se hur smutsigt det är. En ficklampa kan vara användbar för detta ändamål. Nästa steg är att försöka rengöra uttaget och hoppas att det löser problemet. Det finns många sätt att göra detta på, och vissa fungerar bättre än andra.

Först och främst, se till att din enhet är avstängd innan du fortsätter. Blås försiktigt in i hörlursuttaget om smutsen verkar vara lös. Detta bör ta hand om åtminstone några av de större klustren av damm och ludd som finns där inne. Du kan också använda en handhållen luftblåsare, vilket är mycket skonsammare än tryckluft. Det är alltid viktigt att inte oavsiktligt blåsa smuts och damm längre in i hörlursuttaget. Att hålla enheten i en vinkel så att hörlursuttaget lutar nedåt kan hjälpa till med detta.

En mjukborstad pensel, som till exempel en målarpensel, är ett utmärkt sätt att försiktigt ta bort smuts från hörlursuttaget.

En annan bra metod är att använda en mjuk borste med mjuka strån, till exempel en liten pensel. Luta telefonen och rengör försiktigt insidan av hörlursuttaget genom att borsta långsamt från baksidan mot framsidan. Se till att inte trycka för hårt med borsten i telefonen, eftersom detta kan orsaka skador på insidan av hörlursuttaget.

Om inget av dessa alternativ fungerar kan du prova att använda en bomullspinne. Vi rekommenderar inte att använda dessa, men de kan göra jobbet om du är försiktig. Tryck försiktigt in bomullspinnen i hörlursuttaget och snurra den sakta för att fånga upp damm och ludd. Dra sedan försiktigt ut bomullspinnen från hörlursuttaget och kontrollera om det finns några partiklar kvar. Var mycket försiktig när du gör detta, eftersom det sista du vill göra är att orsaka mer skada på enheten. Det är också bäst att undvika att fukta bomullspinnen med alkoholbaserade vätskor, eftersom vätskor inne i elektroniska enheter – särskilt alkoholbaserade vätskor – kan påverka telefonens vattentäthetsklassificering negativt.

Kontrollera hörlursuttaget igen för att se hur mycket damm och ludd du har rengjort. Om det ser bättre ut, sätt i dina hörlurar och kontrollera om allt fungerar som det ska. Om hörlursuttaget är rent men fortfarande inte fungerar bör du gå vidare till nästa avsnitt.

Om du inte är övertygad om att hörlursuttaget är helt fritt från skräp, kan vår guide om hur man rengör Samsung Galaxy Buds ge lite extra information.

Ljudinställningar för Huawei P20 Lite fungerar inte

Det kan finnas en möjlighet att problemet inte ligger i hörlursuttaget eller de hörlurar du använder, utan istället beror på enhetens ljudinställningar. Om så är fallet kan du lösa det snabbt och enkelt. Det mest uppenbara sättet att åtgärda problemet är att kontrollera om telefonen är tystad eller om volymen har sänkts. De flesta telefoner har fysiska knappar för detta ändamål, men du kan också komma åt alla ljudalternativ inom telefonens inställningar.

Vanligtvis finns det inte många inställningar som dessa på en smartphone, så du bör kunna hitta problemet ganska snabbt (om det ens finns något).

Felsökning av ljudproblem på Huawei P20 Lite

Följ dessa steg för att lösa problemet med att hörlurarna inte fungerar på Huawei P20 Lite:

1. Öppna Inställningar-appen.

2. Gå till Ljud och vibrationer.

3. Kontrollera om Medialjudvolymen är påslagen. Höj den om den är avstängd.

Varför fungerar inte mina HUAWEI-öronsnäckor?

Om dina HUAWEI-öronsnäckor inte kan ansluta, återansluta eller upptäckas, eller om Bluetooth-namnet inte visas, kan du försöka felsöka enligt följande:

1. Se till att öronsnäckorna har tillräcklig batterikapacitet: Öppna laddningsfodralet och kontrollera att indikatorlampan är gul eller grön. Om den är avstängd behöver du ladda upp öronsnäckorna.

2. Kontrollera att Bluetooth-funktionen på din enhet är aktiverad och synlig för andra enheter: Gå till inställningarna för Bluetooth på din telefon eller surfplatta och se till att det finns en synlig signal som matchar namnet på dina öronsnäckor.

3. Starta om både dina öronsnäckor och den enhet du vill ansluta dem till: Ibland kan enkla startomstarter lösa problem med anslutningen.

4. Uppdatera programvaran på dina HUAWEI-öronsnäckor: Besök Huaweis officiella webbplats för att se om det finns några nya firmware-uppdateringar som kan fixa eventuella buggar eller problem med anslutningen.

You might be interested:  Hur man blir en spännande Snapchat-stjärna

Genom att följa dessa tips bör du kunna lösa de vanligaste problemen med anslutning och upptäckt av HUAWEI-earphones samt säkerställa optimal användning av dem.

Starta om enheten

Om allt verkar vara i ordning, men hörlursuttaget inte fungerar, kan du prova en annan enkel lösning genom att starta om din enhet. Detta kan ibland lösa många problem med smartphones och tar mindre än en minut. Tryck bara på strömknappen och håll den inne, välj alternativet för omstart, vänta tills enheten slås på igen och kontrollera sedan om problemet kvarstår.

Hur man startar om en Android-telefon

Håll ned strömknappen och välj sedan omstart för att lösa problemet.

Varför fungerar inte mina hörlurar när jag kopplar in dem?

För att lösa problem med hörlurar kan du göra några grundläggande felsökningssteg. För det första, kontrollera om kabeln är skadad. Ibland kan hörlurarna vara skadade även om det inte syns någon fysisk skada på kabeln. Om möjligt, testa att koppla hörlurarna till en annan enhet för att se om de fungerar korrekt där.

Kontrollera också om hörlurarna är ordentligt anslutna till ljuduttaget på enheten. Ibland kan de vara halvt inkopplade vilket gör att ljudet inte fungerar som det ska.

Genom att följa dessa steg kan du förhoppningsvis identifiera och åtgärda problemen med dina Huawei P20 Lite-hörlurar.

Problemlösning: Hörlurar fungerar inte på Huawei P20 Lite

Om inget annat fungerar finns det en sista åtgärd du kan göra innan du söker professionell hjälp. En fabriksåterställning kommer att radera allt innehåll på din telefon och återställa operativsystemet till sina standardinställningar. Om problemet inte beror på hårdvaran bör en fabriksåterställning lösa eventuella programvarubuggar som kan finnas i telefonens kod.

Guide: Hur man gör en fabriksåterställning av Huawei P20 Lite

Följ dessa steg för att återställa Huawei P20 Lite till fabriksinställningarna:

1. Öppna Inställningar-appen.

2. Gå in i System.

3. Välj Återställningsalternativ.

4. Tryck på Radera all data (fabriksåterställning).

5. Tryck på Radera all data igen.

6. Ange din PIN-kod.

7. Bekräfta genom att trycka på Radera all data igen.

Genom att följa ovanstående steg kommer du kunna återställa din Huawei P20 Lite till fabriksinställningarna och eventuellt lösa problemet med hörlurarna som inte fungerar korrekt.

Hur får jag mina hörlurar att fungera på min HUAWEI-telefon?

För att använda hörlurarna måste du först sätta dem i parkopplingsläge. På din telefon eller surfplatta går du till Inställningar, Bluetooth och trycker på namnet på hörlurarna i enhetslistan för att para ihop dem med hörlurarna.

När du har gjort det kommer dina hörlurar att vara anslutna till din enhet via Bluetooth. Du kan nu lyssna på musik eller ta emot samtal genom hörlurarna. Se bara till att de är ordentligt anslutna och fungerar korrekt innan du börjar använda dem.

Problemlösning för Huawei P20 Lite: Hörlurar fungerar inte

Om ingen av de tidigare åtgärderna fungerar, är problemet inte så litet som man hade hoppats. Om din enhet fortfarande är under garanti är det bästa att kontakta återförsäljaren eller tillverkaren. Förklara problemet för företaget och skicka in den för reparation eller utbyte. Det kan ta ganska lång tid i vissa fall, men åtminstone är det gratis.

Om garantin har gått ut kan det vara så att du har telefonförsäkring. Gör bara en ansökan hos din leverantör för att få ersättning.

Det tredje alternativet är det sämsta. Du kan behöva betala för att få enheten reparerad av tillverkaren eller någon som vet vad de gör. Du måste öppna plånboken och betala, men åtminstone kommer du kunna använda hörlursuttaget igen. Annars kan du välja ett par trådlösa hörlurar. Det är inte en riktig lösning, men du kommer i alla fall kunna använda hörlurar.

Varför fungerar inte mina trådbundna hörlurar när jag kopplar in dem i min telefon?

1. Håll ned Power-knappen.

3. Vänta tills telefonen har stängts av och sedan slagit sig själv på igen.

4. Testa dina hörlurar efter att telefonen har startats upp.

Kom ihåg att följa dessa steg noggrant för bästa resultat!

Vanliga frågor och svar om hörlursuttaget på Huawei P20 Lite

Det första du behöver göra är att ta reda på vad som orsakar problemet. Det kan verka uppenbart, men se till att dina hörlurar fungerar genom att ansluta dem till en annan enhet. Om de gör det, kontrollera att hörlurarna inte är anslutna till en annan enhet via Bluetooth. Om hörlursuttaget ser smutsigt ut kan du försiktigt rengöra det med en mjuk borste, som exempelvis en pensel. Du kan också kontrollera ljudinställningarna på din enhet för att säkerställa att volymen är påslagen. Om ingenting av detta hjälper rekommenderar vi att du startar om telefonen eller i värsta fall återställer fabriksinställningarna..

Headphone jacks can become damaged over time if you use an improper implement to clean them or are too forceful. They can also corrode if they’re exposed to moisture, so we don’t recommend using rubbing alcohol when cleaning the headphone jack. This may cause internal damage and reduce the water-resistance rating of your device.

You might be interested:  What Is Not A Transfiguration Spell

Om ljud- och ljuddrivrutinerna på din dator är föråldrade kan du stöta på problem när du försöker ansluta dina hörlurar. Det enklaste sättet att lösa detta är att gå till utvecklarens webbplats för din dator och ladda ner de senaste drivrutinerna. Du kan behöva starta om din dator efteråt och sedan ansluta hörlurarna vid omstarten.

Behöver du fortfarande hjälp med hörlursuttaget på din Huawei P20 Lite? Få personlig support från en elektronikexpert genom JustAnswer, en partner till Android Authority.

My phone does not detect earphones

Om din hörlursuttag har slutat fungera är den första lösningen att rengöra uttaget med en bomullspinne doppad i lite gnidningsalkohol. Hörlursuttaget samlar lätt damm och smuts över tiden på din Android-enhet. Genom att noggrant rengöra uttaget kan du ibland återställa dess funktion.

Det finns flera steg du kan följa för att rengöra hörlursuttaget på Huawei P20 Lite:

1. Stäng av enheten och koppla ur eventuella anslutna hörlurar.

2. Ta en bomullspinne och doppa den i lite gnidningsalkohol.

3. Försiktigt torka av insidan av hörlursuttaget med den fuktiga bomullspinnen.

4. Låt uttaget lufttorka helt innan du använder det igen.

Genom att regelbundet rengöra hörlursuttaget kan du undvika problem med dålig ljudkvalitet eller ingen ljudoutput alls från dina hörlurar på Huawei P20 Lite-enheten.

Hur fixar man trasiga hörlurar som inte fungerar?

1. Räta ut hörlurskabeln.

2. Testa ett annat par hörlurar.

3. Rengör hörlursuttaget.

4. Starta om enheten.

5. Kontrollera ljudinställningarna på enheten.

6. Kolla efter skadade kablar till hörlurarna.

Dessa åtgärder kan hjälpa till att lösa problemet med att hörlurarna inte fungerar på Huawei P20 Lite-telefonen.

Varför upptäcker inte min ljudjacka hörlurar?

Det kan finnas flera orsaker till att dina hörlurar inte fungerar på Huawei P20 Lite. En möjlig anledning är att drivrutinerna för hörlurarna är föråldrade eller inkompatibla, vilket gör dem oigenkännliga av enheten. Det kan också vara ett problem med hörlursuttaget, en bugg i programvaran eller felaktiga inställningar. För att lösa problemet kan du försöka uppdatera dina ljuddrivrutiner, inspektera hörlursuttaget för eventuell skada och justera ljudinställningarna.

P.S. Om ingenting av ovanstående åtgärder hjälper kan det vara värt att testa dina hörlurar på en annan enhet för att se om de fungerar korrekt där.

Skriv gärna igen om du behöver ytterligare hjälp!

Hur återställer jag min hörlursjacka?

För att lösa eventuella tillfälliga programfel som kan påverka hörlursuttaget kan du försöka stänga av din enhet, vänta några sekunder och sedan starta om den. När den har startat om kan du prova att ansluta dina hörlurar och kontrollera om de fungerar korrekt. Detta enkla åtgärd kan ibland rätta till problem med hörlurarna på Huawei P20 Lite.

Om detta inte löser problemet finns det ytterligare några saker du kan prova. Först och främst bör du se till att dina hörlurar är ordentligt anslutna till enheten genom att trycka in dem helt i hörlursuttaget. Ibland sitter de inte helt fast vilket kan orsaka dålig ljudkvalitet eller ingen ljud alls.

Du bör också kontrollera om det finns smuts eller skräp i hörlursuttaget som hindrar korrekt anslutning. Använd en ficklampa för att inspektera uttaget noggrant och rengör det varsamt med en bomullspinne eller komprimerad luft om nödvändigt.

Om ingenting av ovanstående hjälper, kan det vara så att själva hårdvaran är defekt. I så fall rekommenderas det att ta kontakt med Huaweis kundsupport eller besöka en auktoriserad servicecenter för vidare assistans och eventuell reparation av din Huawei P20 Lite-hårdvara.

Varför fungerar inte mina hörlurar när de är inkopplade på Android?

1. Kontrollera hörlursuttaget och volymknapparna på telefonen eller surfplattan.

2. Använd volym upp- och ned-knapparna för att se till att de fungerar korrekt.

3. Inspektera hörlursuttaget med en ficklampa och se till att det inte finns några skräp eller böjda stiftpinnar.

4. Om stiftpinnarna är böjda krävs service för att rätta till problemet.

5. Testa hörlurarna med en annan enhet för att utesluta eventuella problem med själva hörlurarna.

6. Starta om telefonen eller surfplattan och försök sedan ansluta hörlurarna igen.

7. Uppdatera operativsystemet på enheten till den senaste versionen, eftersom detta kan lösa kompatibilitetsproblem.

8. Kontrollera ljudinställningarna på enheten och se till att rätt utgångsenhet är vald (högtalare eller hörlurar).

9. Prova att rensa cacheminnet i inställningarna för appar, då det ibland kan finnas konflikter som orsakar ljudproblem.

10. Om ingenting av ovanstående åtgärder hjälper, kontakta Huaweis kundsupport eller besök en auktoriserad servicecenter för ytterligare assistans.

Kom ihåg att dessa åtgärder endast gäller Huawei P20 Lite-modellen och kan variera för andra enheter.