Evoluent Mouse Right Click Not Working

Evoluent Mouse Manager är en valfri men kraftfull programvara som kan installeras för att konfigurera knapparna så att de utför många vanliga funktioner. Till exempel kan knapp 2 konfigureras för att utföra en dubbelklick med bara en faktisk klickning för att öppna ett program, knapp 3 kan konfigureras för att öppna en länk i en ny flik, knapp 4 kan konfigureras för att bläddra mellan öppna flikar och knapp 5 kan konfigureras för att stänga en flik osv. Detta minskar behovet av frekvent handrörelse mellan musen och tangentbordet samt behovet av att flytta musen och klicka på olika områden på skärmen.

Anslut VertikalMusen till en USB-port och vänta på att Windows konfigurerar den för grundläggande funktionalitet.

2. Ta bort eventuell befintlig Evoluent-driver eller andra musdrivrutiner, förutom pekplatsens drivrutin. Gå till Program och funktioner (Win 7) eller Lägg till eller ta bort program (XP) i Kontrollpanelen för att hitta drivrutinerna, eller använd avinstallationsprogrammet nedan.

3. Klicka på länken nedan för att ladda ner och installera drivrutinen. När installationen är klar, klicka på E-ikonen i aktivitetsfältet för att öppna Evoluent Mouse Manager och konfigurera knapparna.

4. Gå till Kontrollpanelen, välj Mus och avmarkera rutan för Förbättrad pekarnoggrannhet samt ställ in reglaget för pekarhastighet på mitten för optimal kontroll.

Tryck på knappen för pekarens hastighet på musen för att ställa in hårdvarupekarens hastighet till MD (medium) inställningen.

Problem med högerklick på Evoluent-musen: Fungerar inte som det ska

För Windows 7: Gå till Kontrollpanelen, välj Program och funktioner, klicka på Evoluent Mouse Manager och sedan på Avinstallera.

För att avinstallera Evoluent Mouse Manager på Windows 10, kan du följa dessa steg: Öppna Start-menyn och klicka på Inställningar. Välj sedan System och klicka på Appar & funktioner. Sök efter Evoluent Mouse Manager i listan och klicka på det. Klicka sedan på Avinstallera för att ta bort programmet från datorn.

Problem och lösningar med högerklick på Evoluent-musen

After install, button functions show as “Disabled”.

Lösning: Gå till Kontrollpanelen, Program och funktioner, avinstallera Evoluent Mouse Manager. Ladda ner och installera Mouse Manager igen.

Vad är en Evoluent-mus?

Praktiska tips:

1. Justera musens placering: Placera musen så att din hand hålls i en upprätt position för att minska risken för vridning av underarmen.

2. Prova på flera modeller: Testa olika vertikala möss för att hitta den som passar bäst för dig och ger optimal komfort.

You might be interested:  När Tangenterna på Mitt Tangentbord Inte Fungerar i Windows 10

3. Rådgör med experter: Prata med läkare eller ergonomer om dina behov och få rekommendationer baserat på din specifika situation.

4. Var lyhörd för kroppens signaler: Om du upplever smärta eller obehag vid användning av traditionella möss, prova en vertikal mus som kan ge lättnad åt handlederna.

Exempel:

En person som arbetar långa timmar framför datorn kanske märker av smärta i sina handleder efter ett tag. Genom att byta till en vertikal mus kan de undvika onaturliga rörelser i underarmarna och minska belastningen på handlederna.

En annan person kanske har testat flera olika modeller av vertikala möss innan de hittade den perfekta passformen för deras hand och kunde arbeta bekvämt utan smärta.

En ergonomisk expert kan rekommendera en specifik modell av vertikal mus baserat på en persons individuella behov, som till exempel att undvika vridning av underarmen eller minska belastningen på handlederna.

Genom att vara uppmärksam på signalerna från sin egen kropp kan en person snabbt identifiera om de behöver byta till en vertikal mus för att lindra eventuell smärta eller obehag.

Problem med högerklick på Evoluent-musen

Evoluent Mouse Manager är en valfri men kraftfull programvara som kan installeras för att konfigurera knapparna så att de utför många vanliga funktioner. Till exempel kan knapp 2 konfigureras för att utföra en dubbelklick med en enda faktisk klickning för att öppna ett program, knapp 3 kan konfigureras för att öppna en länk i en ny flik, knapp 4 kan konfigureras för att bläddra mellan öppna flikar, och knapp 5 kan konfigureras för att stänga en flik osv. Detta minskar behovet av frekvent handrörelse mellan musen och tangentbordet samt behovet av att flytta musen och klicka på olika delar av skärmen.

Innan du installerar Evoluent-drivrutinen, gå till Program för att hitta och avinstallera eventuell befintlig mus- eller tangentbordsdrivrutin för att undvika möjliga programkonflikter.

Ladda ner och spara dmg-filen på hårddisken. Klicka på dmg-filen för att generera en pkg-fil. Klicka sedan på pkg-filen för att installera den. Du kan behöva tillfälligt tillåta installation av program som laddats ner från vilken källa som helst i Systeminställningar, Säkerhet och integritet.

Användare av High Sierra (10.13) och nyare kan stöta på problem med högerklicksfunktionen på Evoluent-musen. Det beror på att den nya säkerhetsfunktionen i Mac OS 10.13 High Sierra kan blockera Evoluents Mac-drivrutin, även kallad ‘extension’. Om musknapparna inte fungerar som de ska enligt inställningarna i drivrutinen kan du gå till Systeminställningar, Säkerhet och se om det finns ett alternativ för att tillåta Evoluent-extensionen. Observera att detta alternativ bara visas i 30 minuter efter att extension-försöket har laddats in. Om det inte finns där, starta om datorn för att ladda om den igen. Extension-filen kommer att listas som programvara från Jack Lo (skaparen). Om du fortfarande upplever problem efter att ha tillåtit extension-filen, starta om datorn igen. Om en omstart inte löser problemet bör du avinstallera och installera om Evoluent-programvaran samt starta om datorn.

Problem med högerklick på Evoluent-musen för VerticalMouse 4, C och D

På grund av en nylig uppdatering av Mac OS måste vår drivrutin uppdateras för att vara kompatibel. Vi behöver ett utvecklingskit för drivrutiner från Apple, men de har inte svarat på våra förfrågningar trots flera e-postmeddelanden. Därför kan vi inte fortsätta med utvecklingen av vår drivrutin. Vi beklagar förseningen och kommer att fortsätta kontakta Apple angående resursen. Som alternativ kan tredjepartsprogrammet USB Overdrive användas för att programmera knapparna på VerticalMouse (Evoluent är inte anslutna till USB Overdrive).

You might be interested:  n beskriver ett problem med HyperX Cloud Flight, ett trådlöst gaming-headset där mikrofonen inte fungerar som den ska

Stäng av ljuset på min Evoluent vertikala mus

Om man håller ned ‘-‘ knappen för pekarens hastighet samtidigt som man kopplar in musen, kommer ljuset att stängas av.

– Håll ned ‘-‘ knappen för pekarens hastighet.

– Koppla in musen medan du fortfarande håller ned knappen.

– Ljuset på musen kommer att stängas av.

Evoluent-musens högerklick fungerar inte på OS X 10.6 till 10.14

Den trådbundna och USB-trådlösa versionerna av VerticalMouse 4 behöver inte paras ihop. De är plug and play. Drivrutinen kan installeras efter att de har kopplats in.

För att installera drivrutinerna för VerticalMouse 4 på Mac och Bluetooth-versionen krävs följande parkopplingsproceduren.

Gå till Systeminställningar, Bluetooth och klicka på Konfigurera ny enhet eller plus-tecknet + för att lägga till musen. Skjut omkopplaren På/Av på Evoluent-musen i grönt läge eller slå av och på den för att starta ihopparningen.

Hur fixar jag min olydiga musknapp?

Åtgärda ett korrupt användarprofil.

– Kontrollera efter korrupta Windows-data.

– Ta bort nyligen installerade appar och drivrutiner.

– Ta bort och installera om ditt antivirusprogram.

– Uppdatera musdrivrutiner.

– Aktivera ClickLock-funktionen.

– Utför en hård återställning av din dator.

– Rengör din mus.

Följande steg kan hjälpa till att åtgärda en korrupt användarprofil:

1. Kontrollera om det finns några korrupta data i Windows-systemet.

2. Ta bort alla nyligen installerade appar och drivrutiner som kan orsaka problemet.

3. Avinstallera och installera om ditt antivirusprogram för att säkerställa att det fungerar korrekt.

4. Se till att du har uppdaterade musdrivrutiner för bästa prestanda och kompatibilitet med systemet.

5. Aktivera ClickLock-funktionen, vilket gör det möjligt att markera eller dra objekt utan konstant tryck på musknappen.

6. Om ingenting annat fungerar kan du göra en hård återställning av din dator för att rensa eventuella felaktiga inställningar eller filer som påverkar användarprofilen negativt

7. Slutligen, se till att rengöra din mus regelbundet för optimal funktion.

Observera: Det är viktigt att följa dessa steg noggrant och vid behov söka ytterligare support från experter om problem kvarstår.

Evoluent-musens högerklick fungerar inte med andra Windows-versioner

Inga andra drivrutiner medföljer, men VerticalMouse fungerar i de flesta andra operativsystem med standard systemstöd. Shareware-drivrutiner för andra versioner av Windows finns tillgängliga på.

(Evoluent has no business relationship with this vendor.)

Hur fixar jag min buggiga mus?

Om du har en trådlös mus, byt ut batterierna med nya. Om det är en kabelansluten mus, koppla ur den från datorn och sätt i den igen. Prova att ansluta en annan mus (en som du vet fungerar) och om det inte fungerar, testa att använda en annan port på din dator.

Problem med att para ihop mottagaren för Evoluent VerticalMouse 4 Wireless

Endast för Evoluent VerticalMouse 4. Vertikal mus 3 trådlös behöver inte detta verktyg. Ladda ner och klicka för att köra det. Följ instruktionerna på skärmen. Om nedräkningstimern inte startar efter att ha startat verktyget och satt in mottagaren kan mottagaren vara inkompatibel eller defekt.

You might be interested:  Datorskärmen får ingen signal från datorn

Evoluent-musen högerklick fungerar inte. Här är några möjliga lösningar för att åtgärda problemet:

1. Kontrollera att musen är korrekt ansluten till datorn. Se till att USB-kabeln är ordentligt inkopplad i en fungerande USB-port.

2. Starta om datorn och se om det löser problemet temporärt. Ibland kan en enkel omstart uppdatera drivrutinerna och återställa funktionen.

3. Kontrollera batterierna i musen, speciellt om du använder trådlös Evoluent-mus. Byt ut batterierna med nya och se om det löser problemet.

4. Uppdatera eller ominstallera drivrutinerna för din Evoluent-mus genom att besöka tillverkarens webbplats och ladda ner de senaste versionerna av drivrutiner som passar din operativsystemversion.

5. Om ingen av ovanstående åtgärder fungerar kan det vara ett hårdvaruproblem med själva musen eller mottagaren (om du använder den trådlösa versionen). I så fall rekommenderas det att kontakta Evoluents kundsupport för ytterligare hjälp eller eventuell reparation/ersättning av produkten.

Kom ihåg att dessa tips endast ger allmän vägledning och resultat kan variera beroende på individuella situationer.

Problem med högerklick på Evoluent-musen

Detta kommer att hjälpa dig att para ihop din Evoluent-mus med din dator.

Which Evoluent mouse is best?

Många användare, inklusive läkare, ergonomer och sjukgymnaster, har sagt att Evoluent VerticalMouse ger överlägsen komfort och till och med lindrar handledssmärta. VerticalMouse 4 finns både trådbunden eller trådlös samt för höger- eller vänsterhänta.

Förenklad förklaring:

1. Många människor tycker att Evoluent VerticalMouse är mycket bekväm och kan minska smärta i handleden.

2. Det finns olika versioner av musen som passar både höger-och vänsterhänta användare.

3. Musen kan vara antingen trådbunden eller trådlös beroende på preferens.

How do I make my Evoluent mouse discoverable?

P.S. Se till att följa dessa steg noggrant för en smidig installation av din VerticalMouse 4!

VerticalMouse is good

En mus som placerar din arm i en naturlig handskakningsposition kan hjälpa dig att minska muskulär belastning. MX Vertical är en vertikal mus som främjar en mer ergonomisk hållning och därmed ökad komfort. Genom att använda denna typ av mus kan du undvika onödig spänning och smärta i armen och handleden. Den vertikala designen gör det också lättare att utföra högerklick, vilket är särskilt viktigt för effektivt arbete eller spel på datorn. Om du upplever problem med högerklicksfunktionen på din Evoluent-mus finns det några åtgärder du kan prova för att lösa problemet.

Musen är vertikal

En vertikal mus är utformad för att hålla din hand i en mer naturlig position, vilket minskar belastningen på handleden. Den står upp och knapparna och scrollhjulet sitter på sidan istället för ovanpå. Detta uppmuntrar dig att röra armbågen istället för handleden.

Det går att stänga av musens ljus

För att justera inställningar för musen, gå till Inställningar och välj sedan Enheter. Klicka på Mus och sedan på Ytterligare musalternativ under Relaterade inställningar. Välj Egenskaper under fliken Maskinvara. I det översta fältet, välj alternativet Strömförvaltning, avmarkera rutan Tillåt den här enheten att väcka datorn och klicka på OK.