Vw T5 Obd Port Not Working

Kan någon berätta för mig om OBD-porten på en California är samma kontakt som i en VW-bil? Jag vill köpa en Data Plug och den kommersiella återförsäljaren ligger långt borta, medan bilhandlaren bara är runt hörnet. Jag har pratat med båda reservdelsavdelningarna, men de vet inte! Bilhandlaren tillåter mig inte att prova det eftersom det är en elektrisk del och den kan inte återanvändas, trots att den är GRATIS!.

MartG

Jag är ganska säker – OBD-kontakter / uttag är standard för många olika bilmärken, protokollen skiljer sig åt, men VW-bilar och Cali har samma.

Jag hade inte hört talas om den kostnadsfria dataplugen tidigare – jag googlade just det… intressant. Den borde fungera bra med Cali, låt oss veta….

Ja, det är vanligt att OBD-porten på en VW T5 inte fungerar som den ska. Problemet med denna datakontakt är att den erbjuder få fördelar. Dessutom kan det vara problematiskt att lämna kontakten ipluggad permanent eftersom den dränerar batteriet när fordonet står parkerat under långa perioder, då OBD-porten är strömförsörjd hela tiden.

Problem med OBD-porten på VW T5 fungerar inte

Ja, det är vanligt att OBD-porten på en VW T5 inte fungerar som den ska. Problemet med denna datakontakt är att den erbjuder få fördelar och kan till och med dra ur batteriet om den lämnas inkopplad permanent när fordonet står parkerat under långa perioder. Det beror på att OBD-porten alltid är strömförsörjd.

Det förbrukar en minimal mängd ström. Det har inte varit något problem för oss att stå parkerade i veckor. Dessutom kan du se var den har tagits om den blir stulen, utan behovet av dyra spårningsenheter!

You might be interested:  När Tangenterna på Mitt Tangentbord Inte Fungerar i Windows 10

Problem med OBD-porten på VW T5

Tack för svaren, jag ska åka till min lokala återförsäljare och köpa en.

Jag var inte medveten om att de fanns förrän jag gjorde lite forskning när jag skulle sälja min. Alla dessa extra saker som jag inte ens visste att jag hade. Försäljningen kommer bli ännu mer ledsam nu.

Vi har fortfarande köpt en stor vit bil och jag har inte råd att behålla båda. Jag kommer fortsätta köpa lotter i mellantiden.

Problem med OBD-porten på VW T5: Fungerar inte som den ska

Den använder en minimal mängd ström. Det har inte varit ett problem för oss att stå parkerade i veckor. Dessutom kan du, om den blir stulen, se var den har tagits utan att behöva använda dyra spårningsenheter!

Regretfully it would be the first thing removed by a thief. They are sadly not too stupid at Cali theft level.

Dessutom kan du, om den blir stulen, se var den har tagits utan att behöva använda andra dyra spårningsenheter!

Ja, jag är säker på att det kommer att fungera! Det kommer vara det första som går förlorat!

Ja, jag håller med om att det är en mycket liten strömavledning, men jag har sett att VW:s egna diagnostik rapporterar det som en parasitisk strömavledning på startbatteriet.

Problem med OBD-porten i VW T5: Fungerar inte som den ska

Kan någon berätta för mig om OBD-porten på en California är samma kontakt som i en vanlig VW-bil? Jag vill köpa en Data Plug och den kommersiella återförsäljaren ligger långt bort, medan bilhandlaren bara är ett stenkast härifrån. Jag har pratat med båda reservdelsavdelningarna, men de vet inte! Bilhandlaren tillåter mig inte att prova det eftersom det är en elektrisk del och den kan inte återanvändas, trots att den är GRATIS!.

Jag köpte min från en lokal bilhandlare. Företaget erbjöd dem inte kommersiellt. Ja, den fungerar, men jag märkte att den ibland gick offline och inte loggade alla resor… en nyhet..

Problem med VW T5: OBD-port fungerar inte

Det använder en minimal mängd ström. Det har inte varit något problem för oss att parkera i veckor. Dessutom, om det blir stulet kan du se vart det har tagits utan att behöva använda dyra spårningsenheter!

You might be interested:  Jag är den Mäktigaste Bomben som inte är Kärnvapen

Det kommer bara att berätta för dig var du parkerade den, inte var den har tagits till eftersom det förlitar sig på appen i din telefon för att ansluta via Bluetooth och inte över telefonnätet.

Problem med OBD-porten på VW T5: Fungerar inte som den ska

En möjlig lösning är att dela på ledningarna till OBD-porten och skapa en ny anslutning bakom instrumentpanelen. På så sätt kommer tjuvarna inte se något i OBD-porten och tro att de kan köra iväg utan problem.

Problem med OBD-porten på VW T5

En möjlig lösning är att dela på ledningarna till OBD-porten och skapa en ny anslutning bakom instrumentbrädan. På så sätt kommer tjuvarna inte se något i OBD-porten och tro att de kan köra iväg utan problem.

Om OBD-porten på din VW T5 inte fungerar kan det finnas flera möjliga orsaker till problemet. En vanlig anledning är att porten har blivit skadad eller korroderad, vilket kan hindra kommunikationen mellan fordonets elektroniska system och diagnostikverktyget.

För att lösa detta problem kan du först kontrollera om det finns några synliga tecken på skador eller korrosion i OBD-porten. Om så är fallet kan du behöva rengöra porten noggrant med en ren trasa och eventuellt använda kontaktrengöring för att ta bort eventuell rost eller smuts.

Om rengöringen inte löser problemet kan det vara nödvändigt att byta ut själva OBD-porten. Detta bör göras av en kvalificerad mekaniker eller fordonspecialist för att säkerställa korrekt installation och funktion.

Sammanfattningsvis, om din VW T5:s OBD-port inte fungerar finns det flera steg du kan vidta för felsökning och potentiell lösning. Rengöring av porten och byte av defekta delar är de vanligaste åtgärderna, men det kan vara klokt att söka professionell hjälp om du är osäker på hur du ska fortsätta.

VW T5: Problem med OBD-porten fungerar inte

Then the dongle has no use? Then no worries about how or where to put and no battery drain.

Det finns ingen säkring för OBD-porten

Om OBD-porten i din VW T5 inte fungerar kan du följa dessa steg för att felsöka problemet:

2. Byt ut trasiga säkringar: Om du hittar någon trasig säkring, byt ut den med en ny av samma amperestyrka.

You might be interested:  Jag, Lenovo Yoga 720 Fingerprint Not Working, är ledsen att meddela att jag för tillfället har problem med mitt fingeravtrycksläsare. Jag gör mitt bästa för att lösa detta och återställa min funktionalitet så snart som möjligt. Tills dess ber jag om er tålamod och förståelse

3. Kolla kabeln eller enheten: Om både OBD-II-porten och strömadapternsäkringen är i gott skick men porten fortfarande inte fungerar, kan felet ligga hos själva kabeln eller enheten som ansluts till porten. I så fall kan det vara nödvändigt att ersätta dem.

Genom att följa dessa steg bör du kunna identifiera och lösa problemet med din VW T5:s OBD-port som inte fungerar korrekt.

Common faults of Transporter T5 include engine issues, electrical problems, transmission failures, and suspension issues

1. Svänghjul – En del ägare har rapporterat problem med svänghjulet, vilket kan leda till vibrationer och ojämn körning.

2. EGR-ventil – Vissa ägare har haft problem med EGR-ventilen, som kan orsaka motorproblem och försämrad bränsleekonomi.

3. Vattenpump – Det finns fall där vattenpumpen har gått sönder, vilket kan leda till överhettning av motorn.

4. Läckande fönster – En del ägare har upplevt läckage runt fönstren, vilket kan orsaka fuktproblem i kupén.

5. Rost – Korrosion på karossen är ett vanligt bekymmer hos VW T5-modeller, särskilt vid hjulhusen och dörrkanterna.

6. Drivaxel – Ibland kan drivaxeln behöva bytas ut på grund av slitage eller skador från dålig vägyta eller tung belastning.

7. Styrkolumn – Problem med styrkolumnen inkluderar knarrande ljud eller svårigheter att styra fordonet korrekt.

8. ABS-varningslampa – Vissa ägare har rapporterat att ABS-varningslampan tänds utan anledning eller inte fungerar korrekt när det verkligen behövs bromssystemet för att ingripa vid nödbromsningar.

Dessa är några av de vanliga problem som VW T5-ägare ibland ställs inför.

Varför kommunicerar inte mitt OBD-system?

Kopplade sladdar – Sladdarna som kopplar OBD II-porten till fordonets dator kan vara frånkopplade eller skadade, vilket förhindrar kommunikation. En urladdad batteri – Om bilbatteriet är urladdat eller lågt kan OBD II-skannern kanske inte etablera en anslutning.

P.S. För att undvika problem med OBD II-porten, se till att kontrollera och säkerställa att sladdarna är korrekt anslutna och i gott skick. Dessutom bör du regelbundet underhålla ditt fordons batteri för att undvika strömavbrott som kan påverka kommunikationen mellan OBD II-skannern och fordonets dator.

OBD failure is caused by various factors

P.S. Kom ihåg att regelbunden service och underhåll av ditt fordon kan hjälpa till att undvika eventuella fel som kan leda till misslyckade OBD-tester och onödiga reparationer.