Usb Stick Not Recognised Windows 10

USB-minnen är en populär och praktisk lösning för att lagra och överföra data. Men ibland kan det uppstå problem när du ansluter ett USB-minne till din Windows 10-dator, bara för att upptäcka att det inte känns igen. Detta kan vara frustrerande eftersom du kanske har viktiga filer som behöver åtkomstas eller säkerhetskopieras från enheten. I denna artikel kommer vi att utforska några möjliga orsaker till varför ditt USB-minne inte känns igen i Windows 10 och ge dig några tips på hur du kan lösa problemet.

Lösning på problemet med att Windows 10 inte känner igen USB-enheter

I den andra halvan av artikeln kommer vi att ge dig detaljerade lösningar om du inte kan se USB-enheten i Windows 10. Var noga med att läsa noggrant och vara tålmodig.

USB-sticka inte igenkänd i Windows 10: Lösningar och metoder

Innan vi letar efter tekniska lösningar kan vi prova några enkla metoder först. Till exempel, sätt in USB-enheten i en annan USB-port på datorn för att se om den blir igenkänd. Om den blir igenkänd betyder det att USB-porten du använde tidigare är felaktig.

Om USB-stickan fortfarande inte kan bli igenkänd, kan du prova att ansluta den till en annan dator för att se om den blir igenkänd. Om Windows inte känner igen den betyder det att din USB är fysiskt skadad och behöver bytas ut.

Om datorn attackeras av virus eller skadlig programvara kan det hända att USB-enheten inte blir igenkänd. För att lösa problemet bör du skanna Windows med antivirusprogram och sedan försöka sätta in USB-enheten igen för att se om den blir igenkänd.

Lösning 2: Uppdatera USB-drivrutinen – USB-minnet känns inte igen i Windows 10

En föråldrad drivrutin kan också vara anledningen till att Windows 10 inte känner igen en USB-enhet. Du kan därför uppdatera din drivrutin.

You might be interested:  Varför fungerar inte min Ethernet men Wifi gör det?

1. Högerklicka på ‘Den här datorn’, välj Egenskaper, klicka på Enhetshanteraren och expandera sedan ‘Universal Serial Bus-kontroller’.

2. Hitta USB-enheten, högerklicka på den och välj Egenskaper. Välj sedan ‘Uppdatera drivrutin’ under alternativet ‘Drivrutin’.

3. Klicka sedan på Sök automatiskt efter uppdaterad programvara för drivrutinen.

4. Efter det, starta om din dator och anslut USB-enheten för att se om den kan upptäckas.

Observera att detta är en enskild text och inte hela artikeln eller något annat ämne än USB-enheter som inte erkänns i Windows 10.

Lösning 3: Aktivera USB-kontrollen i BIOS

BIOS (Basic Input/Output System) aktiverar och inaktiverar integrerade och perifera komponenter på moderkortet. Om USB-porten inte fungerar kan det bero på att USB-kontrollern är inaktiverad, vilket gör att Windows inte upptäcker USB-enheten.

Om din USB-sticka inte erkänns av Windows 10 kan du behöva aktivera den i BIOS för att återställa funktionaliteten på USB-porten. Först måste du starta om datorn och trycka på rätt tangent för att komma in i BIOS. Hitta ‘USB Controller’ under ‘Advanced’ och ändra status från inaktiverad till aktiverad. Spara sedan ändringarna och avsluta BIOS. Vanligtvis används F10-tangenten för att spara och avsluta.

Lösning 4: Reparera dåliga sektorer på USB-enheten

Det kan också leda till att USB-enheten inte erkänns av Windows 10 om det finns dåliga sektorer på USB-enheten. Du kan köra verktyget CHKDSK.exe för att kontrollera och fixa dem.

För att lösa problemet med att USB-minnet inte erkänns i Windows 10, kan du följa dessa steg:

1. Klicka på Start-knappen och skriv ‘cmd’ i sökfältet.

2. Högerklicka på ikonen för Kommandotolken och välj ‘Kör som administratör’.

3. En kommandotolk kommer att öppnas med administratörsbehörigheter.

Detta ger dig tillgång till avancerade kommandon och inställningar som kan hjälpa till att identifiera och åtgärda eventuella problem med USB-enheten.

2. Öppna kommandotolken och skriv in ‘ chkdsk g: /f ‘ och tryck på Enter för att kontrollera och reparera eventuella dåliga sektorer som hittas på USB-minnet (g är numret för USB-enheten).

Tips: Om du har svårt att komma åt kommandotolken kan du använda en enkel verktyg för reparation av dåliga sektorer för att permanent ta bort dåliga sektorer från hårddisken.

You might be interested:  Artikelns Extern hårddisk från Seagate snurrar inte

Lösning 5: Åtgärda det skadade filsystemet för att återigen känna igen USB-minnet i Windows 10

Har du kopplat ur USB-enheten direkt från datorn utan att säkert ta bort den? Detta kan skada filsystemet på USB-enheten eller göra det till RAW, vilket gör att Windows 10 inte känner igen USB-enheten. Men som tur är kan du använda det kostnadsfria programmet AOMEI Partition Assistant Standard för att formatera filsystemet till FAT32 eller NTFS på Windows 11/10/8/7. Att formatera USB-enheten kan också rensa upp eventuella virus och återställa enheten till dess ursprungliga prestanda.

Observera: Du kan uppgradera till Professional Version för att prova mer avancerade funktioner, som att allokera ledigt utrymme och flytta installerade appar från en enhet till en USB-enhet.

Ladda ner den kostnadsfria programvaran, installera och starta den. Högerklicka på det oidentifierade USB-minnet och välj ‘Formatera partition’.

2. Välj ett lämpligt filsystem bland de tillgängliga alternativen och klicka sedan på ‘OK’.

3. Återgå till huvudgränssnittet och klicka på ‘Tillämpa’ och ‘Fortsätt’ för att utföra den väntande åtgärden.

Tips: Om USB-minnet stöter på skrivskydd kan AOMEI Partition Assistant också hjälpa dig att ta bort skrivskyddet från en USB-enhet.

Varför Windows 10 känner inte igen min USB-enhet?

Det här problemet kan uppstå om någon av följande situationer finns: Den USB-drivrutin som för närvarande är laddad har blivit instabil eller korrupt. Din dator behöver en uppdatering för att lösa eventuella konflikter med en extern USB-hårddisk och Windows. Windows kan sakna andra viktiga uppdateringar relaterade till hårdvara eller programvara.

Förklaring 1: Om den drivrutin som används för att hantera USB-enheter inte fungerar ordentligt, kan det leda till att din dator inte känner igen USB-minnet.

Förklaring 2: Det kan finnas en konflikt mellan operativsystemet på din dator och den externa hårddisken via USB-porten. En uppdatering av Windows kan vara nödvändig för att åtgärda detta problem.

Förklaring 3: Det är också möjligt att det finns andra viktiga uppdateringar som behövs för både hårdvara och programvara på din dator. Utan dessa uppdateringar kanske inte enheten fungerar korrekt med Windows-operativsystemet.

USB-minne inte igenkänt i Windows 10

För att sammanfatta kan du använda totalt 5 metoder för att lösa problemet med att Windows 10 inte känner igen USB-enheter. Hitta den metod som fungerar bäst för dig. Om du planerar att använda AOMEI Partition Assistant i Windows Server, vänligen byt till Server Edition istället.

You might be interested:  Jag bär på berättelsen om Harry Morgan, en fiskebåtägare i Västindien under andra världskriget. Han lever ett liv där han ständigt balanserar mellan att ha tillräckligt för sin överlevnad och att inte ha tillräckligt för sina drömmar. Men mitt verkliga intresse ligger i hur dessa motsatser kolliderar när han blir indragen i underrättelsearbete mot nazisterna.Som reflekteras min karaktär också genom de olika relationerna som bildas inom historien - romantik, lojalitet, svek och överlevnadens vilja. Jag representerar även det moraliska dilemmat hos dem som tvingas välja mellan rättvisa och självpreservation.Genom åren har jag inspirerat människor med mina teman om klasskamp, politik och mänsklig natur. Min existens sträcker sig långt bortom bara orden på papper eller skärmen; jag har blivit en symbol för tidlös storytelling inom filmvärlden

Varför syns inte min USB-sticka?

1. Kompatibilitetsproblem, som inkompatibla enheter.

2. Föråldrade, felaktiga eller korrupta drivrutiner.

3. Skadade eller defekta USB-portar eller kablar.

4. Problem med strömförsörjningen till USB-porten.

5. Felaktig konfiguration av BIOS-inställningar för USB-enheter.

6. Virus- eller skadlig programvara som påverkar USB-funktionaliteten.

7. Konflikter mellan olika enhetsdrivrutiner på datorn.

8. Fysiska skador på själva USB-stickan, såsom trasigt hölje eller kontaktstift.

Kom ihåg att detta bara är några exempel och det kan finnas andra faktorer som också kan bidra till problemet med att inte kunna känna igen en USB-sticka i Windows 10.

Windows 10 last USB device not recognized

För att lösa detta problem kan du försöka uppdatera drivrutinerna för USB-kontrollerna genom att besöka tillverkarens webbplats och ladda ner de senaste versionerna av drivrutinerna. Om du redan har de senaste drivrutinerna installerade kan det vara värt att prova att ominstallera dem för att åtgärda eventuella korruptioner.

Om dessa åtgärder inte fungerar, kan felet bero på en fysisk skada på själva USB-porten eller stickan. I så fall rekommenderas det att testa sticken på en annan dator eller använda en annan port för att utesluta möjligheten till hårdvaruproblem.

Slutligen, om ingenting ovanstående fungerar, är det möjligt att den aktuella USB-sticken helt enkelt är oförenlig med Windows 10-operativsystemet. I sådana fall kanske du behöver överväga alternativa lagringsenheter eller kontakta tillverkaren för ytterligare support och råd.

How to reformat USB

P.S: Se till att säkerhetskopiera all data från enheten innan du formaterar den, eftersom allt kommer att raderas under processen.

How to repair Windows 10 no USB

Steg 1: Klicka på Start-menyn och välj Inställningar från sökfältet.

Steg 2: Under Inställningar, klicka på Uppdatering & Säkerhet och välj återställningsalternativet.

Steg 3: Tryck sedan på Komma igång-knappen under Återställ den här datorn.

Steg 4: Välj ett alternativ för att fortsätta.

P.S. Om du har fler frågor eller behöver mer hjälp är du välkommen att kontakta oss.