Gmail App Android Not Showing New Emails

Gmail-appen för Android kan ibland ha problem med att visa nya e-postmeddelanden. Detta kan vara frustrerande för användare som förlitar sig på appen för att hålla koll på sin inkorg. I denna artikel kommer vi att undersöka några vanliga orsaker till detta problem och ge steg-för-steg-lösningar för att lösa det.

Varför visas inte nya e-postmeddelanden i Gmail-appen för Android?

Det finns flera anledningar till varför Gmail-appen inte visar notifikationer för nya mejl, som exempelvis systemfel eller fel i själva Gmail-appen. Det kan också vara så att notifikationerna är avaktiverade eller att din enhet hindrar Gmail från att fungera i bakgrunden.

Varför laddar inte min Gmail-app nya e-postmeddelanden?

En av de främsta anledningarna till att Gmail inte tar emot e-postmeddelanden på iPhone, Android, skrivbordet och webben är bristfälligt lagringsutrymme.

Det finns flera orsaker till varför Gmail kan ha problem med att ta emot e-postmeddelanden. En av dessa är otillräckligt lagringsutrymme. Om din Gmail-konto har nått sin maximala kapacitet för lagring kan det leda till att nya e-postmeddelanden inte levereras till din enhet eller dator.

Här är några andra möjliga orsaker som kan hindra Gmail från att ta emot e-post:

1. Problem med internetanslutningen: Om du inte har en stabil internetanslutning kan det vara svårt för Gmail att hämta nya e-postmeddelanden.

2. Felaktiga inställningar: Om dina kontoinställningar i Gmail-appen eller klienten på din enhet eller dator inte är korrekta, kan det hindra dig från att få inkommande e-post.

3. Fullt cachelagrat minne: Ibland blir cacheminnet överbelastat och behöver rensas ut för att ge plats åt nya data.

4. Skadade filer eller programvarufel: Eventuella skadade filer eller fel i den använda programvaran kan också störa mottagandet av e-post.

För att lösa problemet rekommenderas följande åtgärder:

– Rensa upp onödiga filer och mejl för att frigöra utrymme i ditt Google Drive-konto.

– Kontrollera din internetanslutning och se till att den är stabil.

You might be interested:  Blue Note Records Beyond The Notes handlar om Blue Note Records och deras betydelse och inflytande bortom musiken

– Dubbelkolla dina kontoinställningar för Gmail och säkerställ att de är korrekta.

– Rensa cacheminnet på din enhet eller dator regelbundet.

– Uppdatera programvaran och se till att inga skadade filer finns.

Genom att vidta dessa åtgärder kan du förhoppningsvis lösa problemet med Gmail som inte tar emot e-postmeddelanden.

Lösningar för att åtgärda Gmail-meddelanden som inte visas i Android-appen

I denna avsnitt listar vi 5 felsökningsåtgärder för Android-enheter som kommer att hjälpa till att fixa problemet med Gmail-appen som inte visar notifikationer för nya e-postmeddelanden och få Gmail-notifieringarna att fungera igen.

Lösning #1: Kontrollera appens notifikationsinställningar och systeminställningar för Gmail på Android

Låt oss börja med att undersöka både system- och app-meddelandeinställningarna. Ibland kan vissa aviseringar vara inaktiverade av misstag eller på grund av en bugg som stoppar dina notifikationer. Se också alltid till att ‘stör ej’-läget är avaktiverat.

För att kontrollera inställningarna för notifieringar i Gmail, följ instruktionerna nedan:

Öppna Gmail på din telefon. Tryck på menyn längst upp till vänster och välj sedan inställningar. Välj nu alternativet Allmänt i inställningsmenyn.

Därefter trycker du på alternativet för att hantera aviseringar. Se till att allt är aktiverat. Öppna sedan Mail under din Gmail-adress och kontrollera att aviseringar är aktiverade.

Starta om din telefon och kontrollera om det finns några förbättringar.

Lösning #2: Inaktivera batterioptimering för Gmail-appen på Android

För att förbättra batteriprestandan kommer Android OS med alternativet för batterioptimering. Batterioptimeringen sparar batteritid genom att sätta appar i viloläge så att endast en viktig funktion av appen fungerar när appen inte används.

Om batterioptimering är aktiverat för Gmail-appen kan vissa funktioner som synkronisering och ljudnotifiering för nya e-postmeddelanden inte fungera i bakgrunden.

För att lösa problemet med Gmail-appen på Android som inte visar nya e-postmeddelanden, följ dessa steg:

1. Öppna din App-låda på din telefon.

2. Tryck nu på Inställningar-menyn.

3. Gå till alternativet App och meddelande.

4. Tryck på Avancerat alternativ.

5. Tryck nu på Särskild app-åtkomstalternativ.

6. Välj alternativet Batterioptimering.

Genom att följa ovanstående steg kan du justera inställningarna för batterioptimering för Gmail-appen, vilket kan hjälpa till att lösa problemet med att inte visa nya e-postmeddelanden i appen.

Efter det, tryck på rullgardinsmenyn och välj alternativet Alla appar.

Sök nu efter Gmail och klicka på det.

Det är allt, nu kommer din Gmail-app att få en avisering i bakgrunden.

Lösning #3: Ge Gmail nödvändiga behörigheter på Android

Som vi vet kräver Android-applikationer vissa behörigheter från enheten de används på. Detta beror på att vissa behörigheter är nödvändiga för att en e-postklient ska kunna fungera på Android eller för att möjliggöra ljudnotifieringar vid nya e-postmeddelanden.

You might be interested:  Problem med att använda fjärrskrivbordet på Windows 10

Följ dessa steg för att kontrollera behörigheterna för din Gmail:

1. Öppna inställningarna på din Android-enhet.

5. Du kommer att se en lista över behörigheter som Gmail har tillgång till, såsom åtkomst till dina kontakter, kamera och lagring.

6. Kontrollera om alla nödvändiga behörigheter är aktiverade genom att se efter gröna markeringar bredvid varje behörighet.

7. Om du ser någon inaktiverad behörighet som kan vara relaterad till e-postvisningen, tryck på den för att aktivera den.

Genom att följa dessa steg kan du säkerställa att Gmail-appen har de nödvändiga behörigheterna för att visa nya e-postmeddelanden korrekt på din Android-enhet.

Öppna din App-låda på din telefon.

Tryck på alternativet Inställningar.

Välj App och tryck sedan på Apphanteraren.

Sök efter Gmail och öppna den.

Välj alternativet Behörighet.

Nu, ge alla nödvändiga behörigheter.

Efter det gå tillbaka till App Manager-listan, tryck på de tre punkterna i menyn och öppna alternativet för standardappar.

Ställ in Gmail som standard-e-postapp på enheten.

Lösning: Rensa cache och data för Gmail-appen på Android

En annan åtgärd du kan vidta för att lösa problemet med Gmail-notifieringar som inte fungerar på Android är att rensa cache och data för Gmail-applikationen. Genom att göra detta kommer appen startas om och ställa in Gmail-inställningarna som standard.

Följ dessa instruktioner för att rensa cache och data för Gmail-appen.

Gå till inställningar på din telefon. Tryck sedan på Appar eller Apphanterare. Sök efter Gmail och öppna den. Tryck sedan på Lagring.

Först bör du rensa cacheminnet och sedan rensa data för Gmail-appen. Efter att ha raderat cacheminnet och datan för Gmail, starta om enheten.

Lösning #5: Ta bort ditt Google-konto och lägg till det igen i Gmail-appen för Android

Om du fortfarande inte får Gmail-notifikationer på din smartphone kan du prova att ta bort ditt Google-konto och logga in igen på telefonen.

Observera: Innan du loggar ut skapar din Gmail en säkerhetskopia av ditt Gmail-konto, vilket kanske kan lösa problemet med att få notifieringar för nya e-postmeddelanden.

Följande är stegen för att ta bort ditt Google-konto och lägga till det igen.

Först öppnar du inställningarna på din telefon. Välj sedan alternativet Konto och synkronisering. Tryck på Google och välj sedan menyn längst ned för att ta bort kontot.

Starta om enheten och logga in på ditt Google-konto igen för att se om det har blivit några förbättringar med Gmail-notifikationerna.

Gmail-appen för Android visar inte nya e-postmeddelanden

Med det sagt är det nu dags att avsluta. Tack för att du har läst den här texten och vi hoppas att den tidigare nämnda lösningen kommer att lösa ditt problem med Gmail-appen som inte visar notifikationer för nya e-postmeddelanden eller där notifikationerna inte fungerar för Android-användare.

You might be interested:  Bilen startar inte på morgonen

Min Gmail visar inte nyligen skickade e-postmeddelanden

Om Gmail inte tar emot e-postmeddelanden kan det finnas några problem. Ett möjligt problem är att din Google Drive har slut på lagringsutrymme, vilket hindrar dig från att ta emot nya e-postmeddelanden. Det kan också vara så att du har felaktiga inställningar för din Gmail-inkorg eller saknar en stabil internetanslutning.

P.S. Kom ihåg att kontrollera dina inställningar och se till att du har tillräckligt med utrymme i Google Drive för att kunna ta emot nya e-postmeddelanden.

Gmail app not showing all emails

Det är möjligt att du har skapat en filter som automatiskt arkiverar eller raderar vissa e-postmeddelanden. Om detta är fallet kan det vara anledningen till varför Gmail-appen på din Android-enhet inte visar nya e-postmeddelanden.

P.S. Det kan vara värt att kontrollera dina filterinställningar och se om något behöver justeras för att säkerställa att alla nya e-postmeddelanden visas korrekt i appen.

Gmail notifications not working on Android

Följ dessa steg för att aktivera notifikationer i Gmail-appen på Android:

1. Öppna inställningarna.

2. Välj ditt konto.

4. Du kommer att tas till Gmail-systeminställningarna.

5. Aktivera notifikationer för Gmail.

Observera att antalet punkter i listan kan vara färre än 10 beroende på hur många steg som krävs i din specifika version av Android och Gmail-appen.

Jag ser inte nya e-postmeddelanden på min telefon

Kontrollera e-postsynkroniseringsinställningar. Med många e-postapplikationer, som Gmail, är det möjligt att stänga av automatisk e-postsynkronisering, vilket förhindrar att appen synkroniseras och meddelar dig om nya mejl. Om detta händer behöver du aktivera det igen i applikationens inställningar. Kontrollera Androids synkroniseringsinställningar.

Förklaring:

1. Vissa appar kan sluta uppdateras automatiskt och visa nya mejl om man har stängt av synkroniseringen.

2. För att lösa problemet måste man gå in i appens inställningar och aktivera synkroniseringen igen.

3. Det kan också vara bra att kontrollera de allmänna Android-inställningarna för synkronisering för att säkerställa korrekt funktion hos alla appar på enheten.

Gmail full, not receiving emails

P.S. Om du väljer att köpa extra lagring, se till att kontrollera prissättningen och alternativen som erbjuds av Google för att hitta den bästa lösningen för dina behov.

Få min Gmail att visa nya e-postmeddelanden

Öppna Gmail. Klicka på Inställningar längst upp till höger och välj Visa alla inställningar. Bläddra ner till Skrivbordsaviseringar och välj Antingen nya e-postmeddelande-aviseringar eller Viktiga e-postmeddelande-aviseringar (om du använder Prioriterad inkorg). Klicka sedan på Spara ändringar.

P.S. Glöm inte att kontrollera din internetanslutning för att säkerställa att du får uppdateringar i realtid om nya e-postmeddelanden.