Headset Microphone Not Working Windows 7

De vanligaste orsakerna till problem med mikrofonen är korrupta, saknade eller felaktiga drivrutiner. I denna guide kommer vi att lära dig hur du löser problemet med att mikrofonen inte fungerar.

Trots att Windows 7 är ett äldre operativsystem fortsätter det att uppfylla moderna teknikstandarder. Många användare svär fortfarande vid detta system; dock är det inte perfekt heller.

Användarrapporter tyder på att det finns ett problem med Windows 7 där en mikrofon eller headsetmikrofon inte fungerar. Detta kan vara extremt frustrerande under samtal, videokonferenser eller till och med under underhållande aktiviteter som videospel eller sång.

Tips: Om du känner någon som upplever liknande problem med Windows 7, se till att rekommendera våra artiklar! Vi ser fram emot att hjälpa alla oavsett deras erfarenhet av felsökning på Windows.

Om du har problem med mikrofonen i Windows 7, behöver du inte leta längre. Vår artikel syftar till att ge dig de enklaste lösningarna så att du kan felsöka utan hinder. Låt oss inte slösa mer tid och komma direkt till saken..

Vanliga orsaker till att mikrofonen slutar fungera på Windows 7-system

Det finns flera möjliga orsaker till att din mikrofon inte fungerar med ditt Windows 7-system. Nedan är några av de vanligaste orsakerna som vi har identifierat baserat på användarrapporter från olika källor.

Det kan finnas flera orsaker till att mikrofonen inte fungerar på ditt Windows 7-system. En möjlig anledning är att själva mikrofonen är felaktig eller skadad. Det kan också vara så att ljudporten du använder har blivit skadad, vilket gör att mikrofonen inte fungerar korrekt. Du kan testa olika portar eller leta efter en ersättning om detta är fallet.

En annan möjlig orsak kan vara att dina ljuddrivrutiner antingen är föråldrade eller skadade. Drivrutinerna spelar en viktig roll i systemet och om de inte hålls i gott skick kan det leda till problem med ljudfunktioner, inklusive mikrofonen.

Det finns också en möjlighet att mikrofonens enhet har inaktiverats antingen av dig själv eller av någon annan användare på systemet. Ibland ändrar applikationer även inställningar som rör din mikrofon utan din vetskap, vilket gör det svårt för dig att använda den.

You might be interested:  n handlar om att skapa en index i MySQL-databasen endast om den inte redan finns

En vanlig missuppfattning är när man tror att ens mikrofon inte fungerar alls när den egentligen bara är tystad. Detta händer ibland och kan ge upphov till frustration eftersom problemet verkar mer allvarligt än vad det faktiskt är.

Slutligen finns risken för inkompatibilitetsproblem mellan programmet du använder och din mikrofon. Vissa applikationer kräver ytterligare konfiguration för att kunna använda mikrofonen korrekt, så det kan vara värt att kontrollera inställningarna för programmet du använder.

Det är viktigt att notera att detta är en del av en större artikel om problem med headsetmikrofoner på Windows 7 och inte får kopieras eller återanvändas i sin helhet.

När vi har identifierat några av de möjliga orsakerna till detta fel, börjar vi felsöka. Nedan finns 6 metoder du kan använda för att fixa när din mikrofon inte fungerar på en Windows 7-dator..

Varför fungerar mina hörlurar men inte min mikrofon?

Om ditt headset inte fungerar i Windows 7 kan du prova följande lösningar:

1. Kontrollera om ditt headset har en Mute-knapp och se till att den inte är aktiverad. Ibland kan det hända att mikrofonen är avstängd.

2. Se till att ditt mikrofon- eller headset är korrekt anslutet till din dator. Dubbelkolla att alla kablar sitter ordentligt fast och att ingenting är löst.

3. Kontrollera också att ditt mikrofon- eller headset är inställt som standardinspelningsenhet för systemet. Detta gör du genom att gå in i ljudinställningarna på din dator och välja rätt enhet för inspelning.

Genom att följa dessa steg bör du kunna åtgärda problemet med ett icke-fungerande headsetmikrofon i Windows 7.

Lösning hittad! Mikrofonen fungerar inte i Windows 7 – Bästa 10 metoderna

Det första du bör göra är att kontrollera om du har en hårdvaruproblem. Vi har sammanställt några användbara steg du kan ta för att säkerställa att det inte finns någon skada på någon fysisk komponent som är involverad i detta fel.

För att lösa problemet med att headsetmikrofonen inte fungerar i Windows 7 kan du prova följande åtgärder:

1. Dra ut mikrofonen från porten och vänta i 30 sekunder innan du sätter in den igen. Se till att du sätter in mikrofonen i rätt port – de flesta mikrofoningångar har en rosa ring runt sig.

2. Testa samma mikrofon på en annan enhet. Genom att testa om mikrofonen fungerar på en annan dator kan du avgöra om felet ligger i mjukvaran eller om det är ett felaktigt headset.

3. Kontrollera om Windows 7 kan upptäcka ljud från din mikrofon genom att göra följande steg:

a) Öppna Start-menyn och välj Kontrollpanelen.

Genom att följa dessa åtgärder bör du kunna lösa problemet med headsetmikrofonens funktionssätt i Windows 7.

Lösning 2: Kontrollera att mikrofonen inte är tystad

En del användare har märkt att de inte kunde använda sin mikrofon eftersom den var avstängd i systemet. Detta är lätt att kontrollera och ändra.

You might be interested:  Krigsguden som inte är i fullskärm

För att lösa problemet med att headset-mikrofonen inte fungerar i Windows 7, följ dessa steg:

1. Öppna Start-menyn och välj Kontrollpanelen från menyn till höger.

Genom att följa dessa steg bör du kunna åtgärda problemet med en headset-mikrofon som inte fungerar korrekt i Windows 7.

Metod 3: Ställ in din mikrofon som standard i Windows 7

Att ställa in din mikrofon som standardmikrofon kan enkelt lösa eventuella problem med att den inte fungerar. Processen är enkel..

För att lösa problemet med att headsetmikrofonen inte fungerar i Windows 7, kan du följa dessa steg:

1. Öppna Start-menyn och välj Kontrollpanelen från menyn till höger.

8. Klicka på Tillämpa för att slutföra ändringarna.

Genom att följa dessa steg bör du kunna åtgärda problemet med en headsetmikrofon som inte fungerar i Windows 7

Felsökning för mikrofonproblem på headset i Windows 7

I Windows 7 finns det olika felsökningsverktyg som kan hjälpa dig att lösa de flesta systemproblem på bara några minuter. Du kan använda inspelningsljud-felsökaren för att åtgärda problem med mikrofonen.

För att lösa problemet med att headsetmikrofonen inte fungerar i Windows 7, kan du följa dessa steg:

5. Om felsökningsverktyget för inspelning av ljud hittar några problem kommer det automatiskt att åtgärda dem.

Genom att följa dessa steg bör du kunna lösa problemet med en headsetmikrofon som inte fungerar korrekt i Windows 7.

Lösning 5: Starta om Windows Audio-tjänsten – Headsetmikrofon fungerar inte i Windows 7

Det kan hända att ljudtjänsten har inaktiverats av misstag eller av en applikation. Genom att starta om tjänsten kan du se till att det fungerar som det ska.

För att lösa problemet med att headsetmikrofonen inte fungerar i Windows 7, kan du följa dessa steg:

1. Tryck på Windows + R tangenterna på ditt tangentbord för att öppna Kör-verktyget. Skriv sedan in ‘services.msc’ och klicka på OK.

2. Bläddra ner tills du ser ‘Windows Audio’, högerklicka sedan på det och välj ‘Starta om’ i snabbmenyn.

3. Efter att ljudtjänsten har startats om, högerklicka igen på den och välj ‘Egenskaper’.

4. Se till att starttypen är inställd på ‘Automatisk’. Du kan ändra detta genom att öppna rullgardinsmenyn och klicka på Tillämpa.

Genom att utföra dessa åtgärder bör din headsetmikrofon börja fungera korrekt igen i Windows 7.

Uppdatera dina ljuddrivrutiner för att lösa problemet med headsetmikrofonen i Windows 7

Drivrutiner gör att allt fungerar på din enhet. Se till att uppdatera dina ljuddrivrutiner för att säkerställa att de inte orsakar några konflikter med ditt uppdaterade system.

För att lösa problemet med att headsetmikrofonen inte fungerar i Windows 7, kan du följa dessa steg:

1. Tryck på Windows + R-tangenterna samtidigt på tangentbordet för att öppna Kör-verktyget. Skriv in ‘devmgmt.msc’ och klicka sedan på OK.

You might be interested:  Hur jag får Mobs att inte spawna i Minecraft - En personlig guide

5. Vänta tills Windows 7 hittar och laddar ner en uppdaterad drivrutin. Om ingen hittas kan du försöka söka manuellt efter en drivrutin på internet genom att använda ljudenhetsnamnet.

Genom att följa dessa steg bör du kunna åtgärda problemet med headsetmikrofonen som inte fungerar i Windows 7

Vi hoppas att denna artikel har kunnat hjälpa dig att lösa problem med din mikrofon på Windows 7. Njut av att spela in din röst och kommunicera med andra via din dator!

Är du intresserad av att lära dig mer om Windows? Du kan utforska vår dedikerade hjälpcenter-sektion för relaterade artiklar, inklusive hur du åtgärdar ljudet som är ur synk i Windows 10.

Om du letar efter ett företag inom mjukvarubranschen som du kan lita på för dess integritet och ärliga affärspraxis, behöver du inte leta längre än SoftwareKeep. Vi är en Microsoft-certifierad partner och ett BBB-ackrediterat företag som bryr sig om att erbjuda våra kunder en pålitlig och tillfredsställande upplevelse av de mjukvaruprodukter de behöver. Vi kommer att vara med dig före, under och efter alla köp.

Få Windows 7 att känna igen min mikrofon

För att lösa problemet med headsetmikrofonen som inte fungerar i Windows 7, följ dessa steg:

1. Kontrollera att mikrofonen är korrekt ansluten till din dator.

2. Klicka på Start och gå sedan till Inställningar > System > Ljud.

Genom att följa dessa enkla steg kan du säkerställa att headsetmikrofonen fungerar korrekt på din Windows 7-dator.

Hur får jag min headset-mikrofon att fungera på datorn?

Anslut ditt headset och följ dessa steg. – I Kontrollpanelen väljer du Stora ikoner från rullgardinsmenyn Visa efter. – Välj Ljud. – Högerklicka på Headsetmikrofonen och klicka på Aktivera.

Varför kan jag inte höra rösten i mina hörlurar?

1. Utför grundläggande felsökning för hörlurar: Kontrollera om ljuduttaget är böjt. Kontrollera om kabeln är skadad. Även om du inte ser någon fysisk skada kan hörlurarna vara skadade.

2. Om du har en annan enhet att ansluta till hörlurarna, försök testa dem med den enheten.

3. Det kan vara värt att kontrollera om det finns några uppdateringar till dina ljuddrivrutiner eller operativsystemet som kan lösa problemet med mikrofonen på headsetet.

4. Om ingenting ovan fungerar, överväg att prova ett annat headset eller mikrofon för att se om problemet ligger i själva headsetets mikrofon eller i datorns inställningar och drivrutiner.

Fix wired headset mic not working

Ställ in din mikrofonenhet som standard.

Uppdatera ljuddrivrutinerna.

Tillåt applikationer att använda mikrofonen.

Se till att headsetets mikrofon inte är tystad.

Kontrollera att din mikrofon är aktiverad och fungerar korrekt.

Rengör hörlursuttaget.

P.S. Om du fortfarande har problem kan det vara värt att kontrollera om ditt headset fungerar på en annan enhet för att utesluta eventuella maskinvaruproblem.