My Laptop Touchpad Is Not Working

Ibland kan det vara frustrerande när ens laptop touchpad inte fungerar som den ska. Det kan förhindra oss från att navigera smidigt och effektivt på skärmen, vilket kan påverka vår produktivitet och användarupplevelse. I denna artikel kommer vi att undersöka några vanliga orsaker till varför en laptop touchpad kanske inte fungerar och ge dig några potentiella lösningar för att åtgärda problemet.

Min laptop touchpad fungerar inte

Först och främst, när du upptäcker att pekplattan inte fungerar kan din första instinkt vara att få panik och bara fokusera på att lösa problemet med pekplattan. Men innan du går för långt bör du se till att hela datorn inte har låst sig. Det är möjligt att datorn har kraschat eller fryst på ett sätt som gör att ingenting fungerar, inklusive tangentbordet och pekplattan.

Om din laptop touchpad inte fungerar kan det vara ett ovanligt datorfel. Starta om datorn genom att trycka och hålla inne strömbrytaren tills skärmen återställs. När datorn startas om kommer förmodligen touchpaden att fungera som vanligt igen.

Min laptop touchpad fungerar inte – se till att den inte är inaktiverad med en funktionstangent

Letar du efter en Funktionsknapp som kontrollerar styrplattan på din bärbara dator.

Många bärbara datorer har en kombination av funktionstangenter (tryck på Funktionstangenten plus en F-tangent ovanför tangentbordet) som aktiverar och inaktiverar touchpaden. Det är relativt lätt att av misstag stänga av touchpaden, särskilt om du försöker nå en närliggande kombination av funktionstangenter.

Kontrollera tangentbordets funktionstangenter längst upp på tangentbordet för en touchpad-kontroll. Om du ser den, försök att aktivera den igen genom att trycka på Funktion + den tangen. På vissa bärbara datorer kan det vara nödvändigt att trycka på Windows-tangenten istället för Funktionstangenten, så se till att prova det också.

Hur fixar jag min olydiga styrplatta på min bärbara dator?

Omstarta ditt system. Att stänga av och starta om din dator kan lösa många problem, inklusive en bärbar mus eller pekplatta som inte fungerar.

Kontrollera efter smuts. Ibland kan damm och smuts fastna under musen eller på pekplattan och orsaka problem. Se till att rengöra dem regelbundet för att undvika detta.

You might be interested:  n antyder att det finns något mystiskt eller dolt om ugglor som vi kanske inte känner till

Koppla ifrån Bluetooth-enheter. Om du använder en trådlös mus eller tangentbord via Bluetooth, koppla bort dem tillfälligt för att se om det hjälper till att återställa funktionen hos den inbyggda musen eller pekplattan.

Dubbelkolla dina trådlösa anslutningar. Om du använder en extern mottagare för din trådlösa mus eller tangentbord, kontrollera att den är korrekt ansluten till din dator. Ibland kan dålig anslutning leda till problem med den inbyggda musen eller pekplattan.

Aktivera pekplattan igen. I vissa fall kan den inbyggda pekplattan vara avstängd i inställningarna på din dator. Gå igenom inställningarna och se till att aktivera den om så behövs.

Uppdatera drivrutinerna för din laptop: Förnya de programfiler som möjliggör kommunikation mellan operativsystemet och hårdvaruenheter (som exempelvis touchpad) genom att ladda ner de senaste drivrutinerna från datortillverkarens webbsida.

Min bärbara dators styrplatta fungerar inte – Kontrollera om en annan tillbehör har inaktiverat styrplattan

För att säkerställa att ingen annan trådlös enhet stänger av touchpaden kan du tillfälligt inaktivera Bluetooth på din bärbara dator.

– På Windows klickar du på Start och sedan Inställningar , sedan klickar du på Bluetooth & Enheter. Slutligen stänger du av Bluetooth genom att dra knappen åt vänster.

– På en Mac klickar du på äppelikonen i menyraden, sedan klickar du på Systeminställningar. Klicka på Bluetooth och därefter väljer du Stäng av Bluetooth.

Hur aktiverar jag min pekplatta igen?

För att lösa problemet med en icke fungerande pekplatta på din bärbara dator kan du följa dessa steg:

1. Tryck på Windows-tangenten (den med Windows-logotypen) på tangentbordet.

3. Alternativt kan du också trycka på Windows-tangenten + I för att öppna Inställningar och välja Enheter, sedan Pekplatta.

4. I fönstret för pekplatteinställningar klickar du på växlingsknappen bredvid Pekplatta för att aktivera den.

Genom att följa dessa steg bör din pekplatta börja fungera igen.

Min laptop touchpad fungerar inte – Så här aktiverar du den i inställningarna

Det kan hända att du upptäcker att pekplattan har inaktiverats i inställningarna.

Det kan också vara möjligt att touchpaden har blivit inaktiverad i inställningarna. För att kontrollera detta i Windows, klicka på Start och sedan Inställningar. Klicka på Bluetooth & enheter och sedan Touchpad. Se till att Touchpad är aktiverat genom att dra knappen åt höger. Om touchpaden är aktiverad men beter sig konstigt kan du även utforska de andra alternativen på denna sida för att se till att touchpaden inte är felkonfigurerad.

På samma sätt kan pekplattan vara inaktiverad på en MacBook. Det kan vara avstängt eftersom den upptäcker en extern mus, eller så kan den vara avstängd när tangentbordsmus är aktiverat. Du kan enkelt kontrollera inställningarna för pekplattan och slå på den igen i Macens tillgänglighetskontroller.

Hur låser jag upp min laptops pekplatta?

Detta är ett sätt att aktivera eller inaktivera touchpad-funktionen på din laptop. Genom att använda rätt kombination av tangenter kan du försöka återställa funktionen om den har slutat fungera korrekt.

You might be interested:  Den Oövervinnelige Bossen i Resident Evil 7: Not A Hero

Min laptop touchpad fungerar inte – Uppdatera dina drivrutiner

Om inget annat har löst ditt problem, kan du prova att uppdatera programvaran för att få touchpaden att fungera igen.

Om det inte verkar vara en enkel fråga om felkonfigurerade inställningar kan det finnas något problem med drivrutinerna för din laptops pekplatta.

För att lösa problemet med en icke fungerande pekplatta på en Windows-laptop, kan du följa dessa steg:

2. När Enhetshanteraren visas i sökresultaten, klicka på det för att öppna fönstret.

Genom att utföra dessa åtgärder bör du kunna åtgärda problemet med den icke fungerande pekplattan på din laptop.

Om din MacBook inte har fungerande styrplatta kan du följa dessa steg för att eventuellt lösa problemet. Först och främst, klicka på äppelikonen i menyraden och välj Systeminställningar. Därefter klickar du på Programuppdatering och låter eventuell uppdatering installeras om det finns någon tillgänglig.

Dave Johnson is a technology journalist who writes about consumer tech and how the industry is transforming the speculative world of science fiction into modern-day real life. Dave grew up in New Jersey before entering the Air Force to operate satellites, teach space operations, and do space launch planning. He then spent eight years as a content lead on the Windows team at Microsoft. As a photographer, Dave has photographed wolves in their natural environment; he’s also a scuba instructor and co-host of several podcasts. Dave is the author of more than two dozen books and has contributed to many sites and publications including CNET, Forbes, PC World, How To Geek, and Insider.

Fixing missing touchpad on laptop

Tryck på tangenterna Win + I samtidigt för att öppna Windows-inställningar. Välj Bluetooth och enheter > Styrplatta. Expandera avsnittet för styrplattan och aktivera alternativet Lämna styrplattan på när en mus är ansluten. Stäng inställningsappen och kontrollera om problemet har lösts.

Touchpad failure can be caused by various factors

Orsaker. Problem med touchpad kan bero på föråldrade eller korrupta drivrutiner, felaktiga inställningar för touchpaden, hårdvarufel eller annat.

1. Föråldrade eller korrupta drivrutiner: Om dina touchpad-drivrutiner är för gamla eller skadade kan det leda till att touchpaden inte fungerar som den ska. Det är viktigt att regelbundet uppdatera och installera de senaste drivrutinerna från tillverkarens webbplats.

2. Felaktiga inställningar för touchpaden: Ibland kan problem uppstå om du har oavsiktligt ändrat inställningarna för din touchpad. Kontrollera dina enhetsinställningar och se till att de är konfigurerade på rätt sätt.

3. Hårdvarufel: Om ingen av ovanstående orsaker verkar vara problemet kan det finnas ett fysiskt fel med själva touchpaden eller dess anslutning till datorn. I sådana fall kan det krävas reparation eller byte av komponenter.

You might be interested:  Jag är den mystiska kartan som inte avslöjar platsnamn

4. Andra faktorer: Det finns också andra möjliga orsaker till varför din laptop-touchpad inte fungerar, som exempelvis virusinfektioner, systemfel eller programkonflikter. Att köra en fullständig antiviruskontroll och felsöka eventuella andra potentiella problem kan hjälpa dig att identifiera roten till felet.

Det är viktigt att notera att dessa bara är några vanliga orsaker och lösningar när en laptop-touchpad slutar fungera ordentligt, och det kan finnas andra faktorer som påverkar. Om problemet kvarstår rekommenderas det att kontakta en professionell tekniker för ytterligare hjälp och support.

What keys turn on touchpad?

1. Kontrollera att touchpaden inte är avstängd genom att trycka på Fn-tangenten tillsammans med en av F1 till F12 funktionstangenterna.

2. Se efter om det finns en ikon relaterad till touchpaden, vanligtvis markerad med en understruken rektangel, och försök aktivera den.

3. Starta om datorn och se om problemet löser sig automatiskt.

4. Uppdatera drivrutinerna för touchpaden genom att gå till enhetshanteraren och söka efter uppdateringar online eller installera dem från tillverkarens webbplats.

5. Kontrollera inställningarna för pekplattan i kontrollpanelen eller systeminställningarna och se till att de är korrekt konfigurerade.

6. Anslut en extern mus för att testa om problemet endast gäller touchpaden eller hela pekdonet.

7. Utför en felsökning av maskinvaran genom att köra inbyggda diagnostikverktyg som kan identifiera eventuella felaktigheter i hårdvarukomponenterna inklusive touchpaden.

8. Återställ datorn till fabriksinställningarna som sista utväg, men kom ihåg att detta kommer radera all data på datorn så se till att säkerhetskopiera viktig information innan du gör detta.

Kom ihåg: Om problemet kvarstår trots dessa åtgärder kan det vara nödvändigt att kontakta en professionell tekniker eller tillverkarens support för ytterligare hjälp.

Vad händer om markören är frusen?

Här är några steg du kan prova för att åtgärda problemet med en fastfrusen pekplatta: Starta om din dator: Ibland kan det hjälpa att starta om datorn för att lösa tillfälliga problem som kan orsaka den fastfrusna pekplattan. Kontrollera din mus eller pekplatta: Om du använder en mus eller pekplatta, försök koppla ur den och koppla sedan in den igen. Uppdatera drivrutinerna: Kontrollera om det finns uppdateringar till drivrutinerna för din pekplatta och installera dem om så behövs. Kontakta supporten: Om inget av ovanstående steg fungerar, kontakta tillverkarens supportteam för ytterligare hjälp och vägledning.

Ja, en laptop touchpad kan repareras

1. Ibland kan du fixa din touchpad genom att uppdatera eller avinstallera dess drivrutiner, vilket är den mjukvara som håller den igång.

2. Om du har försökt allt men fortfarande inte kan fixa din touchpad, kontakta tillverkaren, Microsoft eller en reparationsbutik för hjälp.

3. Touchpaden är den platta ytan under tangentbordet på din bärbara dator som låter dig styra markören och göra klick med fingrarna istället för musen.