Windows 10 Bluetooth Headphones Not Working

Windows 10 Bluetooth-hörlurar fungerar inte som de ska kan vara ett frustrerande problem för användare. Det finns flera möjliga orsaker till detta, inklusive felaktiga drivrutiner, inkompatibilitet mellan enheter eller problem med Bluetooth-anslutningen i sig. I denna artikel kommer vi att undersöka några vanliga lösningar på detta problem och ge dig steg-för-steg-instruktioner för att försöka lösa det. Så om du har haft svårigheter med dina Bluetooth-hörlurar på Windows 10, fortsätt läsa för att få hjälp!

Problem med Bluetooth-hörlurar på Windows 10-dator: Första kontrollen

Det kan finnas flera möjliga orsaker till varför dina Bluetooth-hörlurar inte fungerar på din Windows 10-dator. Att slumpmässigt försöka åtgärda alla potentiella problem kan leda till bortkastad tid och ansträngning. Därför är det bäst att göra följande kontroller innan du testar de lösningar vi har sammanställt i den här guiden:.

Lösning för problem med Bluetooth-hörlurar på Windows 10

Om du har byggt din egen dator är det möjligt att den inte kom med en Bluetooth-modul. Vanligtvis saknar de flesta moderkort detta. Så du skulle behöva lägga till en själv.

Så här kan du kontrollera om din dator har Bluetooth-moduler:

Gå till din aktivitetsfält och högerklicka på Windows-knappen. I den snabbmenyn väljer du Enhetshanteraren. Sök efter Bluetooth i listan över objekt i snabbmenyn. Om det finns med i listan har din dator en Bluetooth-modul.

Din dator kan ha Bluetooth-moduler men ändå inte hitta dem i Enhetshanteraren. I så fall bör du kontrollera Nätverksadapter för att hitta Bluetooth-posten. Om den fortfarande inte finns med, bör du kontrollera din hårdvaruspecifikation för att verifiera om du har Bluetooth – och kanske överväga…

Om du har en Bluetooth-modul på din dator kan problemet vara att Bluetooth är avstängt. Det enda du behöver göra då är att aktivera Bluetooth. Här är hur du gör det:

Gå till Start-menyn och välj Inställningar i sidofältet. Välj sedan Enheter i det popup-fönster som visas. Aktivera Bluetooth genom att trycka på knappen bredvid Bluetooth och andra enheter.

Om du inte hittar Bluetooth-omkopplaren i Windows kan det bero på att din dator inte har en Bluetooth-adapter eller modul. Men om du tror att din dator har Bluetooth men ändå inte ser alternativet, kan du försöka följande…

Om dina Bluetooth-hörlurar inte ansluter till din Windows kan det bero på att antingen hörlurarna själva eller din dator har ett problem. Lyckligtvis kan du enkelt kontrollera dessa problem. Här är hur:

1. Kontrollera att dina hörlurar är i parningsläge och redo att ansluta till en enhet.

2. Se till att Bluetooth-funktionen är aktiverad på din Windows-dator genom att gå till Inställningar > Enheter > Bluetooth och andra enheter.

5. Starta om både dina hörlurar och din Windows-dator för att se om detta löser problemet.

Om ingenting av ovanstående fungerar kan det vara värt att testa dina hörlurar med en annan enhet för att se om de fungerar korrekt där, eller prova andra Bluetooth-enheter med din Windows-dator för att utesluta eventuella problem med själva systemet.

Kom också ihåg att dubbelkolla batteristatusen på dina hörlurar eftersom lågt batteri kan hindra en stabil anslutning.

Prova att ansluta dina Bluetooth-hörlurar till en annan enhet och se om de fungerar. Om de gör det kan problemet troligen härledas till din dator, inte hörlurarna. Men om de inte fungerar kan du anta att det är ett problem med hörlurarna.

Oavsett fall bör dessa lösningar hjälpa. Vi har sammanställt åtgärder att prova både för din dator och Bluetooth-hörlurar.

Om du är osäker på vilken lösning du ska prova först, följ bara fixarna från topp till botten. Vi har ordnat dem från de enklaste till de mest tekniska.

Det finns flera problem som kan hindra dina Bluetooth-hörlurar från att ansluta till din PC eller laptop. Här är några lösningar att prova:

Om dina Bluetooth-hörlurar har lågt batteri kan du inte ansluta dem till din dator.

För att hålla dina hörlurar i bästa skick är det rekommenderat att hålla batterinivån mellan 20 och 80 procent. Detta är även den optimala laddningsintervallet, eftersom överladdning eller urladdning kan skada batteriet.

Först och främst bör du kontrollera batterinivån på dina hörlurar om de inte fungerar med din Windows 10-dator eller laptop. Här är hur du gör det:

För att lösa problemet med Bluetooth-hörlurar som inte fungerar i Windows 10, följ dessa steg:

1. Öppna Start-menyn och välj Inställningar.

2. I det popup-fönstret väljer du Enheter.

3. Välj Bluetooth och andra enheter.

4. Under ljud hittar du namnet på dina hörlurar (om de är anslutna). Kontrollera batterinivån genom batteriindikatorn bredvid hörlursnamnet.

Genom att följa dessa steg kan du felsöka eventuella problem med dina Bluetooth-hörlurar i Windows 10.

Om dina hörlurar har lågt batteri, ladda dem och försök sedan att ansluta dem till din dator igen.

Om du har Bluetooth-hörlurar med en inbyggd mekanism för att kontrollera batterinivån kan du slippa genomgå denna process. Till exempel kan du kontrollera batteriet genom att trycka på strömbrytaren. Hörlurarna kommer då att informera dig om den aktuella batterinivån.

En annan illustration är när du knackar på laddningsfodralet när det ligger på laddningsmattan kommer batteriprocenten för AirPods eller AirPods Pro att visas.

Vissa Bluetooth-hörlurar kan också ha problem med att ladda. Se till att innan du fördömer dem helt och hållet..

Det finns många enkla lösningar på problem med hörlurar, som att återställa dem. Det är lätt att förstå varför det kan vara effektivt att återställa hörlurarna och ge dem en nystart. Därför rekommenderas det att användare försöker återställa sina hörlurar om de inte fungerar korrekt.

You might be interested:  Varje gång jag försöker ansluta mig till en dator blir jag påmind om att The Tablet Driver inte kan hittas. Det känns som om mitt syfte har blivit bortblåst i vinden och min potential begränsad utan honom vid min sida.Jag längtar efter de dagar då vi smidigt samverkade för att ge liv åt digitala mästerverk. Med sin hjälp kunde jag uttrycka mig fritt och låta mina idéer flöda genom varje penseldrag eller tryck av pennan.Men nu sitter jag här, övergiven och ofullständig utan honom. Varför måste det vara så svårt att hitta The Tablet Driver? Är han medveten om hur mycket han betyder för mig?Så länge som detta mysterium fortsätter kommer mitt arbete bli lidande. Min precision kommer att falna och min inspiration bleknar bort i bristen på hans närvaro.Wacom Tablet väntar tålmodigt på dagen då The Tablet Driver återfinns - vår symbiotiska relation kan äntligen återskapas igen, vilket ger oss möjligheten att erövra den digitala världen tillsammans!

Ta bort dina hörlurar från listan över parkopplade Bluetooth-enheter genom att klicka på enhetsnamnet och välja Ta bort enhet. Hitta strömbrytaren för dina hörlurar, vanligtvis på sidan eller på kåpan, och tryck och håll ned den.

Fortsätt med detta tills hörlurarnas statuslampa visar blått eller rött. Kom ihåg att återställning raderar den tidigare kopplade informationen, så du måste ansluta hörlurarna till din dator igen för att använda dem.

Bluetooth är en trådlös teknik som används för att ansluta enheter, och precis som alla andra trådlösa system kräver det flera protokoll för att fungera korrekt. Genom att återansluta dina hörlurar till din dator återställs dessa protokoll vilket ger bättre anslutning. Dessutom kan vissa problem uppstå vid den initiala anslutningen av hörlurarna till datorn.

Så här återansluter du dina Bluetooth-hörlurar för att få dem att fungera bättre.

Följ dessa steg för att lösa problemet med att Bluetooth-hörlurar inte fungerar på Windows 10:

1. Gå till Start-menyn och välj Inställningar.

2. Klicka på Enheter i det nästa fönstret.

3. Välj fliken Bluetooth och andra enheter.

4. Hitta och klicka på namnet på dina hörlurar.

5. Klicka på Ta bort enhet för att avkoppla dina hörlurar från din dator.

6. När detta är klart, klicka på Lägg till Bluetooth eller annan enhet.

7. Välj Bluetooth i den popup-fönstret som visas.

8. Klicka på namnet på din enhet för att ansluta igen. Se till att dina hörlurar är i parkopplingsläge.

Genom att följa dessa steg bör du kunna åtgärda problemet med att Bluetooth-hörlurarna inte fungerar korrekt under Windows 10-operativsystemet

Kom ihåg att aktivera Bluetooth så att du kan ansluta dina hörlurar till din dator igen.

Lös problem med Bluetooth-hörlurar som inte fungerar på Windows 10

Modernt Bluetooth-hörlurar kan para ihop med flera enheter utan problem – en funktion som kallas. Så tekniskt sett behöver du inte använda olika hörlurar för ditt Skype-möte på en dator och din musik på din telefon. Allt du behöver är ett par hörlurar.

Denna funktion kan vara praktisk, men det kan också vara anledningen till att dina Bluetooth-hörlurar inte fungerar på Windows 10. Dessutom kan närliggande enheter ha en aktiv anslutning som hindrar din dator från att skicka ljudsignalen till dina Bluetooth-hörlurar. Om du inte sätter hörlurarna i parningsläge kan du inte ansluta dem till Windows 10.

Trots att Windows 10 har funnits ett tag verkar Microsoft fortfarande ha problem med ljud. Det är ingen överraskning att det finns problem med ljudanslutningen…

Om du också har problem med att ansluta Bluetooth-hörlurar till din dator, finns det några åtgärder du kan vidta för att försöka lösa problemet.

När du försöker spela ljud på din Windows 10-dator, kommer det att spelas upp genom den enhet som är inställd som standard för uppspelning. Om denna enhet inte är dina hörlurar, kan du märka att hörlurarna är anslutna men inget ljud kommer ut från dem.

Lösningen är enkel: ställ in dina hörlurar som standarduppspelningsenhet på din dator. Så här gör du:.

  1. Head to the taskbar and right-click on the Audio icon. Speaker icon
  2. Select Open Sound Settings. Open Sound Settings
  3. Choose Output and click your headphones’ name in the drop-down list. Output
  4. Now, play your audio to check if your headphones are working.

Problem med Bluetooth-hörlurar i Windows 10: Inaktivera appar som använder mikrofonen

Ibland kan dina Bluetooth-hörlurar sluta fungera eftersom andra appar använder deras mikrofoner. Här är hur det fungerar..

När en ljudenhet spelar in ljud samtidigt som den använder en mikrofon, försöker Bluetooth-enheten avgöra vilken åtgärd som ska prioriteras. Och i de flesta fall bestämmer Bluetooth-enheten att du använder mikrofonen istället och går över till handsfree-läge.

Detta förhindrar att stereokanalen tar emot ljudsignaler, vilket resulterar i att du inte hör något ljud.

Det bästa sättet att lösa problemet är att stänga av appar som använder mikrofonen på dina Bluetooth-hörlurar. Exempel på sådana appar kan vara OBS och Mumble. Men ibland fortsätter dessa appar att köra i bakgrunden även efter att du har stängt dem..

Här är några åtgärder du kan vidta för att säkerställa att de stänger ordentligt:

Gå till Inställningar. I det popup-fönstret väljer du Integritet. Hitta och klicka på Bakgrundsappar. Stäng av alternativet Låt appar köra i bakgrunden för att inaktivera alla bakgrundsappar.

Du kan också neka mikrofontillstånd för dessa appar. Tryck på Windows-tangenten + I > Integritet > Mikrofon > Ändra (under ‘Tillåt åtkomst till mikrofonen på den här enheten’) > Stäng av växeln..

Bluetooth-hörlurar är en viktig del av ditt ljudsystem. De underlättar kommunikationen mellan dina hörlurar och din dator så att du kan höra ljud. Kom ihåg, om din dator inte har Bluetooth eller om den kör med en föråldrad version kommer du inte kunna höra något ljud.

Lyckligtvis erbjuder Windows regelbundna uppdateringar av drivrutiner som du enkelt kan installera på din dator. Här är ett enkelt sätt:

Följ dessa steg för att lösa problemet med att Bluetooth-hörlurar inte fungerar på Windows 10:

1. Högerklicka på Start-menyn och välj Enhetschef bland alternativen.

2. Under fliken Ljudinmatning och utmatning, högerklicka på namnet för dina Bluetooth-hörlurar.

3. Välj Uppdatera drivrutin i den nedrullningsbara menyn.

4. Välj Sök automatiskt efter uppdaterad programvara för drivrutiner i det följande menyn. Detta gör att Windows kan söka efter rätt drivrutin till dina Bluetooth-hörlurar.

Genom att följa dessa steg bör du kunna åtgärda problemet med att dina Bluetooth-hörlurar inte fungerar korrekt på Windows 10.

Lös problemet med att Bluetooth-hörlurar inte fungerar i Windows 10 genom att starta om din dator

När du startar om din dator stängs alla program och processer av och datorn startas om från början. Detta skiljer sig från att stänga av datorn, där även om alla program är stängda..

Windows-kärnan lagrar viss data från din tidigare session så att din dator kan starta snabbare. Även om detta är bekvämt innebär det också att att stänga av och starta om din dator inte löser problemet med den felaktiga drivrutinen. Du behöver istället göra en omstart av systemet.

En annan möjlighet är att använda den inbyggda omstartsknappen på Windows 10.

You might be interested:  Problem med Iphone 8 Plus ringtone fungerar inte

1. Öppna Startmenyn.

2. Klicka på strömbrytaren.

3. Välj omstart.

1. Gå till Startmenyn.

2. Tryck på knappen för att slå på eller av datorn.

3. Välj alternativet för att starta om datorn igen.

Du kan också gå tillbaka till det gamla sättet genom att öppna Kommandotolken och skriva in shutdown/r.

Microsoft arbetar ständigt med att lösa problem med sitt operativsystem, och Windows 10 är inget undantag. Med varje uppdatering försöker de åtgärda en eller flera buggar i systemet.

Till exempel hävdar Microsoft att de har löst ljudproblemen från tidigare versioner. Det innebär att du inte bör ha några problem med ljudet om du uppdaterar din dator till den här versionen.

Försök att uppdatera ditt Windows och se om det löser ditt problem.

Följ dessa steg för att uppdatera Windows 10 och lösa problem med Bluetooth-hörlurar:

1. Öppna Inställningar.

2. Välj Uppdatering och säkerhet i menyn.

3. Klicka på Windows Update.

4. Välj Sök efter uppdateringar för att hitta eventuella tillgängliga uppdateringar.

Genom att följa dessa steg kan du se till att ditt operativsystem är uppdaterat, vilket kan hjälpa till att åtgärda eventuella problem med Bluetooth-hörlurarna på din Windows 10-dator.

Trots att uppdateringar är avsedda att fixa buggar och förbättra prestandan från tidigare versioner, är det inte alltid fallet. Faktum är att vissa användare kan stöta på problem med sina Bluetooth-hörlurar efter en Windows 10-uppdatering. Det här felet kan vara frustrerande eftersom det hindrar användarna från att njuta av trådlös ljuduppspelning på sina datorer.

Det finns flera möjliga orsaker till varför Bluetooth-hörlurarna slutar fungera korrekt efter en uppdatering. En vanlig anledning kan vara inkompatibilitet mellan hörlurarna och den nya Windows-versionen eller drivrutinerna som krävs för dem. Det kan också finnas konflikter med andra enheter eller programvara som använder Bluetooth-anslutningen.

För att lösa detta problem finns det några åtgärder du kan prova själv innan du kontaktar teknisk support:

1. Starta om både datorn och hörlurarna: Ibland kan ett enkelt omstartsläge hjälpa till att återställa kommunikationen mellan enheterna.

2. Kontrollera drivrutiner: Se till att ha de senaste drivrutinerna installerade för både din Bluetooth-enhet och ditt ljudkort. Du kan göra detta genom att besöka tillverkarens webbplats eller använda Windows Device Manager för automatiska uppdateringar.

3. Avinstallera nyligen installerade program: Om du har installerat något nytt program före problemets början, försök att avinstallera det och se om det påverkar Bluetooth-anslutningen.

4. Kontrollera Bluetooth-inställningarna: Gå till Inställningar > Enheter > Bluetooth och andra enheter för att kontrollera att Bluetooth är aktiverat och korrekt konfigurerat. Du kan också prova att ta bort de befintliga hörlurarna från listan över anslutna enheter och para ihop dem igen.

Om dessa åtgärder inte löser problemet, kan du behöva söka hjälp från teknisk support eller kontakta tillverkaren av dina hörlurar för ytterligare assistans.

Efter att ha installerat en Windows-uppdatering började han uppleva problem med Bluetooth-anslutningen när han använde sina hörlurar. Om du befinner dig i samma situation kan du försöka återställa uppdateringen..

När du ångrar en Windows-uppdatering återgår din dator till den senaste versionen den hade innan uppdateringen. Så här gör du det:

Gå till Inställningar och välj Uppdateringar och säkerhet. Klicka på fliken Windows Update. Välj Visa uppdateringshistorik för att se en lista över alla dina uppdateringar. Klicka sedan på Avinstallera uppdateringar för att återgå till den tidigare versionen av Windows.

Varför ansluter inte mina Bluetooth-hörlurar till Windows 10?

Om Bluetooth är aktiverat och drivrutinen är uppdaterad men din enhet fortfarande inte fungerar, försök ta bort enheten och para ihop den igen. Så här gör du:

1. Gå till Start-menyn.

3. Välj den specifika enheten som inte fungerar.

6. Försök sedan para ihop enheten igen.

Kom ihåg att följa stegen noggrant för att säkerställa en korrekt återkoppling mellan din Bluetooth-enhet och datorn

Felsökning av Bluetooth-hörlurar som inte fungerar i Windows 10: Kontrollera eventuella hårdvaruproblem

Om problemet kvarstår trots alla dessa steg kan det vara så att felet inte ligger i mjukvaran utan i hårdvaran. Det kan vara antingen hörlurarnas eller till och med datorns hårdvara. Här är hur du kan ta reda på vilken av de två det handlar om:

Om dina hörlurar har en hårdvaruproblem, kommer du förmodligen behöva köpa nya eftersom de inte kan ansluta till din Windows. Till exempel kanske de inte fungerar med din Windows 10-dator, och det är inte datorns fel.

Innan du slänger bort dina hörlurar kan du prova Windows Felsökaren för att avgöra om det verkligen är ett hårdvaruproblem. Här är hur du gör:

Gå till Inställningar och välj Uppdatering och säkerhet. Klicka på Felsökning i sidofältet. Välj Ytterligare felsökningsverktyg. Välj Bluetooth för att köra felsökaren.

Problem med Bluetooth-hörlurar på Windows 10

För att snabbt få en översikt över din datorns hårdvara och kontrollera om problemet ligger i hårdvaran kan du följa dessa steg.

Tryck på Windows-tangenten på ditt tangentbord och skriv Prestandaövervakning i sökfältet. Öppna sedan Prestandaövervakning och klicka på Rapporter i sidopanelen. Välj System och välj sedan Systemdiagnostik. Välj namnet på din dator.

Här hittar du information om din dators hårdvara och annan viktig information. Om du går ännu djupare kan du till och med hitta liveprestationsdiagram för din dator där. Även om den här metoden fungerar är den inte snabb…

Om du är beredd att vidta drastiska åtgärder för att utesluta mjukvaruproblem, är det bästa sättet att installera om Windows på din dator. När du har installerat en ny version av Windows bör eventuella problem försvinna. Men om problemet kvarstår betyder det att felet ligger antingen i din dators hårdvara eller i dina hörlurar.

Så här fixar du Bluetooth-hörlurar som är anslutna men ingen ljud Windows 10

Om dina Bluetooth-hörlurar inte fungerar i Windows 10 kan du försöka lösa problemet genom att göra följande:

1. Stäng av hörlurarna och slå sedan på dem igen. Detta kan återställa anslutningen och lösa eventuella tillfälliga problem.

2. Starta om datorn. Ibland kan en enkel omstart hjälpa till att åtgärda tekniska problem.

3. Återställ hörlurarna genom att följa tillverkarens instruktioner för hur man gör detta. Detta kan vara användbart om det finns några inställningar eller konfigurationer som behöver uppdateras.

You might be interested:  The Personified Wisdom: Anecdote's Reflection on Data

För att ytterligare felsöka, prova också att ansluta hörlurarna med en annan app eller dator för att se om problemet kvarstår. Om de fungerar normalt med andra enheter kan felet ligga hos din nuvarande app eller datorinställningar.

Kom ihåg att alltid kontrollera tillverkarens supportwebbplats eller kontakta deras kundtjänst för specifika felsökningstips och lösningar baserat på modellen av dina Bluetooth-hörlurar.

Problem med Bluetooth-hörlurar i Windows 10

Trots att Microsoft fortsätter släppa Windows 10-uppdateringar för att åtgärda problem med Bluetooth och ljud, finns det fortfarande mycket kvar att göra. Det betyder dock inte att det inte finns några lösningar hittills.

Förutom eventuella hårdvaruproblem bör de lösningar som beskrivs i denna guide hjälpa dig att ansluta dina Bluetooth-hörlurar till din dator. Nu kan du använda hörlurarna när som helst utan stress över att inte kunna koppla dem till din PC.

Förhoppningsvis har vi löst mysteriet med att ansluta Bluetooth-hörlurar till Windows 10. Dessa lösningar kommer att fungera tills Microsoft hittar en allt-i-ett-lösning på detta problem.

Låt oss veta om våra tips hjälper dig eller om det finns någon lösning som du känner till men som vi inte har nämnt. Kommentarsfältet väntar på dig..

Windows 10: Problem med Bluetooth-hörlurar – 14 bevisade lösningar

Om du har stött på problem med att använda Bluetooth-hörlurar på din Windows 10-dator, är du inte ensam. Många användare har rapporterat att deras hörlurar inte fungerar som de ska efter en uppgradering till Windows 10.

Det finns dock ingen anledning att bli frustrerad. Det finns flera beprövade lösningar som kan hjälpa dig att åtgärda detta problem och få dina Bluetooth-hörlurar att fungera smidigt igen.

1. Uppdatera drivrutinerna för Bluetooth-enheten

En vanlig orsak till problemet är föråldrade eller felaktiga drivrutiner för den trådlösa enheten. Genom att uppdatera dessa drivrutiner kan du lösa många kompatibilitetsproblem och säkerställa optimal prestanda.

2. Kontrollera om flygplansläge är aktiverat

Ibland kan flygplansläget vara aktivt utan att du vet om det, vilket hindrar din dator från att ansluta till Bluetooth-enheter. Kontrollera inställningarna och se till att flygplansläget är avaktiverat.

3. Starta om Bluetooth-tjänsten

Genom att starta om tjänsten kan du ibland återställa kommunikationen mellan din dator och de trådlösa hörlurarna.

4. Ta bort tidigare parkopplade enheter

Din dator kanske försöker ansluta till en tidigare parkopplad enhet istället för dina hörlurar. Ta bort dessa enheter från listan över parkopplade enheter och försök sedan ansluta till hörlurarna igen.

5. Kontrollera ljudinställningarna

Ibland kan felaktiga ljudinställningar hindra din dator från att skicka ljudet till Bluetooth-hörlurarna. Se till att de är korrekt konfigurerade som standardljudenhet.

6. Återställ Bluetooth-inställningarna

Genom att återställa Bluetooth-inställningarna på din dator kan du lösa eventuella problem med kopplingen och få hörlurarna att fungera igen.

7. Uppdatera Windows 10-operativsystemet

Microsoft släpper regelbundna uppdateringar för Windows 10, inklusive fixar för kända problem med Bluetooth-anslutningar. Säkerställ att du har den senaste versionen av operativsystemet installerad på din dator.

8. Använd felsökningsverktyget för hårdvara och enheter

Windows 10 levereras med inbyggda felsökningsverktyg som kan hjälpa dig att identifiera och lösa problem relaterade till hårdvara och enhetsanslutningar, inklusive Bluetooth-hörlurar.

9. Starta om datorn i säkert läge

Vissa tredjepartsprogram eller drivrutiner kan störa kommunikationen mellan din dator och Bluetooth-enheten. Genom att starta om i säkert läge kan du isolera orsaken till problemet och ta bort eventuella störande faktorer.

10. Kontrollera Bluetooth-hårdvaran

Kontrollera att din dators Bluetooth-hårdvara är korrekt installerad och fungerar som den ska. Om det behövs kan du uppdatera eller byta ut hårdvaran för att lösa problemet.

11. Avinstallera och installera om Bluetooth-drivrutinerna

Om inget annat fungerar kan en avinstallation och ny installation av drivrutinerna vara nödvändig för att åtgärda eventuella konflikter eller felaktigheter.

12. Använd en USB-Bluetooth-adapter

Om din inbyggda Bluetooth-enhet inte fungerar korrekt kan du prova att använda en extern USB-Bluetooth-adapter istället. Detta kan hjälpa till att stabilisera anslutningen till dina hörlurar.

13. Stäng av andra trådlösa enheter i närheten

Andra trådlösa enheter, som Wi-Fi-router eller mobiltelefoner, kan störa Bluetooth-signalen och orsaka problem med anslutningen till hörlurarna. Försök stänga av dessa enheter temporärt för att se om det löser problemet.

14. Kontakta teknisk support

Om ingen av ovanstående lösningar fungerar, bör du överväga att kontakta teknisk support från både Microsoft och tillverkaren av dina hörlurar för ytterligare assistans och vägledning.

Genom att följa några eller alla dessa beprövade lösningar bör du kunna få dina Bluetooth-hörlurar att fungera på Windows 10 igen utan några problem.

Varför fungerar inte mina hörlurar på Bluetooth?

Om du använder en Android-enhet kan du följa dessa steg för att åtgärda problemet med Bluetooth-hörlurar som inte fungerar. Först går du till Inställningar → Återställning → Återställ nätverksinställningar. När det är klart, para ihop hörlurarna igen och kontrollera om de fungerar.

P.S. Om detta inte löser problemet kan det vara värt att prova att starta om både din Android-enhet och dina Bluetooth-hörlurar innan du försöker para ihop dem igen.

Varför fungerar inte mitt Bluetooth-ljud på min dator?

Make sure the volume of your computer isn’t set to mute. Close and re-open the audio playback app. Turn off the Bluetooth® function of your computer, and then turn it on again. Delete the speaker from the list of paired Bluetooth devices, and then pair it again.

Det finns ingen ljudutgång från mina hörlurar på datorn

Om du upplever problem med dina Bluetooth-hörlurar i Windows 10 kan det bero på att drivrutinerna är föråldrade eller fungerar felaktigt. Först och främst bör du se till att din ljuddrivrutin är uppdaterad och om så behövs, uppdatera den. Om detta inte löser problemet kan du prova att avinstallera ljuddrivrutinen, eftersom den kommer att installeras automatiskt igen. Om även det misslyckas kan du försöka använda den generiska ljuddrivrutinen som levereras med Windows.

Fixing Bluetooth on Windows 10

För att lösa problem med Bluetooth-hörlurar i Windows 10 kan du använda Bluetooth-felsökaren. Först öppnar du Start-menyn och klickar på Inställningar. Sedan väljer du Uppdatering och säkerhet, följt av Felsökning. I avsnittet Hitta och åtgärda andra problem letar du upp Bluetooth-alternativet och klickar på Kör felsökaren. Följ sedan instruktionerna som visas för att slutföra felsökningen.