Hdmi Sound Not Working On Tv Windows 10

När du ansluter din Windows 10-dator till en TV via HDMI kan det ibland uppstå problem med ljudet. Detta kan vara frustrerande och förhindra dig från att njuta av dina favoritfilmer eller spela spel på den stora skärmen. I denna artikel kommer vi att undersöka några vanliga orsaker till varför HDMI-ljudet inte fungerar på TV:n och ge dig några användbara tips för att lösa problemet.

Lösning 1: Kontrollera om alla hårdvaruenheter fungerar korrekt

Broken hardware devices probably cause HDMI not working. So before moving on to other solutions, check if all hardware devices work properly:

Kontrollera om kabeln har något problem. Använd en annan kabel och se om problemet löser sig.

2. Kontrollera om utgångsporten fungerar korrekt. Om din dator har flera HDMI-utgångsportar, försök använda olika portar och se om problemet löser sig.

3. Kontrollera om skärmen fungerar korrekt. Se till att volymen på skärmens högtalare inte är nedvriden eller avstängd. Försök sedan ansluta skärmen till en annan dator.

Lösning 2: Ställ in HDMI-enheten som standardenhet

Om HDMI-enheten inte är inställd som standardenhet kan du inte höra ljudet från HDMI-utgången. Följ stegen nedan för att ställa in HDMI-enheten som standardenhet:

1) Högerklicka på ljudvolymikonen i det nedre högra hörnet av Windows. En snabbmeny kommer att dyka upp.

3) I avsnittet Uppspelning, välj alternativet Digitalt utdataenhet eller HDMI. Klicka på Ange som standard och klicka sedan på OK. Därefter kommer ljudutgången via HDMI att vara inställd som standard.

Om du inte ser alternativet för Digital Output Device eller HDMI i avsnittet Uppspelning, högerklicka på en tom plats och välj sedan Visa frånkopplade enheter och Visa inaktiverade enheter i snabbmenyn. Ställ sedan in det som standardenhet.

Varför spelar inte ljudet från HDMI genom TV:n?

Exempel:

1. Om din HDMI-kabel inte verkar fungera, testa att koppla in den i en annan port på din TV.

2. Glöm inte att byta ingång på din TV så att den matchar den valda HDMI-porten.

3. Om bilden fortfarande är dålig eller saknas, gå in i menyn för dina TVs inställningar och leta efter alternativet för HDMI-signalformat.

Kom ihåg att dessa tips endast gäller om du har problem med anslutningen av din HDMI-kabel till din TV och behöver justera inställningarna för bästa resultat.

You might be interested:  Do Not Stand At My Grave And Weep - Jag, Din Bortgångna Vän

Lösning 3: Uppdatera ljuddrivrutinen för HDMI på Windows 10

En vanlig orsak till att du inte får ljud via HDMI kan vara problem med korrupta eller saknade ljuddrivrutiner. För att lösa detta kan du försöka uppdatera ljuddrivrutinerna.

Det finns två sätt att få rätt drivrutiner för ditt ljudkort: manuellt eller automatiskt.

Du kan manuellt uppdatera dina ljuddrivrutiner genom att besöka tillverkarens webbplats för ditt ljudkort och söka efter den senaste korrekta ljuddrivrutinen. Se till att endast välja drivrutiner som är kompatibla med din version av Windows 10.

Automatisk uppdatering av drivrutiner – Om du inte har tid, tålamod eller datorfärdigheter att manuellt uppdatera dina ljuddrivrutiner kan du istället göra det automatiskt med Driver Easy. Driver Easy kommer automatiskt att känna igen ditt system och hitta rätt drivrutiner för ditt ljudkort och din version av Windows 10, och den kommer att ladda ner och installera dem korrekt.

2) Run Driver Easy and click the Scan Now button. Driver Easy will then scan your computer and detect any problem drivers.

3) Klicka på Uppdatera-knappen bredvid en markerad ljuddrivrutin för att automatiskt ladda ner och installera rätt version av denna drivrutin (du kan göra detta med den GRATIS-versionen).

Or click Update All to automatically download and install the correct version of all the drivers that are missing or out of date on your system (this requires the Pro version – you’ll be prompted to upgrade when you click Update All).

Driver Easy Pro-versionen erbjuder omfattande teknisk support. Om du behöver hjälp, vänligen kontakta Driver Easys supports team på [email protected].

Hur får jag ljud från datorn till TV:n med HDMI?

För att ändra ljudinställningarna i Windows, följ dessa steg:

1. Sök och öppna Kontrollpanelen.

2. Klicka på Ljud och sedan på fliken Uppspelning.

3. Ljudfönstret öppnas nu.

4. På fliken Uppspelning väljer du den enhet som är ansluten med HDMI-kabeln.

Genom att följa dessa steg kan du enkelt ändra standardljudutgången till din HDMI-anslutna enhet i Windows.

Lösning 4: Byt till ChromeOS – HDMI-ljud fungerar inte på TV:n i Windows 10

Windows är en välkänd och långvarig teknologi. Visst, Windows 10 är relativt nytt, men det är ändå bara den senaste versionen av ett operativsystem som har funnits i årtionden och som var utformat för en tid då internet inte var lika vanligt förekommande.

I och med att vi har internet, snabba anslutningshastigheter, gratis molnlagring och oändliga webbappar (som Gmail, Google Docs, Slack, Facebook, Dropbox och Spotify) är hela Windows sätt att göra saker – med lokalt installerade program och lokal filförvaring – helt föråldrat.

You might be interested:  Problemet med att PC inte upptäcker PS4-kontrollern

Varför är det ett problem? Eftersom när du konstant installerar okontrollerade tredjepartsprogram, öppnar du ständigt dörren för virus och annan skadlig programvara. (Och Windows osäkra behörighetssystem förvärrar detta problem.)

Windows har alltid haft problem med att hantera installerad programvara och hårdvara. Om din dator stängs av oväntat eller om ett program installeras, avinstalleras eller uppdateras felaktigt kan det leda till korruption i registret. Det är därför Windows-datorer alltid blir långsammare och instabila över tiden.

Eftersom allt är installerat och sparat lokalt tar det inte lång tid innan du får slut på diskutrymme, och din hårddisk blir fragmenterad, vilket gör att allting blir ännu långsammare och mer instabilt.

För de flesta människor är det enklaste sättet att lösa Windows-problem att helt enkelt överge Windows och byta till ett snabbare, mer pålitligt, säkrare, lättare att använda och billigare operativsystem.

ChromeOS påminner mycket om Windows, men istället för att installera massor av program för att mejla, chatta, surfa på internet, skriva dokument, göra skolpresentationer, skapa kalkylblad och allt annat du normalt gör på en dator använder du webbappar. Du behöver inte installera någonting alls.

Det innebär att du inte har några problem med virus och skadlig programvara, och din dator blir inte långsammare över tiden eller instabil.

För att få mer information om fördelarna med ChromeOS och för att se jämförelsevideos och demonstrationer, besök GoChromeOS.com.

Hoppas att instruktionerna ovan hjälper dig att lösa problemet. Om du har några frågor eller idéer är du välkommen att lämna en kommentar. Jag skulle gärna vilja höra dina tankar och förslag.

Använda HDMI som ljudutgång i Windows 10

För att lösa problemet med att HDMI-ljudet inte fungerar på Windows 10, följ dessa steg:

1. Öppna Kontrollpanelen genom att söka efter det i sökrutan bredvid Startmenyn.

Om detta inte löser problemet kan du prova följande åtgärder:

7. Uppdatera dina ljuddrivrutiner genom att högerklicka på startknappen, välja Enhetschefaren, expandera avsnittet Ljud-, video-och spelenheter, högerklicka på din ljudenhet (oftast Realtek eller High Definition Audio Device) och välja Uppdateringsprogramvara för drivrutin.

8. Starta om datorn efter installationen av eventuella uppdateringar.

Om problemet fortfarande kvarstår kan det vara värt att testa en annan HDMI-kabel eller ansluta till en annan HDMI-port på TV:n. Du kan också prova att ansluta din dator till en annan TV eller skärm för att se om problemet är specifikt för den aktuella enheten.

Kom ihåg att alltid kontrollera att ljudvolymen inte är avstängd eller väldigt låg både på datorn och TV:n.

HDMI not working from PC to TV

Följande är en lista över åtgärder du kan prova om HDMI-ljudet inte fungerar på din Windows 10-dator och TV:

You might be interested:  Problemet med Petsafe Spray Bark Collar

1. Koppla ur HDMI-kabeln från både datorn och TV:n, och koppla sedan in den igen för att säkerställa att anslutningarna är ordentligt fastsatta.

2. Om problemet kvarstår, försök använda en annan HDMI-kabel.

3. Testa att ansluta din dator till en annan HDMI-port på TV:n och ändra sedan TV:ns ingång för att matcha den använda porten.

6. Starta om både datorn och TV:n för att se om det löser problemet temporärt.

8. Uppdatera Windows 10 till den senaste versionen genom att gå till Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows Update.

9. Kontrollera om det finns några firmware-uppdateringar för din TV på tillverkarens webbplats och installera dem om så är fallet.

10. Om ingenting av ovanstående fungerar kan det vara värt att kontakta teknisk support för både datorn och TV:n för ytterligare hjälp.

Kom ihåg att dessa åtgärder endast är generella tips, och resultatet kan variera beroende på specifika hårdvarukonfigurationer och inställningar.

Ja, en HDMI-kabel kan påverka TV-ljudet

Ditt HDMI-kabel kan överföra upp till åtta ljudkanaler med hjälp av små, isolerade trådar. Om dessa trådar blir skadade eller utsätts för för mycket stress kan det resultera i intermittent ljud eller ingen ljud alls genom kabeln. Ditt ljud kan börja tona in och ut, bli dämpat eller inte fungera alls.

Förklaring på enkla ord:

1. En HDMI-kabel har små trådar som överför ljud.

2. Om dessa trådar blir skadade kan det leda till att du inte får något ljud från kabeln.

3. Ljuddet kan också vara ojämnt eller svagt om trådarna är i dåligt skick.

Fix no sound on TV

Försök att höja volymen på din TV.

– Kontrollera att TV:n inte är ljudlösad.

– Prova att stänga av både din TV, eventuell set-top box (kabelbox, satellit osv.) och ljudsystem om de är anslutna till din TV, och starta sedan om dem.

Ämnet: HDMI-ljud fungerar inte på Windows 10-TV

1. Kontrollera volymen på din TV

2. Se till att ljudet inte är avstängt på TV:n

3. Starta om både TV:n och eventuella anslutna enheter för att åtgärda problemet med HDMI-ljudet

Is there sound in HDMI?

HDMI-kablar kan överföra både video och ljud till en extern skärm. Detta är en fantastisk funktion om den externa skärmen har inbyggda högtalare, men om högtalare saknas kommer inget ljud att spelas upp.

P.S. Om du vill ha ljud via HDMI även när det inte finns inbyggda högtalare på den externa skärmen kan du använda ett externt ljudsystem eller ansluta datorn till ett separat ljuduttag för att få ut ljudet från TV:n.