Thunderbolt To Gigabit Ethernet Adapter Not Working

Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adaptern är en populär och praktisk lösning för att ansluta datorer till ett snabbt och stabilt nätverk. Men ibland kan användare stöta på problem där adaptern inte fungerar som den ska. Detta kan vara frustrerande, särskilt om man behöver en pålitlig internetanslutning för arbete eller andra aktiviteter. I denna artikel kommer vi att undersöka några vanliga orsaker till varför Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adaptern inte fungerar och ge några potentiella lösningar för att åtgärda problemet.

Problemlösning: Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adapter fungerar inte – Här är lösningen!

Här är installationsprogrammet för version 1.0.22 av macOS-drivrutinen, som fungerar för macOS 10.9 till 10.15. Packa upp det, kör det och gå sedan till avsnittet med rubriken Steg 4 nedanför..

Varför fungerar inte min Ethernet Thunderbolt-anslutning?

Praktiska tips:

1. Kontrollera noggrant att kabeln sitter ordentligt i porten genom att trycka in den helt.

2. Om problemet fortsätter, testa med en annan kabel av samma typ för att utesluta eventuella fel på den befintliga kabeln.

3. Gå igenom menyalternativen i dina enheter för att hitta inställningarna för Thunderbolt eller Ethernet Bridge samt Configure IPv4.

4. Se till att båda enheterna stängs av helt innan du startar om dem för bästa resultat.

Exempel:

1. För ett stabilt anslutningsproblem, dubbelkolla noga så det inte finns något glapp mellan kabelförlängningen och porten på din dator.

2. Om internetanslutningen fortfarande inte fungerar efter kontrollerna kan du låna en vänlig själens Ethernet-kabel bara som ett snabbt testalternativ.

4. Innan du startar om enheterna, se till att alla program är stängda och spara eventuella osparade dokument för att undvika förlust av data.

Problem med Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adaptern fungerar inte

De flesta dongletillverkare är integratörer. De tillverkar kanske själva höljet och enklare elektronik, men de köper in den mer avancerade tekniken från tillverkare som exempelvis nätverkschip.

You might be interested:  n handlar om problemet med att iTunes-driver inte är installerad på Windows 10

Här är en bild som visar en Mokin dongel och dess interna komponenter.

Mitt mål var att hitta tillverkaren av nätverkschipet i min dongel, sedan hitta deras webbsida och förhoppningsvis hitta en drivrutin.

Problem med Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adaptern som inte fungerar

När jag anslöt dongeln till min MacBook öppnade jag Apple-menyn och valde Om den här Macen. Följande fönster dök upp:

När jag tryckte på knappen för Systemrapport öppnades fönstret för Systemrapport.

Denna fönster ger en översikt över hårdvaran, programvaran och nätverket på din Mac. Dess maskinvarulista ger information om den inbyggda och anslutna hårdvaran på datorn. Många tillbehör har information som leverantörs-ID kodat i dem, och du kan använda Systemrapport för att hitta det.

Jag öppnade menyn för hårdvara och valde USB-alternativet. En lista med USB-enheter dök upp i det högra fönstret.

Därefter gick jag igenom USB 3.1 Bus-posterna i listan över USB-enheter för att hitta en post som innehöll ordet LAN. När jag väl hittade den posten klickade jag på den, vilket fick dess detaljer att visas i den nedre delen av högra panelen.

Jag hittade den informationen jag behövde: Leverantörs-ID och ännu bättre, ett faktiskt leverantörsnamn: Realtek.

This shouldn’t have been a surprise: Realtek, a chip manufacturer in Taiwan, has had the majority share of the ethernet controller market since the early 2000s. They also have a good chunk of the sound chip market, so I’m no stranger to their drivers or their distinctive “crab” logo.

Problem med Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adaptern: Fungerar inte som den ska

När jag hade fått reda på tillverkarens namn gjorde jag en sökning med söktermen realtek lan 10/100/1000 driver mac. Detta var mitt första resultat:

Vad gör man om man bara har ett leverantörs-ID-nummer och inte en leverantörsnamn?

Om du endast har ett leverantörs-ID-nummer och ingen namnuppgift bör du använda en USB ID-databas för att få mer information. Ett exempel på en sådan databas är The SZ Development :.

Jag bestämde mig för att prova om jag kunde hitta drivrutinen genom att använda den här metoden.

Jag fyllde i leverantörs-ID:t som rapporterades av min Mac, 0x0BDA, i fältet för leverantörs-ID och det rapporterade produkt-ID:t, 0x8153, i fältet för produkt-ID. Jag klickade på Sök och fick följande resultat:

En populär lösning för att ansluta en enhet till ett gigabit Ethernet-nätverk är genom användning av en Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adapter. Denna adapter gör det möjligt att ansluta datorer eller andra enheter som saknar inbyggd Ethernet-port till nätverket via Thunderbolt-porten.

You might be interested:  Hämta musik gratis till din mobil

Det finns dock vissa rapporter om problem med dessa adapters, där de inte fungerar korrekt eller inte alls. Ett vanligt problem är när adaptern inte erkänns av operativsystemet och därmed inte kan etablera en internetanslutning.

Ett exempel på en sådan adapter är USB 10/100/1000 LAN, även känd som RTL8153 Gigabit Ethernet Adapter. Många användare har upplevt svårigheter med denna specifika adapter, inklusive problem med drivrutiner och inkonsekvent prestanda.

För att lösa detta problem rekommenderas det oftast att man kontrollerar och uppdaterar drivrutinerna för adaptern. Detta kan göras genom att besöka tillverkarens webbplats och leta efter den senaste versionen av drivrutinen som passar din enhet och operativsystem.

Andra tips inkluderar att testa adaptern på olika portar eller olika enheter för att se om felet ligger i själva adaptern eller något annat relaterat till din specifika konfiguration.

Om ingenting verkar fungera kan det vara värt att överväga alternativa lösningar, såsom trådlösa nätverksadaptere

De länkar som webbplatsen tillhandahåller är inte särskilt användbara. Du kommer mycket längre om du helt enkelt inkluderar resultattexten med orden drivrutin och mac som sökterm.

Genom att göra det hamnade jag på samma sida som tidigare metod.

Installation av drivrutinen för Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adaptern

Jag hittade på Realteks sida och laddade ner installationsprogrammet som gällde för mig och körde det. Det fungerade utan problem.

Det skulle vara till stor fördel för dem att ha ett team som kunde göra ett hyfsat jobb med att lokalisera språket på deras installationsprogram.

Problem med Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adaptern: Fungerar inte

Nu när drivrutinen är installerad är det dags att få igång trådbunden nätverksanslutning!

Öppna Systeminställningar. För att lägga till trådbunden nätverk, behöver du lägga till en ny nätverkstjänst genom att klicka på + -knappen längst ner i menyn på vänster sida av fönstret: Du kommer bli ombedd att välja gränssnitt och ange ett namn för den nya nätverkstjänsten. Välj USB 10/100/1000 LAN från Gränssnitt-menyn och skriv in vad du vill ha som tjänstenamn. Jag valde ‘Trådbundet’ för min del.

När jag klickade på Skapa-knappen skapades en ny tjänst och dialogrutan försvann. Den nya tjänsten, med namnet Kabelanslutning, dök upp i menyn på vänster sida med undertiteln Ej ansluten.

and the Wired service went from Not Connected to Connected :

Då var det dags att testa anslutningen. Jag stängde av wifi och körde Speedtest.net på min trådbundna anslutning. Resultaten nedan gäller för min arbetsdator, som använder en VPN som jag alltid måste ha igång (annars kommer det att få konsekvenser):

You might be interested:  Artikeln handlar om att rosor är röda och violetter inte är blå

Det är betydligt snabbare än vad jag får med trådlöst, och jag är säker på att jag kommer få bättre hastigheter på min persondator när den inte är ansluten till en VPN.

Thunderbolt supports Gigabit Ethernet

1. Adaptern gör det möjligt att ansluta din Mac-dator till ett högpresterande Gigabit Ethernet-nätverk.

2. Den är liten och kompakt i storlek, vilket gör den lätt att bära med sig.

3. Adaptern kopplas in i Thunderbolt-porten på din Mac-dator.

4. Den har en RJ-45 port som stödjer 10/100/1000BASE-T nätverk.

5. Med adaptern kan du uppnå snabbare och mer stabil internetanslutning via kabel istället för trådlöst nätverk.

6. Detta kan vara särskilt användbart när du behöver överföra stora filer eller streama media utan avbrott.

7. Adaptern fungerar sömlöst med macOS-operativsystemet och kräver ingen extra installation av drivrutiner eller programvara.

8. Du kan också använda adaptern för att ansluta till andra enheter som har en Ethernet-port, t.ex spelkonsoler eller smarta TV-apparater.

9. Genom att använda Gigabit Ethernet får du fördelen av högre hastigheter jämfört med vanliga Fast Ethernet-nätverk (10/100 Mbps).

10. Om du upplever problem med adapterns funktion, se till att kontrollera kablar, portar och inställningar på både datorn och routern innan du felsöker vidare.

Denna lista ger dig en översikt över de viktigaste egenskaperna hos Apple Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adaptern samt några användbara tips vid eventuella problem.

Varför fungerar inte min Thunderbolt-kabel?

Första steget är att kontrollera att kabeln är ordentligt ansluten. Koppla ur enheten, vänta några sekunder och sätt sedan tillbaka kabeln ordentligt i porten. Om det inte löser problemet kan du försöka använda en annan Thunderbolt-port. Testa också kabeln med en annan Thunderbolt-enhet för att se om det finns något fel på själva kabeln.

Thunderbolt to Ethernet fungerar det?

Apple Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adaptern gör det enkelt att ansluta till ett högpresterande Gigabit Ethernet-nätverk. Den är liten och kompakt och ansluts till Thunderbolt-porten på din Mac-dator. Adaptern har en RJ-45-kontakt som stöder 10/100/1000BASE-T nätverk.

P.S. Med denna adapter kan du snabbt och smidigt få tillgång till snabba internetanslutningar via kabel, vilket är perfekt för uppgifter som kräver hög hastighet eller när du behöver en stabilare anslutning än trådlöst nätverk kan erbjuda.