Hypervisor Is Not Running Windows 8.1

Hypervisor Is Not Running Windows 8.1 is a common issue that users may encounter when using the operating system. This problem occurs when the hypervisor, which is responsible for managing virtual machines, fails to start or run properly. In this article, we will explore the causes of this issue and provide possible solutions to help resolve it.

Gratis säkerhetskopiering av Hyper-V VMs

Innan du börjar är det en pålitlig försäkring att ta backup av din VM-data för att undvika oväntad dataförlust.

Här presenterar jag för dig en kostnadsfri programvara för Hyper-V-backup – AOMEI Cyber Backup. Den erbjuder följande fördelar..

Backup utan agent: skapa en komplett och oberoende säkerhetskopia på bildnivå för VMware ESXi och Hyper-V virtuella maskiner.

✦ Flera lagringsdestinationer: säkerhetskopiera till lokala eller nätverksdelade destinationer.

Automatiserad utförande: skapa backup-schema för att automatisera skyddet av virtuella maskiner.

✦ Evig frihet: Du kan använda AOMEI Cyber Backup Free Edition utan tidsbegränsning.

AOMEI Cyber Backup är kompatibel med Hyper-V i Windows 8/8.1/10/11, Windows Server/Microsoft Hyper-V Server 2012 R2 och senare versioner.

Därefter kommer jag att visa hur du snabbt kan skapa en säkerhetskopia av en Hyper-V virtuell maskin. Du kan klicka på följande knapp för att ladda ner gratisprogrammet..

Du har möjligheten att installera denna programvara för VM-backuper antingen på ett Windows- eller Linux-system.

Snabbt skapa en backup-uppgift med AOMEI Cyber Backup

Observera: När du använder AOMEI Cyber Backup för att säkerhetskopiera virtuella maskiner på en Hyper-V-värd för första gången, måste du binda enheten för autentisering.

Starta AOMEI Cyber Backup, gå till Säkerhetskopieringsaktivitet och klicka på + Skapa ny aktivitet. Ange ett namn för aktiviteten, enhet, mål och schema enligt behov.

2. Nu kan du klicka på Starta säkerhetskopiering och välja Lägg till schemaläggning och starta säkerhetskopiering nu, eller bara Lägg till schemaläggning..

You might be interested:  Frukter att undvika under graviditeten

Medan den kostnadsfria versionen täcker de flesta behov av VM-säkerhetskopiering, kan du också uppgradera till Premium-versionen för att njuta av följande fördelar.

▶ Satsvis VM-säkerhetskopiering: Säkerhetskopiera stora mängder virtuella maskiner som hanteras av vCenter Server eller fristående ESXi-värddatorer.

▶ Rensa upp backup: Ställ in en behållningspolicy för att automatiskt ta bort gamla backup-filer och spara lagringsutrymme.

Återställ till ny plats: Skapa en ny virtuell maskin på samma eller annan datalagring/värd direkt från säkerhetskopieringen, sparar besväret med att konfigurera om den nya VM:n.

Hur fixar jag min hypervisor som inte körs?

Förbättringar för att lösa Hyper-V-problem:

1. Starta Hyper-V-tjänsten.

2. Aktivera Hyper-V-funktionen.

3. Använd kommandotolken (Command Prompt).

4. Ta bort problematiska uppdateringar.

5. Uppdatera dina drivrutiner.

Datum: 5 juli 2023

6 lösningar för att åtgärda Hyper-V-felet: Hypervisor körs inte

Det finns flera faktorer som kan leda till felet i Hyper-V: den virtuella maskinen kunde inte startas eftersom hypervisorn inte körs. Till exempel:

Det kan finnas flera orsaker till att Hypervisor inte körs på Windows 8.1:

1. Din hårdvara stöder inte virtualiseringsfunktioner.

2. BIOS är inte korrekt konfigurerad för virtualisering.

3. Du har installerat andra inkompatibla hypervisors.

4. Hyper-V är inte helt installerat på datorn.

5. Hyper-V är inte konfigurerat för självstart.

6. Hyper-V-tjänsterna körs inte korrekt.

Dessa faktorer kan hindra Hypervisor från att fungera som det ska på din Windows 8.1-dator och kräver eventuellt åtgärder för att lösa problemet och aktivera Hypervisor-funktionaliteten igen.

In this section, I will introduce 6 solutions based on these common causes of this error Hyper-V VM won’t start.

Lösning 1: Kontrollera att din CPU stöder SLAT

Enligt många användares personliga erfarenhet kan det hända att din dator inte stöder inbyggd virtualisering om din CPU inte har SLAT-funktion. I så fall kan du stöta på detta felmeddelande från Hyper-V.

För att kontrollera om din CPU är kompatibel med SLAT eller inte, behöver du besöka tillverkarens webbplats för specifikationsdetaljer eller använda tredjepartsprogramvara. Detta är faktiskt det första steget i felsökningsprocessen.

Lösning 2: Aktivera virtualisering i BIOS

Om din BIOS inte är korrekt konfigurerad kan du också få felmeddelandet när du kör Hyper-V VMs, förutom eventuella problem med hårdvaran.

För att ta ett exempel måste du se till att Intel Virtualization Technology (VT-D) eller SVM-läge är aktiverat i din BIOS.

När det gäller hur man öppnar BIOS-inställningarna varierar knappen beroende på tillverkaren av moderkortet. Till exempel kan det vara Esc, F1, F2, F10, F11, F12 eller Delete.

Lösning 3: Avinstallera andra inkompatibla hypervisors

Hyper-V är inte kompatibelt med andra hypervisors som VMware Workstation eller VirtualBox. Därför kan du få detta felmeddelande om du har andra hypervisors installerade på din Hyper-V-värd.

You might be interested:  Vem Följer Min Spellista på Spotify?

För att lösa detta problem behöver du helt enkelt avinstallera dessa inkompatibla hypervisorer.

Om du vill byta till andra virtualiseringsplattformar som VMware, måste du fortfarande konvertera Hyper-V till VMware i förväg.

Lösning 4: Återinstallera Hyper-V-funktioner via Kontrollpanelen eller DISM-kommandot

Om Hyper-V-tjänsterna inte är installerade korrekt eller fullständigt kan du stöta på detta fel när du startar Hyper-V VM. Du kan installera om alla Hyper-V-funktioner på två olika sätt..

1. Öppna Windows-inställningar från Start-menyn och klicka på Appar.

2. På sidan för appar och funktioner, klicka på Program och funktioner under Relaterade inställningar..

3. Klicka på Alternativ för att aktivera eller inaktivera Windows-funktioner i popup-rutan.

4. Kontrollera Hyper-V och alla underalternativ i listan över funktioner. Klicka på OK för att spara ändringen och starta om datorn.

För att öppna Kommandotolken, tryck på Windows-tangenten + R och skriv cmd. Kör det som administratör.

2. Använd följande kommando för att aktivera alla funktioner i Hyper-V:.

För att aktivera Hypervisor på Windows 8.1 kan du använda kommandot dism /online /enable-feature /featurename:Microsoft-Hyper-V -All.

Lösning 5: Använd bcdedit-kommandot för att ställa in Hyper-V så att det startar automatiskt

Om du inte har ställt in Hyper-V hypervisorn att öppnas automatiskt efter uppstart kan du stöta på felet: Den virtuella maskinen kunde inte startas eftersom hypervisorn inte körs. För att konfigurera om den i bootdatafilen kan du använda bcdedit-kommandot.

Kör Kommandotolken som administratör och kör sedan följande kommando för att ställa in Hyper-V att starta automatiskt:.

3. Starta om Hyper-V-servern för att kontrollera om du kan starta virtuella maskinen normalt.

Åtgärd 6: Starta om Hyper-V VMM-tjänsten

Om du fortfarande inte kan öppna Hyper-V virtuell maskin normalt efter att ha följt ovanstående metoder, behöver du kontrollera om Hyper-V VMM-tjänsten körs korrekt och startar automatiskt.

För att öppna listan över Windows-tjänster, tryck på Windows-tangenten + R och skriv services.msc.

2. Hitta Hyper-V virtuell maskinhantering i tjänstelistan och dubbelklicka på den för att öppna Egenskaper.

3. Ställ in Starttyp som Automatisk och se till att tjänsten körs.

4. Starta om Hyper-V-servern för att kontrollera om du kan starta virtuella maskinen normalt.

Varför fungerar inte Hyper-V?

Hyper-V Manager kan visa ett meddelande som säger att Virtual Machine Management Service inte är tillgänglig. I de flesta fall beror dessa fel på att viktiga Hyper-V-tjänster har misslyckats. För att kontrollera problemet öppnar du Service Control Manager genom att skriva services.msc i serverns Kör-prompt.

You might be interested:  Bilen startar inte på morgonen

Service Control Manager är en del av Windows-operativsystemet som hanterar olika tjänster och processer på datorn. Genom att öppna det kan du se om den nödvändiga Hyper-V-tjänsten körs eller inte.

Om Virtual Machine Management Service inte körs, kan det vara anledningen till varför Hypervisor Is Not Running-felmeddelandet visas i Hyper-V Manager. Du kan försöka starta tjänsten manuellt för att lösa problemet och få Hypervisorn igång igen så att du kan använda virtualiserade maskiner på din dator.

Hypervisor är inte aktivt i Windows 8.1

En annan faktor kan vara att Hyper-V inte är inställt för självstart, vilket innebär att den måste aktiveras manuellt varje gång datorn startas om. Om något av dessa problem uppstår finns det dock lösningar tillgängliga.

För att undvika dessa oväntade fel som kan leda till oavsiktlig förlust av data i din virtuella maskin, är regelbunden säkerhetskopiering av VM en pålitlig och prisvärd åtgärd för dataskydd. För att göra det effektivt rekommenderar jag att du säkerhetskopierar dina VM:er med professionell backup-programvara, till exempel AOMEI Cyber Backup.

Hur åtgärdar jag hypervisorfel?

1. Reinstallera Hyper-V från Windows-funktioner: Gå till Kontrollpanelen, välj Program och funktioner, klicka på Slå av eller på Windows-funktioner och markera Hyper-V för att installera om det.

2. Uppdatera BIOS: Besök tillverkarens webbplats för din dator och ladda ner den senaste versionen av BIOS-uppdateringen. Följ sedan instruktionerna för att uppdatera BIOS.

P.S.: Se till att säkerhetskopiera viktig data innan du utför några systemändringar.

P.S.: Var noga med att endast använda detta verktyg om du har kunskap om drivrutiner och dess inverkan på systemstabiliteten.

Genom att följa dessa steg bör du kunna lösa problemet med Hypervisor Is Not Running i Windows 8.1.

För att aktivera hypervisor, hur gör jag det?

1. Gå till Kontrollpanelen, Program och Funktioner.

2. Klicka på Slå på eller av Windows-funktioner.

3. Välj Hyper-V och klicka OK. Datorn startas om för att aktivera Hyper-V Manager.

I dessa tre steg kan du aktivera Hyper-V Manager på din dator genom att gå till Kontrollpanelen, välja Program och Funktioner, slå på eller av Windows-funktioner och sedan markera Hyper-V som ska installeras. Efter en omstart kommer du att kunna öppna Hyper-V Manager för att hantera virtuella maskiner på din dator.

Enable hypervisor in BIOS

Starta datorn och tryck sedan omedelbart på f10 för att öppna BIOS-inställningarna. Använd piltangenterna för att välja fliken Konfiguration och välj sedan Virtuell teknik. Välj Aktivera. Tryck på f10 för att spara inställningarna och avsluta BIOS-inställningarna.