My Hdmi Is Not Working On My Tv

Disconnect the HDMI cable from the HDMI Output terminal on the connected device. Reconnect the HDMI cable firmly to the same terminals as before on the TV and the connected device. Turn on the TV and the connected device, and turn them off. Then turn them on again to let the TV recognize the connected device. 5 juli 2023

Varför läser inte min TV mitt HDMI?

Om din HDMI inte fungerar på din TV kan du prova att använda en annan enhet för att skicka ut en HDMI-videosignal med samma anslutningar. Se till att den anslutna enheten är inställd på att skicka ut signalen via sin HDMI-anslutning och att videoformatet som skickas ut är kompatibelt med TV:n. Informationen om vilken signal som sänds ut från källenheten kan visas antingen på dess display eller i dess menyer.

Det kan vara bra att testa med olika enheter för att se om problemet ligger hos själva TV:n eller vid den ursprungliga källan till videosignalen. Om andra enheter fungerar korrekt via HDMI-anslutningen, kan det innebära ett problem med den ursprungliga källan och då behöver du undersöka inställningarna där.

Du bör också dubbelkolla de visuella indikationerna eller menyinställningarna på din källenhet för information om vilken typ av videosignal som sänds ut via HDMI-kabeln. Detta kommer hjälpa dig identifiera eventuella felaktiga inställningar och göra nödvändiga justeringar för att få rätt signalformat som är kompatibelt med din TV.

Min HDMI fungerar inte på min TV – Hur du löser problemet

Här är några lösningar du kan prova. Du behöver inte testa dem alla; arbeta bara dig igenom listan tills allt fungerar igen.

1. Starta om och anslut dina enheter på nytt.

2. Konfigurera dina bildinställningar.

3. Uppdatera tillgängliga drivrutiner.

Lösning 1: Starta om och anslut dina enheter igen

Det är troligt att ditt problem orsakas av en hårdvarukoppling. Så du bör se till att alla hårdvarukomponenter (inklusive HDMI-portar och kablar) fungerar korrekt, och sedan koppla om dem.

You might be interested:  Dödsstraff bör inte avskaffas

1. Ta bort alla HDMI-kablar från dina portar.

2. Stäng av alla dina enheter (datorn, skärmen och TV:n) helt och dra ut deras strömkablar (och batteriet om du använder en bärbar dator).

3. Låt dem vara i fem minuter.

4. Sätt tillbaka strömkablarna (och batteriet).

5. Anslut HDMI-kablarna tillbaka till dina enheter.

6. Starta upp enheterna igen.

Kontrollera nu om din laptop ansluten till TV:n via HDMI fungerar.

Lösning 2: Konfigurera dina bildinställningar

När HDMI från din laptop till TV:n inte fungerar kan en av orsakerna vara felaktiga bildinställningar på din laptop. Det är därför alltid en bra idé att kontrollera inställningarna för skärmen på din laptop.

För att kontrollera dina datorns skärminställningar, tryck på Windows-logotypen och P-tangenten samtidigt på tangentbordet. En lista med displaylägen kommer att visas.

Följande alternativ finns för att använda två skärmar eller en projektor med din dator:

1. Endast PC-skärm/Dator – Använder endast den första skärmen.

2. Duplicera – Visar samma innehåll på båda skärmarna.

3. Utvidga – Använder båda skärmarna för att visa en utökad arbetsyta.

4. Endast andra skärmen/Projektor – Använder endast den andra skärmen eller projektorn.

Observera att detta är olika lägen du kan välja när du ansluter en extra bildskärm till din dator, och det kan variera beroende på vilket operativsystem och grafikkort du har.

Experiment with each mode and select the option that is the best match for your needs. If your display settings are correct, you will be able to see images on the screen connected via HDMI.

Lösning 3: Uppdatera tillgängliga drivrutiner

A missing or outdated device driver in your laptop can stop HDMI from your laptop to TV from working, especially your graphics card driver and USB driver. To rule it out as the cause for your problem, you should update your device drivers to the latest version.

Det finns två sätt att uppdatera dina enhetsdrivrutiner: manuellt och automatiskt.

Uppdatera drivrutinen manuellt – Du kan besöka tillverkarens webbplats, hitta din hårdvaruenhet och ladda ner den senaste versionen av drivrutinen. Installera sedan den manuellt på din dator. Se till att ladda ner den som är kompatibel med ditt Windows-operativsystem. Detta kräver tid och datorkunskaper.

Automatisk uppdatering av drivrutiner – Om du inte har tid eller tålamod kan du göra det automatiskt med Driver Easy.

Driver Easy kommer automatiskt att känna igen ditt system och hitta de korrekta drivrutinerna för det. Du behöver inte veta exakt vilket system din dator kör, du behöver inte riskera att ladda ner och installera fel drivrutin, och du behöver inte oroa dig för att göra ett misstag vid installationen.

You might be interested:  Jag, den ultimata guiden till autentiska upplevelser i Barcelona!

Du kan uppdatera dina drivrutiner automatiskt med antingen den GRATIS eller Pro-versionen. Men med Pro-versionen tar det bara 2 klick (och du får full support och 30-dagars pengarna tillbaka-garanti).

Ladda ner och installera Driver Easy.

Öppna Driver Easy och klicka på Skanna nu. Driver Easy kommer då att skanna efter problematiska drivrutiner i din dator.

Klicka på Uppdatera-knappen bredvid den markerade enheten för att automatiskt ladda ner rätt version av deras drivrutin (du kan göra detta med den GRATIS versionen). Installera sedan det på din dator. Eller klicka på Uppdatera alla för att automatiskt ladda ner och installera rätt version av alla drivrutiner som saknas eller är utdaterade i ditt system (detta kräver Pro-versionen – du blir ombedd att uppgradera när du klickar på Uppdatera alla).

Starta om din dator för att ändringarna ska träda i kraft.

Anslut din TV till din laptop med hjälp av HDMI och se om det fungerar nu.

Det är allt. Hoppas att detta inlägg hjälper dig att lösa problemet med att din HDMI-laptop inte fungerar på TV:n.

HDMI visar ingen signal

Det meddelande om ingen signal som du får kan bero på föråldrade och felaktiga chipset-drivrutiner på din TV. Vanligtvis tenderar föråldrad programvara att vara buggig och ha en mängd problem som kan störa en framgångsrik HDMI-anslutning. Så, uppdatera chipset-drivrutinerna och kontrollera om TV:n har de nödvändiga signalerna.

P.S. Om problemet kvarstår efter att du har uppdaterat drivrutinerna, kan det vara värt att testa andra HDMI-kablar eller ansluta enheten till en annan HDMI-port på TV:n för att utesluta eventuella fysiska skador eller portproblem.

Sony TV not detecting HDMI

För att lösa problemet med en HDMI som inte fungerar på TV:n kan du prova följande steg. Först, byt till en annan port på TV:n och sedan på enheten. Anslut kabeln till en annan enhet och sedan till TV:n. Om kabeln fungerar i detta fall kan det vara så att HDMI-porten på antingen enheten eller TV:n är defekt. Om det fortfarande inte finns någon signalöverföring efter att ha bytt portar och enheter bör du överväga att ersätta HDMI-kabeln med en ny.

Varför finns ingen bild på min TV?

Kontrollera kabelanslutningarna (ta bort och anslut om alla kablar som är anslutna till TV:n och externa enheter) och se till att de anslutna enheterna är påslagna. Försök att koppla ur din TV från vägguttaget. Vänta i 60 sekunder och koppla sedan in den igen. Bläddra genom källorna på TV:n.

You might be interested:  Song We Re Not Going To Take It

P.S. Om problemet kvarstår kan det vara bra att testa med en annan HDMI-kabel eller kontakta teknisk support för ytterligare hjälp.

En dålig HDMI-kabel kan skada TV:n

Kan en dålig HDMI-kabel skada TV:n? Om den används korrekt, nej. Signalströmmarna är för låga och den mest troliga skadan skulle resultera i total förlust av ström i en eller flera ledare.

P.S. Det är viktigt att se till att kabeln är ordentligt ansluten och inte böjd eller skadad på något sätt för att undvika eventuella problem med bild- och ljudkvaliteten.

En HDMI-kabel kan repareras

Att reparera en HDMI-kabel kan vara en svår process som kräver vissa lödningstekniker och tålamod. I den här guiden kommer jag försöka göra denna process mycket enklare för dig.

För att börja med, se till att du har rätt verktyg och utrustning till hands innan du påbörjar reparationen. Du kommer behöva en lödkolv, lödtenn, avbitartång och eventuellt även ett multimeter för att testa kablens kontinuitet.

När du är redo att börja, ta bort skyddshöljet från HDMI-kontakten genom att försiktigt skruva loss de små skruvarna eller trycka in flikarna på sidorna (beroende på vilken typ av kontakt det är). Var noga med att inte dra i själva kabeln när du tar bort skyddshöljet.

Nu kan du inspektera kablens anslutningar noggrant. Om någon av stiften verkar böjda eller trasiga kan de behöva ersättas. Använd din avbitartång för att ta bort de defekta stiften och löda fast nya i deras ställe. Se till att använda rätt teknik och temperatur när du utför lödningen för bästa resultat.

Efter reparationen är det viktigt att testa kabelns funktionalitet innan du sätter tillbaka skyddshöljet. Anslut den återigen till din TV eller annan enhet och se om signalen överförs korrekt. Om allt fungerar som det ska kan du montera tillbaka skyddshöljet och använda din HDMI-kabel som vanligt igen.

Kom ihåg att det kan vara en bra idé att kontakta en professionell om du inte känner dig bekväm med lödning eller om problemet verkar mer komplicerat än vad du förväntade dig.