Att bli lurad på nätet är en oroande och frustrerande upplevelse. En av de vanligaste plattformarna där bedrägerier sker är Paypal, en populär betalningstjänst som används av miljontals människor över hela världen. Att skydda sig mot bedrägerier på Paypal är avgörande för att undvika att förlora pengar och personlig information. I denna artikel kommer vi att ge dig några viktiga tips och råd om hur du kan undvika att bli lurad när du använder Paypal.
Contents
- 0.1 Så undviker du bedrägeriförsök via Paypal
- 0.2 Så undviker du bedrägerier med fakturor och betalningsförfrågningar
- 0.3 Hur du undviker bedrägeri med Paypal
- 0.4 Hur du undviker överbetalningsscam på Paypal
- 0.5 Undvik att bli lurad av bedrägerier på Paypal
- 0.6 Så undviker du att bli lurad av Paypal-bedrägerier
- 0.7 Så undviker du att bli lurad av falska välgörenhetsorganisationer
- 0.8 Hur du undviker bedrägerier med Paypal och frakt
- 0.9 Hur du undviker bedrägerier med Paypal
- 0.10 Så undviker du bedrägeri med Paypal: Paketomdirigeringsbedrägeri
- 0.11 Så undviker du bedrägeri med Paypal
- 0.12 Så undviker du bedrägeri med Paypal: Tips för att inte bli lurad
- 0.13 Hur du undviker att bli lurad av bedrägerier på Paypal
- 0.14 Vanliga bedrägerier att undvika med Paypal
- 1 Det finns ett sätt att undvika bedrägerier på PayPal
- 2 En scammer kan hacka ditt PayPal
- 3 PayPal safe send money strangers
Så undviker du bedrägeriförsök via Paypal
Har du fått ett misstänkt e-postmeddelande eller blivit omdirigerad till en falsk webbplats? Vidarebefordra det till [email protected] och radera sedan det. Vi kommer att undersöka det åt dig.
Svara inte, klicka inte på länkar, ladda inte ner bilagor eller ring något angivet telefonnummer.
Så undviker du bedrägerier med fakturor och betalningsförfrågningar
Du får en faktura eller betalningsförfrågan via PayPal för en produkt/tjänst/kryptovaluta som du aldrig beställt. Betala inte den.
Du får en faktura eller betalningsförfrågan via PayPal, och bedragaren har inkluderat ett skrämmande meddelande. Meddelandet uppmanar dig att ringa deras falska kundtjänstnummer.
Du får en falsk faktura eller betalningsförfrågan via e-post, utformad för att se ut som ett riktigt PayPal-e-postmeddelande.
Dessa bedrägeriförsök försöker lura dig att skicka pengar till en bedragare eller ge dem dina personliga eller finansiella uppgifter. Var försiktig med alla meddelanden som är alarmistiska och uppmanar dig att snabbt ringa dem för att lösa ett ‘problem’ på ditt konto.
Så undviker du denna bedrägeri: Om du får en misstänkt faktura eller begäran om pengar, betala inte. Ring inte heller några telefonnummer som anges på fakturan eller öppna misstänkta webbadresser.
Om du misstänker att du har fått en ogrundad faktura eller betalningsförfrågan, kan du rapportera det genom att logga in på PayPal-webbplatsen eller använda PayPal-appen.
Hur du undviker bedrägeri med Paypal
Om du får ett erbjudande om gratis pengar finns det förmodligen en hake. Vanligtvis kommer bedragare att be dig skicka en mindre summa (för skatter, för juridiska dokument osv.) innan de kan skicka dig de miljoner som utlovats, men som de aldrig har för avsikt att ge dig.
Så undviker du denna bedrägeri: Skicka inte pengar till någon du inte känner.
Hur du undviker överbetalningsscam på Paypal
En kund skickar en PayPal-betalning som är högre än priset för beställningen och ber dig sedan att överföra mellanskillnaden till dem. De kan säga att de av misstag betalade för mycket, att det extra beloppet är för fraktkostnaderna, att de ger dig en bonus för din utmärkta service eller att pengarna är ersättning för den stress de har orsakat dig. De kan även be dig överföra fraktavgifterna till deras leverantör.
Denna bedragare kan ha betalat med ett stulet kreditkort, bankkontonummer eller checkkonto.
Bara för att en betalning har satts in på ditt konto betyder det inte att pengarna är dina att behålla. Om den legitima kontoinnehavaren rapporterar obehörig aktivitet kan pengarna dras tillbaka från ditt konto.
Om detta händer kommer du att förlora de pengar du överförde till bedragaren, produkten du skickade, fraktkostnaderna och din betalning.
Undvik att överföra pengar till någon du inte känner. En seriös köpare kommer inte att betala för mycket för en beställning.
Om en kund betalar för mycket och ber dig överföra mellanskillnaden, bör du överväga att avbryta beställningen – det är troligtvis bedrägligt.
Skicka inte pengar till den falska fraktbolaget – det är en del av deras bluff för att få dina pengar.
Undvik att bli lurad av bedrägerier på Paypal
Det är vanligtvis en bluff när du får meddelanden som ber dig betala en liten hanteringsavgift för att få fantastiska priser. Du skickar avgiften och får ingenting i utbyte.
Hur du undviker denna bedrägeri: Skicka inte pengar till någon du inte känner. En legitim vinst kräver inte att du betalar för att få den.
Så undviker du att bli lurad av Paypal-bedrägerier
These types of investments are usually scams and include messages insisting that you “Act Now!” for a great deal.
Hur du undviker denna bedrägeri: Sluta kommunicera med denna person/företag.
Så undviker du att bli lurad av falska välgörenhetsorganisationer
Scammers use disasters to trick kind-hearted people into donating to fake charities. This usually happens when there is a refugee crisis, a terrorist attack, or a natural disaster (like an earthquake, flooding, or famine).
Hur du undviker denna bedrägeri: Noga kontrollera bakgrunden för vilken välgörenhet som helst för att säkerställa att din donation går till verkliga offer. Använd resurser för att undersöka välgörenheter, som de nedan:.
Nedan finns några användbara länkar för att kontrollera legitimiteten hos välgörenhetsorganisationer:
– Charity Navigator (http://www.charitynavigator.org): En webbplats som ger betyg och recensioner av olika välgörenhetsorganisationer baserat på deras finansiella hälsa och transparens. Detta hjälper givare att fatta informerade beslut om vilka organisationer de ska stödja.
– Better Business Bureau (BBB) – Välgörenhet (http://www.bbb.org/us/charity): BBB erbjuder en databas där man kan söka efter information om olika välgörenhetsorganisationers trovärdighet och eventuella klagomål från givare eller andra intressenter.
– CharityWatch (http://www.charitywatch.org): En annan resurs som granskar och utvärderar olika välgörenhetsorganisationers effektivitet, kostnadseffektivitet och ansvarsfullhet när det kommer till användningen av insamlade medel.
Dessa länkar kan vara till stor hjälp för dem som vill göra donationer via PayPal eller andra plattformar, då de ger möjlighet att verifiera organisationernas trovärdighet innan man skickar pengar.
Var försiktig om en välgörenhetsorganisation inte har en hemsida.
För att lära dig mer om vanliga bedrägerier och hur du undviker dem kan du söka på nätet efter förskottsbetalningsbedrägeri. Du kan också läsa FBI:s material om vanliga typer av bedrägerier. Men framför allt, var lika försiktig online som du skulle vara i den verkliga världen.
Hur du undviker bedrägerier med Paypal och frakt
Det finns flera sätt som bedragare använder sig av frakt i sina bedrägerier. Se till att du är bekant med följande:
Om du använder köparens frakt konto kan de lätt kontakta fraktbolaget och ändra adressen för beställningen.
Därefter kan köparen öppna ett klagomål och begära återbetalning eftersom de inte mottog sin beställning.
Du kommer inte kunna bevisa att köparen fick sin beställning och du blir av med din produkt, dina fraktkostnader och dina pengar.
Om någon ber dig att skicka pengarna till ett falskt fraktföretag via banköverföring, kan de stjäla dina pengar.
Efter att du har överfört pengarna kommer du att upptäcka att beställningen gjordes med ett stulet kort eller bankkonto. Du kan bli ansvarig för att återbetala pengarna till den legitima kunden vars konto blev stulet.
– Använd endast ditt egna fraktkonto.
– Skicka aldrig pengar till någon du inte känner – det är svårt att få tillbaka dem.
– Om en kund ber dig använda deras frakttjänst, granska noggrant deras order för eventuell bedrägeri. De kan ha använt ett stulet kort eller bankkonto för att betala köpet.
– Skicka varan till adressen som anges på transaktionsinformationssidan.
Hur du undviker bedrägerier med Paypal
Genom att ge etiketten har kunden kontroll över paketets destination. De kan skicka det till ett annat land, en postbox eller någon annan oåterfinnbar plats.
För att vara täckt av PayPals säljarskyddspolicy måste du skicka till adressen på transaktionsinformationssidan.
Fraktetiketten kan också ha köpts med ett stulet kreditkort.
– Om kunden ber dig att använda deras förbetald etikett, bör du noggrant granska deras order för eventuell bedrägeri. Det kan vara så att de har använt ett stulet kort för att göra köpet.
– Acceptera inte fraktetiketter från dina kunder.
– Skicka varan till adressen som anges på sidan med transaktionsdetaljer.
Så undviker du bedrägeri med Paypal: Paketomdirigeringsbedrägeri
Köparen omdirigerar paketet för att kunna lämna in en reklamation om att de aldrig mottog det.
En köpare lägger en beställning och anger en felaktig eller falsk leveransadress. Fraktföretaget försöker leverera paketet men lyckas inte. Köparen övervakar den online-spårningsinformationen och märker att fraktbolaget inte kunde leverera paketet. Köparen kontaktar ditt fraktbolag och ber dem skicka paketet till deras korrekta adress. Fraktbolaget levererar paketet till den nya platsen.
Köparen lämnar sedan in ett klagomål om att de inte har fått varan.
Eftersom försändelsen omdirigerades kan du inte bevisa att varan blev levererad till adressen på transaktionssidan.
Köparen får behålla både varan och pengarna.
Eftersom paketen inte har blivit levererade till adressen på transaktionssidan är du inte täckt av säljarskydd.
För att göra det värre kan det hända att du också måste betala ditt fraktbolag en extra avgift för omdirigering.
Kontakta ditt fraktbolag och blockera köpare från att omdirigera paket.
Verifiera köparens adress innan du skickar.
Skicka endast till den adress som anges på transaktionsinformationssidan.
Så undviker du bedrägeri med Paypal
Bedragare kommer att publicera falska jobbmöjligheter på jobbannonssidor, dejtingsidor och via spam-e-post.
Så undviker du bedrägeri med Paypal: Tips för att inte bli lurad
- One of the more popular work-from-home scams is reshipping electronics, clothing, and other items out of the United States.
- You receive items (electronics, jewelry, clothing, etc.) in the mail and are asked to ship them out of the country.
- Packages may be addressed to someone else’s name (the stolen credit card victim).
- Your “employer” provides you with a shipping label (also paid for with a stolen credit card).
- Your “employer” asks you for personal information, such as your Social Security Number and bank account details, so they can “direct deposit” your check.
- Generally, you’ll never get paid and have just exposed yourself to fraud.
Majoriteten av försäljare kommer inte att skicka varor utanför landet.
Bedragare behöver att du agerar som mellanhand för att hjälpa dem få ut varorna ur landet. Det hjälper även dem att undvika att bli fasttagna.
De använder din personliga information för att stjäla din identitet eller ta över ditt konto.
1. Om det låter för bra för att vara sant, är det troligen så. Se till att du vet vem du har att göra med och undvik att skicka vidare paket.
2. Om du inte insåg att du var inblandad i en bedrägeri förrän paketen började komma, vägra leverans eller returnera till avsändaren. Anmäl bedrägerier till Internet Crime Complaint Center eller kontakta din postmästare.
3. Ge aldrig ut dina privata personliga eller finansiella uppgifter till någon som du inte känner.
Hur du undviker att bli lurad av bedrägerier på Paypal
Någon kontaktar dig angående en fantastisk ny affärsmöjlighet. De behöver anställa eller ha en partner som kan sälja kameror (eller någon annan dyr produkt) åt dem.
Bedragare lurar oskyldiga och pålitliga människor att skicka pengar och varor till dem.
De använder pengarna från beställningarna för att betala sin leverantör. De kommer i förväg kontakta leverantören och meddela att du kommer skicka pengarna.
Uppdatera din PayPal-kontoadress till deras adress. Vanligtvis ger de dig en adress som ser ut som en vanlig adress, men det är egentligen bara ett postfack.
Efter att du har betalat leverantören kommer du börja få klagomål från dina köpare om att de inte har mottagit sina varor. Istället fick de en tom låda (från bedragaren).
Du kontaktar leverantören, och de informerar dig om att din partner sa att du skulle skicka pengar för guldbarren, så de skickade guldbarrerna (inte kamerorna) till din PayPal-kontoadress. Du minns nu att din partner bad dig ändra din PayPal-kontoadress till deras adress så att de kunde hämta guldet.
1. Om det låter för bra för att vara sant, så är det troligen också det. Se till att du vet vem du gör affärer med.
2. Använd inte någon annans adress på ditt PayPal-konto.
3. Kontrollera dina leverantörer och skicka inte pengar till någon du inte känner.
4. Skicka endast varor till den adress som anges på Transaktionsdetaljer-sidan.
5. Var vaksam om du blir ombedd att skicka många paket utomlands eller till samma postboxadress.
Vanliga bedrägerier att undvika med Paypal
För att få mer information om några kända bedrägerischeman och hur man undviker dem kan du klicka på följande externa länkar:
1. Akutbegäran-bedrägeri: Denna typ av bedrägeri innebär att någon kontaktar dig och utger sig för att vara i en nödsituation där de behöver pengar omedelbart. Det kan vara allt från en falsk släkting till en person du inte känner alls. Var försiktig med sådana begäranden och kontrollera noggrant innan du överför pengar.
2. Bedrägliga hyresannonser: I denna typ av bedrägeri annonseras en falsk bostad till uthyrning på internet eller via e-post. Du blir ombedd att betala deposition eller hyra i förskott genom Paypal, men när du väl har gjort betalningen upptäcker du antingen att bostaden inte finns eller så får du ingen nyckel.
3. Kärleksbedragare: Dessa bedragare använder ofta online-datingwebbplatser eller sociala medieplattformar för att få människor att bli kära i dem och sedan lura dem på pengar genom olika historier och urskulder.
4. Mystery shopping-bedrägerier: I dessa fall lockas människor till jobberbjudanden som mystery shoppers där de ska utföra uppdrag åt ett företag mot ersättning via Paypal. Men efter utfört arbete får de aldrig betalt.
5. Lotteri-/tävlingsbedrägerier: Du kan få ett meddelande om att du har vunnit en stor summa pengar i ett lotteri eller en tävling, men för att kunna ta emot priset måste du först betala avgifter eller skatter via Paypal. Det är viktigt att vara skeptisk och inte ge ut några personliga uppgifter eller göra några betalningar innan du har verifierat äktheten hos arrangören.
6. Teknisk support-bedrägerier: Dessa bedragare kontaktar dig vanligtvis via telefon och utger sig för att vara från teknisk supportavdelningen på till exempel Microsoft eller Apple. De försöker lura dig att tro att din dator är infekterad med virus och erbjuder sedan hjälp mot en avgift som ska betalas genom Paypal. Var noga med vem du ger åtkomst till din dator och var misstänksam mot oombedda samtal om tekniska problem.
Genom att vara medveten om dessa olika typer av bedrägerier kan du skydda dig själv när du använder Paypal och undvika att bli lurad på pengar.
Om du upptäcker en betalning som du inte har godkänt, meddela oss omedelbart genom vårt Lösningar Center.
Det finns ett sätt att undvika bedrägerier på PayPal
Undvik att ange någon annans adress på ditt PayPal-konto. Kontrollera dina leverantörer och skicka inte pengar till någon du inte känner. Skicka endast varor till den adress som anges på transaktionsinformationssidan. Var vaksam om du ombeds skicka många paket utomlands eller till samma postbox.
Förklaring av ämnet:
1. Ange aldrig en annan persons adress på ditt PayPal-konto.
2. Kontrollera alltid leverantören och skicka inte pengar till okända personer.
3. Skicka bara varor till den angivna adressen på transaktionsinformationssidan och var försiktig med misstänkta begäranden att skicka paket utomlands eller till samma postbox flera gånger.
En scammer kan hacka ditt PayPal
Det finns olika typer av PayPal-bedrägerier som hackare utför. Här är de vanligaste tecknen på att du har blivit offer för PayPal-bedrägeri:
1. Oförmåga att komma åt ditt konto: Det första och mest uppenbara tecknet på bedrägeri är att dina inloggningsuppgifter inte fungerar eftersom en hacker har ändrat ditt lösenord.
2. Ovanliga transaktioner: Om du ser ovanliga eller misstänkta transaktioner i din PayPal-historik, kan det vara ett tecken på att någon obehörig har fått tillgång till ditt konto.
3. Falska e-postmeddelanden eller länkar: Bedragare kan skicka dig falska e-postmeddelanden som ser ut som officiella meddelanden från PayPal, där de försöker lura dig att lämna ut personlig information eller logga in på en falsk webbplats.
4. Otillförlitliga säljare eller köpare: Om du handlar via PayPal och stöter på säljare eller köpare med dåligt rykte, kan det vara en indikation på bedrägliga aktiviteter.
Det är viktigt att vara vaksam och skydda sig själv mot dessa bedrägerier genom att använda starka lösenord, hålla koll på sina kontoutdrag regelbundet och aldrig dela personlig information via oskyddade kommunikationskanaler.
PayPal safe send money strangers
Vi håller all din information säker. När du använder PayPal för att skicka en betalning, får mottagaren inte tillgång till känsliga finansiella uppgifter som ditt kreditkortsnummer eller bankkontonummer. Du behöver inte oroa dig när du betalar någon online.
Vår plattform är utformad för att skydda dina personliga och ekonomiska uppgifter från obehörig åtkomst. Vi använder avancerade säkerhetstekniker och kryptering för att se till att dina transaktioner är trygga och konfidentiella.
När du gör en betalning med PayPal kan du vara säker på att endast nödvändig information delas med säljaren eller mottagaren. Dina detaljer som rör betalningsmetoderna hålls privat och skyddas mot bedrägerier.
Så luta dig tillbaka och var trygg i vetskapen om att vi tar din säkerhet på stort allvar. Med PayPal kan du genomföra transaktioner online utan oro för bedrägeri eller otillbörlig användning av dina personuppgifter.