Asus Rog Keyboard Backlight Not Working

Asus Rog keyboards are known for their stylish design and customizable backlighting options. However, some users have reported issues with the backlight not working properly on their Asus Rog keyboards. This can be frustrating as it hampers visibility in low-light conditions and takes away from the overall gaming experience. In this article, we will explore common reasons why the Asus Rog keyboard backlight may not be functioning correctly and provide troubleshooting steps to resolve the issue.

Vad orsakar fel på Asus tangentbordsbakgrundsbelysning?

Som tidigare nämnts kan det finnas flera orsaker till att fel uppstår på din Asus-enhet. Ibland kan problemen vara relaterade till inkompatibilitet mellan operativsystemet och hårdvaran, medan det ibland bara handlar om ett tillfälligt problem som kräver en snabb omstart.

To give you a better perspective, here’s a list of causes that lead to Asus keyboard backlight not working error on Windows –

Problemen med Asus Rog-tangentbordets bakgrundsbelysning kan bero på flera faktorer. Det kan vara problem med programvaran för snabbtangenter och dess synkronisering med operativsystemet. Det kan också finnas hårdvaruproblem som orsakar att bakgrundsbelysningen slutar fungera. Korrupta eller föråldrade drivrutiner för tangentbordet kan också leda till att bakgrundsbelysningen inte fungerar som den ska. Ibland kan det även uppstå tillfälliga systemfel som kräver en omstart av alla tjänster. Dessutom är det möjligt att tangentbordsbakgrundsbelystningen inte stöds i vissa applikationer eller mjukvarumiljöer.

Dessa problem och tillfälliga anslutningsproblem med tangentbordet leder ofta till att Asus-tangentbord fungerar felaktigt. Om något av dessa omständigheter verkar stämma in på din situation, bör du fortsätta läsa eftersom du i nästa avsnitt kan hitta lösningar på problemen.

You might be interested:  Jag, Din Ipad-laddare Fungerar Inte

Hur fixar jag belysningen på mitt ASUS ROG-tangentbord?

För att åtgärda problemet med Asus Rog-tangentbordets bakgrundsbelysning som inte fungerar kan du följa dessa steg:

1. Utför en CMOS-rensning (EC-återställning) för att återställa BIOS-inställningar.

2. Uppdatera BIOS, Windows-paket och drivrutiner till den senaste versionen.

3. Installera om ASUS System Control Interface-drivrutinen.

Genom att utföra dessa åtgärder kan du förhoppningsvis lösa problemet med tangentbordets bakgrundsbelysning på din Asus Rog-dator.

Lösning på problemet med Asus tangentbordsbelysningen som inte fungerar korrekt

Innan du försöker göra något för att fixa problemet, starta om din dator. Ibland kan det finnas en konfigurationsfel som gör att vissa funktioner inte laddas in när enheten slås på. Därför är det bäst att starta om enheten. Du kan också prova en hård omstart genom att helt enkelt – [här behöver jag mer information för att kunna fortsätta].

Steg 1 – Stäng ner alla applikationer som för närvarande är öppna på din enhet.

Steg 2 – Håll ned strömbrytaren i 10 sekunder utan att släppa.

Steg 3 – Släpp knappen när du hör ett klunkljud från enheten.

Steg 4 – Vänta i en minut eller två och tryck sedan en gång på strömbrytaren.

Steg 5 – Låt datorn starta alla tjänster. Du kan snart se att tangentbordsbelysningen fungerar igen.

Lösning 2 – Kör tangentbordets felsökningsverktyg på Windows

Först bör du försöka köra tangentbordets felsökare som finns tillgänglig på din Windows-dator. Vanligtvis identifierar och löser denna felsökare grundläggande problem med hårdvara och programvara mellan enheten och ditt tangentbord.

Steg 1 – Tryck på Windows-tangenten för att öppna startmenyn.

Steg 2 – I startmenyn söker du efter tangentbordsfelsökaren.

Steg 3 – En sökresultat som säger lösa problem med tangentbordet kommer att visas. Klicka på det.

Steg 4 – Detta kommer att öppna tangentbordets felsökningsverktyg på din dator.

Steg 5 – Klicka helt enkelt på nästa i felsökningsguiden och följ stegen som visas på skärmen.

You might be interested:  Min strömbrytare fungerar inte

När du har avslutat felsökningen, starta om din dator och kontrollera om tangentbordsbelysningen fungerar.

Åtgärda #3 – Konfigurera HControl och ATK-paketet för att lösa problemet med Asus Rog-tangentbordsbelysningen

Hcontrol.exe är ett verktygsprogram som finns tillgängligt på Asus-enheter. Det hjälper dig att konfigurera snabbtangenter samt bakgrundsbelysningen på tangentbordet. Om din enhet inte fungerar korrekt kan du använda Hcontrol.exe för att lösa problemet.

Steg 1 – Klicka på ikonen för Filutforskaren i aktivitetsfältet.

Steg 2 – I utforskaren, gå till adressfältet längst upp och kopiera och klistra in följande sökväg -.

C:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Package\ATK Hotkey\Hcontrol.exe

Steg 3 – Om sökvägen fungerar kan du hitta filen Hcontrol.exe som du kan dubbelklicka på för att köra. Om filen inte är tillgänglig kan det vara nödvändigt att söka efter programmet i startmenyn. Skriv bara ATK-paketet eller Hcontrol.exe i startmenyn.

Steg 4 – När du har kört Hcontrol.exe-filen kan du helt enkelt trycka på kombinationen Fn + F4 på tangentbordet för att kontrollera om bakgrundsbelysningen tänds.

Lösning 4: Uppdatera drivrutinerna för ditt Asus-tangentbord

Om du inte kunde lösa problemet med att tangentbordsbelysningen inte fungerar genom de tidigare åtgärderna kan felet ligga i drivrutinerna. För att uppdatera drivrutinerna har du två alternativ –

1. Använd enhetschefen och den traditionella metoden för att söka efter uppdateringar till drivrutiner.

2. Använd Advanced Driver Updater för att få alla dina PC-drivrutiner uppdaterade på en gång.

När du går till enhetschefen på din enhet måste du manuellt kontrollera efter uppdateringar, och det är omöjligt att göra detta då och då. Med en dedikerad drivrutinsuppdateringsverktyg blir det lättare att uppdatera drivrutinerna eftersom du kan schemalägga en skanning. Därför rekommenderar vi att du laddar ner Advanced Driver Updater och använder det till din fördel.

Genom att uppdatera dina Asus tangentbordsdrivrutiner kan du lösa problemet med att bakgrundsbelysningen inte fungerar en gång för alla.

Lösning #5 – Återställ strömmen

Om ditt Asus-tangentbords bakgrundsbelysning har slutat fungera efter en incident med strömavbrott eller överbelastning är det möjligt att den tillfälliga laddningen i enheten har orsakat fel. Den bästa lösningen här är att tömma all befintlig ström och återställa strömcykeln för enheten. Här är vad du behöver göra –

You might be interested:  En app för nybörjare som vill lära sig spela gitarr

Steg 1 – Stäng av och koppla ur strömförsörjningen från din Asus-enhet.

Steg 2 – Koppla ur tangentbordet från enheten, eller om det är en bärbar dator, ta helt enkelt ut batteriet.

Steg 3 – Vänta i 5-10 minuter för att låta all laddning tömmas.

Steg 4 – Koppla in allt igen och kontrollera om det fungerade eller inte.

Flera användare har delat med sig av att återställningen fungerade för dem. Därför är det värt ett försök.

Här är 5 lösningar som kan hjälpa dig att lösa problemet med att Asus-tangentbordets bakgrundsbelysning inte fungerar på din dator. Prova dem om ditt tangentbord har belysta tangenter och plötsligt slutade lysa. Dessa lösningar har testats av tusentals användare, inklusive mig själv, så du behöver inte oroa dig för deras äkthet.

Läs också: Så här fixar du problem med att ASUS-tangentbordets bakgrundsbelysning inte fungerar.

Varför fungerar inte mitt bakgrundsbelysta tangentbord?

Om din tangentbordsbelysning är sensoraktiverad och inte fungerar längre, kan det vara så att en föråldrad eller korrupt drivrutin orsakar problemet. För att lösa det bör du uppdatera din tangentbordsdrivrutin. Här är hur du kan göra det: Högerklicka på Start &gt, Enhetschefen.

Hur fixar jag mitt speltangentbord som inte lyser?

Om du har problem med bakgrundsbelysningen på ditt Asus Rog-tangentbord kan det vara enkelt att lösa. Du kan uppdatera tangentbordets firmware, kontrollera kabelanslutningarna eller justera inställningarna för bakgrundsbelysningen i tangentbordsprogramvaran.

Varför lyser inte mitt RGB-tangentbord?

För att säkerställa att tangentbordsbelysningen är aktiverad, behöver du kontrollera inställningarna i BIOS. Stäng av datorn och tryck på strömknappen för att starta den. Omedelbart börja trycka på F2-tangenten en gång per sekund (om datorn startar upp Windows, stäng av den och försök igen).

P.S. Om problemet kvarstår kan det vara värt att prova detta steg igen för att se om det löser problemet.