Computer Not Detecting Second Monitor Hdmi

Om din dator inte känner igen den andra skärmen kan det vara oerhört frustrerande, särskilt om du precis ska hålla en presentation eller har satt dig ned för att arbeta.

Även om du har en av de bästa skärmarna kan det finnas flera anledningar till varför din andra skärm inte upptäcks på Windows, från grundläggande hårdvaruproblem som en löst kabel, till några justeringar som behöver göras i inställningsmenyn.

Men oroa dig inte. I denna guide kommer du att lära dig hur du kan lösa de huvudsakliga problemen som kan göra att din skärm inte visas på din dator, oavsett om du kör Windows 10 eller Windows 11.

Observera: Skärmdumpar av både Windows 10 och Windows 11 har inkluderats, eftersom menyutformningen skiljer sig något mellan dem.

Din andra skärm upptäcks inte? Här är hur du fixar det

Kontrollera att din skärm är påslagen

Se till att din skärm och dator är anslutna

Om du använder ett grafikkort, kontrollera att du använder rätt port

Säkerställ att du har valt rätt ingångskanal för skärmen

Byt ut kablarna om möjligt

Kontrollera att din dockningsstation är korrekt ansluten

Starta om datorn

Uppdatera dina grafikdrivrutiner

Ändra inställningarna för bildskärmen

Anslut istället till en trådlös bildskärm

Fortsätt läsa för att se detaljerade instruktioner för varje steg.

Datorn upptäcker inte andra skärmen via HDMI

Vanligtvis är den mest uppenbara lösningen rätt när det gäller teknik. Med detta i åtanke är det bästa första steget att kontrollera att din hårdvara är påslagen och ansluten som den ska vara innan du tar till mer avancerade felsökningsmetoder. Så, för att börja med, prova följande steg för att se om de löser ditt problem.

– Kontrollera att din skärm är ansluten till strömkällan och är påslagen.

– Se till att din skärm är ansluten till datorns videoutgång (till exempel HDMI, DisplayPort eller USB-C-port).

– Om du har en stationär dator med ett dedikerat grafikkort, kontrollera så att din skärm är ansluten till kortets port och inte den integrerade GPU:ns port.

– Om din skärm har flera ingångsalternativ, se till att du har växlat till rätt alternativ genom att använda skärmens fysiska knappar, vanligtvis placerade på sidan eller baksidan av den.

– Prova en annan kabel – din nuvarande kabel kan vara defekt eller kanske inte uppfyller rätt specifikationer. Om kabeln är några år äldre än monitorn kan det vara nödvändigt att byta ut den.

– Om du använder en dockningsstation, se till så att den är påslagen och korrekt ansluten. Om det inte fungerar kan du försöka ansluta datorn direkt till skärmen istället.

– Starta om din dator – det är en kliché, men det löser ofta en hel del problem.

You might be interested:  Min Ethernet-kabel fungerar inte

Varför upptäcks inte min andra skärm?

En grafikdrivrutin som är buggig, föråldrad eller korrupt kan orsaka problem som kan förhindra att Windows 10 automatiskt upptäcker en andra skärm. Det enklaste sättet att lösa detta problem är att uppdatera, ominstallera eller nedgradera drivrutinen.

För att åtgärda detta problem kan du följa dessa steg:

1. Uppdatera drivrutinen: Besök tillverkarens webbplats och ladda ner den senaste versionen av grafikdrivrutinen för din specifika hårdvara. Installera sedan den nya drivrutinen på datorn.

3. Nedgradera drivrutinen: Om du nyligen har installerat en nyare version av grafikdrivrutinen och märker problem med detektering av den andra skärmen, kan det vara värt att prova att nedgradera till en tidigare fungerande version av drivrutinen.

Genom att utföra någon av dessa åtgärder bör du kunna lösa problemet med Windows 10:s oförmåga att automatiskt upptäcka en andra skärm vid användning av buggy, föråldrad eller korrupt grafikdrivrutin.

Uppdatera dina grafikdrivrutiner

En vanlig lösning för att få en andra skärm att visas är att se till att dina grafikdrivrutiner är uppdaterade. Detta kan lösa många olika problem, inklusive när monitorn inte dyker upp. Det finns flera sätt att uppdatera dina drivrutiner på, men det enklaste sättet är att använda programvara direkt från tillverkaren av din GPU (grafikprocessor). Genom några klick kan du installera den senaste versionen av drivrutinerna och förhoppningsvis åtgärda problemet.

Genom dessa steg bör din dator kunna upptäcka den andra skärmen via HDMI-anslutningen igen.

Hur får jag min dator att upptäcka båda skärmarna?

För att ansluta och konfigurera dina bildskärmar på din PC, följ dessa steg:

1. Klicka på Start-menyn längst ned till vänster på skärmen och välj sedan Inställningar.

2. I inställningsmenyn, leta upp och klicka på System.

3. Välj Display i systeminställningarna för att komma åt bildskärmsalternativen.

Genom att följa dessa steg bör du kunna ansluta och konfigurera dina bildskärmar på din PC utan problem.

Fixa dina bildskärmsinställningar: Datorn upptäcker inte andra skärmen via HDMI

Om din monitor fortfarande inte fungerar trots att du har kontrollerat att allt är inkopplat och anslutet, kan det vara dags att öppna Windows-inställningsappen. Genom att använda inställningsappen kan du manuellt upptäcka en ansluten skärm eller söka efter en trådlös display i närheten.

För att öppna Inställningar-appen, klicka på Start-menyn och skriv ‘Inställningar’ innan du väljer Inställningar-appen när den visas.

3. Klicka på Skärm för att komma till skärminställningarna..

4. Under Multiple displays , click Detect to get your computer to manually connect to your second monitor.

Din skärm bör nu bli upptäckt av Windows. Om den inte blir det, försök att följa några av de andra stegen i guiden tills du lyckas.

Varför känner inte min dator igen min skärm?

Om du har en separat grafikkort bör din skärm vara ansluten till det och inte HDMI-porten på moderkortet. Om problemet kvarstår kan felet även ligga hos en adapter, om du använder en sådan. Det är möjligt att dongeln är defekt eller att den används på ett sätt som den inte var avsedd för.

Praktiska tips:

1. Kontrollera att din skärm är korrekt ansluten till rätt port på ditt grafikkort.

2. Undvik att använda adapters om möjligt och se till att de fungerar korrekt om de behövs.

3. Dubbelkolla instruktionerna för eventuella donglar eller adaptrar du använder för att säkerställa rätt användning.

You might be interested:  Den Tysta Mikrofonen: En Windows 7 Saga

4. Testa med olika kablar för att utesluta felaktiga kablar som orsak till problemet.

Ansluta en trådlös extern skärm i Windows

Att ansluta en trådlös skärm i Windows är relativt enkelt, förutsatt att din skärm är redo att para ihop sig. Om du inte vet hur du sätter din skärm i parningsläge måste du hänvisa till dess bruksanvisning.

Normalt sett, om du använder en TV som en trådlös skärm, bör den redan vara i läge för trådlös skärmparning automatiskt. Om du använder en nyligen Samsung surfplatta som Samsung Galaxy Tab S8 , behöver du bara svepa ned två gånger på meddelandefältet och sedan trycka på Andra skärmen i snabbinställningslistan. Eller om du använder en iPad , kan du kolla in vår guide om hur man använder sin iPad som en andra skärm.

När din trådlösa skärm är redo att ansluta, kommer guiden nedan att visa dig hur du kopplar upp den.

Tryck på Windows-tangenten + K tangenterna samtidigt på ditt tangentbord och Cast-menyn kommer att visas. På listan över tillgängliga skärmar, klicka på den du vill ansluta till.

2. Din trådlösa skärm bör nu vara ansluten. Om du vill ändra hur din trådlösa skärm används, klicka på Ändra projiceringsläge i Cast-menyn och välj sedan ett av de tillgängliga alternativen. För att öppna denna meny igen om den är stängd, tryck bara på Windows-tangenten + K.

Now you know how to fix a second monitor not being detected on Windows, you might be interested in reading our guides on how to open HEIC files on Windows , how to use a laptop as a monitor , how to set separate wallpapers on dual monitors in Windows 11 , or how to enable clipboard history on Windows. And if you’re a Google Chrome user, check out how to enable the browser’s hidden experimental features.

Förbättra ditt liv med nyhetsbrevet från Tom’s Guide. Prenumerera nu för en daglig dos av de största tekniknyheterna, livsstilstips och hetaste erbjudandena. Höj din vardag med vår handplockade analys och bli den första att få reda på de senaste innovativa prylarna.

Dale Fox är en frilansjournalist baserad i Storbritannien. Han har varit tekniknörd ända sedan barndomen, när han använde pengarna från sitt första jobb som tidningsbud för att köpa en prenumeration på GamesMaster-tidningen. Dale var tidigare programledare och redaktör i Kina, där han också arbetade som copywriter för OnePlus vid deras huvudkontor i Shenzhen.

Windows detects second monitor, no display

Kontrollera inställningarna på skärmen för att se till att den är inställd på rätt ingångskälla. Ibland kan skärmen automatiskt växla till en annan ingångskälla, vilket kan orsaka problem med svart skärm. Prova att använda en annan DisplayPort-utgång på grafikkortet. Detta kan hjälpa till att lösa problemet om det beror på en defekt utgång.

Do you need 2 HDMI ports for dual monitors?

För att kunna använda två skärmar samtidigt på din dator är det viktigt att kontrollera vilka utgångar som finns tillgängliga. Det innebär att din dator bör ha minst två HDMI-utgångar, eller en HDMI-utgång tillsammans med en DisplayPort-utgång. Dessa uttag möjliggör anslutning av flera bildskärmar och ger dig möjlighet att utöka din arbetsyta för ökad produktivitet och bättre multitasking. Säkerställ alltså att du har rätt typ av uttag innan du försöker koppla in en andra skärm till din dator via HDMI-kabeln.

You might be interested:  En app som gör det möjligt att lyssna på musik utan internet

Min laptop upptäcker inte min skärm via HDMI

1. Felaktig kabel: Testa att koppla ur och byta till en annan HDMI-kabel för att se om problemet löser sig. Om du ser någon skada på kabeln, som exempelvis bruten eller fransad, behöver du ersätta den.

2. Inkompatibel port: Kontrollera att både din dators HDMI-port och skärmens HDMI-port är kompatibla med varandra. Vissa äldre enheter kan ha äldre versioner av HDMI som kanske inte fungerar korrekt med moderna standarder.

3. Drivrutiner: Se till att du har de senaste grafikdrivrutinerna installerade på din dator. Du kan vanligtvis ladda ner dessa från tillverkarens webbplats.

4. Skärminställningar: Dubbelkolla inställningarna för bildskärmskonfigurationen i operativsystemet för att säkerställa att den andra skärmen är aktiverad och korrekt konfigurerad.

5. Strömproblem: Kontrollera om båda enheterna får tillräcklig ström genom sina respektive strömkablar eller adaptrar.

6. Defekt port eller adapter: Om ingen av ovanstående åtgärder fungerar kan det vara så att antingen datorns HDMI-port eller skärmens port/adapter är defekta och behöver repareras eller bytas ut.

7. Konfliktande programvara: Ibland kan vissa programvaror störa anslutningen mellan datorn och skärmen. Försök att stänga av eller avinstallera eventuella program som kan orsaka konflikter.

8. Operativsystemsuppdateringar: Se till att du har de senaste uppdateringarna för ditt operativsystem installerade, eftersom dessa ibland kan lösa kompatibilitetsproblem.

9. Testa med en annan enhet: Om möjligt, testa att ansluta den andra skärmen till en annan enhet (t.ex. en laptop eller spelkonsol) för att se om problemet ligger i själva datorn eller HDMI-kabeln.

10. Kontakta support: Om ingenting ovan fungerar kan det vara bäst att kontakta tillverkarens supportavdelning för ytterligare hjälp och felsökning.

Hur fixar jag ingen DP-signal?

Koppla ur kabeln och inspektera enheterna. DisplayPort-kabeln behöver en klar väg för att kunna ansluta till enheten, även den minsta hinder kan leda till ett fel.

Byt inställningar för att välja rätt DisplayPort-kabel.

Inspektera grafikdrivrutinen…

Här är några steg du kan ta för att lösa problemet med att datorn inte upptäcker den andra skärmen via HDMI:

1. Kontrollera att HDMI-kabeln är ordentligt ansluten både till datorns HDMI-port och skärmens HDMI-ingång.

2. Prova en annan HDMI-kabel om möjligt, eftersom kablarna ibland kan vara defekta.

3. Se till att din dators grafikkort har de senaste drivrutinerna installerade genom att besöka tillverkarens webbplats och ladda ner dem därifrån.

6. Om ingenting händer, prova att starta om både datorn och monitorn för att se om det hjälper till med upptäckten av den andra skärmen.

7. Dubbelkolla också eventuella inställningar i BIOS/UEFI som kan ha inverkan på hur bildskärmar upptäcks och används.

8. Om problemet kvarstår kan det vara värt att testa den andra skärmen på en annan dator för att se om det är ett problem med själva monitorn eller inte.

9. Kontakta tillverkaren av din dator eller grafikkort om ingenting av ovanstående åtgärder löser problemet, eftersom de kan ha ytterligare felsökningssteg eller lösningar specifika för din enhet.

10. Slutligen, överväg att söka hjälp från en professionell tekniker om du inte känner dig bekväm med att utföra dessa steg själv.

Kom ihåg att alltid vara försiktig när du hanterar elektroniska enheter och kopplar ur/kopplar in kablar för att undvika eventuella skador.