How To Not Look Like A Virgin

Att dejta som oskuld i 20-årsåldern kan ibland kännas överväldigande, men det finns många sätt att göra processen mer bekväm och mindre stressande. Att vara ärlig och öppen om dina förväntningar är nyckeln. Om du väljer att avstå från sex behöver du inte motivera ditt val att vara oskuld.

Att navigera i relationer kan få dig att känna dig sårbar även under de bästa omständigheterna. Men att vara oskuld i 20-årsåldern eller senare kan lägga till en extra komplikation när det gäller dejting.

INSIDER har konsulterat med psykologer och dejtingexperter för att sammanställa några av de bästa sätten att närma sig dejting när du är oskuld i 20-årsåldern.

Hur du kan undvika att avslöja att du är oerfaren

When you’re dating as a virgin in your 20s, the knowledge that you might have to “come out” about your virginity to a prospective partner can feel like a leaden weight. Though you might be tempted to blurt out this intimate information on your first date, that’s really not necessary.

När det gäller att berätta om din sexuella erfarenhet är timing viktigt. Det är inte något du behöver dela med dig av till någon om du inte seriöst överväger att ha sex med dem snart, säger licensierad klinisk psykolog Rebekah Montgomery, Ph.D., till INSIDER.

Många gånger känner människor att de måste dela med sig av detta på ett sätt som inte är till hjälp för dem själva eller deras nya potentiella kärleksintresse. Du kan dela denna intima sanning med någon när du vet att det är någon du känner dig bekväm att vara intim med, sa Montgomery.

Hur du undviker att se ut som en nybörjare i kärlekslivet

När du dejtar någon är det viktigt att vara ärlig och tydlig om vad du söker i ett förhållande, och detta gäller även när det kommer till sex. Om du vill vänta tills äktenskapet innan du har sex kan det vara bra att vara tydlig med det. Om du däremot är öppen för tanken på att ha sex kan det också vara värt att diskutera.

“We tend to make assumptions about dating and sex, but there is no one-size-fits-all approach, so the only way to know if you and your date are on the same page is to be open about your beliefs, plans, and expectations,” Dr. Jess O’Reilly, Astroglide’s resident sexologist, told INSIDER.

Det är verkligen omöjligt att veta hur en potentiell partner kommer att reagera på din oskuld förrän ni har en öppen och ärlig konversation om era förväntningar.

Bli bekväm med vad oskuldsbegreppet betyder för dig

Oavsett anledningen till att du inte har haft sex eller inte vill ha sex, kan det vara riktigt hjälpsamt att bli bekväm med din oskuld innan du ger dig ut i dejtingvärlden.

You might be interested:  Windows 10 visar inte wifi-nätverk

“The more that you can feel comfortable, confident, and compassionate about the fact that you haven’t had sex yet, the easier it will be to navigate it with a potential sexual partner. It’s really important for you to get comfortable with this about yourself,” said Montgomery.

Det är också viktigt att definiera vad oskuld betyder för dig, eftersom begreppet inte är så svartvitt. Det kan definieras olika av alla, så det kan vara värt att ta reda på hur du själv och din partner ser på det.

Att vara oskuld är en märklig och exkluderande koncept. Det gäller helt enkelt inte alla eftersom det tenderar att hänvisa till en specifik sexuell handling och ignorera alla andra njutbara och intima handlingar som också är av sexuell natur, förklarade O’Reilly.

Är det normalt att fortfarande vara oskuld vid 30?

Enligt en rapport från Centers for Disease Control and Prevention kan det vara överraskande att 4,8 procent av kvinnor mellan 25 och 29 år är oskulder (4,4 procent för män), medan 2,4 procent av kvinnor och 3,3 procent av män mellan åldrarna 30 och 34 är oskulder. Dessutom är även 1,5 procent av kvinnor och 1,6 procent av män i samma åldersgrupp oskulder.

Kvinnor mellan åldrarna:

– Mellan 25 och 29: Os kulder – Andel: cirka 4,8%

– Mellanålder:

– Mellan30och34: Os kulder – Andel: cirka2.4%

Män mellan åldrarna:

– Mellan25och29 : Os kulder – Andel:cirka4.8%

-Mellanålder :

-Mellan30och34 :Os kulder-Andel:cirka3.3%

Hur du undviker att verka oerfaren inom sex

Det är viktigt att ha en diskussion om dina åsikter kring sex och dess plats i din relation med potentiella seriösa partners. Men du bör inte känna dig tvingad att rättfärdiga ditt beslut att vara oskuld eller förklara omständigheterna som omger din oskuldsstatus.

“If you’ve opted to delay or abstain from sex, that’s your prerogative. You don’t have to apologize and you shouldn’t have to explain yourself – just as someone who opts to have sex at an earlier age does not need to explain or rationalize their choices,” said O’Reilly

Att vara oskuld är varken konstigt eller ovanligt, och du är inte skyldig någon en lång förklaring om varför du ännu inte har haft sex eller inte planerar att ha det.

Det finns många anledningar till varför du kanske inte har haft sex ännu. Du behöver inte överdriva förklaringen… Du behöver inte rättfärdiga varför du har väntat med att ha sex, säger Montgomery.

Hur övertygar jag min pojkvän om att jag är oskuld?

Det är viktigt att skapa en trygg och öppen atmosfär när man tar upp detta ämne. Du kan till exempel börja med ett samtal om era gränser och förväntningar i er relation. På så sätt blir det lättare för både dig och din partner att dela personliga detaljer.

Kom ihåg vikten av lyssnande och respektfull kommunikation. Ge även utrymme åt din partner för deras egna tankar och erfarenheter inom ämnet. Det handlar om ömsesidig dialog där båda parter får uttrycka sina känslor utan press eller obehag.

Slutligen, kom ihåg att det finns inget rätt eller fel när det gäller sexualitet eller erfarenhet. Var stolt över dina val och var öppen för att lära dig tillsammans med din partner.

You might be interested:  Typeerror List Indices Must Be Integers Not Str

Hur man undviker att framstå som oerfaren inom sexuella relationer

Att dejta handlar om att hitta en romantisk partner som kan uppfylla de flesta av dina behov och förväntningar. För vissa människor kan ett tillfredsställande sexliv vara en omedelbar prioritet, och det är också helt okej. Det är viktigt att acceptera andra människors sexuella val samtidigt som man följer sina egna. Om dina preferenser inte riktigt matchar och personen du träffar inte är villig att respektera dina val, kanske ni inte passar så bra ihop.

Enligt äktenskaps- och familjeterapeuten Shirin Peykar kan det vara uppskattat att vara öppen om sin brist på sexuella partners, eftersom vissa partners kanske föredrar någon med erfarenhet. Genom att vara ärlig från början ger du både dig själv och din potentiella partner information så att ingen av er slösar bort sin tid.

All in all, if your potential partner isn’t accepting of your virginity, it’s worth sticking to your guns if abstaining from sex is truly what you want. “Stay confident in your decision. Make sure that if you do decide to have sex, that it was your intuitive choice,” she added.

Vid vilken ålder försvinner hymen?

Direkt efter födseln börjar hymen att försvinna och fortsätter erodera under barndomen och tonåren. Därför är frånvaron av en hymen inte en indikation på att en kvinna har haft samlag. Ibland är hymenen delvis intakt och den kan antingen sträckas ut eller spricka vid första samlaget.

Här är några viktiga punkter att komma ihåg om hymen:

1. Hymnen börjar gradvis försvinna efter födseln.

2. Frånvaron av en hymen betyder inte nödvändigtvis att kvinnan har haft sex.

3. Hymnen kan vara delvis intakt, vilket innebär att den kan sträckas ut eller spricka vid första samlaget.

4. Det finns ingen säker metod för att avgöra om en kvinna har haft sex baserat på tillståndet hos hennes hymen.

5. Varje kvinnas kropp är unik, så det finns stor variation i hur snabbt eller långsamt hymnen eroderar.

Hur du kan vara självsäker inför din första sexuella erfarenhet

Om du känner att du är redo att ha sex är det viktigt att vara tydlig med vad du vill uppnå genom din första sexuella upplevelse. Det finns ingen rätt eller fel här – kanske vill du att din första gång ska vara med någon som betyder mycket för dig och som du litar på, men det kan lika gärna vara så att det viktigaste för dig är bara att få den där första erfarenheten och börja utforska din sexualitet.

“Think about how you want to feel afterward, as that is key. Pick an experience and a sexual partner that makes you feel comfortable, that you can be open with, and that you plan on having sex with more than once. First time sex is never perfect and it’s nice to choose someone where you can talk about it, and then do it more,” suggested Montgomery.

Sammanfattningsvis är det viktigt att du och din partner har tydliga förväntningar när det gäller att ha sex och att ni känner er emotionellt bekväma med det.

Hur kan en make veta om hans fru inte är oskuld?

Mödomshinna och jungfrulighet

Det finns många missuppfattningar kring mödomshinna och vad som indikerar jungfrulighet hos kvinnor. Det är viktigt att förstå att förekomsten av mödomshinna i slidan inte betyder att en kvinna är oskuld, eftersom den kan brista genom olika aktiviteter som spel, träning eller användning av tamponger.

You might be interested:  Varför skulle meddelanden i Messenger skickas men inte levereras

Blodet under första samlaget

En vanlig tro är också att kvinnor alltid kommer blöda under deras första sexuella erfarenhet på grund av brottningen av mödomshinnan. Men detta stämmer inte heller, då vissa kvinnor kanske inte upplever något blod alls vid sin sexdebut. Detta innebär att det blir svårt för andra människor att avgöra om någon är oskuld baserat på fysiska tecken ensam.

Integritet och personliga val

Hur du undviker att se ut som en oerfaren person i sängen

Om du känner dig bekväm med tanken kan det vara till hjälp att utforska vad som ger dig njutning innan du har sex med någon annan. Det är inget fel med att välja att ta hand om dina egna sexuella behov och bli bekant med vad som känns bra och vad som inte gör det.

Peykar påpekar att bara för att du inte har sex med någon annan betyder det inte att du behöver hindra dig själv från att uppleva njutning och få erfarenhet med din egen kropp.

Det är viktigt att inte diskriminera baserat på en persons sexuella erfarenheter

1. Det är viktigt att inte hålla fast vid förflutna misstag och vara bitter över det.

2. Acceptera din flickvän som hon är och uppskatta hennes ärlighet.

3. Om du älskar henne, borde hennes förflutna inte spela någon roll för dig.

Ämnet handlar om att släppa taget om gamla misstag och acceptera sin partner för den de är, även om de har haft en annan sexuell erfarenhet tidigare i livet. Kärlek bör vara stark nog att se bortom sådana detaljer och fokusera på nuet istället.

Is it OK to be a virgin at 40?

Att vara oskuld vid 40 års ålder är helt normalt. Om du inte har gift dig än eller bara inte haft sex, finns det ingen anledning att oroa sig. Det är viktigt att komma ihåg att varje persons sexuella erfarenhet och tidpunkt för när de väljer att ha sex är unik för dem.

Det kan finnas många olika faktorer som påverkar en persons val och timing när det gäller sexuell aktivitet. Det kan vara personliga övertygelser, religiösa eller kulturella normer, brist på möjligheter eller relationssvårigheter. Oavsett skäl ska ingen känna sig pressad till att göra något de inte är redo för.

Så om du fortfarande är oskuld vid 40 år gammal, var snäll mot dig själv och sluta oroa dig över vad andra tycker eller förväntar sig av dig. Var stolt över dina egna val och ta din tid tills du hittar rätt person eller situation där du känner dig bekväm nog att utforska din sexualitet.

P.S.: Kom också ihåg att det finns många människor i samma situation som du – oavsett ålder – så känn dig inte ensam!

What percentage of people lose virginity at 19?

Enligt studien hade 12,5 procent av deltagarna aldrig haft sex. Mer än 90 procent av de som förlorat sin oskuld hade gjort det innan de fyllde 19 år. Endast en procent av deltagarna förlorade sin oskuld mellan åldrarna 23-26.

1. En liten andel människor har inte haft sex.

2. Majoriteten förlorar sin oskuld innan de fyller 19 år.

3. Väldigt få personer förlorar sin oskuld mellan åldrarna 23-26.