Custom Page Template WordPress Not Showing

Nyligen arbetade jag med ett tema för en av våra klients WordPress-webbplatsutveckling. Jag behövde skapa anpassade sidmallar för att uppfylla kraven.

Therefore I created a couple of custom page templates. But I got frustrated when I was trying to link those templates to some pages within the WordPress website. And I couldn’t find the templates in the template dropdown within the WordPress page editor.

Efter att ha provat några olika saker lyckades jag hitta en lösning. Därför började de anpassade sidmallarna som jag skapade visas i rullgardinsmenyn..

Problem med sidmall i WordPress visas inte

WordPress themes usually come with ready templates. These templates can be linked to WordPress pages from the dropdown towards the right in the WordPress page editor.

Det finns tillfällen när du inte kan hitta de anpassade sidmallarna som du har skapat i rullgardinsmenyn.

Varför fungerar inte mine WordPress-sida?

Det finns flera möjliga orsaker till varför WordPress-anpassaren inte fungerar, såsom konflikter med andra tillägg eller teman, problem med servern, föråldrad version av WordPress eller webbläsare, eller korrupta filer. Här är några praktiska tips och exempel på hur du kan lösa dessa problem:

1. Konflikter med andra tillägg eller teman: Prova att inaktivera alla dina tillägg och byt till ett standardtema för att se om anpassaren börjar fungera igen. Om det gör det kan du aktivera dem en efter en för att identifiera vilket som orsakar konflikten.

You might be interested:  n antyder att det finns ett problem med att använda window.addeventlistener för scrollhändelser i React, och att det inte fungerar som förväntat

2. Serverproblem: Kontrollera din serverkonfiguration och se till att den uppfyller de rekommenderade kraven för WordPress. Du kan också kontakta ditt webbhotell för support om du misstänker att det är ett serverrelaterat problem.

3. Föråldrad version av WordPress eller webbläsare: Se till att både din WordPress-installation och din webbläsare är uppdaterade till senaste versionen. Gamla versioner kan ha buggar som hindrar anpassaren från att fungera korrekt.

4. Korrupta filer: Försök ladda upp de kritiska filerna i din WordPress-installation igen genom att använda FTP-programmet (File Transfer Protocol). Detta kommer ersätta eventuellt skadade filer och åtgärda eventuella korruptionsproblem.

Genom att följa dessa tips borde du kunna lösa många vanliga problem som kan leda till felaktig funktion i WordPress-anpassaren.

Problemet med atte sidmallar i WordPress inte visas

Detta innebär att du kan byta till ett annat tema för en stund och sedan byta tillbaka till ditt eget tema. Det här återställer ditt tema och det kan fungera. Det är precis som när du startar om din dator efter att ha installerat en app eller programvara.

But I wasn’t that lucky and unfortunately it didn’t work for me.

Eftersom jag inte hittade mycket hjälp online, bestämde jag mig för att dubbelkolla min anpassade sidmall och jämföra den med andra anpassade mallar som visades i listan.

Jag kunde inte hitta några fel i PHP-koden för de anpassade sidmallarna jag skapade.

Efter att ha gått igenom mallarna om och om igen insåg jag att det enda som saknades i mina anpassade sidmallar var den lilla biten PHP-kommentar som alltid finns längst upp på alla sidmallar i WordPress.

You might be interested:  Kanske kommer det en dag då Chrome och jag kan hitta en gemensam grund där vi kan arbeta tillsammans utan problem. Tills dess får vi fortsätta leta efter lösningar eller kanske prova andra webbläsare där jag trivs bättre.Låt oss hoppas på bättre dagar framöver när vi kan njuta av sömlöst spelande tillsammans igen!

Denna PHP-kommentar används av WordPress för att identifiera sidmallarna. Det låter konstigt, men det är faktiskt sant att om din anpassade sidmall saknar denna lilla kommentar kommer inte WordPress att läsa din mall.

Hur aktiverar jag sidmallar i WordPress?

Detta alternativ gör det möjligt att använda olika layouter för olika sidor på din webbplats. Till exempel kan du ha en särskild mall för startsidan och en annan för bloggsidor. Genom att välja rätt mall kan du anpassa utseendet och funktionerna för varje sida på ditt WordPress-webbplatss.

Problem med att sidmall i WordPress inte visas

Om du stöter på problemet att din anpassade sidmall inte visas i rullgardinsmenyn för WordPress, måste du se till att mallen har en korrekt kommentar som visar namnet på mallen.

Alternativt kan du kontakta ett professionellt företag som specialiserar sig på WordPress-webbutveckling för att lösa detta eller andra problem smidigt åt dig.

Behöver du hjälp med att lösa problem i WordPress eller behöver du en WordPress-webbplats? Kontakta oss nu för alla dina WordPress-behov.

Nyligen publicerade inlägg

WordPress page not showing up

2. Rensa cacheminnet och uppdatera sidan: Om sidan har publicerats men ändå inte visas på webbplatsen kan det bero på att webbläsaren sparar informationen i cachen. Rensa cacheminnet, uppdatera sidan och se om den nya sidan visas.

3. Dubbelkolla dina inställningar för anpassade sidmallar: Ibland kan problemet vara relaterat till felaktiga inställningar för din anpassade sidmall i WordPress-temat du använder. Se till att alla nödvändiga filer finns på rätt plats och kontrollera eventuella specifika instruktioner från temautvecklaren.

Sammanfattningsvis handlar detta om att säkerställa att din sida är korrekt publicerad, rensa cachen i din webbläsare och kontrollera eventuella felaktiga inställningar för anpassade sidmallar i ditt WordPress-tema.

You might be interested:  n antyder att författaren känner sig otillräcklig för en specifik person och uttrycker sin osäkerhet i relationen

My custom menu not showing up in WordPress

Gå till din WordPress-dashboard, klicka på Utseende och sedan Menyer. Se till att ditt menyval finns där och klicka sedan på Hantera platser. Nu bör du se antingen Header Menu eller Primary Menu, beroende på ditt tema. Tilldela menyn som du vill visa som antingen Header Menu eller Primary Menu.

1. Gå till din WordPress-dashboard.

2. Klicka på Utseende.

3. Välj Menyer.

4. Kontrollera att din meny finns där.

5. Klicka på Hantera platser.

6. Du bör se alternativen Header Menu eller Primary Menu.

7. Välj den meny du vill använda för antingen Header Menu eller Primary Menu.

Kom ihåg att spara ändringarna efter att du har gjort dem!

My WordPress page template is not changing

För att ändra sidmallen i WordPress, följ dessa steg:

1) Logga in på WordPress-adminpanelen.

3) Gå till revisionshistoriken för att granska ändringarna och godkänna dem.

P.S. Kom ihåg att spara dina ändringar regelbundet för att undvika eventuell dataförlust.